29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
na ja, én csak pestet jelöltem :D
úgy számoltam, nem lesz vészes a ponthatár, muszáj hogy meglegyen a BME:D
szóbeli majd elválik azért nem lesz az olyan egyszerű:D de akkorát szerintem sem ronthatok, a rontásaimat meg sztem kiegyensúlyozom a többi tantárggyal..:) -
az első részben (első 4 feladat) egyetlen pontot vesztettem, a többi 16-ot utána buktam el, több feladatnál 1-2 pontot, a nagy részét az iwiw-es meg az érintős vitte el, ezeknek a 60-70%-a lett csak jó max. -
hát ja, akkor nem tudom hol szálltál el ennyire..
Mert nekem első fleadat ugye -9.. a többi viszont -1 v. -2 (egy darab volt még, az iwiwesben vesztettem 4et) -
Vola #23238 ok eddig teccik h akinek nálam több pontja van az vagy BME vagy vmerre máshova akar menni... :D eddig nem nagy a konkurencia xDDD
sztem semmi okod panaszkodni mer ez eddig nagyon is jó eredmény :D
szóbelivel meg sztem simán tartható ez így, vagy még jobb is. -
hát nekem az első 4 fullos volt...utána rontottam el a nagyonat:S -
naja, bár engem ez a -9 pont is eléggé mérgesít..hogy cseszhettem el ennyire..
Na mindegy, én is BME mérnökinfó karára készülök, elégnek kell lennie.. ez így elvileg 426 pont körül van, s szóbelivel sem szeretnék nagyon rontani:) -
Vola #23235 Dödi:
szép szép, ez már sokmindenre, sokhelyre elég h felvegyenek :D
mi a cél ha megkérdezhetem? -
pedig pont töriből lehetne felhúzni mert ott 60pont a szóbeli:D -
lol egy ilyen matek emelttel 430fölött lenne a pontom...:SS jól elbasztam -
az angol nem azt mondtad h 95% lett? mert ez így 90% sincs meg, ejnye-ejnye :) -
Vola #23231 jaja én is hallottam ezt azt, mondjuk mostanában csökkent a határ és én egy erős szitu esetére mondtam ezt hogyha felfele menne :D
nah szal 405 a max sztem ami lehet szélsőséges esetben de én is 400alá tenném vmivel kb.
Nah háth igen kemény az tuti, de én vhogy úgy képzeltem el a köv éveket h bulizás ezerrel :D nah meg egy 4est nem ártana összekaparni és így BME kiesett a látószögből mer ott ezt a kettőt nehéz eccerre megvalósítani sztem xD -
eredményeim:
töri: 90/70 - 78%
magyar: 100/83 - 83%
infó: 120/104 - 87%
matek (emelt): 115/93 - 81%
német(emelt-kiváltott): 100%
Úgy ahogy megvagyok magammal elégedve.. matekom sokkal jobb is lehetett volna, első feladatot (mint kiderült) elértettem.. rögtön 9 pont veszteség :) -
400 alatt lesz az sztem. 600-at vesznek fel és a statisztika szerint 700-an írtál be csak első helyre, szóval eléggé vicces a dolog. kemény egy hely, az biztos, sok szépet hallottam már róla. nem bejutni a nehéz, hanem bennmaradni. elvégezni meg a lehetetlennel határos :)
de mondom szóbelivel úgyis rontok még a pontjaimon sztem, de azért remélhetőleg 400 felett maradok. -
Vola #23228 jó is az, az volt a másik teccetős hely csak úgyvélem h ott többet kéne tanulnom és necces is lenne sok okból.
Sztem olyan 405körül lesz ott a ponthatár vagy valamivel alatta -
bme-vik-mérnökinfo-ana -
Itt is egy számító -
Vola #23225 Szücsy:
a felvis cucc az 100% hogy jó, csak sztem elírtál vmit vagy asse mindegy h az adott szak mit néz, meik 2 tantárgyat és hova számolja az emelt szintet.
írd ide h meik a két tantárgy melyet a szakon be akarsz számítani és hogy hány %-od lett belőlük és mien szinten és megmondom h meik a korrekt. ( kisujjamban van a 144es és a 480as pontrendszer :D szal tudok segíteni )
ICram: nem Te választod ki h duplázás vagy sem, azt majd az alapján h mi az előnyösebb számodra, de persze előre láthatod h meik lesz. -
hm lehet, már letöröltem:D nemtom akkor mit írtam el
mind1 maradok a felvi.hu mellett -
Pedig ugyanaz a két pontszámító. Te írtál el valamit. Ki kell választani, hogy duplázással, vagy simán akarod számoltatni a pontjaid. -
jah igen jut eszembe multkor linket valaki egy pontszámítót, annak ne higgyetek, azzal 420pontom volt, kiszámoltam ugyanazokkal az adatokkal felvin és 370:S szal felvi a jó sztem...de pl nem értem hogy Volának mind középszint, és kb ennyi pontom lesz nekem is de én mentem emeltre is.így lehúzná az az 50%? mert ok hogy plusz 40pont, de ezek szerint ha így lehúzza akkor jobban jártam volna egy közép 95%al, és még szóbelire se kell tanulnom...ez így szarügy ezen az emelt rendszeren sztem változtatni kéne -
Vola #23221 WoW! jók vagytok! aszittem már menő leszek a 400hoz közelítő pontjaimmal de úgytűnik mégsem xD szép szép! mondjuk igen egy emelt szint nekem se ártott volna de úgy kalkuláltam h ha az nem lesz jó akkor nem duplázhatok és akkor meg tanulnom kéne magyarra, törire, angolra... és háth lusta vok én ilyesmikhez szal maradt a biztos és zusammen kevesebbet érő középszint.
5c0rp330n vagy nemtudomelolvasnianeved szal #666... :D
ezzel a 422 pontoddal hova szándékozol menni? -
eszerint nekem 422, de szóbelivel vszínűleg rontok sztem, oda már tanulni is kéne :S -
A felvi.hu pontszámítója szerint 418 pontom lesz, ha a szóbelik is hasonlóan sikerülnek.
A PTE TTK föci szakra pedig olyan 384 és 288 pont közt lesz valahol félúton a ponthatár -
matek emelt: 98/115->85,2%
magyar: 79/100->79%
töri: 64,5/90->71,6%
angol: 111/117->94,9%
info: 104/120->86,7% -
Befirkantom én is:
Magyar: 56%
Matek: 78%
Töri: 90%
Német: pontos százalékot nem néztem caka azt hogy feladatlaponként hány pontot vontak le, összességében ha jól emlékszem 6 pontot vontak le.
Föci emelt: 77.5%, de egy pontot megfelebeztem, azt valszeg meg fogják adni :D -
Vola #23216 nyehe, nemrosszak eddig az ederményeitek, főleg Solikka 110/120as emelt infója baszott oda de nagyon :DDDD grat grat! nemsemmi eredmény... ;) hova szándékozol ezzel felvételizni? BME?
eredményeim (mind középszint):
magyar: 63% - kinemszarja le... xDD
töri: 88% - nemtanultam de easy volt
angol: 90% - nyelvvizsga után pite
matek: 88% - ezt benéztem, agyi K.O. volt, de kiegyezem vele
infó: 93,3% - jóféle értékelőlap és javítótanárok rulz \m/
amennyiben infón kb tartom ezt szóbelivel akkor B2-es nyelvv. által így lesznek a pontok nálam:
(88 + 93) x 2 + 35 = 397 pont
a cél pedig: Pannon Egyetem - Mérnök Informatikus (PE-MIK)
számításaim szerint a ponthatár 345-355 között lesz erre a szakra szal teccetős ;D
KÉRDÉS:
Ki hány pontot számolt magának eddig kb? és hova jelentkezett vele? -
Az én eredményeim:
Irodalom/nyeltvan: 58/100 --> 58% (3-as)
Informatika: 67/120 --> 55,8% (3-as)
Matematika: 60/100 --> 60% (4-es)
Történelem (emelt): 68/90 --> 75,5% (5-ös)
Angol nyelv: 101/117 --> 86,3% (5-ös)
Kb. ilyenre számítottam, a magyar jobb is lehetett volna, viszont a törinek és az angolnak örülök :) -
solikka #23214 Jah már az angol is megvan az meg 120/114
A töri, magyar már nem hiszem ennyire jó lesz... -
solikka #23213 Na az infó emelt eredmény már megvan: 120/110
A többi majd holnap derül ki:D -
na most voltam megnézni a matek emeltet...hát elég gyér lett:S 115ből 50pont...még szóbelivel felhúzhatom egy 60%körülire, ami már nem lenne nekem rossz mondjuk... -
Realtibi #23211 magyar 100/55
matek 100/83
emelt töri 90/63
angol már megvan 80% os lett
föci már megvan 97%
töriben csalodtam, jobbra számítottam :( -
ügyi vagy:D
hogy számolod hány pontod lesz? kb -
An en irsbeli erettsegeim eredmenyei:
Magyar: 100/78p
Matek: 100/83p
Történelem: 90/67,5p
Angol: 117/103p
Informatika: 120/105p
Egy-egy jo szobelivel akar mind lehetne 5os :) bar töriböl sosem lesz en azt tudom :D -
Vola #23208 jó persze nem azt mondom h hűdemenő vok mer ott a papír, mer tuti h idővel könnyen feledném a dolgokat, csak azon akadtam fenn h míg akik régebben megcsinálták a könnyebbet azoknak aranypapírral törölték ki a seggüket ( elnézést az illetőktől, ezzel nem őket akarom csesztetni hanem a rendszert ), akik meg most a nehezebbett lerakták, nekik semmi se jár.
Nem azt mondom h 100as emeltet kérek érte, mer azt azért nem érdemelném meg, de egy középszintű érettségit igazán kiválthatna full ponttal. Az órákra meg persze menjünk csak be mer jó frissítésként, csak nem mindegy az óra minősége, szal gyakran ottlenni és figyelni egyenlő a nullával.
Amúgy nem tartom magam egy hűdemenőangolosnak de azért tudom h a jobbak között vok és ehhez mérten nézem a dolgokat. -
Akkor impro élőben.... Egyébként is csak biztosítékképp kell az angol, ha nem vennének fel oda, ahova. És közepem meg van, érettségi után eldönthetem, melyik kell. Csak azért mégis. -
Az órárajárás is a régi rendszerben letett nyelvvizsgákra vonatkoztak.
Én még a szerencsések közé tartoztam, még 3 éve letettem a német közepet (akkor volt az utolsó év), és igen, jó kis 100%os emelt érettségi (bár nekem ez maximum az átlagban számít, mivel nem olyan szakra megyek, és nem a Corvinusra), valamint felmentés az órákra való bejárásról. Jó is volt - 3 és fél évig heti 5 óra lyukas fix volt - 9re járás, 13-tól go haza :D -
Vola #23205 nah a Magyarics egy rakás sz*r... minket órán nyüstölt vele állandóan a tanár és nem egyszer volt h kiakadtam h ez hülyeség így, erre én lettem leszólva h mit háborgok már megint, fogadjam el h hülyeséget írtam...
pont aznap volt különórám (megjegyzem a különtanárom vizsgáztató ECL-en és tényleg jól tanított), ahol beszámoltam az órai dologról, és mondta h igen a Magyarics eléggé összevisszaság, bár akad benne jó is.
De ami a poén h egyből kinyitotta az adott feladatnál, melyen kiakadtam és megkérdezte h "Ez volt az, nem?" (pedig nem a tartalomra hanem a mienségére és hibáira utaltam csak)
nah mondom ok, úgytűnik mégsem én voltam a hülye, csak nagyon okosak akarnak lenni a középiskolai angoltanárok. És ha a diák megkérdőjelezi a feladat, a tanítási módszer, a tanár képzettségét akkor azonnal le kell szólni és a többieket befolyásolni, elhitetni velük hogy csak az az igaz amit ő mond.
Végeredményül: Kövesd a vezért, és ne gondolkodj! - kb ez jellemezte a dolgokat. Igen, voltak őrjöngéseim.... :D -
martoncz #23204 én bme-n csináltam nyelvvizsgát február környékén talán, elsőre átmentem (73% és 76%, 60% a küszöb). félévkor kettes voltam angolból, évvégén pedig megadták a hármast. ez azért volt mert már nem tanultam angol órákra az utolsó évben, lusta voltam. ez nem a rendszer hibája. az hogy nyelvvizsgád van még nem jelenti azt, hogy tudod az iskolai anyagot.
a 100%-os emelt téma az más. igazságtalan, épp ezért törölték el, és több egyetem pedig már nem is veszi figyelembe. valamikor meg kellett szakítani a dolgot.
angol órákra meg tessék bejárni. attól hogy van egy nyelvvizsgád, tanulhatsz órán is. ezt akkor lehet elkerülni, ha teszel egy záróvizsgát az éves anyagból. ennek pedig a nyelvvizsgához semmi köze nincs. -
Igen, ez rohadt gusztustalan. Régi szar telccel szereztek 100-os emeltet, én (mi) meg izzadhatunk a 90ért.
Egyébként átlapozgattam Magyarics P. vörös emelt szintű szóbelis könyvét, de kb. semmire se jó, maximum tanárral. Arra is rájöttem, hogy az önálló témakifejtést azt magyar érettségiző nem mondja el ilyen magas szinten megakadás nélkül. -
erről írtam már korábban, ugyanígy vagyok vele én is. émég szerencse, hogy nem sokat számít az angol érettségim.