29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Vola #23401 http://www.felvi.hu/statisztika/gyors_jelentesek.ofi?mfa_id=1 -
neménvoltam #23400 vagy esetleg bárki más?:) -
választasz egy borítékot, abban egy lap van, ami tartalmazza a tétel címét és a feladatot is, meg kell nekik mutatni, hogy mit húztál természetesen, de mindent elmondanak. -
én megkérdeztem tőlük, hogy említsem az alkalmazásokat vagy nézzük meg a feladatokat és majd utána? miután másodpercekig csak néztek rám, azt mondtam, hogy jó, akkor lássuk az alkalmazásokat :) szóval ne számítsd nagy interaktivitásra, ne próbáld bevonni őket bevonni, ha viszont ők vonják be magukat azáltal, hogy kérdeznek valamit, érdemes mindent elmondani, amit hallani akarnak :) -
neménvoltam #23397 Nem tudod véletlenül merre tudnám csekkolni az idei jelentkezők számát más intézményekben?:) -
DjVktr #23396 Biztos hülye kérdés, de a feladatot ők adják? -
tőlem nem kérdeztek...elmondtam az alkalmazokat, és utána mondtam hogy "és most a feladatot szemléltetném" és elkezdtem mondani:D
ha annak vége akkor meg megmonod h ennyi, megköszönik és kijösszxd
bár én utolsó voltam szal sztem alig várták h vége legyen a feleletemnek:D -
Hát ez elég gáz.. akkor gondolkoznom kell miylen taktikát válasszak.
És a tételek sem egységesek, van amire a 15 perc is kevés, van amelyikre a 10 a reális.
Tesztelnem kell magam keddig, hogy mennyi idő alatt dobom össze a vázlatot, h. még a feladatra is jusson időm. :D
MEg még egy kérdésem van, a felelet végén ugye elmondod az alkalmazásokat, s ezzel zárod le a feleletet. És utána mondanak vmit? Hogy jó, akkor lássuk a feladatot; vagy kérdeznek vmit, amit hiányoltak..stb?
-
Vola #23393 a BSC képzés az az amire jelentkezni fogsz ha akarsz továbbtanulni középsuli/technikum után, az MSC pedig az amire a BSC után jelentkezhetsz. Hogy ezek mit is takarnak pontosan azt az általad kinézett felsőoktatási intézmény honlapján nézheted meg. -
Cat 02 #23392 Még messze vok a továbbtanulástól, csak nézegetem a dolgokat. -
Vola #23391 erre nem mondok semmit :D -
Cat 02 #23390 Mi az a BSC és MSC ? :D -
csak a bscével az a baj, szűkített a jogköre, h mit csinálhatsz, s ráadásul nem is fizetnek annyit -
MSc-nek az alényege, hogy különböző bscről is lehet menni ugyanarra az mscre. Pl pénzügyi mscre lehet menni pnzügyes meg gazdálkodási bscről is, így könnyebb tud dönteni az ember, hogyha már belekostolt, hogy tovább akarja csinálni a dolgot, vagy kicsit másfelé akar orientálódni. -
felkészülni fél órád van (illetve amíg az előtted lévő 2 felelő végez, ez változó, hogy mennyi idő, de fél órát minimum kapnod kell-én nem kaptam sokkal többet), és ilyenkor van időd a feladatot is megoldani, amivel nekem konkrétan a fele időm elment és így sem értem a végére. annyira nem volt durva, csak pont egy olyan témát fogtam ki, ahol nem jutottak gyorsan eszembe a dolgok. és nem, a 15 percbe bele kell férnie a feladat megoldásának is. ez részben jó hír, ha nem tudsz sokat, mert sok időt el lehet vele tölteni, részben rossz, ha akkor tudásod van, hogy hadarod végig az anyagot és pont a feladat miatt nem mondasz el mindent 100%-osan :) -
Vola #23386 háth azt nem vágom h mien BSC elvégzése után lehet jelentkezni egy adott MSC szakra de az tuti h az utóbbi magasabb szintű képzést ad a választott szakirányból. Sztem a két illetőnél más lehetett akkor az elvégzett BSC szakirányultsága (pl mondjuk anyud bnőjének volt egy mérnöki infós BSC-je, a másik illetőnek meg egy prog tervezői és sztem egy ilyen szituban akkor a követelmény a prog tervezői lehetett hiába egyezett kettőjük MSC fokozata, de persze lehet h mint mondtad csak okokat kerestek)
Igazán az MSC-t nem vágom de valami ilyesmit sejtek
ha hülyeséget mondtam akkor sorry de jelenleg így tudom -
Sokat hallom, hogy MSct mindenképpen csak azután érdemes elvégezni, miután már van szakmai tapasztalata az embernek, és dolgozott a bsc diplomával valahol, de úgy érzi, hogy tudásszomja van. Senkinek nem ajánlják rögtön MSc-t a BSC után. Pont ez a lényege az egész rendszernek, hogy használhatóbb, gyakorlati tapasztalati képzés legyen, ne pedig csak elméleti, mint a régi egyetemi képzésben. -
Yepp #23384 Vola: nemfeltétlen a msc a jobb
Anyám 1 barátnője nemrég végzett az egyetemen, msc-t is elvégezte, és bár azon az egyetemen és azon a karon végzett, amelyet a leendő munkaadója megjelölt feltételként, azért nem vették fel, mert az alap bsc után olyan szakirányt választott, ami nem pontosan ugyanaz amit elvártak vna, és helyette olyat vettek fel aki bár tökugyanott végzett, nem volt szakirányosodva, nem végezte el msc-t csak bsc-t
(persze lehet h csak kifogás volt és szimplán nem volt szimpi a csaj a főnöknek, de ez volt a hivatalos indoklás..) -
Yepp #23383 hát ahogy olvasgattam,az eltén programtervező van, magyarán programozó, bme-n meg mérnök infó, ahol a programozás mellett tanulsz mást is, ill ha jol tom jobban belemegy a hardveres részébe, meg fizikába.
de van 1 haverom bme-n, és azt mondta h mérnök infón elég sok fele lehet specializálodni, szakirányosodni.. -
Vola #23382 jah és sztem BME :D -
Vola #23381 a BSC után jelentkezhecc MSC-re ami egy magasabb szintű változata annak mely a BSC-ben megtanultakra épül. A régi hagyományos rendszerben a kettő egyben volt de ebben a bolonnnyaai féle rendszerben kettéosztották (persze biztos tettek is pluszba valamit bele) és a nehezebbik magasabb szintű része lett az MSC avagy mesterképzés.
Ez láccik is abban h míg régen 5év volt az egyetem most a BSC az 6 vagy 7 félév, az MSC pedig assszem 4 vagy 5 (bár ebben nem vok biztos).
A lényeg hogyha elvégzed az MSC-t, akkor faszagyerek vagy :D -
Cat 02 #23380 Sry skacok, de mi az a mesterképzés ? illetve informatikusnka bme v elte jobb ? -
És a feladatra a végén hogyan nem jutott elég idő rá, mennyi időt adnak rá? Valamint a feladat uyge a 15 percen kívűl van..? -
ehh, mázlista :) -
nah megvolt a matek:D 14es tételt húztam, háromszögek nevezetes pontjai ,szögei stb...hát a feladatba belekavarodtam kicsit:D de segítettek rendesek voltak, bár tom h az már pontlevás:D
nem lett olyan rossz, majd meglátjuk -
Ha van itt olyan, aki volt ma biosz emelten szóbelizni, az mondja már meg mien témát húzott :) -
mate317 #23375 Amúgy nézzétek meg a 2006os, a tavalyi, és az idei jelentekők számát a szakotokra!
Pl. BCE-GTK. Kereskedelem és marketing ANK: 2006. 258 jelentkező, ph:119
2007. 568 jelentkező, ph:136
2008. 494 jelentkező, ph<136
Ebben bízom. -
Vola #23374 jó okés minden a helyén újra :D
közben írtam az előbb egy hosszú kifejtést ehhez de a köcsög sg megint beszopatott xDD -
:-| -
amúgy valóban , haver orvosira megy, és bioszbol emeltezik , nem másbol hiába volt másbol jobb... szal ennyi :D -
még csak nem is kell 100asra megírni, elég, ha a min %ot hozod, amire már jár a +40, és kész... Elég nagy baklövés lenne a rendszerben, szóvla szerintem tuti nincs így :) -
yo nem vágom , télleg kár volt beleszolnom :D rég foglalkoztam már a továbbtanulással de én ugy emlékeztem a +40 pont ez esetben is számít , mint amit írtál. elnézést ha bárkit is félre informáltam , esetleg szívinfarktus közeli helyzetbe hoztam :) -
tuti h nincs így. megcsinálom az ének emeltet százasra és megyek a műszakira a pluszpontokkal? elég idióta a rendszer, de ennyire azért nem. -
Vola #23368 "+80 pont az külön van" - mipöcs? nah figyelj már ide kicsit és gondolkodj el rajta:
ha megadnák rá akkor simán kijáccható lenne a rendszer, ilyen kiskapukat nem hagynak azért. Mint mondtam kisujjamban van a rendszer mer én anno rengeteget kerestem h hol lehet kijáccani és mivel hogyan h minél több pontom legyen de ha lehet is valahol akkor nem ilyen módon.
Szal ha mondjuk matek és infó a felvi tárgyad akkor semmit sem ér Neked a magyar, töri, angol, stb emelt szinted.... -
Vola #23367 nah akkor minden tisztázódott ;) A lényeg h míg el nem fogynak a régi nyelvvizsgás még nem felvételizők addig nagy szopás lesz ez a renccer.
De mire minden szempontból egál lenne az esély bárkinek bárhova, addigra úgyis megint lesz vmi fasság vagy más renccer lesz.
A köv fordulat valszeg az emelt/középszintek piszkálása lesz mivel csökkent az emeltezők száma, mer sok szempontból nem éri meg, csak ha nagyon vágod. Nah de nekünk már mindegy :D -
Ja, akkor valami alapja mégis volt :) -
de nem mernék rá megesküdni most így hogy mégegyszer átgondolom :D de így emlékszem
-
Az egyetem egyes nyelvi szakokra ( anglisztika germanisztika stb)
De pl a asszem a jogra is lehet nyelv a felvételi tárgy, de ott elég a közép is ha azt számíttatja be vki.
Tehát cask nagyjából igaz. -
a +80 pont az külön van, az mindenképp jár. emeltre (ha eléri azt a szintet amitől megadják) , nyelvvizsgára, stb stb. -
rallyeati #23362 Pontosan.