29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• LegoTGR
    valamelyik évben elte pszichó szakon a fizetősre magasabb volt a ponthatár, de ált nem jellemző.
  • fsgh
    Nekünk rendes tanárunk van és nem fog semmi szopatósat kérdezni...Sőt mondta ha hüyeséget mondunk még arra is bólogat és pontot ad csak ne legyen levágós és e legyen túl nagy hülyeség:DDDd
  • Vola
    az infóból sztem csak a memóriakezelés a necces, mer ha abba konkrétabban belekérdeznek akkor szopacs, reménykedem h a hálozatokat húzom ^^
  • Bulykin
    jaja, az infótól én is fosok egy picit, vannak benne elég szopatós tételek...de azért a 4esemet meg kéne tartani...
  • Vola
    yeeee, megszereztem a nyelvtan tételeket... :DD vagy érettségi elött másfél nappal lehet h már ideje volt? :O nyehe
    őőőhhmm... magyarra Ti is csak 1x elolvassátok a tételeket azt csá? csakmer sztem nem ember az aki mind megtanulja :D (nem, az iskola nem arra volt való h ott megtanuljam ;)
  • 5c0rp330n
    arra ott az atlasz, forrás, kizárt hogy ne tudjál megszólalni, azokból összehalászod már mittomén egy 4-esre :)
    inkább magyartól fosok :S
    meg infón ki ne húzzak vmi szart, mert olyan is van. vmi rizsázós lenne jó.
  • Bulykin
    akkor jó, eddig azt hittem csak én nem tanulok semmit, de már megnyugodtam:D
    azért egy kicsit félek, mert mondjuk töriből ha kérdeznek vmit biztos nem fogom tudni, mert szinte az alapokat se tudom
  • mate317
    Én se tanultam még semmit magyarra meg törire, de csak az bukik meg rajta aki nem szólal meg a vizsgán. Szal én nem félek
  • predat000r
    Hali mindenki.

Az írásbelijeim elég jól sikerültek 70-86% ig lett minden.
    A szóbelitől kicsit parázok mert szinte 1 tételt sem tudok semmiből XD
    Szerintetek könnyű megbukni?Ha a minimum pontszámot szerzem meg mindenből akkor már bőven megvan a 3as.De ha azt mondja bukta?Emiatt fosok picit.

Meg ha valaki tudja miből mit lehet használni az leírhatná.Középszintről beszélek szal magyar ir,ny német,töri,fizika.Ilyesmikre gondolok mint pl frrás atlasz valamilyen szöveggyűjtemény stb.
    A válaszokat előre is köszi.
  • doddencs
    hát ha megjelölted a költségtérítésest is, és oda vesznek fel, akkor élhetsz vele.. xD
  • fsgh
    jó de mindenhol lehet élni ezzel a lehetőséggel vagy van olyan szak ahol csak állami finanszírozással lehet bekerülni?
  • Yepp
    elvileg igen lejjebb van
  • fsgh
    1 kérdés:) Minden szakra van államilag finansírozott s fizetős rész? Pl a BME mérnök infói szakánál a régebbi ponthatároknál csak ponthatárt láttam(ugye a fizeősnél elvileg lejebb van a ponthatár)
  • CrW
    Én kedden megyek :D Egészen a vége fele...
  • Bulykin
    én már hétfőn letudom az egészet és szerdán már a bizit is megkapom:) reélem jó leszXD
  • fsgh
    Én szerdán 1körül szobelizem...De olyan szinten nincs már hangulatom semmiféle tanuláshoz...Elvileg már nyári szünet van:S:D
  • martoncz
    kösz; véletlenül beestem az évzáróra (nem is tudtam hogy van ilyen) és ott mondta öfő h hamarosan megérkeznek az eredmények és meg lehet kérdezni, mert nemrég mentek el érte. aztán vártam 10-15 percet és megmutatták. feladatból vontak le 1 pontot meg a felépítettég/arányosságból 4-et többi max pontos lett.
  • Bulykin
    jaaah, azért nem vagyok képbe, mert nem megyek se fősulira se egyetemre, szal...5-6.éven marradok csak:)
  • doddencs
    hát hallod nagyon képben vagy a pontszámítással..

és mielőtt meglepődnél, a max pont már nem 144.. 480 ;)
  • Bulykin
    jah, értem^^
  • CrW
    Most már felvételin csak a % számít... a jegyet nem is kell nézni.
  • Bulykin
    az miben számít?
  • doddencs
    attól még, hogy jegyet nem javíthatsz, %-ot még gondolom igen.. márpedig az számít..
  • Bulykin
    szintén, én is kb túlélésre játszom, a nyelvtantól naygon félek, mert annyi hülyeség van benne:) egyedül mondjuk csak a német az amitől nem félek, ha maximumra szóbelizek belőle már akkor se lehet 5ös(4pont kellene), 9ponot meg lazán összeszedek a 4esre...
  • CrW
    Én is ugyanígy vagyok vele :S (Mondjuk nekem 53% lett :D )
    A taktikám: csak a legfontosabbat tanulom meg ill. a nyelvtant. Kb túlélésre játszom és bízok abban, hogy ha nem megy akkor a tanárok átrugdosnak valahogy :D . Nekem a jövőhéten már semmi nem számít. Infó és matek már meg van.
  • grizzly21
    pedig az irasbelinek ugyanugy semmi koze az eletpalyakhoz mint a szobelinek se lesz, ez nem tunt fel?:) Ha mar nincs jobb dolgod, mint magyart tanulni legalabb azt tanuld amit kell
  • PLackó
    Hétfőtöl szerdáig érettségizünk, úgy néz ki én kedd délután fogok..
    Magyartól nagyon félek, többinél szerintem nem lesz nagy gond.
    Magyart egyszerűen nem bírom bemagolni. Sok életút, sok téma, sok egyedi tulajdonság, jellemző.. Írásbelim is csak 59%-om lett belőle,de ezt tovább fogom rontani..
  • tommyg
    hétfő...kaka
  • doddencs
    remélem hétfőn már én is tudni fogom, a többivel egyaránt :)
  • 5c0rp330n
    állítólag én hétfőn fogom megtudni a sulim által, vszínűleg a sulik már megkapták és vmelyik tanára jófej volt :)
  • doddencs
    grat, emelten szép eredmény:)

És milyen útu ntudtad meg az eredményt? kapcsolatok, vagy kiküldték, vagy suli, vagy nem tudom..:)
  • martoncz
    nah meglett az elmelt matek szóbeli eredménye, ahhoz képest h olyan tételt húztam amibe bele se néztem lett 30/35, összesen 150/125 (83%)

\o/
  • Cat 02 #23648
    Én 5. óta tanulok angolt és így lett 94 % :D
  • magus
    nehezítés előtt -.-
  • Vola
    erre én is kíváncsi lennék h még a "nehezítés" elött vagy után. Én is hallottam h korábban mennyire nevetséges volt ezért is változtattak rajta, bár lehet h annyira nagyon nem nehezedett a TELC és még mindig easy. Annyi biztos h ECL azért nem olyan eccerű. Én azon voltam és bár 3hónap felkészülés és az előzetes tudásom alapján elsőre meglett de az egy csoda volt :D és nagyon neccesen. Nagyon a szerencse kérdése mer általában 2. 3. sőt akár 6. esetre sikerült csak letennie egy két ismnek (persze a hatodjára eset az már tényleg a csaj nemtudása lehetett :D), szal ECl-en azért már elég jó a szűrő és sok esetben hatalmas mázli kell. Én nálam pl amire aszittem h tuti megvan az lett 60% és 64%, amire meg mondtam h szar és bukta az lett 84%... nem mondom h hűdetudok angolul de épphogy megvan :D és egy ECL B2-est lerakni tudás nélkül azt nem fogsz, ebben biztos vok. A mostani TELC-en annyit tudok h a listening a bukó mer csak 1x hallgathatod meg, de viszont eccerűbb. Egy kis szerencsével elvileg viszonylag könnyebben meglehet csinálni, de ha egy modul bukik akkor az egészet újra, ECL-nél ha 2megvan akkor már no para és csak 8000Ft asszem a fizetendő per újabb vizsga.
  • 5c0rp330n
    :)
    ez azért még a "keményítés" előtt volt nem?
    nem mondom azt, hogy azóta már mindenki tud valamennyire, aki lerakta, de a legtöbb helyen annyira lóf@sz tudással már nem engednek át sztem.
  • magus
    azok a fejek amiket vághattam a szóbelin mikor kérdeztek valamit és halvány gőzöm sem volt, hogy mi a kérdés -.- úgy jöttem ki hogy ez tuti bukó
  • magus
    a nevmasokon kivul nem sokat tudtam

telc hát : D bemagoltam hogy kell megírni egy tesztet
  • grizzly21
    az nem gyenge. de azert szkeptikus vagyok inkabb:
    -teljesen nullarol?
    -hol (telc?) ?
  • magus
    fél év alatt tettem le a német középfokút nulláról. tudok németül? nem. szar a rendszer? igen