29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Egyébként hányra kell a suliban lenni?
-
de atlaszt meg függvénytáblázatot vihecc -
nem adnak csak helyesírási szótárt meg most úgy rémlik mintha szöveggyűjteményt se lehetne -
Ok megnyugodtam,függvénytáblázattal is így van?Illetve a térképpel? -
Bristowboy #24836 "Tudtommal nem,szerintem kedeverd a Biosz köny irójával Lénárd Attilával,ő egy szakdogát írt Ajtmatovból."
Igen, igen. Most néztem, mert ugyebár én Bioszból érettségiztem.
És igen, ők adnak könyvet, de én azért biztonsági okokból vittem magammal minden könyvet, hát ha kifogyna a suli, mire én sorra kerülnék. Ugye az ördög soha nem alszik
-
ott adnak! nem is engednék h bevidd az összerajzolt könyved :) -
Tudtommal nem,szerintem kedeverd a Biosz köny irójával Lénárd Attilával,ő egy szakdogát írt Ajtmatovból.
Más:Nekem s szöveggyűjtemény néhány helyen össze van firkálva,de úgy tudom,hogy az írásbelire nem is kell,mert ahhoz a feladatlapon lesz a vers,novella stb.,viszont a szóbelire nekem kell vinni ,vagy adnak ott? -
pista89 #24833 nahi -
Na csesszétek meg ma egész nap nem gondoltam rá, erre meglátom a topicot a top10ben...gyáááá 
-
maygarból én azt készültem h megnéztem kb. 4 érettségi feladatlapot h milyen jellegű dolgok lesznek benne, és az érvelés felépítését próbálom átnézni, de ott sztem leblokkolok :) -
bandy85 #24830 Én most a töri esszéktől parázok!!A kisérettségim 4-es lett,de akkor az esszé a szóbeli tételekből volt!!Szerintetek most is elég lesz az??Habár nektek nem ua. mint nekem!!gondolom!! -
minimum 3,de jó ha mind az 5(igen,5 érv,nem több és nem kevesebb,azokat meg jól kifejteni,és erősorrendben elpuffogtatni-lehetőleg gyengébbtől az erősebb felé) érved kap egy új bekezdést,azzal még nyerhetsz vagy 3 sort ha keveset tudsz csak írni,és szerkezetileg is tagolt,áttekinthető lesz a munka. -
tenkjú verimács mindenki -
Notram #24827 "- van bevezetés, kifejtés,lezárás; ezek elkülönülnek és arányosak
- jól tagolt bekezdések
- globális és lineáris kohézió megvalósulása"
Ezeket követeli meg a megoldókulcs… Hasznos nézegetni, hogy miket várnak el… :P -
Bristowboy #24826 Véleményem 
/És igen, szöveggyűjtemény és nem tankönyv.
/
-
másik kérdés ha középszintre megyek akkor vihetek magammal szöveggyűjteményt igaz? mármint magyarra. -
Igen, a lényeg.
Bevezetés 1/7 (itt csak állásfoglalás)
Tárgyalás 5/7 (itt érvek,azokat alátámasztani, a kérdés körüljárása)
Befejezés 1/7 (saját vélemény, más művészetek (filmek,stb) -
Notram #24823 A középszintű magyar érettségi miatt szerintem kár izgulni… Az írásbeli vizsgarész a funkcionális analfabétákat szűri ki, na persze azért nem árt, ha az ember szövegalkotásból, és helyesírásból is jó.
Én a főbb szövegalkotási szempontokat néztem át, meg néhány régebbi feladatsor megoldásait, hogy milyen válaszokat várnak el.
A matek szintén olyan, hogy így utolsó pillanatban már nem sokat lehet tanulni rá… Nekem felvételi tárgyam lesz, ezért már jó ideje oldogatom a régebbi érettségiket. Függvénytáblázatból olyat is ki lehet silabizálni, amivel azelőtt még nem is találkoztál. Meg az apróságokra valóban oda kell figyelni: sok kicsi sokra megy.
Töri: a 4 év könyveit kijegyzeteltem, és ezeket a jegyzeteket olvastam át még egyszer… Ez, az atlasz, az alapműveltség, meg egy kis IQ elég olyan 75%-hoz…
Nyelv: Angol tagozatos vagyok, nyelvvizsgám megvan, a középszint pedig szerintem még egyszerűbb is, mint egy Origo-nyv.
Nekem még az infó lesz a másik felvételi tárgyam. Középszinten nyomom, régebbi feladatsorok, régi tankönyvem sokat segítenek. Mindemellett a hasznosak az alábbi videók:
Infoérettségi
Summa summarum: írásbelikkel nekem mákom van, nem sokat kell paráznom miattuk. Más a helyzet az emelt szinttel, vagy a biokém tárgyakkal… -
akkor lényegében mindegy hány bekezdés van? -
minden új érvnek dobj egy bekezdést,értékelni fogják. -
érvelésről szeretnék kérdezni
szal neten találtam felépítésről szóló cuccokat (bevezetés-elbeszélés-részletezés-bizonyítás-cáfolás-befejezés), de ezeket miként írjam le szerkezetileg? úgy értem mindnek szenteljek külön bekezdést vagy ne, és ha nem, akkor milyen arányban használjam őket (én úgy hallottam 3 bekezdés kell) -
Én azokat beleírtam függvénytáblába kurvanagy betűkkel, hogy ne felejtsem el ( KIKÖTÉSEK, k eleme Z és mindent megmagyarázni)
Viszont vannak néha olyan feladatok, amihez lövésem sincs. Láttam egy kettőt, ami azért necces. Az ember egy olyat kifog, -12p. Meg még veszít párat itt, párat ott... -
matekból középszinten inkább az a bukó, ha elfelejtesz valamit, vagy figyelmetlenségből rosszat írsz. én mindig az ilyen kis szarokon baszom el.
(két tag négyzete -> 2 tag) -.-.-.-.- -
Szintén. Átolvastam az érvelést meg a korszakokat egy du. alatt. Kötelezők rövidenből pár ilyen jolly-joker művet megtanulok, amiket bele lehet írni mindenbe szinte. (Az ember tragédiája, Bánk Bán, Biblia és társai)
Matekot átnéztem én is, tankönyvből 4 éves anyag. Két éve emelten tanulom heti hat órában, annyira szopatós nem lehet. Térgeometriát rühellem.
Törit is végigolvastam egyszer, meg kedden még végigfogom, van 200 oldalas kis jegyzet, az pár óra. De ahogy elnéztem, a töri érettségi 40%a forrás, 40 térkép, gógyiból nem sok kell.
Angol az laza lesz, 2 éve lefelsőfokúztam, földrajzot meg már letudtam (90%) -
Én annyit, hogy átnéztem, hogy hogyan kell szakszerűen érvelni, meg belenézegettem néhány előző feladatsorba.
Majd matekra fogok többet, meg töriből átnézem a szóbeli tételeket. -
Őszintén.. Magyarra készült itt valaki, aki közepezik? =D -
Bristowboy #24814 Ő írt valamilyen könyvet? Ismerős a neve. -
Csak kérdeztem. -
gerrob #24812 Ez hogy jön ide? -
Tanított itt valakit dr. Lénárt Attila? Nagyon jó tanár amúgy! -
gerrob #24810 Igen kamu. Bár van olyan feladat benne ami még középszinten is simán szerepelhetne. -
Watchmen #24809 Bár ahogy elnézem a feladatot köpni nyelni nem tudnék....némelyiktől....
Bár amúgy is sík hülye vagyok matekból szóval hót mind1,,,,, -
gotchaaa #24808 Nagyon kamu, és egyáltalán nem igaz. -
Watchmen #24807 Most akkor ez a matek cucc mennyire kamu? Vagy mennyire igaz? -
jajnemárr #24806 húzd szét a betűidet minimum legyen 3 oldal sztem de ugyanakkor ne ismételj...3mat simán lehet írni
/nekem alapórán sikerült 40perc alatt, és nem írok lóbetűkkel:)/ -
Na, megnyugtattál, köszi :) -
nem ha a szerkezete megfelelő akk arra megkapod a pontot, csak nem max pontot hanem kevesebbet, aztán a nyelvi minőségre is kapsz pontot, szal ha az a 2 oldal tökéletes akk közepes pontarányt megkapod! a helyesírásra viszont figyelj, mert az pont levonás! -
Ezt viszont kib*szásnak tartom, ha lényegretörő és értelmes az a 2 oldal, akkor ha nem is max pontszámot, de legalább a felét megadhatná a tanár. -
valahogy úgy. A terjedelemnek meg kell lennie, sztem. -
Megnéztem a tavalyi érettségit. 3-8 oldal terjedelmű lehet.
(am én csak próba érettségit írok holnap, nekem csak jövőre megy élesben...)