29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• tigeroo
    ez tényleg könnyű volt.

egyből beröfögtem mikor megkaptuk a 2. feladatsort hogy "dik ezért tanultam 4 évig?" ...csak a tanár nem nevetett :D

matektól kicsit tartok, de megoldható
  • Abruzzi
    Szerintetek van még értelme ma átnézegetni a matek témaköröket vagy ilyenkor már csak belekeveredik az ember?:d
  • z99999
    én harmadikra szintén igazat írtam elsőnek, de gyanús volt, szal átnéztem és kijavítottam :)

az gáz ha az igazhoz is írtam idézetet?
  • z99999
    hát gyerekek, ez piskóta volt
    szövegértés maxpont, ilyen könnyűre nem is számítottam
    na de a szövegalkotás:
    persze már az elején tudtam hogy érvelni fogok, de azért hátulról kezdve végignéztem az összeset
    összehasonlítónál vmi petőfi-vörösmarty, na jólvan mondom, ez Pássz.
    novella meg tetszett nagyon, én szeretem ezt a stílust, de 3 oldalt nem biztos tudtam volna írni, szal meghagytam, hátha az érvelés szarabb lesz

gyerekek

az egész csoport kurvanagy röhögésben tört ki, eszméletlen hogy mennyire könnyű volt, simán írtam 3 oldalt, meg még egyet hozzá csak úgy poénból...

nade viszont ha ez ennyire könnyű volt, milyen lesz a matek meg a töri??
  • Roland815
    Én is mindre igazat írtam:S
  • Guilty01
    Szerintem nagyon könnyű volt, mind a szövegértés, mind a fogalmazás. A spiró-idézetet választottam, hát nem volt nehéz érvelni ellene... Eléggé primitív kis megnyílvánulás volt. Szövegértésbe 35 fölöttit várok, esszé meg remélem 50 körül lesz.
    Holnapi matek meg még ehhez képest is piskóta lesz. Reméljük.
  • Tyler1
    dehogynem :D megvannak adva a szempontok h mire adnak pontot meg mire nem
  • passatgt
    szintén
  • Abruzzi
    hát én is remélem. pl a személyes megnyilvánuláshoz annyit idéztem hogy "őt mindenkor szerettem" v vmi ilyesmi. most elvileg ez is személyes hangvétel nem?... mindenki azt írja hogy sok vitatható dolog van benne.
    pl én is 3 igazat írtam, fura volt h mindhárom igaz de mondom nehogymár ez alapján döntsek. na mindegy kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből, igazából nekem a hangsúly a holnapi matekon van.
  • Borgi
    éncska az utolsót toltam el, saját bambaságom, mindegyik rublikába csak egy bötüt irtam ;*-C

utolsó előtti feladat meg egy nagy lókaka vót, nem csipem oylant. reméljük ugy javitják majd inkább hogy: "jó, hát ezt is rá lehet fogni". :*-C
  • jajnemárr
    hát így megnézve a megoldásokat el lehetett cseszni egy két dolgot...pl a harmadik cucc HAMIS volt,én 3 igazat írtam...
  • David2
    sok sikert a továbbiakban

jah és ték:D
  • Hegi90
    annak nincs is megoldókulcsa :D
  • Abruzzi
    Jha amúgy a szövegalkotás megoldókulcsa csak holnap jön ki?
  • Hegi90
    mit jelent az, hogy you best believe? :)
  • Abruzzi
    én összesen 6 pont veszteséget számoltam de kitudja hogy tanár hogy nézi az idézetes szarokat+helyesírási hibák. Jó esetben szerintem 40ből 30 pontom lesz.
  • passatgt
    elképzelem, ahogy elkezdi számolni az irodalomtanárom
  • Skynet723
    kecccci nem emlékszem a válaszaimra :O
  • Roland815
    Olvastam, hogy minimum 500 szónak meg kell lennie. :
    index
  • Hegi90
    nehezek
  • Christiansen
    zavarba ejtően könnyűek. az ember elgondolkozik, hogy nem becsapós-e..
  • Roland815
    Szerintetek matekból milyen feladatok lesznek??
  • Szabi1991
    szerintetek hogy számolják az oldalakat ?

szal. ahol alá kellett húzni amit választasz, és alatta lehetett kezdeni, az egy egész oldalnak számít ?

nagyon remélem, amúgy én a 2-est választottam, a Lázárost, jó volt a novella :DDD
  • Roland815
    Szerintem is könnyű volt, én nehezebbre számítottam:)
  • gregtom6
    De hülye vagyok, mert rövid is volt a vonal, meg elszartam az időt a másik 2 megoldatlan feladatról...Csak rossz a tudat, hogy ha ezt elrontom, meg elnézem, akkor a holnapi matek még így se fog menni...és az a poén, hogy otthon, nyugodt körülmények között tiszta könnyű feladatok, ha ideges vok marha nehezek lesznek...
  • Yepp
    basszameg, első résznél minimum 12-t vesztettem a 40-ből, de valószinű még többet :D
  • Csirke4
    Az tényleg szar volt :S
  • Risu Führer
    én az érvelésénél az e-bookokról írtam egy fél oldalt hogy azok milyen szarok :) én 4 oldalt írtam az érvelésnél.szerintem nagyon könnyű volt a magyar.a matek meg remélem könnyebb lesz :D
  • gregtom6
    De jó, ha ezt elszartam, a matek már csak szarabb lehet... Mindig ez van, ha ideges vok, nem tudok gondolkodni sem....
  • ToCsEk
    megoldások
  • Hegi90
    én ezt azért nem mertem megkockáztatni (magamból kiindulva) :D.

mondjuk fél 11-re már énis kész voltam :)
  • gregtom6
    Basszus, 3 feladat tuti szar:( a 7. feladatot félreértettem... Hú, de idegesítő, olyan hülyén volt megfogalmazva:
    A 4-8. bekezdés világos szerkesztési elvet követ. Az érvelés gondolatmenete itt a következő szerkezeti elemeket tartalmazza: állítás, általánosítás, ellenpélda, indoklás, példa. Állítsa a szöveg gondolatmenetének megfelelő sorrendbe a felsorolt elemeket!
    Én sorba irkáltam a bekezdésekben, h hogy van sorban. Ha mondták volna, h 1 szó kell.....istenit!!!
  • OssianFan
    Én piszkozatnak írtam 3 példát, azok voltak a fő támpontok, aztán azokat kifejtettem bővebben, majdnem 4 oldalt lett.
  • passatgt
    nem írtam, egyből nekikezdtem
  • Hegi90
    én voltam

hát, ha a többi is ilyen jó lesz, mint ez, akkor nagyon örülni fogok
    remélem nem csak nekem fog tetszeni az érvelésem, hanem a tanárnak is.

Egybkt te hogy fejezted be olyan hamar? Nem írtál vázlatot, vagy valami? :D
  • OssianFan
    Érveléshez én ilyeneket írtam hogy pl a szinopszisokat szokták inkább csak elolvasni a diákok, ami ugyan a bukástól megmenti őket, de nem ismerik meg a művet részletesen, meg hogy a filmes változatból sokminden kimarad, meg hogy ha az ember elolvassa az mennyivel jobb, mert ő maga tudja elképzelni a szereplőket, filmben meg nem, és ha nem szimpatikusak a szereplők, lehet megutálja a művet, meg hogy sokan nem értik hogy mit olvasnak és ezis negatívum, stb.
  • gregtom6
    Én az értelmezést írtam, 3 teljes oldal lett, de az idézeteknél 2 sor kihagyás előtte-utána. a 3. oldal fele meg már csak csillagozgatás volt. Sztem ettől több dologra nem lehet kitérni.
  • OssianFan
    http://oktatas.origo.hu/20090504/magyarerettsegi_megoldasok?p=1

Ittvannak a megoldások, nekem szinte minden jó lett amit beírtam, úgyhogy 1. részből 25-30 pontra számítok
  • passatgt
    én írtam, hogy könyvekből készülnek filmek, neten rengeteget lehet olvasni csak szar a nyelvezet, sok blog van ahol írnak emberek stb...:)

3 oldal megvolt egyből, piszkozat nélkül aztán jöttem is el:D
  • Yepp
    én meg ennek ellenkezőjében reménykedem, hogy nem szubjektiv a pontozás, ugyanis a magyartanárom kibaszottul utál :D