29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Én is vidéki vagyok, de nálunk nem dívik lefavágózni a másikat...:) Na mindegy, felőlem spongyát rá:) -
Nem 2 postból ismert fel, hanem belátott a postjaid mögé. ;P -
jajnemárr #25049 hát igen vidéki vagyok lehet h csak itt dívik lefavágózni a másikatok bevallom kicsit felhúztál a szövegeddel ,de ez az én bajom.nos 1.én nem megbántani akartalak,csak nem szeretem az ilyen hozzászólásokat h tök fölösleges dolog meg anyámkínja.2.a verselemzések beseggelését én sem csípem sőt igazad van sokszor belemagyarázás is van,de ettől még nem kell fölöslegesnek mondani őket, a költők meg hiszed nem hiszed tényleg tudnak zsenik lenni és számomra érnek annyit mint mondjuk Bolyai Farkas vagy nemtom.változatlanul ajánlom JA Karóval jöttél kezdetű versét mert abba nem kell semmit belemagyarázni így is felér egy logaritmussal:)
,,Na píszlávrákenról, sok sikert mindenkinek a holnapi matekhoz!''ezzel meg kivételesen egyet értek -
A tanár természetesen sokat számít, nekem is vegyes volt a felhozatal matek-tanár ügyben, de ha valaki meg akarja érteni a matekot, akkor meg is tudja. Amit pedig középszinten számonkérnek az nagyon kis részben múlik a tanár módszerein, ha van eszed, könnyen megoldhatod azokat a problémákat. -
irigylem az embereket akik 2 postból komplett személyiségképet tudnak levonni:) grat haver...
Nem, konkrétan még sosem fordult meg a fejemben, hogy egy vers mögé nézzek. Nem azért, mert nem érdekel a "művészet" (ha ezt annak hívják), sőt, még csak a tanárra sem fogom, mert zseniális magyar tanáraim voltak 12 évig, hanem pusztán azért, mert nem tartom érdekesnek, hasznosnak meg főleg nem. Egyszerűen nem gyönyörködtet az, hogy belemagyarázok valamit a szavak halmazába. Biztosan vannak akik tudatosan építenek fel egy verset, hogy hú, ide most jól beszúrok egy ellentétet, de bennem mindig az az Arany-anekdota rémlik fel, amikor megmutatták neki az egyik versének elemzését, és kb. csak annyit mondott rá, hogy: Igen? hű, erre nem is gondoltam.
Nem kifejezetten a költőkkel van bajom, mert csinálják ezt, ha nekik jól esik, hanem azokkal, akik őket a világ megváltóinak tekintik... És igen, akkor inkább vagyok egy "reálos favágó" (bár ez nálad nem tudom mit jelent), mint egy poeta doctus...vagy natus..vagy mittom.:))
Na píszlávrákenról, sok sikert mindenkinek a holnapi matekhoz! -
nemtudod? 
-
min is vitáztok?! 
-
jajnemárr #25044 már bocs de tipikus reálos favágó vagy akit csak az ilyen száraz tantárgyak érdekelnek.soha sem értettem az ilyeneket.borzasztó ... nem gondoltad még h egy vers mögé nézzél?ne a metaforát,meg a rímeket csak?ajánlom József Attila kései verseit,bár lehet h nem érted mert nincs benne logaritmus -
8-ban nekem is meg volt a 2esem az akkori érettségiből :P -
mint már említették,sokat számít a tanár..
tudod 9.-be olyan tanárt kaptunk,ahol 3-as tanuló nem volt évvégén..és ez nem a mi hibánk volt...8-an buktak matekból..hírhedten rossz matek tanárt kaptunk..ráadásul 4 év alatt 6 matektanárunk volt,ami szintén nem tett jót...nekem voltak jobb,és rosszabb éveim:)
a 9. rossz volt,de 10. az megint könnyű volt..a poén az volt,hogy 10-11-12,tehát a 3 év alatt összevissza 4 egyest kaptam,de ígyis csak 2-3 voltam!
a geometria meg a hozzátartozó számítások olyanok,amiket tudtam és szerettem is :),de a többi....:S pfffúújj :D
a logaritmust sose értettem,mai napig sem xD -
hupsz, #25030-ra ment a reply, csak elcsúsztam -
azok akkor nem tudom, hogy voltak 5-ösök. Nálunk meg a tavalyi végzősök közül talán lett egy, vagy két 3-as, a többieké 4-es, 5-ös, pedig a 4 év alatt volt, aki pótvizsgázott is matekból. Öcsémnek (most 8.os) odaadtam egy érettségi feladatsort, és ha nem számoljuk azokat, amiket ő még nem tanulhatott (logaritmus, másodfokú megoldóképlet, de ezek gyakorlatilag függvénytáblából kinézhetőek, ha valaki 4 év alatt ennyit nem volt képes megtanulni), akkor 95%-ra írta meg.
Matek egy normális tantárgy, ahol nem az számít, mennyit tudsz habizni, és mit tudsz belemagyarázni/beleképzelni tök fölösleges dolgokba, hanem a problémamegoldó képességedre kíváncsiak, a logikai érzékedet teszteli, amire mellesleg felnőtt korban is nagyobb szükséged lesz, mint arra, hogy ez metafora, vagy anyámkínja. -
jajnemárr #25039 mit lehet problémázni a matekon?mondjuk valaki hajlamos a figyelmetlenségre vagy esetleg csak humán beállítottságú...
a magyar pedig sztem az egyik legérdekesebb tantárgy de hát aki nem érdeklődik semmi művészet iránt hát annak tényleg nehéz 4 soros versikékről írni
gratulálok
irány a BME?jól sejtem?legalább okos vagy -
Attól függ mennyit készül rá.Én másfél évig bukdácsoltam belőle-szinte semmit nem tanultam.Aztán érettségi előtt kb. 4 hónappal elmentem egy korrepetáló tanárhoz akivel töviről-hegyére átrágtunk minden feladatot.Otthon ezután már minden ment önállóan is.Az 1,2-esek helyett 4-eseket írtam ezután és az érettségi is simán 3-as lett,majdnem 4-es az is.Egy jó korrepetáló tanár rengeteget számít.Korábban is voltam egynél de az nekem nem tudott segíteni,nagyon sok múlik a tanár módszerén.Ellenőrizni meg persze hogy kell a 2. fokú egyenletet hiszen az a bizonyítása,anélkül csak fél pontot ért régen is. -
24 óra múlva megérted miről beszéltem :) nem akarok nektek rosszat,éppen ezért kívánok mindannyiótoknak kéz és lábtörést:) -
TheRock18: Büszke lehetsz magadra. (csak viccel) De akkor is...
Nem értem miért mit kell problémázni matekon. Oké, sok helyen el lehet csúszni, de ha tudod, hogy sok helyen el lehet csúszni odafigyelsz és kész. Maguk a feladatok középszinten tényleg nevetségesek.
A magyarban egyedül az érvelésnek van valami értelme, amúgy meg belemagyarázás az egész. Kedvencem mikor négy soros versikéről 3 oldal elemzést kellene TZ-be írni.
Szvsz könnyű volt a mostani magyar. A szövegértés nagyon, esszében meg reméltem, hogy valami ilyesmi érvelőt kapunk. ^^ -
lenézem azokat akik értik a matekot:) (csak viccel) de akkor is :) -
egyetértek:) -
jajnemárr #25033 már bocsánat de a matekba annyi kis szaron el lehet cseszni h az hihetetlen...itt egy kis kikötés,ott egy kis k eleme Z, hoppá nem írtam szöveges választ, hupsz ja igen nem ártott volna ellenőrizni...
szóval abszolút nem könnyű.jó oké nem vagyok matek fakos,lehet azok úgy születtek h mindent tudnak.Meg bazdmeg mi az h aki fv táblához nyúl ott már baj van??istenem... -
Csisszancs #25032 Tény, hogy bele tudnak tenni olyan feladatokat, hogy utána nem hiszed el, hogy ennyire lehetséges szemétnek lenni (pl. örülsz, hogy kijött a megoldás, aztán kiderül, hogy van még három és hopp úsztak a pontok), de a tárgyi tudás tényleg nulla, ami szükséges és az is benne van a függvénytáblában.. -
menny a picsába. -
hidd el a matek az érettségi legnehezebb része...nem 1 osztálytársam volt 4-5-ös és örült,hogy egyáltalán meglett a 2-ese érettségin..elég egy kis figyelmetlenség,vagy egy rossz nap..és kész -
nálunk meg vagy 20-an írtak novellaelemzést a 29-ből...hiába,mi utálunk érvelni,viszont a novellaelemzés most kivételesen jó volt... -
Matek?? ne vicceljetek már, legkönnyebb... hogy lehet attól félni? Egyszerűen nevetségesek azok a feladatok, komolyan mondom, a józan észen kívül semmi nem kell hozzá (najó, néha talán számológép, de ha már függvénytáblához kell nyúlnod akkor baj van...).
-
számológép+NÉGYJEGYŰ(függvénytábla) ott legyen,mert a matekotok múlik rajta :) -
akkor tuti lesz még valószínűség számítással kevert szöveges feladatok!
amúgy az lesz a poén,hogy ránéztek a matekra és elszörnyűlködtök,milyen nehéz..első ránézésre:) persze,mikor majd kezetekbe kapjátok a javítókulcsot még idegesebbek lesztek,hogy ejnyee...milyen könnyen kiszámolható lett volna
akkor asszem lesz még ilyen mértani és számtani közép számítás -
Csisszancs #25025 Nah, ez tényleg nem volt egetverően nehéz. Azért az vicces, hogy a megoldásoknál mindenhova barokk körmondatokat ír, a lapon pedig ezekre volt általában fél sor. A 3 megoldás egyébként szerintem nem jó. Nekem tök egyértelműen az jött le, hogy az olvasóközönség ismeretsége Jókaival az, ami nehézzé teszi a dolgát (de ezt írja a 6/II. feladat is). Írt valki még novellaelemzést? Nálunk szinte mindenki érvelt. -
gyóó..fél ezsgé ma érettségizett :) még jó,hogy tavaly letudtam...amúgy a tavalyi magyar könnyebb volt :) a matekra figyeljetek,mert szoktak lenni az első 45 perces részben beugratós kérdések
nézzétek át a geometriát,mert az tuti lesz...általában szaros pithagoraszt belerakják,és el is basszák egyesek:)
az első 45 perces nagyrészt logikai...de siessetek mert 4 percetek sem lesz 1-1 példára! -
Jó kérdés, én holnap pl 2 számológépet viszek. Viszem a sajátomat, amibe lehet szöveget írni, bár nincs benne semmi, bnőm is ugyanilyet használt tavaly mint az enyém, és nem vették el, meg viszem bátyám bnőjéét, ha esetleg a sajátomat elveszik, bár ahogy nézegettem az eddigi érettségiket, a számológép csak könnyít a dolgon, és nem alapfeltétel. -
lehet -
technopeter #25021 jahh am erre én is kiváncsi lennék pont emiatt mer az újba pl a sorozatok nincssenek is benne oszt bele írni meg cinkes bár szentem annyira részletesen úgyse fogják átnézni -
jajnemárr #25020 ez egy nyomi kérdés de lehet vinni két függvénytáblázatot?
mert vmi csak a legújabban van benne,vagy abban jobban van benne.viszont én a sárga régihez vagyok hozzászokva és azt jobban tudom használni.meg a legújabba minden szarság benne van ami kb csak emelt szintre kell... -
azért a matek az nehezebb lesz jóval mint a magyar... a magyar egy semmi , szerintem egy 8.os gyerek megoldaná. De a matek az nem olyan egyszerü , lagalábbis azok számára akik nem perfektek matekbol... én mindig 2-3as közt voltam matekbol és számomra nehéz volt , mert sosem ment igazán jól, szóval tud szopatós lenni. A töri meg könnyebb lesz mint a magyar :D -
jobbklikk, kilépés -
technopeter #25017 jahh am télleg az a fontos hogy optimistán állj az egészhez és ne fossá meg legyen jó kedved:D az a faja ha az osztlyban is a jó kedv uralkodik mer jobban ki tuc kapcsolni és nem az van hogy ideges vagy mint az atom -
én épp azt csináom, ha nem írnának 6000en msnen
-
én azt nem nevezném megoldókulcsnak :) -
technopeter #25014 én szentem elég jól sikertült most így átnézve a megoldásokat má biztos vagyok egy 5-ösben a szövegértésre de lehet én is elcsúszok néhány szarságon pl az igaz hamis-nál jól írtam be a megoldást de nem írtam idézett :S meg az utolsó előtti feladat is naon kaka volt abból max ha a felét jónk monyák de ezekket leszámítva is bőven 30 felett lett a másiki része meg hát... érvelést választottam de nem lett teljesen 3 oldal:( de azé rem azis meg ér egy 4-est vagy 3-ast mer szentem jó lett és am várom a matekot szentem attól se kell fosni most úgy néz ki minden ilyen eccerű lesz:D de azé még tanulok rá:P -
nekem matektanár azt mondta nézzünk egy vígjátékot -
jajnemárr #25012 csak trigonometrikus egyenletek ne legyenek :S azokat rühellem.amúgy remélem nem az lesz h a magyar könnyű ezért rakjunk be egy k nehéz feladatsort matekra akko meg....