29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Notram #25091 Tételezzük fel:
gyök16 = -4 /emeljük négyzetre mindkét oldalt
16 = 16 -
ja meg még mindig el kell érni mindkét részben a 10%-ot minimum függetlenül a másik résztől? -
akkor hol kell kiírni a +- jelet gyökvonás után? -
szintén, most kapartam elő egy 6 centis törött vonalzót meg egy hegy nélküli körzőt:D -
"gyök16 = ±4"
nem akarom összedönteni a tudásod, de gyök 16 az definíció szerint +4, és semmi más. [valós számok körében] -
ha felsőoktatási intézményben dolgoznak az IQ-juk csak eléri azt a szintet,hogy tudják,hogy az ő kedvükért írtad naggyal,hogy kitudják olvasni,nem pedig azért,mert nagy :) -
jajnemárr #25085 köszi előre tudom h felét elfelejtem majd:( -
jajnemárr #25084 én is ugyanígy írtam...papper a klubban -
Még annyit szeretnék kérdezni-mert anyám nyaggat,hogy nektek meg jött-e már a visszaigazolás a felsőoktatási jelentkezési lappal kapcsolatban az e-mail címre,mert nekem még nem (nem a hiánypótlásra gondolok),lehet,hogy azért,mert az e-mail címemet a kitöltési útmutatónak megfelelően csupa nagy betűvel írtam,pl.:[email protected],pedig valójában így nézne ki:[email protected],ez lehet a probléma? -
sorry:) -
"Vonalzó, körző, szögmérő"
na ilyenjeim az elmúlt 4 évben nem voltak:d -
de igaz. -
Notram #25079 [*] Kikötés > néha hamis gyököket kaphatunk
[*] Ellenőrzés
[*] Szöveges kommentálás, alkalmazott tételek megnevezése
[*] Korrekt ábra
[*] Feladatok részletes levezetése
[*] Feladatok pontos értelmezése
[*] Szöveges válasz, ahol kell
[*] Mértékegységek jelölése
[*] Lehetőleg csak végeredményt kerekíts
[*] Koordináta rendszer helyes felrajzolása (x, y tengelyek, origó jelölése)
[*] Alkalmazott képletek felírása (pl.: T=ab)
[*] Négyzetgyökös egyenleteknél pl: gyök16 = ±4
[*] Használjátok a függvénytáblázatot, akkor is, ha biztosak vagytok
[*] Számológépes számolásnál ügyeljetek a műveletek sorrendjére
[*] Trigonometrikus egyenleteknél a periódus felírása
[*] Összeg, különbség négyzeténél a 2ab-t ne hagyjátok ki
[*] Szöveges indoklás
Vonalzó, körző, szögmérő, számológép, függvénytáblázat.
Sok sikert! -
Visszatérve az irodalomérettségire,án a Jókai környezethez azt írtam,hogy az első a klub,a második a szabadságharc,az elfogadható?A Jókai személyhez,pedig jót:tarokkozó(először azt írtam,hogy traktorozó:D)bácsi,a másik meg nyalka ifjú.
*már tárgytalan,mert továbbolvastam a megoldást,és jó!
viszont a 7-pontos feladatnál én másokat írtam némelyik helyre,de szerintem az én megoldásaim is jók! -
jajnemárr #25077 ez csúnya volt... -
A magyart meg az alany és az állítmány egyeztetése miatt... -
Roland815 #25075 Sokan a matekot szimplán a szövegértés miatt cseszi el. Szerintem... -
Notram #25074 Korábbi érettségik feladatsorai, útmutatói -
gregtom6 #25073 És ez ott hol van? mert nem találom... -
Bristowboy #25072 A válaszokat PDF viewerrel tudod megnézni (pl. Foxit Reader, Acrobat reader). A tesztsorhoz pedig Microsoft Word kell, ha a kiterjesztést nézem.
Jobban járnál, ha letöltenéd az ooktatási minisztérium weboldaláról. -
gregtom6 #25071 19:05 gregtom6: üdv
19:05 gregtom6: http://ematek.extra.hu/erettsegi/erettsegi.html
19:05 gregtom6: a 2005-ösöket miért nem engedi betölteni rendesen?
19:05 gregtom6: azt írja, h a grafikus szűrő nem tudja átalakítani
19:06 gregtom6: mit csináljak vele,h betudja?
19:06 gregtom6: h az ábrákat is lássam? -
jajnemárr #25070 ja és a két dolog nem zárja ki egymást hogy elejét vegyem a vitáknak:vannak jófej reálosok,reálos bölcsészek és bölcs reálosok stb. -
jajnemárr #25069 én birom a bölcsészeket mert rohadt sok jófej van köztük.az igazi reálosokat meg tisztelem mert van agyuk.ennyi -
Ben C #25068 Volt itt egy csírájában elfojtott reál-humán vita, hozzászólnék;
Kár hogy ma csak a humán - reál ellentétben lehet látni a dolgokat, és kár hogy valakit vagy "haszontalan bölcsész", vagy "száraz reál" illetünk, de valamelyikkel mindenképp (mert ma ugye szakmát tanulni nem menő, mindenki megy fősulira meg egyetemre, hamarosan a mekis kiszolgálók névtábláján a nevük előtt "dr." lesz). Nem annak kellene természetesnek lennie, hogy egy ÉRTELMISÉGINEK (mert még mindig ennek nevezzük diplomásainkat..) a vers ugyanúgy ne szavak halmaza legyen, mint ahogy egy egyenlet nem a számok halmaza?
Nem igazán hiszek a "tehetség" fogalmában, olyan szinten, hogy valaki tehetséges nyelvben, de matematikában nem, van érzéke a fizikához, de nem tud fogalmazást írni. Amivel születünk, az szerintem egy képesség arra, hogy átlássuk a dolgok rendszerét, melyik dolog hogyan mihez kapcsolódik. Ez az, ami jobban megy valakinek, rosszabbul másoknak. Innentől kezdve saját érdeklődésünkön és szorgalmunkon múlik hogy miben mélyedünk el inkább. -
nekünk azt mondta minden tanár,hogy fellebbezni hülyeség,semmire nem megyünk vele...bár nálunk anno ilyenre nem került sor,de erre ne apelláljatok,hogy,ha nem ment,akkor fellebezés..:) mert a fejetekre szarnak nagyívben:D -
jajnemárr #25066 ja, oké rájöttem télleg az. remélem a dogámba jó:S
ezeknek mindig ez a lényege h behúznak a csőbe -
érdekes más kérdésekben meg a tökéletesen egyértelmű válasz helyett a nyakatekert buziság a helyes. na erre mit mondasz? én biztos fellebbezek ha jegyem múlik rajta. -
ez a magyar érettségi már majdnem a vicc a kategória lesz..matektól többet remélek,de azért ne legyen brutál kategória:D -
Ben C #25063 Nem-nem. -
jajnemárr #25062 amúgy meg a fotográfus igazság a bozontos szemöldök helyett nem a finom szemöldök? -
jajnemárr #25061 ahhoz h mihez hasonlítja Jókai lelkét idézetet kellett írni,vagy az is jó ha csak odaírtam ,selyemgubóhoz'?
meg pl csomószor nem fért volna ki az adott idézet és csak részét irtam...
-
Ben C #25060 Látod, amikor a saját maga által felállított csapdába esik az ember. Annyira hinni akartad, hogy valami turpisság van a dologban, hogy belemagyaráztál egy teljesen neutrális sorba valami nyakatekert értelmet, hogy azt választhasd. Láthatták a kortárs olvasók, hiszen:
"ugyancsak közelről látták őket az olvasók is..."
Néha a dolgok azok, aminek látszanak. A szövegértés buktatói néha a kérdések pofátlan egyszerűségében rejlenek. -
Én ugyanezzel az idézettel támasztottam alá, hogy hamis. Mivel csak egyes szálak közé fonódhattak be... vagy vmi ilyesmire gondoltam. -
Yepp #25058 énis ezt irtam, meg is döbbentem mikor kiderült h mégis igaz :S
bár fellebbezni én valszeg nemfogok, nekem nem kell a magyar, de azért kicsit fáj az igazságérzetemnek :D -
pontosan én is ezt írtam hamisra,mégpedig a második kiemelt idézettel együtt...szal ezt valószínű én is megfellebbezem...és én is észrevettem már íráskor h.nem egyértelmű...de azé 30 pont megvan úgy h.a 10-est nem nézem,mert kaki:) -
én itt a 3.-hoz is igent írtam, mert:
"és éppen úgy belefonódhattak életviszonyaikból egyes szálak emezekéi közé, mint ahogy velem történt" -
valami "szakember" azt mondta, nehezebb volt, mint a tavalyi...
tavalyi érveléshez hozzá se tudtam volna szólni -
jajnemárr #25054 :) -
na hát volt ám hülyeség... amiben biztos vagyok, és fellebbezek ha nem változtatják meg a megoldást:
4. Döntse el, hogy melyik igaz (I) és melyik hamis (H) a következő állítások közül! Ha hamisnak ítéli az állítást, döntését támassza alá a szövegből vett idézettel!
Mind a kortárs olvasók, mind a Mikszáth közelről láthatták Jókait.
A megoldás: Igaz.
Mivel az egész megoldókulcs szörszálhasógatásról szól és egy-két kis szó dönti el a válaszokat, szerintem rohadtul hamis az állítás.
"Jókainak azonfelül nincsenek levelezései, mint a régi íróknak. Nem állott senkihez oly közel, hogy bajait, gondjait, érzéseit vele közölte volna - ami levél utána maradt, az vagy konvencionális üzenetváltás vagy egyszerű póz. Ez a lélek nem nyílik meg sehol."
egyébként is van több dolog amivel nem értek egyet, de ezzel nagyon nem -
13as feladatot buknám a tavalyiból ahogy van(lg-t utálom,katonás jegyeim voltak belőle:1,2,1,2),esetleg kapnék az exponenciálisra 2 pontot a 6-ból,bár azt sem egészen értem,de mindegy...első részben meg egy tört 1szerűsítése nem világos,úgyhogy már csak 86-ról indulnék...jó esetben 88-ról...és egy erős négyes jó lenne(a többi feladatot még nem néztem:))