6370
Vampire - Bloodlines
  • Fido4life
    Szerintetek egy magas csábítással rendelkező, Camarilla és Anarhista között töprengő Brujah csajszi elküldené a saját életét élni a Ghoulját vagy "Worthless Bitch"-nek nevezné miután csak 500 dollárral kedveskedet neki ? Csak azért kérdem mert még nem nagyon sikerült kiegyensúlyoznom a személyiségét :D
  • Shiwo
    nem tettünk fel unoffical patchet, és ugyanazon a gépen játszunk...nálam jó.. jah, meg egyszer már volt win reinstal, akkor újratelepítettem az egészet, de már elötte se volt neki páncél..és tudom, hogy külön helye van..
  • Calver
    valami szar nálad, ill bnődnél úgy néz ki... nem is cuccok között tárolja, külön helye van a páncéloknak. rakd újra és nézd meg úgy a mentést szvsz. raktatok fel unofficial patchet esetleg?
  • Shiwo
    nahbakker..kipróbáltam ezt a konzolos dolgot.. első 2-3 próbálkozásra kiírta, hogy tárgyat kaptál, de nem jelent meg az invertory-ban a ruci..próbaképp mentettem, majd visszatöltöttem..a ruha akkor se volt meg...gondoltuk hátha teli az invertory, kidobtam hát pár cuccost és ismét beírtam a parancsot, de akkor már azt sem írta ki, hogy tárgyat kaptam és továbbra sincs páncél
  • Calver
    btw, jótanács Bloodlines fanok: nézzétek Blood Ties c. sorozatot!
    egyik főszereplő egy vámpírka, imho Toreador, összevissza Gyorsaságozik meg Jelenésezik, kegyetlen, hozzá másik 2 baromi jó karakter, chemistry megvan ezerrel, nézni kell, na.
  • Calver
    ilyenről még nem hallottam, de úgy néz ki... javítsd ki sajátosan, konzollal, oda: give item_a_*** és majd a lenyíló menüből válaszd ki melyik a most aktuális páncél. (light clothing, heavy clothing, light leather, heavy leather, body armor a sorrend emlékeim szerint)
  • Shiwo
    de ha ő megy boltoshoz, nincs páncél o.O még elsőre sincs..ez vmi bug lehet ? pedig van fent patch...az, amit a félig-meddig elkészült magyarítás is kért..
  • Calver
    nem karakterfüggő, minden új boltosnál megkapod a újabb páncélokat, kivéve az utolsót, ahhoz az kell hogy egy bizonyos időpontban látogasd meg kedves kicsiny ghoulodat, asszem a Society of Leopold előtt.
  • Shiwo
    1 kérdés..nő Malkávnak hol lehet rucit szerezni ? mert a férfi Tremeremmel a játékban már vagy a 2. vagy 3. féle páncélt vettem meg, melyel változik a külsőm, szegény barátnőm meg még 1 rucit nem talált a karijának, pedig a történetben ő is kb. ott tart ahol én.. (Holywooddal most végeztünk...)
  • Jagi
    mondjuk mi összedobtuk rá a zs-t
  • Jagi
    ahhoz meg szedd le a pdf-et és olvass bele, de muszáj lesz megvenni, ha később játszani is akartok
  • Jagi
    hehe, megvannak :)
  • Fido4life
    Köszi szépen, bár én inkább úgy álnnék neki a vásárlásnak hogy elöbb tisztába vagyok a játékmenettel meghogy az egész hogy működik :)
  • icewolf
    A magyar nyelvű szabálykönyveket még lehet kapni boltokban egész sok kiegészítővel.

csak egy példa pont ahol be tudod szerezni (csak kényelmesebb kézben olvasni mint a monitort bújni)
    egy hely
  • Jagi
    Nálunk volt bevált módszer, ha kamarillás partiban akartál lasombrával, tzimisevel vagy akár milyen sabbath klánnal játszani...
    álcázd magad torreadornak és vezesd meg a többieket :)
    a brujahnak meg a city gangrelnek talán nem ajánlott :)

Na ebből jött egy hajnali játékalkalomnál egyhén pihent fejjel, hogy már nincs is toreador klán, mert mindenkit kiírtottak már és csak tzimisce meg lasombra van toreador álcában xD
    (helyi poén)
  • Fido4life
    tényleg mókás volt ez a független befejezés
  • Calver
    hát, amiről társalogtunk azt max fájlcserélőkön fogod beszerezni, lévén
    Gyehenna - amiről annyit pofáznak a Bloodlinesban is, gyakorlatilag amolyan mini-apokalipszis - beütött, és a klasszikus Vampire világ mint olyan elpusztult, a könyvek kiadása véget. ennek oka leginkább hogy a Maszkabál már "kicsit" bonyolult lett az évek során... na jó, legyünk őszinték, az egész egy kibaszott őrültek házára hasonlított, amit már csak malkáv lelkületű emberek tudtak átlátni. helyette van most a Vampire: The Requiem, ami már csak 5 klánból - meg millió vérvonalból, szóval Toreadorok is ugyanugy vannak - áll, azon túl nem szabbat-anarchok-kamarilla csak a játékosok, hanem jópár frakció van, mind más érdekekkel és előnyökkel, generációk megszüntek, helyett vérpotencia van, eszetlenül ölelés megszünt, és az az egész sokkal inkább a vámpírkák lelki vívódására koncentrál... na meg van benne Mekhet klán, amibe én kapásból beleszerettem és nagyon kéne már játszani vkivel

Jagi: "Azt tudtad-e hogy a toreador klán nem létezik? csak Tzimise meg Lasombra van Toreador álcában ;)"
    ez mi akar lenni?
  • Fido4life
    és ilyet hol lehet beszerezni ? vmi részletes faq van valahool róla ?
  • Fido4life
    semmi, hébe hóba én próbálgatom fordítani de mivel nincs aki segítsen egyedül tényleg felesleges belekezdenem..
  • grebber
    Magyarításról semmi hír?
  • Jagi
    ez a White Wolf által kiadott Vampire: The Masquerade asztali szerepjáték, mivel tápig nincs nekie és 10-20 üzenet miatt nem is igazán kéne nyitni, asszem elfér itt mert a témához kapcsolódik valamennyire.
    Mondjuk kár, hogy nem tudom kik nyomatják/tták itt a fórumon, lehet többen is vagyunk, bár nem nagyon hiszem.
  • Calver
    ezt hogy? Anda Gangrel háttér és azzal 3-as stamina vagy mi a fene nem tetszett az öregnek?
  • Fido4life
    azta tud azért érdekeset felmutatni ez a játék :D
    lol1
    lol2
    pedig nem is használtam csített csak vmi faszább Historyt :D
  • Fido4life
    Ti most melyik játékról beszéltek ha szabadna tudnom ? :D Bocsi a láma kérdésért :D
  • Jagi
    jah, még valami :)
    reggeli (esti) testedzés brujah módra...
    kaja után, egy faszit láttam rohanni a hóna alatt egy zsákban, feltehetőleg lóvét volt benne mert vagy 100 m rohant utána a kék.
    kinyulok a sarokról a gyerek kabátja a után a faszi ver egy hátast.
    Fiatal úgy 20 év körüli a "ne csináld már ember" könyörgésre felállítottam és rohanni kezdtem vele:)
    a forgalomban ő el tudott tűnni engem eebaszott egy kocsi és majdnem még egy :)
    ez az állat áll az út másik oldalán lövi a zsarukat és ordít, hogy "gyere mááá'"
    na mondom utána már nem megyek, mert nincs időm gyerekre, elinulok az úton balra, erre fut ő is. a gyereket felkenem az egyik táblára, erre pisztolyt fog rám, hogy engedjem el... át akartam adni a zsaruknak, de ha rámvirrad az örsön akkor szarban vagyok + a lóvé sem lehet az enyém, úgyhogy picsába mindennel lepattanok + ezzel elértem azt, hogy a gyerek senkiben nem fog bízni^^
    a zsaruk közben "álljon meg fel a kezeket NYPD" meg ilyenek. Nem álltam ellen, addig amíg meg akartak bilincselni. Akkor felpakoltam 3 zsarut és még fél órát fogocskáztunk :)
  • Jagi
    hát nálunk Ny city volt az ostrom célponja mi Staten Island-en voltunk és betámadott a sabbath. Mivel nem akrtunk a Lasombra érsekkel rosszban lenni, pláne az után, hogy a gangrelem ribancnak nevezte és lekurvázta holott férfi volt bla bla (megvolt a böjtje torpor vagy 3x aztán már csak ütögetett addig míg a vérem majdnem teljesen elfogyott, utána elnéztem neki hogy kutyusnak szólított, de a voulderie (lehet rosszul írom) után inkább haver voltam neki^^)
    jobbnak láttuk őt erősíteni, mert a kamarillába mindenki minket akart irányítani, kezdve a város önjelölt ventrue "hercegével" akinek legszivesebben fogpiszkálóval szúrtam volna át a szivét :).

A legnagyobb patkánység a KM részéről meg az volt, hogy:
    egy szetita ribanc presence 5-tel :S na, figy ezt:
    megbeszéltünk egy találkát egy molónál. Felkészülünk, mint atom baj nem érhet.
    Főértékek az egekben amit lehetett izzítottunk. 2-en menzunk, egy lasombra bérgyilkos dragon meg a gangrel Mr.Ramirez (én:))
    berontunk a raktárba sehol senki... ott a picsa, roham! erre elnyomja azt a szart, és hirtelen: Baszameg itt a földanya. Térdre esünk mindketten és lessük a szavait... nem voltam ideges ááá! :)
    kurva presence :)

Azt tudtad-e hogy a toreador klán nem létezik? csak Tzimise meg Lasombra van Toreador álcában ;)

Thinblood= mi hígvérűnek mondjuk. Mivel minél magasabb genes vki annál messzebb van Káintól, nem annyira potens a vére...
  • Calver
    akkor te elég csúnyán tápolsz mondjuk szavam nem lehet, én is vittem ilyen karit... bár később ennél viccesebb voltam. el tudod képzelni ahogy egy kőkemény Brujah-t végigkerget kb 30-40 csöppet afrikából átpattant rapper bandázó kölyök fél Seattle-n? rosszat akart kicsiny Toreadoromnak, én meg jóban voltam pár bandataggal...

de a legszemetebb mesélői poén nekem akkor is az lesz, amikor valami közben feltartotta a kicsiny csapatot (itt én éppen 13. gen Caitiff) pár vékonyvérű (mi a magyar szó a thin bloodra?) akik közül kettő gyorsan az kétszeresen halott kategóriába került, de a harmadik meglépett, csöppet bosszúszomjasan. lényeg a lényeg, 15. generációs volt a lelkem és még aznap, *nappal*, jól felöltözve szépen rágyujtotta a csapat egy részére a házat, merthát őket sikeresen követte hazafelé. 5 emberből maradtam én meg egy hasonlóan gyenge Gangrel, a kaland maradványai azzal teltek hogy levadásztuk a kissrácot, aki közben vérszemet kapott és még pár vámpírból grillcsirkét csinált. a mesélő így lőtte ki a széttápolt karaktereket. érdekes módszer, de müködött az tuti.
  • Jagi
    hehehe :)
    Mi anno kiírtottuk az egész malkáv klánt (gangrel voltam) Polonia lasombra érsek segítségével. Övé volt a "midendiszciplinásfőkisasszony", Rebeka, akit a Tzimise nagyúr átalakította egy 8 éves kislánnyá, hogy ne üldözze a szerelmével. Durva volt a kiccsaj a tébolyt ötvözte a fantazmával O.o
    asszem 6 gen volt, és összekurvulta a diszciplináit rendesen...

Most kezdünk egy márik modult másik arikkal (mert az előzők behaltak ^^)

egy vámpírnak 4 diszciplina kell a túléléshez:
    ezerarc (2) (protean)
    gyorsaság (celerity)
    szívósság (fortitude)
    ez úgy a city gangrel klán adottágai sztem :)
    ja és a
    jelenés (auspex) de ez nem minden esetben fontos :)

• Ron Ragm
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elregéli hogy helyesen cselekedtél, ügyes voltál, majd eldöntik hogy biztos helyre teszik a szarkofágot és beugrik a Indiana Jonesos frigyládás raktáros rész
  • Calver
    azt még nem hesszeltem meg, leírnád spoilerbe?
    mert azt tudom h ha herceggel társulsz vagy kinyitod a koporsót akkor nagy területen szétszóródsz, ha Kuei-Jin-ekkel haverkodsz, akkor a halakkal fogsz beszélgetni egy ideig, ha a saját utad járod akkor meg bemutat a kari a végén Ninesnak és elhúz, de a Kamarillásról fogalmam sincs... mit alkot Strauss?
  • Ron Ragm
    Pedig a kamarillának is elég jópofa vége van a ládikával
  • Calver
    az a legmókásabb, főleg h majdnem az összes többi út "érdekesen" végződik, még asszem ha Anarchozol, vagy pedig a Kamarillához csatlakozol - nem a herceghez! - akkor nem lesz vicces vége... amúgy egy jótanács: ments a herceggel való társalgás előtt, és először próbáld meg kinyitni a koporsót én annakidején azt hittem ez az egyetlen lehetséges végkifejlett, és őszintén szólva még mindig ez tetszik a legjobban
  • Fido4life
    Köszi szépen az infot, ezeket minden képpen kifogom próbálni, miután mindenféle spyware-től mentesítettem a gépemet..:)

Amúgy rájöttem mért csesztem el a vérvadászatos pályát: mindentaktikát mellőzve futottam előre mint egy psychopata :D ujrakezdtem a pályát és Desert/Tal'Mahe'Ra Blade+Suicide skillel stílusosan átharcoltam magam a pályán :) A Taxis úton független utat választottam, A karakterem mostmár senkiben nem bízik meg csak magában :)
  • Calver
    ...egy lezárt szobában...
    lehet napi 4 óránál többet kéne aludnom...
  • Calver
    PowerStrip kicsit érdekesen tud müködni, légy biztos benne h be van pipálva az Enable Clock Power Managment, és hogyha ráviszed a kurzort az ikonjára az új órajelet írja... igazándiból nem tudok sok minden bölcset mondani, én kártyámat ATI Tray Tools-al tudom húzni, PSből régi verziót használok, az Radeon 9600-ot nem támogatja... mondjuk rá kellett ébrednem h fölösleges lenne huznom, lévén az alaplapom AGP 4x-es, amivel már most is lekorlátozza keményen a kártyát...

vámpírok kinyírása: turbósárgakard... ööö... Tal'Mahe'Ra Blade, aggrevated sebzése van, bár én karmokat vagy egy jó gépfegyvert jobban szeretek... patch nélkül Hallowbrook Hotelben van, 3.5ös patchel Fu Syndicate-ben, ez lezárt szobában (melee 5ös könyv mellett talán?), 10-es security kell hozzá h bejuss.

még egy okosság jobb fps-hez, innen: (csak kicsiben)
    4.GO to : [installation folder]...\Vampire\cfg\ and you'll find the config.cfg
    file. Open it using notepad and change the following commands to:

particles_enable_precipitation "0" [to disable the rain]
    dsp_dist_max "440" [to lower distance of object render]
    muzzleflash_light "0" [disables a smooth lighting effect]
    cl_showfps 1 [shows fps]

5.Your next step is to create an autoexec file in the same folder as the
    config.cfg to add some more useful commands.All you have to do is open
    notepad , type the commands and save it as autoexec.cfg (beware not
    autoexec.cfg.txt !). The game will automatically find the autoexec.cfg file
    and run it.So the commands are the following:

autosave_on "0" [disables autosave and speeds up loading time]
    cl_smooth "0" [disables a smoothing texture effect]
    mat_drawwater "0" [disables water animation]
    r_3dsky "0" [gets rid of sky animation and upper buildings]
    cl_obfuscate_daylight "0" [Obfuscate discipline runs much better]
  • Fido4life
    tyűűhh, hát köszi szépen ezt a részletes help özönt Kindred :) Viszont sajna a helyzet nem nagyon javult, a parancsikonba a conzol helyére betettem amit írtál (ugyanazzal a számmal mivel nekem is 512 van) ÉS a háttérben futó progikat alapból mindig kiszoktam lőni.. A kérdésem z lenne hogy ehez a Power stripphez tudnál adni FAQ-ot, vagy vmi ilyesmit, mivel elég bonyolultnak néz ki nekem, viszont lehet hogy ebben van a megoldás kulcsa..(húzogattam a memóriától kezdve minden, de változást nem nagyon észleltem :() Köszi előre is..

Más:
    Van valami ötletetek a vámpírok kinyírásához..? Ennyi szenvedés után valszeg tuti nem LaCroix mögé fogok állni, kavarjon másnak, ne nekem :D
  • Calver
    és ha még ezen után elmondom h a vérfarkast ki is lehet nyírni 5 (v. csak 3?) extra xpért, ráadásul sokkal könnyebb mint kivárni a 3 percet...

btw, turbozz kicsit a gémen...
    parancsikonba: -heapsize XXXXXX
    a sok X helyére írd be a szabad fizikai memóriát, KB-ban... éés, most jön a trükk.
    szabadíts fel rengeteg fizikai memóriát, lőjj ki minden háttérben futó szemetet - még az explorer.exe-t is, sőt, miután elindítottad a gémet az egyik svchost.exe-t is kilőheted (azt amelyik kb 20 mega fizikai memóriát eszik, a hanghoz van vmi köze, igaz utána mégha winampban zenét is akarsz hallgatni új kell indítani - de Vampireben semmi gázt nem okoz)
    én mindehhez eXPerience féle Win2003at használtam - mondjuk ugye ide trükközni kell a gémmel - de pl nézz be ide és szeddj le egy tinyxp-t, alig eszik fizikai memóriát...
    na, és miután minden ilyen szépen ki van lőve, kísérletezz... én asszem 380000-nél áltam meg 512 MB rammal, és ez igencsak jelentős gyorsulást okoz...
    ja, meg másik: powerstrippel v. vmivel huzz egy kicsit a kártyádon, amíg nem kezdenek szétesni a texturák...
  • Fido4life
    na végülis tovább jutottam, bár nem sokkal... valaki el tudná mondani nekem hogy a lángszóró miért nem hat a vámpírokra ? a végigjátszásban is nyíltan le van írva hogy használjunk ellenük tüzet.. namármost: futok előre mint a hülye, a hátamban egy kissebb hadsereg, fps jó ha eléri az ötöt.. megfordulok pörkölöm őket, de azon kívül hogy hátrálnak egy kicsit az ég világon semmit nem vesz le.. kérdés az hogy mit kéne ilyenkor csinálni ? (közelharci fegyver és pisztoly kiütve, mert mire bármelyikkel is kínyírok egyett a többi egyenesen szétcincál)
  • Fido4life
    *a gép
  • Fido4life
    kösz megfogadom a tanácsot ha majd ténylegesen is ujra kezdeném..

más: most tartok a játék vége felé így a következő sorokat spoilerben írnám mivel nem hiszem hogy túl emberien fogalmaznék
    HOGY MEKKORA EGY MOCSKOS TEHEREB*SZOTT TRÓGER RÉSZ EZ A VÉRFARKASOS ! Nagy nehezen kivárom a 3 percet, feláldozva az Elder Bloodot, és miután lejárt a timer befutok a házkóba kinyítom az ajtót de egy bug miatt úgy döntött hogy nincs kedve bemenni, és pont ezek alatt a másodpercek alatt csapott rám az a göthös... Hát rég káromkodtam ennyit egy játék miatt az is biztos :D Na de szó mi szó, valszeg ma este befejezem a játékot, ha egyáltalán egyben marad addig....