224
Photoshop help
-
#104 gif-nek mentsd -
Hay #103 Hi!
Lehet, hogy a legegyszerűbb a válasz, de rá nem jövök sehogy... : PowerPointban eg diába beillesztek egy képet mondjuk egy ház "fényképét". Fotósopban egy olyan képről, amin pl. én is látszom, varázpálcával kijelölve "leszedem" magam, és átmásolom a fotósopban egy új képre. Az új kép megnyitásánál hiába mondom, hogy a háttér átlászó legyen, ha elmentem, és ezt az új mentett képet (magamat) akarom ráilleszteni a powerpointban a "házas" képre, akkor nem csak a "körülvágott" alakom látszik, hanem a képkeret is, és fehéren a kereten belüli-rajtam kívüli részek.
Szóval, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a fotósopban kijelölt képrészlet háttér nélkül kerüljön át egy powerpointban megnyitott képre?
Tud valaki segíteni? -
#102 Hello!
Photoshop leírásra vagy ebookra lenne szükségem.Ha magyarul tudnátok vmit,azt jobban megköszöném.
Ha van elképzelésetek vagy vmi konkrét légyxi válaszoljatok. -
#101 jéé, enyim volt a 100. -
#100 hát ez nem volt szép -
#99 Értsd már meg, hogy nincs ilyen funkciója a photoshopnak, így hiába kellene, NEM TUDJA.
ha komolyan kérdezed a nevemet, akkor illik komolyan válaszolnom rá:
semmi közöd hozzá. -
#98 na,de nekem KELL olyan zárásmód, mert így kurva hülyén néz ki a borítóm. na, most komolyan, mi a neved? -
#97 Ezzel amúgy meg is válaszoltad saját kérdésedet. :) -
#96 Miért? Egyébként ez magánügy, maradjunk a topic témájánál és a választott nickneveknél. ;) -
#95 amúgy harder! mi a teljes neved? -
Pp #94 Lehet.Azt nem is ellenőriztem, de most már működik.Köszönöm mindenki segítségét. -
#93 nincs, és ez a baj -
#92 szerintem valahogy kikapcsoltad at antialiast és azért lettél pixeles -
Pp #91 Nos én mégjobban bepöccentem, ezért nyomtam egy laza format c: és újra telepítettem mindent.Most már a 7-es meg a 6-os is szép karikákat rajzol.Sajnos a 8-as nekem nincs meg, de az előzőeket sem ismerem igazán. -
#90 Van olyan ikonod, ami a balra/középre/jobbra mellett sorkizárást ábrázol? -
#89 Nm, bár én elsőre nem arra tippeltem volna hogy vmit te rontasz el, mert egy sima installt nem nagyon lehet elcseszni. :) Próbáltad már a 8-as verziót? (CS) Ha tudod inkább azt szerezd meg szerintem. -
#88 na, és még valami! amikor szöveget írok, hogyan lehet azt a mindkét oldalra zárós írást csinálni? mert nekem csak balra zár, jobbra zár, meg olyan közép lévő van. de olyan kéne ami kitölti a helyet rendesen. -
#87 köszi szépen. -
Pp #86 Hi HARDER!
Nos nem megoldás, de felbosszantottam magam és feltelepítettem a 6-os photoshopot és azzal tökéletes a kör, viszont a 7-esen akármit állítok akkor is roszz lesz.
Biztos, hogy én csinálok valamit rosszúl de úgy tünik megmaradok a 6-os verziónál.
Köszönöm még egyszer a segítséget. -
#85 akkor induljunk ki abból amit mondtál, hogy kijelöltél egy területet a képen:
edit / transform / scale
ha csak simán húzod az egeret, lehet torzítani a kiválasztott területet, az arányokat nem tartja meg. Ha az arányokat meg akarod tartani, az egérrel történő húzás közben tartsd lenyomva SHIFT gombot. -
#84 image / adjustment / invert
-
#83 Ez érdekes, ilyesmibe még nem futottam bele és bevallom csak ötletem van hogy mi lehet a baj, de pontosan nem tudom. :(
nálam ilyen lesz egy kör, 72dpi-s felbontásban, mindenféle extra állítgatás nélkül
nézd meg, hogy mikor új képet nyitsz, nem túl alacsony felbontással indítottál?
egy ötlet, hátha ez valamelyest javít a dolgon
a layer palette/channels fülön nyiss egy új layert (Alpha 1)
ott csináld meg a kiválasztással a kört, majd select/mofify/contract
Az így készített területre engedj rá filter/blur/gaussian blur-t (én a képen 0.4-es beállítással csináltam)
előtte
utána
Ha megvagy, kattints az Alpha 1 layerre a CTRL gomb nyomvatartása mellett (ekkor kiválasztódik a layer tartalma), válts vissza a layer palette/layers fülére, majd feketével töltsd ki a területet.
Nem ez a tökéletes módszer, de most jobb nem jut eszembe. Ha esetleg vkinek van ötlete én is szívesen olvasnám a megoldást. -
#82 új kérdés:
hogyan tudom a színeket megfordítani. ha van egy B&W képem, hogyan tudok a fehér helyére feketét, a fekete helyére fehéret tenni? -
#81 rájöttem. help/resize image.
de olyan nincs amiben egérrel tudom szabályozni "real-time"-ban? -
#80 hogy tudok egy kijelölt területet összenyomni? vagy egy beimportát képet, hogy elférjen a többi mellett. -
#79 mért van az, hogyha nyitok egy új képet, és beállítom, hogy 27,1 * 18,9 legyen a mérete, akkor mért fele nyagyságú képet nyit? ráadásul ha kinyomtatom, akkor meg teljes A4-es lapnyira nyomtatja. DVD borítót akarnák tervezni. -
Pp #78 Hi!
Íme a pixeles kör. -
DerYn #77 Koszi erdekes megoldas a szaggatott vonalakra de muxik:) -
#76 fel tudsz dobni egy képet, ahol látszódik mennyire pixeles? -
Pp #75 Köszi!
A kör igy nagyon jó, csak továbbra nagyon pixeles. Hol tudok állítani, hogy igazán sima legyen.
Előre is köszi. -
#74 A kijelölő eszköznél válaszd a köralakút (ELLIPTICAL MARQUEE TOOL), és a SHIFT gomb nyomvatartása mellett tudsz szabályos kört létrehozni. (megjegyzés: a SHIFT+ALT-tal is kör lesz, csak a középpontból kifele nő majd a kör)
szal ha a kör megvan, tölts ki fekete színnel (PAINT BUCKET TOOL), majd SELECT / MODIFY / CONTRACT menüben írd be: 5px
ez a kiválasztott területet csökkenti 5px-lel
a végén nyomj egy DEL-t, a fekete kör belső része ezzel törlődik, és marad egy 5px vastag szabályos fekete köröd. -
#73 CLONE STAMP TOOL-t használj, ne a PATTERN STAMP TOOL-t, és a mintát vedd a szemöldök feletti bőrfelületről. -
#72 megrajzolsz pár szaggatott csíkot, majd kijelölöd a területet és a CTRL+ALT-t is nyomva egyszerűen arrébhúzod a kijelölt területet. Így másolja, és a már megrajzolt 1-2 pontból gyorsan meg lehet tölteni nagyobb területet is.
-
#71 Ennek az az oka, hogy a guideline-t bárhova behúzhatod, akár egy pixel feléhez is, viszont a vágás mindig a pixel szélén történik. Tedd fel a problémás kép(részlet)nél a nagyítást 1600%-ososra és nézd meg, hogy pontosan hol van a guideline, majd igazítsd be a pixel széléhez. -
#70 A FILTER / PATTERN MAKER menüpontot érdemes megnézni, hátha ez is megfelel. -
Pp #69 Sziasztok!
Aránylag kezdő photosoppos vagyok. Sok mindent sikerült már elsajátítanom, de van egy számomra alapfeladat amit nem tudok tisztességesen megcsinálni.
A kérdésem hogyan kell egy szimpla kb. 5 pixel vastag tisztességes karikát csinálni, és mit kell tennem ahoz, hogy valoban sima legyen?
Előre is köszönöm a segítséget. -
#68 az a bajom, hogy retusálásnál, ha mondjuk a szemöldökét le akarom szedni az embernek, és azt a sima ragtapaszt vagy mit használom, akkor az oké, hogy olyan lesz a felülete, mint ahonnan a mintát szedtem, de viszont fekete lesz a bőr alatta, vagyis olyan szinű lesz, mint a szemöldöke. ezt hogy lehet megoldani? -
DerYn #67 HELP !!
Sziasztok!
Lenne egy nagyon egyszeru kerdesem megis nemtok rajonni egy dologra: Hogy a fenebe lehet SZAGGATOT VONALAT huzni photoshoppal????
(erdekelne pontokbol allo vonal is :) Amugy nem a textboxban nyomkodjam a -, es a pontot megoldasra varnek.)
elore is koszi ha van megoldas :) -
Berko #66 sziasztok, egy olyan problémám van, hogy a grafika szétvágásakor a crop nem a vágóvonalak mentén, hanem ált. 1 pixellel arrébb vág(pedig a snap to guides be van kapcsolva)... emiatt a html-be rakott grafika néhol nem stimmel.
Találkozott már valaki ezzel, illetve tud v.ki megoldást a probléámára? -
#65 http://www.animationfactory.com/
Itt vannak hasonló webdesign cuccok...
Egyébként nem én gyártottam, de sejtem mire gondolsz. Rákeresek majd én is...