Photoshop help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi, majd próbálkozok.
Hecker007
Hun lehet rácsot letõteni? :)
Ótó tuningho kéne.

niden=minden
Xp... most szívok az mp3-al, XP-s Office, Powerpoint...
Alapból tudta, feltéve a jogtiszta Soundforge-ot, már nem tudja az office az mp3-at. Kész vagyok...
Mindezt azér' írtam le, mert valszeg hasonló a gondod, csak a photoshoppal.
Tehát. Leszedtem minden olyant, ami zenével is kapcsolatban lehet, újratelepítettem az office xp-t, az összes elképzelhetõ variációban újra/áttelepítetem niden ilyesmit, és mp3 továbbra sem.
Tehát. Újratelepítés winxp, officexp, és Photoshop 7 CE elõször, semmi képnézegetõ egyéb, szóval semmi más.
Ha mûxik, mehet a többi egyéb.
Kérdezz, ha ez nem okés válasz, én is használom a PS 7CE-t.
Helló! Egy olyan problémá van, hogy Xp-n 6-os verzióval a szkennelt képeket, és más képet sem tudok jpeg.-ként elmenteni. Csak a photoshop formátumában, és tiffben.
Leszedtem, felraktam a 7 CE-t. Ugyanez fennál. Mit tegyek?
Sziasztok hogyan lehet melyik ezközzel lehet egyesen vonalat húzni photoshopban?

hi! most kezdem tanulni a photoshopot és sehogy sem találom meg meg a könyv se írja le hogyan lehet átméretezni egy rajzot vagy akármit. egy 100 X 100 pixeles képre akarok rárakni egy másik képet csak elõtte kivágom de ha a kivágás elõtt lekicsinyítem a kép méretét akkor már nem tudok úgy rázoomolni hogy ki tudjam vágni. thx
ranGer2
hali! van egy olyan problémám h egyetlen egy bill kombinácó sem mûködik se free transform, se step backward se semmi. Megnéztem a bill beállitásokat és ott minden jól van.. MI lehet a gond?

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Duddits
Tudnátok segíteni korong boritó csinálásba? Van egy kész képem, de abból szeretnék egy kör alakú alakot kivágni. Ezt mivel és hogyan tudom megcsinálni?

Arcsoft Photoimpression szeretnék letölteni valahonnan.
Kérlek segítsetek e-mail címekkel vagy valahogyan.
[email protected] -ra várok javaslatokat.
Elõre is köszönöm.
Harder
A megnyitott kép "background" layerére dupla katt, felugro ablakot OK-zni, utána területet kijelölni, majd DELETE gombbal törölni. :)

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

Sland
HI!

Hogy tudom azt megcsinálni hogy a pentoolal kijelölt rész átlátszó legyen ne pedig fekete?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

ThomasGins
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,h photoshopban (8as) elment az összes billentyûzetkiosztásom, letöröltem, Application Data\Adobe\Photoshop\ innen kipucoltam,ujraraktam és még mindig nem hajlandó bill.-el semmit sem csinálni.
A windowson csak magyar nyelv van,angol nincs,de eddig mûködött.
Valakinek volt már ilyen problémája?

\"So always look on the bright side of death\"

tobb photoshop topicot nem talaltal? :)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Sziasztok! Egy bizonyos Copper filtert keresek Photoshop-hoz,van ötlete valakinek honnan lehet megszerezni?

ranGer2
Hi! ezt szeretném megcsinálni!

az action résznél felveszel egy makro sorozatot, ami nyom egy sharpen (vagy sharpen more) filtert a képre, resize-ol 800X600-ra, majd crop 800X448-ra (így 16:9 arányú lesz nagyjából, de bármilyen más felbontást is lehet, amit érdemes szem elõtt tartani, hogy xvidnek jó ha 16-al osztható a felbontás vertikális-, és horizontális iránya is), resize után save, close. Ezt photoshopban a file/automate/batch nél rá lehet ereszteni a screenshots könyvtárra, és megcsinálja az összes képre

1 képre megy is meg megcsináltam az actions nál mindent de hibát ir ki ha a többire is meg kell csinálni..

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az ûrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Harder
válasz: "resize"

A segítséghez meg annyit mondanék, hogy ha konkrét kérdésed van (és megpróbáltad megoldani de nem sikerült!), dobd be ide. Annak, hogy egy olyan programról aminek több száz oldalas dokumentációi vannak, itt most elkezdjünk "mesélni" meg tippeket osztogatni, nem sok értelme van. Kísérletezz, próbálj ki minnél több funkciót benne és majd alakul...

Duddits
Sziasztok!

Én most kezdtem el a Photoshop-pal "dolgozgatni", és az lenne a kérdésem, hogy hogy tudok képet méretezni? Ugyanis DVD boritót szeretnék csinálni, és nem ártana.
meg mondjuk egyébb tapasztalatokat,segítséget is szívesen vennék. Nagyon megköszönném.

Sziasztok!
Egy problémámra keresek orvoslatot.
Használom a batch process-t.
Vegyük pl: a képek átméretezését.
Hogy tudnám megmondani a photoshop cs-nek, hogy kötegelt átméretezõ mûvelet közben, tegyen különbséget álló, illetve fekvõ képek között?
Elõre is köszönöm a segítséget!

Tutorial: KÖSZ!!! Hogy ezen én mit szenvedtem!
Nagyot lendítettél rajtam!
Harder
gif-nek mentsd

Hi!
Lehet, hogy a legegyszerûbb a válasz, de rá nem jövök sehogy... : PowerPointban eg diába beillesztek egy képet mondjuk egy ház "fényképét". Fotósopban egy olyan képrõl, amin pl. én is látszom, varázpálcával kijelölve "leszedem" magam, és átmásolom a fotósopban egy új képre. Az új kép megnyitásánál hiába mondom, hogy a háttér átlászó legyen, ha elmentem, és ezt az új mentett képet (magamat) akarom ráilleszteni a powerpointban a "házas" képre, akkor nem csak a "körülvágott" alakom látszik, hanem a képkeret is, és fehéren a kereten belüli-rajtam kívüli részek.
Szóval, hogyan tudom azt megcsinálni, hogy a fotósopban kijelölt képrészlet háttér nélkül kerüljön át egy powerpointban megnyitott képre?
Tud valaki segíteni?
Cyno
Hello!
Photoshop leírásra vagy ebookra lenne szükségem.Ha magyarul tudnátok vmit,azt jobban megköszöném.
Ha van elképzelésetek vagy vmi konkrét légyxi válaszoljatok.

Gladiator
jéé, enyim volt a 100.

Gladiator
hát ez nem volt szép

Harder
Értsd már meg, hogy nincs ilyen funkciója a photoshopnak, így hiába kellene, NEM TUDJA.

ha komolyan kérdezed a nevemet, akkor illik komolyan válaszolnom rá:
semmi közöd hozzá.

Gladiator
na,de nekem KELL olyan zárásmód, mert így kurva hülyén néz ki a borítóm. na, most komolyan, mi a neved?

Harder
Ezzel amúgy meg is válaszoltad saját kérdésedet. :)

Harder
Miért? Egyébként ez magánügy, maradjunk a topic témájánál és a választott nickneveknél. ;)

Gladiator
amúgy harder! mi a teljes neved?

Lehet.Azt nem is ellenõriztem, de most már mûködik.Köszönöm mindenki segítségét.
Gladiator
nincs, és ez a baj

tomy8614
szerintem valahogy kikapcsoltad at antialiast és azért lettél pixeles

www.gamecityeast.com PSN ID: tomy8614(UK)

Nos én mégjobban bepöccentem, ezért nyomtam egy laza format c: és újra telepítettem mindent.Most már a 7-es meg a 6-os is szép karikákat rajzol.Sajnos a 8-as nekem nincs meg, de az elõzõeket sem ismerem igazán.
Harder
Van olyan ikonod, ami a balra/középre/jobbra mellett sorkizárást ábrázol?

Harder
Nm, bár én elsõre nem arra tippeltem volna hogy vmit te rontasz el, mert egy sima installt nem nagyon lehet elcseszni. :) Próbáltad már a 8-as verziót? (CS) Ha tudod inkább azt szerezd meg szerintem.

Gladiator
na, és még valami! amikor szöveget írok, hogyan lehet azt a mindkét oldalra zárós írást csinálni? mert nekem csak balra zár, jobbra zár, meg olyan közép lévõ van. de olyan kéne ami kitölti a helyet rendesen.

Gladiator
köszi szépen.

Hi HARDER!
Nos nem megoldás, de felbosszantottam magam és feltelepítettem a 6-os photoshopot és azzal tökéletes a kör, viszont a 7-esen akármit állítok akkor is roszz lesz.
Biztos, hogy én csinálok valamit rosszúl de úgy tünik megmaradok a 6-os verziónál.
Köszönöm még egyszer a segítséget.
Harder
akkor induljunk ki abból amit mondtál, hogy kijelöltél egy területet a képen:

edit / transform / scale

ha csak simán húzod az egeret, lehet torzítani a kiválasztott területet, az arányokat nem tartja meg. Ha az arányokat meg akarod tartani, az egérrel történõ húzás közben tartsd lenyomva SHIFT gombot.

Harder
image / adjustment / invert

Harder
Ez érdekes, ilyesmibe még nem futottam bele és bevallom csak ötletem van hogy mi lehet a baj, de pontosan nem tudom. :(

nálam ilyen lesz egy kör, 72dpi-s felbontásban, mindenféle extra állítgatás nélkül

nézd meg, hogy mikor új képet nyitsz, nem túl alacsony felbontással indítottál?

egy ötlet, hátha ez valamelyest javít a dolgon

a layer palette/channels fülön nyiss egy új layert (Alpha 1)

ott csináld meg a kiválasztással a kört, majd select/mofify/contract
Az így készített területre engedj rá filter/blur/gaussian blur-t (én a képen 0.4-es beállítással csináltam)

elõtte

utána

Ha megvagy, kattints az Alpha 1 layerre a CTRL gomb nyomvatartása mellett (ekkor kiválasztódik a layer tartalma), válts vissza a layer palette/layers fülére, majd feketével töltsd ki a területet.

Nem ez a tökéletes módszer, de most jobb nem jut eszembe. Ha esetleg vkinek van ötlete én is szívesen olvasnám a megoldást.

Gladiator
új kérdés:

hogyan tudom a színeket megfordítani. ha van egy B&W képem, hogyan tudok a fehér helyére feketét, a fekete helyére fehéret tenni?

Gladiator
rájöttem. help/resize image.

de olyan nincs amiben egérrel tudom szabályozni "real-time"-ban?

Gladiator
hogy tudok egy kijelölt területet összenyomni? vagy egy beimportát képet, hogy elférjen a többi mellett.

Gladiator
mért van az, hogyha nyitok egy új képet, és beállítom, hogy 27,1 * 18,9 legyen a mérete, akkor mért fele nyagyságú képet nyit? ráadásul ha kinyomtatom, akkor meg teljes A4-es lapnyira nyomtatja. DVD borítót akarnák tervezni.

Hi!
Íme a pixeles kör.
Koszi erdekes megoldas a szaggatott vonalakra de muxik:)
Harder
fel tudsz dobni egy képet, ahol látszódik mennyire pixeles?

Köszi!
A kör igy nagyon jó, csak továbbra nagyon pixeles. Hol tudok állítani, hogy igazán sima legyen.
Elõre is köszi.