Desert Combat Bf1942 mod

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TheGOro
for whom today's Abrams M1A2 Battle Tank is named

http://GOro.hu

Danny
Mámint M1A1 nem?

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

TheGOro
heh, de jó itt a csákó kirõl elnevezték az M1A2-t

Nem3sis
nice

Minden csak nézőpont kérdése.

ja es azt a celkovetos stinger raketas dolgot en mar eloben is kiprobaltam, eleg zsenialisan kellett az urgenek megoldani, mert az a pöcs dice nem adott ki sdkt, és abból kell éni ami van.
Szóval úgy van megoldva hogy a kilövõdö rakéta maga is egy repülõ, viszont a plussz érdekesség, hogy egyrészt van két oldalt két láthatatlan motorja, és ezen kívül a lövedék elött hosszan egy tölcsér szerû képzõdmény van felépítve kis láthatatlan objektumokból, úgy hogy a tölcsér zárt vége a lövedék orra, és kifele nyitja amerre halad. Namost ezek az obbjektumok ugy vannak allitva hogy csak repulo egységekkel ütköznek és akkor menten felrobbannak, aminek hatására abban a körcikkelyben amiben van, felrobban az oldalso motor, vagy mindketto ha az also cikkelyben történt ütközés, és ezáltal a töltet pályája elhajlik adott irányba. Az elajlas szöge pedig úgy van kihozva, hogy pont akkora mint a tölcsér nyílásszöge, ezáltal gyakorlatilag ez egy idõzítés hogy mikor kell kanyarodni a töltetnek. Viszont a gondok: mozgó célpontok ellen nem igazán jó, még rosszabb is lehet mint ahogy eddig csináltuk hogy elõre megtippeltük hol lessz a repülõ x idõ múlva.; ha sokat lõnek ki egyszerre (repülõbõl) akkor a sok objektum kezelése miatt beakad a játék eléggé. Ennek ellenére ügyes volt a csávó aki csinálta.
ghost cb
Megnézném mekkora a bombában a mag. Mert egy 2.vh-snak akkora kb mint egy nagy alma. (nem csernobili nagy ). Meg azt is hogy hogy robban (a látványért).

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

ghost cb
Jólvan ezt félre értettem, de ha figyelmesen olvastál odairtam h még egy maitól sem. Zárójelbe. Egyébként az szerintem is lehetséges hogy egy víz alatt felrobbantott atombombától (mai) egy (2.vh-s) anyahajót a szökõár elvigyen a hullámjain, de hogy repüljön, vagyis nem ér a vízbe az = a lehetetlennel. De a szökõár simán elviheti és fölboríthatja.

Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)

DonC
Végülis ez is egy megközelítés. Igazából a céltól (mondjuk egy város) 50 kilométerre bekövetkezett nukleáris robbanástól maximum az ártalmas anyagokat és a mellékterméket kapod. (egy megfelelõen brutális atombombától, amit olyan 1 km magasan robbantanak) Ez arra jó, hogy utána (!!!) szépen lassan megdögöljön az ember, de a "haszon" elmarad, hiszen a nukleáris csapás is valamilyen objektum elpusztítására hivatott. (katonai objektumok pl. repterek, bázisok, szarabb esetben polgári célok, tehát városok). Ennek fényében nem igazán értek egyet azzal, hogy arra lett tervezve. Szar terv, szarabb megvalósítás, használhatatlan fegyver.

nem kisérletezett, hanem van is
meg a franciáknak is van...
ami még érdekesebb dolog, az amerikaiak az 50es években nuklearis toltettel felszerelt bazooka (ez a Davy Crockett)

Murry
A Babilon-ágyú

Az óriáságyú
Irak készítette el a II. világháború óta az egyik legnagyobb tûzfegyvert. (Az abszolút rekorder az 1943-44-ben London bombázására készült, 140 méter hosszú német Hochdruckpumpe, avagy V-3.) A 350 mm-es, 45 méter hosszú löveget a kanadai születésû Gerald Bull tervezte, a berendezés állítólag 1000 kilométeres távolságra tudta eljuttatni lövedékét. Az ágyú - a Scud-variációkhoz hasonlóan - elég pontatlan volt, amit vegyi, biológiai vagy nukleáris töltettel kívántak ellensúlyozni. Az ágyút 1991-ben az ENSZ-ellenõrök megsemmisítették.

Irak egy 1000 milliméteres, még nagyobb löveg építését is tervbe vette; ez lett volna a Babilon-ágyú. Az ágyú komponenseit külföldrõl szállították volna, az óriási csöveket hivatalosan egy vegyiüzem építéséhez rendelték meg. A brit titkosszolgálat azonban leleplezte az iraki tervet, és lefoglalták a "Babylon Supergun" utolsó nyolc alkatrészét.

Érdekesség, hogy az óriáságyút nem csupán szárazföldi célpontok ellen akarták használni. Az iraki tudósok komolyan dolgoztak azon, hogy a Babilon-ágyúval az ûrbe juttassanak egy bombát. A megfelelõ magasságban felrobbanó lövedék ragadós anyagot permetezett volna szét, amitõl azt remélték, hogy megvakítja az Irak fölé irányított kémmûholdakat.

-=Murry=-

DonC
Már csak érdekességképpen is egy vízfelszín alatti atomrobbantás, olyan 150 méter magas szökõárat okoz miután megszûnt az a plazma állapot ami a robbantás epicentrumában keletkezik. Ez valós kisérlet volt, majd megkeresem Neked hozzá az anyagokat, de ha ügyesen böngészed a navy.mil-t akkor Te is megtalálhatod. Egyébként nem a bomba volt második vh.-s ha figyelmesen olvastál, hanem maga a hajó.

Scud kérdés, hát sajnos ennek ilyen a találati preciziója. Valszeg nem láttál még SCUD-ot, vagy kistestvérét a Frog-7-et irányozni, célozni. Nem egyszerû... még leírni sem :-)) Ez nem úgy megy mint az amerikai Lancer rakétáknál, hogy leülünk a konzol elé, betáplájuk a célkoordinátákat aztán tûz és van 100 méteres szórás maximum.

A szórás és hatótávolság témában a fórumon kis anomáliát észleltem 😊 A SCUD-A eredeti nevén SS-1b szórása nyugati és azóta megerõsített orosz források szerint is 4000 méter (valójában 4-8km) hatótávolsága cca. 130km, a tovább fejlesztett SCUD-B (SS-1c) szórása 900-1100m hatótávolsága pedig 300km. Votlak még orosz modifikációk, csak tõszámokban SCUD-C (SS-1d) szórás 900m hatótávolság 675km, SCUD-D (SS-1e) szórás 50m (!) hatótávolság 700km. Ezekbõl csak a SCUD-B volt felkészítve nukleáris fejrészre. Majd midnen SCUD és modifikációja a második vh. után lefoglalt német V2 rakéta bázisán lett kifejlesztve, annak összes hibájával és betegségével.

Említve lettek a Husszein által gányolt rakéták is. Az általuk módosított SCUD az Al Hussein (ez a meghosszabbított cuccos) egy amerikai tanulmány szerint 2-3 km-es szórásra volt képes (mint kiderült jóval alábecsülték :-)) 600km+ hatótávolsággal. Ebbõl jópárat kilõttek 91-ben és volt hogy 50 kilométeres szórással érkezett. Az Al Abbas amit még tovább hosszabítottak 900km-es hatótávolsággal bírt volna, 10 kilóméteres szorással, de egyet sem lõttek ki belõle.

Érdekesség képpen az amerikai MGM-51 Lance adatai 1972-bõl hatótáv: 120 km, szórás 10 méter W-70-es termonukleáris, vagy M251-es hagyományos töltettel. Ennek a felváltása az MGM-140 ATACMS már 300km-es hatótávolság mellet szór ugyanennyit. (MGM-140C Block II új nevén MGM-164A ATACMS II)

üdv
DonC

Danny
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / ELECTRONIC ARTS / EA GAMES / BATTLEFIELD 1942 / és itt kell átírni az ERGC értékét a valódi cd kulcsra. Elvileg mûködnie kell. Ha nem, akkor rakd fel az egészet újra.

Cross into the blue... Owning the sky... Ready for anything... U\'42 air patrol... (#bf.unreal1942 @ Quakenet)

TheGOro

Hol kell szavazni? Én is szavazok DC-re:-)
U'42.:.gen.Rob****

A zseni nem lehet tekintettel az egyszerü emberekre!

Danny
Én már szavaztam DC-re a 2-bõl az egyik én voltam. 😉

Yan
na eriggyetek a bf topicba szavazni, mert a DC le van maradva.

¥ xfire: kistekila

Danny
Ez most csít vagy hivatalosan benne lesz az új patch-ben?

Lacc
Ejha...
Murry
Uh ez durva

Cobra.
hmm, de akkor kéne a repülõkre flare vagy legalább rakétajelzõ

Hide and fear, Cobra Commander is here !

TheGOro
Blarno has created a code that allows a homing stinger. That's right a stinger that will chase down the enemy aircraft. It's reported to be about 75% accurate, maybe the DC Devs and take a closer look at it.

TheGOro
juj, mit olvastam ma

Danny
Na megyek inni, majd jövök eccercsak!

Danny
Látod én tudtam hogy sikerülni fog!

ghost cb
vagy nem?

ghost cb
+g

ghost cb
ja egyel mellényomtam. Na mind1

Danny
Próbálj rájönni, én szerintem menni fog.

ghost cb
Ezt fejtsd ki kérlek mert nem látom értelmét...
Murry: Egyébként télleg jó elrettentésre, mert mivan ha pont akkor egyszer nem fogja elhibázni a kezelõszemélyzet.
De azér a dc-be jó hogy belerakták.

Danny
Ahha! És ennek mi köze a monitoromhoz? 😊

bfg900
Értem.
Murry
Nem mert az oroszok a SCUD-ot eredetileg atomhordozónak fejlesztették a német II. világháborús V-2 alapján, és egy MAZ-543-as jármûvre rakták rá.
Igy könnyen el tudták rejteni, és a terv szerint csak oda gurul az ellenség közelébe és onnan lõ.
Atomnál azért nem kell olyan pontosan célozni. Arról nem beszélve, hogy ezek a SCUD-ok még nem voltak az irakiak által megberhelve.

bfg900
Napersze ha jól értem, te NEM a sima scudra írtad ezt 😊 Hanem a módosítottra, ami még nem scud b, de semmi esetre sem az eredeti.
bfg900
"Annó a SCUD-ot az oroszok max 150-200 km hatótávra fejlesztették ki." Ha ez viszont igaz, akkor a 100km es szórás érvénytelenítette volna a fegyver létjogosultságát. Kilövöd 150 kilóméterre de lehet hogy 50 után leesik?
Murry
Ha figyelmesen megnézed amit írtam akkor láthatod, hogy a sima SCUD ra írtam ilyen irdatlan nagy szórást és nem a tovább fejlesztett SCUD-B -re. Annó a SCUD-ot az oroszok max 150-200 km hatótávra fejlesztették ki. Ez Husszain-nek nagyon kevés volt és "vasfûrész és hegesztõpálca segítségével". növeltette meg a hatótávot.
Ezek után kilöttek egy ilyen módosított SCUD-ot izrael-re, ami közel 100 km-re csapódótt be a tervezett céltól.
Lehet, hogy a kezelõ személyzet volt ennyire béna és nem a technika volt ilyen rossz, de megtörtént.
Utána tovább fejlesztették a SCUD-ot és elkészült az Al-Husszain (SCUD-😎, ami már 650 km hatótávval és 1 km-es szórással rendelkezett. Persze csak akkor ha a kezelõ személyzet el nem ... Ezt már erõteljes orosz segítséggel fejlesztették ki. A legbizarrabb Scud-hegesztési tanulmány az Al-Abid háromfokozatú "ûrrakéta", amelynek elsõ fokozata öt darab egymáshoz erõsített Al-Hussainból, második fokozata egy Scudból állt, a harmadik pedig egy SA-2-es hajtómûvét használta. Ez több mint 900 km távra jutott el, ennek van a legnagyobb szórása a világon.
Amúgy én nem nézzem le a SCUD-ot fõleg nem a SCUD-B-t, de úgy gondolom inkább alkalmas elrettentésre, mint konkrét célok megsemmisítésére. Fõleg vegyi, és biológai fejjel lenne veszélyes. Szerencsére erre még nem volt példa.

-=Murry=-

ghost cb
nos elõszöris gazalán nagyon is precíziós és erõs fegyver az AC-130 amivel akkora károkat lehet okozni amekkorát egy Hind-del nem.
2.Az nem lehet hogy egy második vh-s atombombától (még egy maitól sem), hogy fél kilómétert repüljön egy ekkora tömegû katonai létesítmény. Hiába az atombomba nemtomhány megatonna pusztítóerejével ez lehetetlen. Márcsak azér is mert az ilyen hajókat jósokszor szegecseléssel készítették, és hamar szétesne egy atombombától.

Murry: Az 1 km-es szórás világviszonylatban is nagy a mai modern fegyverekéhaz képest de, szerintem 1km nem egyenlõ 100 km-rel és egy km, ha becélzod egy város közepét (igaziból) akkor ha a maximális szórást is eléri akkoris több építményt elpusztít. Ugyhogy annyira nemkéne lenézni ezt a "béna" fegyvert, ráadásul biológiai fejjel is meglehet áldani, ami azér valljuk be, nagy károkat okozhat emberi életben.

Danny
Így van! Én voltam a halott példa! 😄DDD Úgy esett szét alattam az M1A1, hogy kiesett a ropi a számból. 😊

Danny
Nem még sajnos nem járt, de amúgy is én megyek értem mert tod ki fizeti még a postát is. 😊 Elvileg a héten meglesz. Viszont ma kaptam tõlük egy mailt, hogy bocsi, de a monitort nem tudjuk beszerezni. Szóval én már úgy vagyok velük, hogy szarok rájuk. Ha idõben hozzákj és még nem vettem meg máshol akkor megveszem. 😉 Holnap megyek a Westend Media Marktba és veszek valami monitort. Már tök nem érdekel az iIyama, veszek más fasza monitort azt kész.

Kb úgy vagyok már az egész gépvásárlással, hogy szarok a farmra bazmeg! 😊

DonC
Most végülis nem azért, de ha pl. a hajóval nem állnak be a város közepére akkor nem látom, hogy annyira megnövelték volna a két oldal közti erõ differenciát. Van olyan pálya asszem Gazala, ahol ott a baromi erõs Hind a rozsfejüeknek az amiknak meg van egy hervadt AH-6. Persze nem azt mondom annak nincs elõnye, mert pl. marha gyorsan végig lehet foglalni vele a zászlókat, de azért mégis gáz helyzet mert az amiknak pl. nincs normális preciziós légitámogatása.

Nimitzrõl pár szót: volt egy kísérlet régen, valahol az óceánon egy kivénhedt második vh.-s repülõgép hordozótól egy kilométerre felrobbantottak egy atombombát a víz alatt. A hordozó olyan fél kilométert repült és felborult... ezzel vizsgálták mit bírhat ki egy ilyen szerkezet. Egy Nimitz osztályú hordozót (dimenziók nagyjából: 333m hosszú, 125m széles és vagy 70 méter magas, ezernyi vizzáró rekesszel) nem túl könnyû a valóságban sem elsûlyeszteni. 1000 kg TNT-nek megfelelõ hagyományos töltettel ha közvetlen becsapódást is érnek el (de Murry helyesen rámutatott, hogy pl. a Scud nem egy igazán pontövõ fegyver), maximum megrongálja a röpfedélzetet és járulékos károkat okoz a felépítményben.

Egy amerikai szuperhordozót minimum egy tucat hajóromboló rakétával kellene meglõni, hogy valami olyan problémája legyen amitõl esetleg megpusztulhat. A valóságban szerintem ezek ellen a hajók ellen kombinált tevékenységet fejtenének ki, vagy nukleáris fegyverrel pusztítanák el. Torpedók, cirkálórakéták, egyebek. Egy szerencsés torpedótalálat végleg megbéníthat egy ilyen hajót.

Cobra.
Mmeg a vizes pályákon is meg szoktak lepõdni az emberek, amikor becsap a Tomahawk. Sõt, úgy vettem most észre, hogy ha nem pontosan találom el a jármûvet, de felrobban, akkor a jármû sofõrje öli meg az esetleg mellette levõ embert (tehát TK-nak veszi a gép, én persze nem kapok pontot)

Hide and fear, Cobra Commander is here !

TheGOro
Na csak hogy említsek 1 jó bugot, ami, már sok mindent megmagyaráz számomra, hogy eggyes helyeken miért halok meg csak úgy. Ma Tobrukon szerencsém volt játszani dannyval, s mint tudjátok tobrukon a bunkerek ablakában vannak rögzített géppuskák, amelyeket ki lehet lõni. Na a probléma az, hogy ha kilövöd, olyan k*rva nagyot robban, hogy a tõle 20m-rre lévõ tankot is szétkapja. Erre figyeljetek oda, El-alamein déli bázisán is pont ahol a tank spawnol van 1 ilyen géppusi, amelyet szintén b*szott nagyot robban, szóval érdemes elállni mellõle...

trident
March 26th - Battlefield Vietnam (PC)
Forrás:hardwired
A hivatalos weboldalon még nincs infó...
1; A barátnõm majdnem DC rajongó lett. Úgy kezdõdött, hogy nem bírta a kollokviumra való készülést, felnézett a könyvbõl. Somolyogva közeledett...😊 Megkocogtatta a fülhallgatómat, és közölte: töltsek bár be egy olyan pályát, ahol lövöldözni tud....😄DDD
Igaz, kb. 15 perc után abbahagyta, mondván, ez mégsem neki való...😊))))
De én BÜSZKE vagyok rá!!!!😊))))))
2; Danny: járt már nállatok a postás? Tóód, lejakasztya a zsákot, Hörk, pö, osztán szóol: valami épokszot hóztam, ni! Itten van la, ketté hajtottam, mer úgy elfért a táskámban, na!😊)))))))))))

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Murry
Utána nézztem a SCUD-nak.
Ime:a Scud

Scud-B ballisztikus rakéta

Szegény ország hosszú botja: talán így foglalható össze a Scud rakétacsalád szerepe. Az SS-1B elvileg taktikai (harcászati) ballisztikus rakéta, de sokkal alkalmasabb a pszichológiai hadviselésre (terrorbombázásra) és egy konfliktus eszkalálására, mint bármilyen katonai célpont megsemmisítésére. Nemhogy pontcélokat, de városokat se mindig lehet eltalálni vele ugyanis...

Mûszaki adatok (R-300/SS-1c Scud 😎

Hossz 11,25 m
Átmérõ 0,88 m
Tömeg 6 300 kg
Hatótávolság 300 km
Robbanófej tömege 770-950 kg (TNT)
Körkörös szórás 1000 m (?)
Üzemanyag típusa folyékony

Rendszerbe állítás éve (SZU) 1957

-=Murry=-

bfg900
Hát én ezt minimális haditechnikai tudással is elég hihetetlennek tartom 😊
Murry
ACC

-=Murry=-

Murry
A klán oldalunkon fenn van egy jó link
http://acc.tx.hu/

-=Murry=-

nem tud valaki egy olyan helyet ahonnan gyorsan le lehet tölteni? legalábbis gyorsabban mint 3 óra?
Murry
Az életben ha SCUD-al rálõnének egy több száz kilóméterre lévõ épületre könnyen megesne, hogy még a várost se találnák el...
Ha jól tudom a SCUD-nak +-100 km szórása is lehet
A SCUD-B nek kevesebb a szórása, de az is inkább az ellenség elrettentésére szolgál. Szóval csak belövik az ellenséges országba, valamit csak eltalál...

-=Murry=-

basszus nem igaz, hogy a 0.5-öt 9 óra alatt tölti le meg 3 óra alatt. AZÉ MÁ ÁJJON MEG A MENET!