1815
Alcímet majd még váltunk ;D
-
#1694 hopá, mik vannak -
#1693 Ami azt illeti, nekem is...
GTA-VC tényleg meseszerűbb. De nekem a 80-as évek az telitalálat!!! Amikor a Love Fist béna rockerei arról álmodoznak, hogy olyan menők lesznek, mint a Duran Duran... hát ezért a hangulatért szeretem én ezt a játékot... -
#1692 aha, nekem is jobban bejött a GTA3. -
#1691 Mondjuk neki a VC nem jött be... a GTA3 után sokkal jobbat várt, szerinte ez gagyi (pl. nem tetszettek neki a színek, azt mondta, ez egy rajzfilm... nem tudta beleélni magát... Másik, hogy szerinte a GTA3 sokkal nagyobb és változatosabb terepet kínál... Szóval csalódott a játékban). -
#1690 mutass ne neki sűrgősen ;D -
#1689 oLLie , képzeld megvettem a GTA-VC-t az orvostól, és úgy néz ki, hogy ingyen odaadja (ajándékba a közelgő leánykérésem miatt)!!! Mondtam neki, hogy 2 ezres részletekben fizetném ki, lehet, hogy attól kapott sokkot!!!
Yíííííííííííííííííííí-haaaaaaaaaaa! -
#1688 Jócselekedet
--------------------------------------------------------------------------------
Egy férfi meghal, és a mennyország kapujában találja magát, ahol Szt.Péter várja:
- Fiam! Te nem voltál valami jó ember életedben. Tudsz valami jócselekedetet mondani, ami alapján beengedhetlek ide?
- Igen. - feleli a férfi - Egyszer motorosok molesztáltak néhány apácát. Én odamentem a vezérükhöz, egy nagydarab tetoválásos, orrkarikás fickóhoz, megfogtam a karikáját, odahúztam az arcát, és azt mondtam neki: Most pedig bocsánatot kértek a hölgyektõl!
Szt. Péter lapozgat a könyvében:
- Én ilyet nem találok! Mondd, és mikor történt ez?
- Úgy 1-2 perce...
-
#1687 nem de ha meg van beszélve valami és te nem jelensz meg, akkor illik beszélni azzal az emberrel, nem? -
#1686 EZ NAGYON DURVA :DDD
Börtönnapló
--------------------------------------------------------------------------------
1. hét
Hétfõ
Bevittek az elõzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Fõleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt Corel Draw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipõmet, ha igényt tartok rá. Talán nem is lesz itt annyira rossz.
Kedd
Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik, mert a nõ szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy a másolt Corel Draw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet hogy leviszik 7 évre, mert a saját gyári példányomról készített biztonsági másolat volt.
Szerda
Ma kihallgattak a rendõrök. Azt mondták, bizonyítsam be az eredeti CD-vel hogy a Corel az enyém volt. Mondtam hogy a Corel 2, amit nálam találtak, csak diskeken jelent meg, ezért is másoltam CD-re. Azt mondták ne próbáljak trükközni, õk okos rendõrök, "Mink to-vább-kép- zé-sen is vó-tunk" (így mondták) és tudják, hogy minden program CD-n jelenik meg.
Végem van.
Csütörtök
Kínozni kezdtek!
Behoztak egy számítógépet, a hóhér a szemem láttára leszedte róla a Linuxot, és felrakta rá a Windowst!
Péntek
Tovább kínoznak! Arra kényszerítettek, hogy Windows 95-öt telepítsek! 3,5"-es diskekrõl!
2. hét
Hétfõ
Miután látták, hogy nem török meg, magánzárkába tettek. Nem én vagyok a zárka elsõ lakója. Van itt egy falhoz láncolt csontváz, a kezében néhány Polimer kazettával. Manic Miner, Jetpac, The Hobbit, ilyesmik vannak ceruzával ráírva. A falra valaki körömmel néhány Photoshop serial numbert kapart. Az utolsót már nem tudta befejezni... Ma éjszaka megjelent a csontváz szelleme. Dömötör Flatline a neve. ZX Spectrumos kazettákat másolt dupla kazettás magnón, ezért zárták el, aztán itt felejtették és éhen halt. Azóta itt kísért.
Kedd
Bejött az ügyvédem. Azt mondta, a szerzõi és a szomszédos jogok megsértésével vádolnak. Megkért, áruljam el neki, mit szereztem a szomszédomtól és mivel sértettem meg a jogait. Nem tudom, hogy az ügyvéd mennyire felkészült a témában, de rossz elõérzetem van.
Szerda
Elkészült a szakértõi jelentés. Egymillió forintos anyagi kárt okoztam a másolt programok szekrényben való tárolásával, további kétmillió forintos erkölcsi kárt pedig azzal, hogy ezeket a gondos munkával készített programokat csúnya, összefirkált CD-ken tartottam. A szakértõ szerint a lopott könyvelõprogrammal akár a maffiának is könyvelhettem. Ha nem tudom bebizonyítani hogy ezt nem tettem, leültetnek. Hogy lehet bebizonyítani, hogy valamit az ember nem tett meg?
Csütörtök
Olvasgatom tovább a szakértõi jelentést. Az Adobe Acrobat-ot 15.000 forintos kárként sorolta be. Ez egy ingyenes program, de a szakértõ odaírta mellé, hogy ha nem az lenne, szerinte én akkor is elloptam volna, ezért tüntette fel kárként. A szakértõ talált néhány bitet a winchesteremen, ami õt távolról a Windows Notepad utolsó néhány bájtjára emlékeztette. Azt írta, ez alapján biztos hogy loptam a Notepad-ot is, a Windows-t is, és ha magamnak loptam, akkor biztos másoknak is, ezért a kár mintegy 50 millió forint. Egy freeware játékot álcázott szövegszerkesztõnek minõsített, mert hosszas munka után rájött, hogy a toplistába be tudja gépelni a nevét.
Péntek
Kopogást hallottam a zárka falán. Rájöttem, hogy valaki a Linux kernel binaris kódját kopogja. Válaszoltam neki, és most hexaban kopogva beszélgetünk. Õ is CD-k miatt ül. Smiley-kat hogyan lehet hexadecimalisan kódolni? Egyre többen szállnak be a kopogós levelezésbe. Most már levelezési listaként kopogunk. Dömötör lett a mailer daemon.
-
#1685 Kiakadt? -
#1684 jelentél fel=jelentél meg -
#1683 hogy szólj neki miért nem jelentél fel -
#1682 Miért kéne sürgősen felhívnom? -
#1681 Pedig a mobilom be volt kapcsolva... -
#1680 egyébként mind a mobilodon, mind otthon próbáltunk elérni, persze nem tudtunk. :( -
#1679 akkor sűrgősen hívd fel. -
#1678 Jajj!!! Elfelejtettem, mondtam neki múlt héten, hogy lehet, nem lesz jó, de szerdán elfelejtettem szólni :-(. -
#1677 Hova??? -
#1676 Amiga:
Mi volt veled tegnap? Nem jöttél fél nyolcra. -
#1675 majd egyszer megnézem nálad. -
#1674 Na ez az, amit a PM nem tud megcsinálni. Én az egész vinyót szét akartam formázni...
Egy lehetőség van, ez most jutott eszembe, hogy esetleg a G partíció igazából a 20 gigás vinyón jött létre (:-D), és a c,d,e-ről rabolta össze a 8 gigáját... Bár az feltűnt volna... -
#1673 aha itt valami elképesztő filerendsze hiba lehet. szerintem a 10G-s vinyót újra kéne partícionálni az alapoktól, vagyis törölni az összes partíciót és újjakat létrehozni. -
#1672 A Partition Magic-ban a törlést ki se lehet választani!!! A f-et és g-t egyetlen közös logikai partíciónak fogja fel, és nem is érti, mi történt és hogyan lehetséges!
Magyarán a g meghajtó létrejötte miatt a PM fel sem fogja, hogy mit lát! Egyedül a formázást ajánlja fel, de nem tudja végrehajtani. Sajátgépből meg csinált a nulla hosszú g-nek egy 8 gigás partíciót, de lehetetlen, hogy egy 10 gigás vinyón legyen egy 9-es f és egy 8-as g!!! -
#1671 tényleg szemét.
miért nem? abszolút nulla méretű, vagy csak néhány mega és nulla gigának jelzi ki e miatt?
mit csinál, amikor törölni akarod? -
#1670 Ahhoz mit szólsz, hogy a kis szemét G partíciómat nem tudom leszedni? -
#1669 Eh, megjött a Total Commander kulcsom :D -
#1668 kiváncsi vagyok, hogy a gta3 fut e -
#1667 gratula
egyébként van ms intsaller installer, eh az ms intallert is fel lehet installálni, kb 1 megás file, ha valami baj van. -
#1666 Tegnap volt egy Win98 install, itt következik az élménybeszámoló:
A gép egy PIII Celeron 1300, fél giga RAM, R9100 128 MB, 20 GB HDD (c:, d:, e:) és 10 GB HDD (f:, g:), SB-Live, egy DVD-lejátszó és egy CD-író.
15.30: Add-remove plus 2003 segítségével levakartam a gépről az összes regisztrált programot.
15.50: A dokumentumok elmentése után ki akartam ugrani DOS-ba formázni a c:-t. (Újraindítás DOS módban).
15.51: A gép újraindult DOS módban, a monitor kikapcsolt... DOS-ban a gép videokártyáját egyszerűen nem használja! Megpróbáltam indítófloppyról... nincs kép. Végül a windows startmenüjében (F5)kértem egy közönséges parancssort, és format c:.
16.00: Eszembe jutott formázás közben, hogy éppen most veszítettem el az összes Sims mentésemet, ezeket ugyanis a c:-n hagytam! :-((( ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!
16.10: Nekiláttam a Winfos98 telepítésének.
16.15: Készen van a Win telepítése, most keresi a nem plug & play eszközöket.
16.25: Benn vagyok a Win-ben (nagy élmény). Alaplapi driverek installálása.
16.27: Directx9.0b, video, hang installálás, szokásos tweakelés és turkamurka.
16.36: A 10 GB-s vinyo 0 KB-s G: meghajtójának eltávolítására tett kísérlet Partition Magic 7.0-val... Sikertelen. F:-et és G:-t egyetlen közös 10 GB-s BAD akárminek nevezi.
16.37: Sajátgépből újraformáztam az F:-et (9 GB), majd a G:-t (8 GB)!!! Most az Intéző határozottan állítja, hogy a 10 GB-s vinyómon van egy 9 és egy 8 GB-s partíció...
16.45: az ACDSee 4.0 felinstallálása során tönkrevágja a Windows Installert (ekkor még nem vettem észre...)
16.46: Az EasyCD 5 installálása közben észrevettem, hogy el van cseszve a Windows Intaller! A program így fel sem kúszott a vinyóra (azt állította, hogy az msi.dll nincs meg, pedig meg volt). Ugyanígy nem tudtam felinstallálni az Office 2000-ret sem...
Itt el kellett mennem otthonról és csak 11-kor tudtam folytatni...
23.00: Felraktam a maradék segédprogramokat és a CD-író saját programját (HP - azt engedte). Közben halkan őrjöngtem az elcseszett installer miatt.
23.15: Drive Image 2002-vel elmentettem a c:-t.
23.20: Felraktam a TOCA RD demót, hogy megnézzem, még mindig bugos-e (eredetileg a kocsik karosszériája nem látszik, csak a kerekek meg egy-két alvázdarab). BUGOS VOLT!!! Viszont a setup során updatelte és megjavította a Windows Installert!!! Emberek, a TOCA RD a legjobb patch, ha elromlott az installeretek!!!
23.30: Felraktam az Officet.
23.40: Felraktam a GTA-VC-t, és feszülten figyeltem... Ez edig ezen a konfigon nem ment. Most rendben futott!!! El is határoztam, hogy részletre megveszem attól, aki kölcsönadta.
Na ennyi, Bill bácsi remekműve megint kitett magáért... kérek még egy sört... -
#1665 "Eh, mit szóltok, kiderült, hogy a baromarcú egy nő..."
Na erre mondtam, hogy mi van. ;;;;;-((( -
#1664 www.totalcommander.com
És 30 USD. De a magyar partner weboladlán is lehet venni kb 10 rugóért. Egyébként még nem kaptam meg, csak a visszajelzést, de 48 órán belül várható a kulcs is. -
#1663 ????????? Mi van ?????
TC licenszet hol és mennyiért vettél? -
#1662 Amiga: vettem egy Total Commander licence-t. Jó érzés, ha minden jogtiszta... -
#1661 Eh, mit szóltok, kiderült, hogy a baromarcú egy nő... -
#1660 mit jelent az pontosan hogy ziher? -
#1659 Igen, valószínűleg összeakad egy másik játékkal, esetleg egy codeccel, egy tweakerrel, egy txt-vel... :-)
De ezért most nem fogok mindent újrainstallálni. Akkor már inkább megveszem a Rise of Nationt. (Illetve hogy azt egyszer megveszem, az ziher). -
#1658 Neked mintha már lett volna egyszer ilyen hibád az Empire Earth-el, nem? Aztán oprendszer újrainstall vagy mi volt és működött. -
#1657 A gépen nincsenek fagyások, de a TOCA, GTA-VC és a CMR 2 futtathatatlansága elgondolkodtató. Nagyon idegesít az Empire Earth hibaüzenete is (C++ Runtime Error) mert azzal szeretnék játszani. Tudnám, mivel akad össze...
Most töltöttem le a directx9.0b-t (32 mega), otthon felinstallálom és hátha... -
#1656 Amúgy boldog névnapot minden Szabolcs ismerősőmnek ;DD -
#1655 Ja meg Evolva is király, rengeteget nyomultam vele. De még találhatnák sokat.