87
ECL nyelvvizsga a TIT-nél
-
#47 majd figyelj arra, hogy helyes sorrendben mond a szavakat :D
-
#46 :DDD azt ennek örülök, képekről nagyon tudok! -
#45 ja, de nem TIT-es nyv volt -
#44 mutatnak két képet, kiválasztassz egyet, és beszélsz róla
nálam ez volt -
#43 HYez! NEkem most szombaton lessz a vizsgám csak aza gáz hogy itthon akármilyen témáról egy évet tudok beszélni, de az előkészítőn ott lassúztam :(((( amúgy szóbelin ugye van az amikor a családodat meg magadat kell bemutatni, meg az hogy egy témáról kell beszélgetni a partneredel,, és mi a harmadik??? -
#42 Jajj ne! Inkább segítsenek. -
#41 lehet, hogy ott az a szokás. -
#40 Persze, hogy voltam. Csupán azért vagyok kicsit értetlen, mert a nyelvvizsga előkészítőn elhitették velünk, hogy a vizsgán a vizsgáztató meg se fog szólalni, kérdést nem fog feltenni, az összes kommunikáció a két vizsgázó között zajlik. -
#39 voltál már valaha bármilyen vizsgán? -
#38 Tehát a vizsgáztató segíthet? -
#37 szerintem egyértelmű. -
#36 Én is szombaton vizsgázok.Felsőfokúra jelentkeztem. -
#35 Akkor ezt, hogy érted? "...akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni)" -
#34 mi beszélgettünk, nem nekem kellett beszélnem. -
#33 Ha jól tudom a vizsgáztató nem fog megszólalni. Vagy még is? -
#32 Igazad van. -
#31 már megbocsáss, de ha ÍGY állsz hozzá, akkor minden esélyed megvan rá. bízz meg önmagadban, és bízz azokban, akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni) -
#30 Én attól félek, hogy teljesen leblokkolok, és egy szó se jön ki a torkomon.
Hajlamos vagyok rá:((
Ráadásul nincs is nagy szókincsem, mivel csupán október óta tanulom a nyelvet. -
#29 13 évesen mentem nyelvvizsgázni... felesleges a para, már régesrég nem arról szól, hogy megszivassanak. -
#28 Írjatok tapasztalatokat korábbi nyelvvizsgáitokról!
Reszketek a félelemtől..:)) -
#27 Jó ötlet. Köszi. -
#26 több, mint 10 éve volt... húztam a family and friends-t és a barátoktól már egyenes út volt a szerepjáték és fantasy környékre, ott meg már azt mondtam amit akartam, csak helyesnek tűnjön :))) -
#25 Írjál már a részletekről! -
#24 nekem könnyen ment, sikerült elterelni a húzott témát a nekem tetszőre, és arról már én tudtam a többet :) -
#23 elképzelhető,nézz át egy sporttal kapcsolatos témát is részletesen -
#22 Szombaton lesz a TELC -s nyelvvizsgám.
Elképzelhető e, hogy az Olimpiára való tekintettel a sport lesz a táma a szóbelin, vagy nincs ilyen a gyakorlatba, hogy valamely eseményhez kapcsolják a témát (mint az érettségit)? -
machobymb #21 Nyelvizsga ügyben a TIT-nél az a helyzet, hogy ha valaki angolra megy, akkor az ott megcsinált középfokú ECL-t, ha megírod 80%-ra, akkor elfogadják mint középfokút. Egyébként ha az írásbeli és szóbeli rész is 60% felett van, akkor nemzetközi középfok (= Rigó utcai alap).
A német még nem akreditált, ezért szerintem jobban jártok egy Goethe-nyelvvizsgával, melyet nem kell honosítani, mert szintén automatikusan elfogadják (mostmár). -
#20 lol :D -
#19 JA BOCSI azt hittem kérdezed hogy ígyvan e. :D
fél 2 kor inkább aludnom kellett volna :) -
#18 ezt írtam én is... vagy nem? :DDDDDDDDDDD -
#17 NOs a TIT es nyelvvizsga áll egy írásbeli és egy szóbeli modulból, ez ha megvan akkor kapsz egy nemzetközi nyelvvizsgát. Ha emellé megcsinálod a fordítást is akkor egy Magyar középfokú c. kategóriás nyelvvizsgád lesz, amit elfogadnak ugyebár bárhol.
-
#16 államvizsgázom júniusban és elvagyok havazval mert legközelebb TITesre csak októberre lehet jelentkezni (szfvár) és egy kukkot nem tudok már mert 1,5éve nem hagyta el a számat német szó (csak a káromkodás)
Úgy tudom hogy államilag nem elfogadott és kell még egy fordítást csinálni vhol és akkor lesz az és elfogadja a fősuli így... -
#14 ÉS hogy érzed sikerült?
Fordítani nem voltál? -
machobymb #13 Csákó!
Voltam vasárnap nyelvvizsgán!
Levél: földkörüli hajóútról kellett minél több infót szerezni, jelentkezni rá, stb.
Szóbeli: alkohol és a dohányzás jó és káros hatásai. -
#11 Nekem egy egyetemista srác volt a partner egész jól elbeszélgettünk, a végén megállapodtunk hogy kell 4-5 beülős kocsma a város főutcáján.
szal mondom mindent mondani kell ami eszedbejut! -
#10 kabbe 95% os lett. -
machobymb #9 Angolból mennék vasárnap, Szegeden. Most szedem össze a tapasztalatokat, meg hogy mire számíthatok.
A levélírás szerintem elég szívás, mert 20-30 perc alatt néha elég nehéz összeszedni a 150 szót is. -
#8 persze !! te meg a nyelvvizsga -
#7 angol/német?? -
#6 "sokat segít hogy partnerrel kell párbeszédet folytatni"
hááát, én egy olyan partner fogtam ki aki csak 3 éve tanult németet, és össze-vissza beszélt(elhív moziba, majd közli nem ér rá :)), bár lehet ez is hozzájárult a jobb eredményemhez :D
A levelet ki is felejtettem: egy újsághirdetésre kellett jelntkeznem, mejben egy utazáshoz kerestek partnert.
Ez a vizsga már államilag elismert? Mert még amikor én voltam nem volt az, így most mehetek újból :((