87
ECL nyelvvizsga a TIT-nél
  • Galy
    majd figyelj arra, hogy helyes sorrendben mond a szavakat :D
  • Johnyy
    :DDD azt ennek örülök, képekről nagyon tudok!
  • Galy
    ja, de nem TIT-es nyv volt
  • Galy
    mutatnak két képet, kiválasztassz egyet, és beszélsz róla

nálam ez volt
  • Johnyy
    HYez! NEkem most szombaton lessz a vizsgám csak aza gáz hogy itthon akármilyen témáról egy évet tudok beszélni, de az előkészítőn ott lassúztam :(((( amúgy szóbelin ugye van az amikor a családodat meg magadat kell bemutatni, meg az hogy egy témáról kell beszélgetni a partneredel,, és mi a harmadik???
  • Demon
    Jajj ne! Inkább segítsenek.
  • Dzsini
    lehet, hogy ott az a szokás.
  • Demon
    Persze, hogy voltam. Csupán azért vagyok kicsit értetlen, mert a nyelvvizsga előkészítőn elhitették velünk, hogy a vizsgán a vizsgáztató meg se fog szólalni, kérdést nem fog feltenni, az összes kommunikáció a két vizsgázó között zajlik.
  • Dzsini
    voltál már valaha bármilyen vizsgán?
  • Demon
    Tehát a vizsgáztató segíthet?
  • Dzsini
    szerintem egyértelmű.
  • Astaroth
    Én is szombaton vizsgázok.Felsőfokúra jelentkeztem.
  • Demon
    Akkor ezt, hogy érted? "...akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni)"
  • Dzsini
    mi beszélgettünk, nem nekem kellett beszélnem.
  • Demon
    Ha jól tudom a vizsgáztató nem fog megszólalni. Vagy még is?
  • Demon
    Igazad van.
  • Dzsini
    már megbocsáss, de ha ÍGY állsz hozzá, akkor minden esélyed megvan rá. bízz meg önmagadban, és bízz azokban, akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni)
  • Demon
    Én attól félek, hogy teljesen leblokkolok, és egy szó se jön ki a torkomon.
    Hajlamos vagyok rá:((
    Ráadásul nincs is nagy szókincsem, mivel csupán október óta tanulom a nyelvet.
  • Dzsini
    13 évesen mentem nyelvvizsgázni... felesleges a para, már régesrég nem arról szól, hogy megszivassanak.
  • Demon
    Írjatok tapasztalatokat korábbi nyelvvizsgáitokról!

Reszketek a félelemtől..:))
  • Demon
    Jó ötlet. Köszi.
  • Dzsini
    több, mint 10 éve volt... húztam a family and friends-t és a barátoktól már egyenes út volt a szerepjáték és fantasy környékre, ott meg már azt mondtam amit akartam, csak helyesnek tűnjön :)))
  • Demon
    Írjál már a részletekről!
  • Dzsini
    nekem könnyen ment, sikerült elterelni a húzott témát a nekem tetszőre, és arról már én tudtam a többet :)
  • BADE
    elképzelhető,nézz át egy sporttal kapcsolatos témát is részletesen
  • Demon
    Szombaton lesz a TELC -s nyelvvizsgám.
    Elképzelhető e, hogy az Olimpiára való tekintettel a sport lesz a táma a szóbelin, vagy nincs ilyen a gyakorlatba, hogy valamely eseményhez kapcsolják a témát (mint az érettségit)?
  • machobymb
    Nyelvizsga ügyben a TIT-nél az a helyzet, hogy ha valaki angolra megy, akkor az ott megcsinált középfokú ECL-t, ha megírod 80%-ra, akkor elfogadják mint középfokút. Egyébként ha az írásbeli és szóbeli rész is 60% felett van, akkor nemzetközi középfok (= Rigó utcai alap).
    A német még nem akreditált, ezért szerintem jobban jártok egy Goethe-nyelvvizsgával, melyet nem kell honosítani, mert szintén automatikusan elfogadják (mostmár).
  • Pupcika
    lol :D
  • The Garrett
    JA BOCSI azt hittem kérdezed hogy ígyvan e. :D
    fél 2 kor inkább aludnom kellett volna :)
  • Pupcika
    ezt írtam én is... vagy nem? :DDDDDDDDDDD
  • The Garrett
    NOs a TIT es nyelvvizsga áll egy írásbeli és egy szóbeli modulból, ez ha megvan akkor kapsz egy nemzetközi nyelvvizsgát. Ha emellé megcsinálod a fordítást is akkor egy Magyar középfokú c. kategóriás nyelvvizsgád lesz, amit elfogadnak ugyebár bárhol.

• Pupcika
    államvizsgázom júniusban és elvagyok havazval mert legközelebb TITesre csak októberre lehet jelentkezni (szfvár) és egy kukkot nem tudok már mert 1,5éve nem hagyta el a számat német szó (csak a káromkodás)
    Úgy tudom hogy államilag nem elfogadott és kell még egy fordítást csinálni vhol és akkor lesz az és elfogadja a fősuli így...
  • The Garrett
    ÉS hogy érzed sikerült?
    Fordítani nem voltál?
  • machobymb
    Csákó!

Voltam vasárnap nyelvvizsgán!
    Levél: földkörüli hajóútról kellett minél több infót szerezni, jelentkezni rá, stb.
    Szóbeli: alkohol és a dohányzás jó és káros hatásai.
  • The Garrett
    Nekem egy egyetemista srác volt a partner egész jól elbeszélgettünk, a végén megállapodtunk hogy kell 4-5 beülős kocsma a város főutcáján.
    szal mondom mindent mondani kell ami eszedbejut!
  • The Garrett
    kabbe 95% os lett.
  • machobymb
    Angolból mennék vasárnap, Szegeden. Most szedem össze a tapasztalatokat, meg hogy mire számíthatok.
    A levélírás szerintem elég szívás, mert 20-30 perc alatt néha elég nehéz összeszedni a 150 szót is.
  • [HUN]PAStheLoD
    persze !! te meg a nyelvvizsga
  • [HUN]PAStheLoD
    angol/német??
  • 2XP
    "sokat segít hogy partnerrel kell párbeszédet folytatni"

hááát, én egy olyan partner fogtam ki aki csak 3 éve tanult németet, és össze-vissza beszélt(elhív moziba, majd közli nem ér rá :)), bár lehet ez is hozzájárult a jobb eredményemhez :D

A levelet ki is felejtettem: egy újsághirdetésre kellett jelntkeznem, mejben egy utazáshoz kerestek partnert.

Ez a vizsga már államilag elismert? Mert még amikor én voltam nem volt az, így most mehetek újból :((