TIT-es nyelvvizsga

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
szerintem egyértelmû.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Astaroth
Én is szombaton vizsgázok.Felsõfokúra jelentkeztem.

Demon
Akkor ezt, hogy érted? "...akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni)"
Dzsini
mi beszélgettünk, nem nekem kellett beszélnem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Demon
Ha jól tudom a vizsgáztató nem fog megszólalni. Vagy még is?
Demon
Igazad van.
Dzsini
már megbocsáss, de ha ÍGY állsz hozzá, akkor minden esélyed megvan rá. bízz meg önmagadban, és bízz azokban, akik segíteni akarnak neked. (ott fog/ott fognak veled szemben ülni)

Demon
Én attól félek, hogy teljesen leblokkolok, és egy szó se jön ki a torkomon.
Hajlamos vagyok rá:((
Ráadásul nincs is nagy szókincsem, mivel csupán október óta tanulom a nyelvet.
Dzsini
13 évesen mentem nyelvvizsgázni... felesleges a para, már régesrég nem arról szól, hogy megszivassanak.

Demon
Írjatok tapasztalatokat korábbi nyelvvizsgáitokról!

Reszketek a félelemtõl..:))
Demon
Jó ötlet. Köszi.
Dzsini
több, mint 10 éve volt... húztam a family and friends-t és a barátoktól már egyenes út volt a szerepjáték és fantasy környékre, ott meg már azt mondtam amit akartam, csak helyesnek tûnjön :)))

Demon
Írjál már a részletekrõl!
Dzsini
nekem könnyen ment, sikerült elterelni a húzott témát a nekem tetszõre, és arról már én tudtam a többet :)

BADE
elképzelhetõ,nézz át egy sporttal kapcsolatos témát is részletesen

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Demon
Szombaton lesz a TELC -s nyelvvizsgám.
Elképzelhetõ e, hogy az Olimpiára való tekintettel a sport lesz a táma a szóbelin, vagy nincs ilyen a gyakorlatba, hogy valamely eseményhez kapcsolják a témát (mint az érettségit)?
Nyelvizsga ügyben a TIT-nél az a helyzet, hogy ha valaki angolra megy, akkor az ott megcsinált középfokú ECL-t, ha megírod 80%-ra, akkor elfogadják mint középfokút. Egyébként ha az írásbeli és szóbeli rész is 60% felett van, akkor nemzetközi középfok (= Rigó utcai alap).
A német még nem akreditált, ezért szerintem jobban jártok egy Goethe-nyelvvizsgával, melyet nem kell honosítani, mert szintén automatikusan elfogadják (mostmár).
Pupcika
lol :D

The Garrett
JA BOCSI azt hittem kérdezed hogy ígyvan e. :D
fél 2 kor inkább aludnom kellett volna :)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Pupcika
ezt írtam én is... vagy nem? :DDDDDDDDDDD

The Garrett
NOs a TIT es nyelvvizsga áll egy írásbeli és egy szóbeli modulból, ez ha megvan akkor kapsz egy nemzetközi nyelvvizsgát. Ha emellé megcsinálod a fordítást is akkor egy Magyar középfokú c. kategóriás nyelvvizsgád lesz, amit elfogadnak ugyebár bárhol.

Pupcika
államvizsgázom júniusban és elvagyok havazval mert legközelebb TITesre csak októberre lehet jelentkezni (szfvár) és egy kukkot nem tudok már mert 1,5éve nem hagyta el a számat német szó (csak a káromkodás)
Úgy tudom hogy államilag nem elfogadott és kell még egy fordítást csinálni vhol és akkor lesz az és elfogadja a fõsuli így...

The Garrett
ÉS hogy érzed sikerült?
Fordítani nem voltál?

Csákó!

Voltam vasárnap nyelvvizsgán!
Levél: földkörüli hajóútról kellett minél több infót szerezni, jelentkezni rá, stb.
Szóbeli: alkohol és a dohányzás jó és káros hatásai.
The Garrett
Nekem egy egyetemista srác volt a partner egész jól elbeszélgettünk, a végén megállapodtunk hogy kell 4-5 beülõs kocsma a város fõutcáján.
szal mondom mindent mondani kell ami eszedbejut!

The Garrett
kabbe 95% os lett.

Angolból mennék vasárnap, Szegeden. Most szedem össze a tapasztalatokat, meg hogy mire számíthatok.
A levélírás szerintem elég szívás, mert 20-30 perc alatt néha elég nehéz összeszedni a 150 szót is.
[HUN]PAStheLoD
persze !! te meg a nyelvvizsga

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
angol/német??

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

2XP
"sokat segít hogy partnerrel kell párbeszédet folytatni"

hááát, én egy olyan partner fogtam ki aki csak 3 éve tanult németet, és össze-vissza beszélt(elhív moziba, majd közli nem ér rá :)), bár lehet ez is hozzájárult a jobb eredményemhez :D

A levelet ki is felejtettem: egy újsághirdetésre kellett jelntkeznem, mejben egy utazáshoz kerestek partnert.

Ez a vizsga már államilag elismert? Mert még amikor én voltam nem volt az, így most mehetek újból :((

The Garrett
októberben voltam.
Levél: Valami könyvrendelést kellett leadni egy nyelviskolának.
Szóbeli:
a prábeszédes nél a téma a városfejlesztés volt.
meg általános bemutatkozás.

Amier figyelj oda szóbelin:
mindig nézz a partner szemébe. Mikor bemész KÖSZÖNJ JÓ HANGOSAN a vizsgáztatónak, és esetleg fogj kezet a partnereddel.
Mindent mondj ami eszedbejut. fontos hogy folyamatosan beszélj!

Egyébként nem kell tõlle parázni. sokat segít hogy partnerrel kell párbeszédet folytatni.

2XP
Én tavaly voltam, és a szóbelitõl tényleg nem kell félni, nem volt nehéz, az én feladatom egy kölni kirándulás megbeszélése volt a társammal, a másik pedig egy diagramm elemzése, de nekem azt mondta felkészítõtanárom, h ne térjek el a témátó, mert azt nem veszik jó néven. Az írásbelin meg annyira ügyelj, h ceruzával kell írni. Ez lehet, h mások számára magától értetõdõ, de nekem furcsa volt, és ráadásul valószínüleg a zaklatottság okozta figyelmetlenségem következtében (huh, de jó magyarázat :D) elõször tollal írtam, ami miatt kezdhettem elõrõl az egészet + 10 percet veszekedett velem a nõ, úgyhogy az nem is lett olyan jó, de azért átmentem ;)

Lteebee
Én a MûEgyetemen nyomtam le tavaly és én is poénkodtam szóbelin, meg beszéltem másról is.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Üdv!

Érdeklõdök, hogy azok, akik voltak már a fenti nyelvvizsgán az utóbbi egy évben, azoknak mi volt a levélírási feladata, és a szóbelin a második és harmadik feladat.

Várom a hozzászólásokat!
Danke!
← ElőzőOldal 2 / 2