87
ECL nyelvvizsga a TIT-nél
-
silky00 #87 http://www.vatera.hu/kidolgozott_nemet_nyelvvizsga_tetelek_temakorok_164642692.html
itt találhattok német közép és felső fokú kidolgozott témaköröket, az egész nyelvvizsga megcsinálható belöle!Ennyit megér! -
technopeter #86 Hy!
ECL középfokú angol nyelvizsgára készülök, örülnék 1-2 anyagnak , illetve tanácsnak, tapasztalatnak!
E-mail: [email protected]
Köszönöm! -
Kari25 #85 Sziasztok!
ECL középfokú NÉMET nyelvvizsgára készülök, és nagy segítséget jelentene, ha valaki címemre ( [email protected] )el tudná küldeni a kidolgozott szóbeli tételeket.
Előre is köszönöm!
-
imp03 #84 Hello! Megvan az 1000 questons, 1000 Answers Business English könyv minden fejezetének részletes szótárazása, ha érdekel, írj erre a mail címre: [email protected] -
JackMeadow #83 Szurkoljatok! -
JackMeadow #82 Sziasztok! Én ápr 26 odikám megyek Angol C nyelvizsgára, szükségem van bármilyen anyagra ami segitheti a felkészülésemet, szószedetek, egyes témákról szövegek, feladatok bármi. Aki tudna linkelni annak nagyon megköszönném! -
metisz #81 Újabb vizsgázóbarát elemek a vizsgában 2008.márciusától :o)
Pl. Mobilokat nem egész napra veszik el, csak az írásbeli ideje alatt kell leadni és azután vissza is adják. A vizsga ideje alatt most már nem kell a szóbelin mindenkit végigvárni, hanem az írásbeli után mindenki adott időpontra jön vissza - tehát ha valaki az ABC-ben hátul van, annak későbbre kell csak visszamenni a szóbelire.
A legfontosabb változás pedig, hogy mostantól nem csak az kap bizonyítványt, aki mindkét vizsgarészből (szóbeli+írásbeli) elérte a 60%-os megfelelési küszöböt, hanem azok is kapnak állami nyelvvizsgabizonyítványt, akik csak az egyik vizsgarészt teljesítették. Tehát ha valakinek sikerült pl. a szóbelije+magnós vizsgarésze az kap egy "A" típusú állami bizonyítványt. A nemzetközi bizit továbbra is csak a komlex sikeresség után adják ki.
További infók a telcről + vizsganaptárról: www.metisz.hu/telc -
szisz16 #80 Sziasztok . Én teljesen új vagyok ezen a fórumon.Azt szeretném kérdezni,higy ORIGÓS alap "C"angol nyelvvizsga tapasztalattal rendelkezik-e valaki .Nagyon örülnék ha megosztaná velem ,vagy tanácsot adna. -
metisz #79 Középfokon jelenleg a telc ismét az egyik (ha nem a) legkönyebb nyelvvizsga. 2008.januártól ismét a régihez igen hasonló nyelvvizsgát vezetett be. Mindenkinek ajánlom, akinek állami C, azaz komplex nyelvvizsgabizire van szüksége és nem akar fordítani. Bővebb infók + online vizsgára jelentkezési lehetőség itt: www.metisz.hu/telc -
Alice Sabbat #78 kérdés tárgytalan .... viszont nagyon örülnék neki ha megtudnátok mnodani hogy a mostani taapsztalat alapján mei knyelvizsgára a legérdemesebb elmenni közép vagy felső fokon ... MMM -
Alice Sabbat #77 Azt szeretném megkérdezni hogy a tit-nél felsőfokú angol nyelvvizsga lehetőség van ?? -
#76 18vok
igen? tényleg rendesek akkor:) most még jópár hét mig kiadjták a bizit:/ -
#75 az szép,de te hány éves vagy?amúgy bementem aláírtam vmi szart és mondták hogy 79.7%ra simán megadják a középfokút,tiszta jó fejek. -
#74 nekem 95.8:) hu nagyon vártam már:)
nem tudja vki, hogy menni volt a szóbeli/irásbeli max pontszám? -
#73 nekem meg 90% :D
Attól még angolul nem tudok jobban :D -
#72 kabbe -
#71 lehet fellebbezni... nekem mondjuk 83%os lett -
#70 nekem 79.7%om lett szal 0.3% kellett volna
nem tudja vki, hogy fellebbezni lehet-e? -
#69 a Telc-nél mennyi idő alatt javítják ki? -
#68 ÖSD WD-t csináltam asszem júniusban. Nem volt gáz! Ausztriában csináltam, mivel kint tanultam egy félévet. A szemeszter végén tettem le. -
#67 Felsőfokúzott már valaki? Mik a tapasztalatok? Azt hallottam, hogy az idő rövidsége a legnagyobb hátrány. Igaz-é? -
#66 ÖSD nyelvvizsgáról tapasztalatok? -
#65 jsjs! 2 százalék,, majdnam kútbaugrottam!!! -
#64 zsegény :I majd sikerülni fog -
#63 és én kiperkáltam 50 et és nem kaptam érte semit,, ujra fizethetem és mehetek ujra :(((((( -
OPM #62 hja, tényleg :)
de nincs +25öm a tanfolyamra, a vizsga ára is elég húzós... -
#61 jah
és jah :) -
#60 a listening az gáz mert az első taskot akkor kell kiölteni amikor mondja és mire megjegyzel kettőt addigra elmondta atöbbit és nem figyeltél :((( és csak egyszer mnodja el
lány?? :((((((( ,,,, :) -
#59 osztályunkba egyik lány monta hogy most TELJESEN ugyanaz volt a Listening mint a múltkorin amin ő volt :DDD -
#58 nem megoldottam henm meGGondoltam! amúgy van egy előkészítő a tites nyelvizsgákra +25 rugó és ott lehet prektíszelni -
OPM #57 de honnan oldottál 100000 feladatot? te megvetted azt a vastag kötetet? -
#56 Én decben voltam és elvileg a net szerint az irásbalin 2% on csúsztam el az volt a baj hogy elkezdtem csinállni ügyesen a feladatokat, 100000x meggondoltam és az írásbali 1. fele hibátlan lett és amikor ránéztem az órára rájöttem hogy menyit szarakodtam és elkezdtem sietni,, és ott rontottam el!!!! szal oszd be az időt!!!!!! mondjuk nem lehet beosztani, az a 1,5 óra az kevés és kész!!!!!!!! -
OPM #55 nem tudjátok, hol találhatnék az angolhoz gyakoról feladatokat? márciusban megyek
tudom hogy van valami könyv, de 5e-t nem vagyok hajlandó kiadni érte...
az ezer ft-os megvan, de abban nincsenek meg a feladatok megoldásai -
#54 EGY valamit hagy kérdjek már! Nincs valakinek leírása hogy hogy kell levelet írni?? mert aban sztem még nem vok a helyzet magaslatán!! -
#53 fuf! köszi! -
#52 nincs, az nagy faszság lenne... -
#51 és hogyha mondjuk van 1 válasz az ugye 5 pontot ér és ha az nemjó akkor olyan ugye nincs hogy nemcsak nem kapom meg a pontokat hnem még le is vonják!! -
#50 köszi szépen a felvit!!!! -
#49 mellesleg olyan könnyű hogy szégyen rajta megbukni...
én szar vaagyok angolból mégis 90%-ot csináltam (egyetemen meg félévkor most úgy meghúznak hogy hajjaj :D) -
#48 nah, én nem régen voltam...vagy 1 éve...
az úgy megy hogy van egy nyelvtani baszás, azután meg egy magnóhallgatás...a magnó durva...tippeltem össze vissza...
aztán kisorsolják hogy ki-kivel fog szóbelizni..ekkor már lehet kiabálni a sorstárs nevét, és ha (bal)szerencsétek van akkor vagy 3-4 óra múlva kerülsz sorra...
a szóbeli ennyiből áll:
1. bemutatkozás...szija, béla vagyok innen onnan, veled mizu? ki a fasz vagy....szereted a focit? hányas a lábad....meg egy ilyen...kb 2-3-4 percbe sűrítve...
ez előtt még bevisznek egy terembe, ott kapsz egy lapot te is meg a sorstárs is...van rajta 2 dolog...egyik egy vitatéma....
ez lesz a szóbeli legvégén...van egy téma, és alá fel vannak sorolva érvel és ellenérvek..ebből kíválsztasz X-et hoyg mivel értel egyet meg mivel nem...
ezekután ezt szépen előadod a sorstársnak, ő pedig vagy bólogat, vagy visszazól...
nah most már elmondtam az elejét meg a végét:D
a kettő között meg van egy olyan, hogy te is kapsz egy témát meg ő is (pl nekem az volt, hoyg volt egy csávó aki bejutott az egyetemre és külön költözött a családtól...és ez jó neki..).
a sorstársnak meg az ellentéte lesz. (tehát nálam a sorstársnak az volt jhogy boldog családi életben élnek stb stb..).
tehát leírnak egy ilyen fasz sztorit, meg egy képet hozzá...elolvasod és visszamondod hoyg miről olvastál...
és a vizsgáztató csak akkor szólal meg ha balfasz vagy és elakadsz valahol.