Half-Life 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó, én azt mondom egy túsznak inkább van tájékozódó készsége, egy botnak meg inkább van útvonalválasztó mechanizmusa. Egy játékon belül beszélbve ezt a kifejezést így jobbnak látom túszokra mondani, hisz AI vezérelt mozgásúak, nem egy navigációs scriptet követnek hanem a CT-t, maguktól nem találnak el sehova, nincsenek elõregyártott útvonalaik, mert felakadnak még a gyárilag kihelyezett tereptárgyakban is.
- Nem talál útvonalat, mert egy mozgó CT-t követ bármerre menjen is, de közben mindeben felakad (nincs elõre rögzített út).
- Tájékozódik, mert követi a CT-t bármerre megy, és valamelyest próbál az AI tájékozódni a mapon (csak béna).
- Nem talál útvonalat, mert egy mozgó CT-t követ bármerre menjen is, de közben mindeben felakad (nincs elõre rögzített út).
- Tájékozódik, mert követi a CT-t bármerre megy, és valamelyest próbál az AI tájékozódni a mapon (csak béna).
Körülbelül = about, approximately, around 😉
Nos, szerintem ott is lesznek útvonalat jelzõ csomópontok, mert valami alapján tájékozódik az a nyüves, viszont az nem arra van, hogy csak ott mehet el a bot, hanem arra, hogy annak a csomópontnak x távolságában szabad az út 😉 Az Unreal-ban is minden pálya tele van PathNode-okkal, még akkor is, mikor az ellenségek egyébként igen bugyuták, tehát túl sok szükségük nem lenne rá.
Nos, szerintem ott is lesznek útvonalat jelzõ csomópontok, mert valami alapján tájékozódik az a nyüves, viszont az nem arra van, hogy csak ott mehet el a bot, hanem arra, hogy annak a csomópontnak x távolságában szabad az út 😉 Az Unreal-ban is minden pálya tele van PathNode-okkal, még akkor is, mikor az ellenségek egyébként igen bugyuták, tehát túl sok szükségük nem lenne rá.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Kösz, átírtam átlagon felülire, valamiért elõször az ugrott be hogy az above = körülbelül. A CS:S botoknál pedig nagy dicséret ha átlagos a tájékozódásuk, néha egyenetlen talajon is felakadnak fél perc mire ugranak egy nagyot. Sokszor úgy kell õket kivinni a Rescue zoneba mintha be lenne kötve a szemük.
A pathfind-en gondolkodtam, de mivel CS-ben a túszoknak (ugyan nagyon csököttagyú, de) saját AI-uk van ami mindíg az adott helyre próbál saját útvonalat gyártani és követni a CT-t ezért inkább gondoltam tájékozódási készségre mint útvonalválasztásra. (a botoknak inkább vannak elõregyártott navigációs filejaik amibõl kiválaszt az AI egy adott útvonalat, de a túsz csak a CT után borotrkászik egyedi útvonalon)
A pathfind-en gondolkodtam, de mivel CS-ben a túszoknak (ugyan nagyon csököttagyú, de) saját AI-uk van ami mindíg az adott helyre próbál saját útvonalat gyártani és követni a CT-t ezért inkább gondoltam tájékozódási készségre mint útvonalválasztásra. (a botoknak inkább vannak elõregyártott navigációs filejaik amibõl kiválaszt az AI egy adott útvonalat, de a túsz csak a CT után borotrkászik egyedi útvonalon)
😄
A black mesa east nevû pálya elején a nõ nem száll be a liftbe, mi a frászt kell csinálni, hogy beszáljon és megnyomja a gobot?
Elõre is kössz!
Elõre is kössz!
Frohman-nek ne nyissunk új topikot, linkekkel a legfrisebb képregényre, meg a magyar fordításra?
Remélemfolytatni fogod mert én amikor nézegettem a képregényt ez a része tetszett a legjobban csak nem igazán értettem és HAJRÁ nagyon szép munkát végzel én rendszeresen nézem az oldalad.
Bocs, hogy belepofázok, de:
And his pathfinding was above average.
És az õ útvonalkeresése átlagon felüli volt. (vagy mi a jobb szó a botok útvonalkeresésére, nem tudom. De az átlagon felüli kell mindenképp az átlagos helyett)
And his pathfinding was above average.
És az õ útvonalkeresése átlagon felüli volt. (vagy mi a jobb szó a botok útvonalkeresésére, nem tudom. De az átlagon felüli kell mindenképp az átlagos helyett)
A mai az fájt, de NAGYON! XD
-Egy pillanat... honnan tudhatnám, hogy te valóban az én ikertestvérem vagy, Norman Frohman?
-Ki a franc lehetnék más?
-Nos, ha még nem tûnt fel, lehetséges tesó, minden kilenc pofából egy úgy néz ki ebben a városban, mint mi.
-Mondasz valamit. Oké, kérdezz tõlem valamit, amit csak az ikertestvéred tudhat.
-Oké! Õõõ... Mikor van a szülinapom?
-November 12-én.
-Igen! Te tényleg a régelveszett ikertestvérem vagy! Oké, most kérdezz tõlem valamit, amit csak én tudhatok, így megtudhatod, hogy én igazán nem vagyok valaki más, aki nem én vagyok!
-Rendben. Mikor van az én szülinapom?
-Június 6-án.
-Õõ, nem! Májusban van, igaz? Március? Tudom, hogy ez egy csütörtöki nap... A fenébe is, kérdezz valami mást!
-Nem kell. Te határozottan te vagy.
-Egy pillanat... honnan tudhatnám, hogy te valóban az én ikertestvérem vagy, Norman Frohman?
-Ki a franc lehetnék más?
-Nos, ha még nem tûnt fel, lehetséges tesó, minden kilenc pofából egy úgy néz ki ebben a városban, mint mi.
-Mondasz valamit. Oké, kérdezz tõlem valamit, amit csak az ikertestvéred tudhat.
-Oké! Õõõ... Mikor van a szülinapom?
-November 12-én.
-Igen! Te tényleg a régelveszett ikertestvérem vagy! Oké, most kérdezz tõlem valamit, amit csak én tudhatok, így megtudhatod, hogy én igazán nem vagyok valaki más, aki nem én vagyok!
-Rendben. Mikor van az én szülinapom?
-Június 6-án.
-Õõ, nem! Májusban van, igaz? Március? Tudom, hogy ez egy csütörtöki nap... A fenébe is, kérdezz valami mást!
-Nem kell. Te határozottan te vagy.
Belenéztem a 2. counter-strikeos concerned adagba, és megtetszett annyira hogy megint elkezdtem párat fordítgatni is.
Most már felesleges, mert tuljutootm, még ha nem láttam semmit, akkor is! Ez ám az easy HARD!
De most itt nem látok semmit! Ugye milyen állat!!!
http://www.deviantart.com/deviation/37985903/
De most itt nem látok semmit! Ugye milyen állat!!!
http://www.deviantart.com/deviation/37985903/
Köszi
Csak nem mozgó tárgyakat nem látok 😄
Amúgy minden nagyon szép!
Néha az árnyékuk felvillan😄
Egy két kép jól esne a jukak meg az autók környékérõl, aztán majd valahogy betájolom, meg jó hogy akkor a gravpuska fogója kinyillik ha van valami elõtem bár nem látom, szóval most a grav puska a szemem 😄
Amúgy minden nagyon szép!
Néha az árnyékuk felvillan😄
Egy két kép jól esne a jukak meg az autók környékérõl, aztán majd valahogy betájolom, meg jó hogy akkor a gravpuska fogója kinyillik ha van valami elõtem bár nem látom, szóval most a grav puska a szemem 😄
Naszóval, autókat látsz? Ha igen, lökdösd be a likakba, és akkor Alyx-nak nem kell védenie téged (használd már légyszi a nevét ^^)
Ha nem látsz autókat, az meg gáz, mert nem fogod tudni, honnan mit kell belelökdösni. (Kép kell?)
Egyébként mondom, macerás lesz, ha objektumokat nem látsz, mert így pl a legvégén egyenesen bele fogsz gyalogolni egy rakás Hopperbe (ha azokat sem látni persze)
Ha nem látsz autókat, az meg gáz, mert nem fogod tudni, honnan mit kell belelökdösni. (Kép kell?)
Egyébként mondom, macerás lesz, ha objektumokat nem látsz, mert így pl a legvégén egyenesen bele fogsz gyalogolni egy rakás Hopperbe (ha azokat sem látni persze)
Ja köszi, csak nálam semilyen rács nem, volt azért sikerült szétlõnöm a semiit, köszi😄
még az elõzõ üzenethez
még az elõzõ üzenethez
Jesszus, valakimondja már el légyszi, mit kell csinálni amikor a sötét helyekrõl kivergõdünk Al-al és a bogarak ránktámadnak.. Nekem ugyeár gondolom azt a tekerõt kéne eltekernem, de Al nem képs normálisan védeni, és ígymindig megtámadnak, ez ott van amikor ilyen 3 szintes parkolónál öszemlott a három szint és a bogarak repülnek fel hozzánk,
Most a két lyukat amibõl folyamatossan jönnek le kell zárni?
Ti hogy csináltátok???
Most a két lyukat amibõl folyamatossan jönnek le kell zárni?
Ti hogy csináltátok???
A vizet felkaptad, de a kérdésekre, ami alapján esélyem lenne, hogy segítsek, nem válaszoltál...
Egyébként is, ha jó a szimatom, akkor fegyert kell szerezned egy kerítés mögül, és szét kell egy másik kerítésen lévõ lakatot lõni vele. Persze, ha régi a videókártyád, akkor lehet, hogy az egészbõl semmit sem látsz, úgy meg viszonylag nehéz lesz végigvinni bármilyen játékot...
Egyébként is, ha jó a szimatom, akkor fegyert kell szerezned egy kerítés mögül, és szét kell egy másik kerítésen lévõ lakatot lõni vele. Persze, ha régi a videókártyád, akkor lehet, hogy az egészbõl semmit sem látsz, úgy meg viszonylag nehéz lesz végigvinni bármilyen játékot...
Kössz a kigúnyolást, ezt magam is el tudom végezni!
hagyjuk, ha nem segítetek, akkor nem, oké.
Én ezen nem akadok ki... (ilyen az élet)
Most leszedem, és majd valakitõl elkérem a végigjátszás filmjét.
Ennyi.
Ti meg csak off topic-ozzatok tovább....
A képpel meg nem tom mi bajod, csak egy ilyen hely van az egész játékban...
És nem tudom hol látsz fekete szamarat... Mert az lehet hogy a fekete részben látsz a hatalmas fantáziáddal egy szamarat, de én nem, és különben is mit keresne a játékban... Ha viccnek szántad, akkor meg tök fölösleges volt.
A lényeg hogy abból a helyzetbõl nem tudok eljutni az ajtóig, mert valami megakadájoz. És után azt se tudom, hogy kell kinyitni az ajtót...
Szóval ennyit az elsõ epizódról, remélem a másodikban az "easy" szó tényleg könnyû játékmenetet jelent majd. Nem pedig olyat, ami miatt több órákat baszok el egy sötét alagutban, kis halálos gömbök között.
Ez emlékeztet a doom2-re ott volt egy olyan rész, ahol a falak elkezdtek közeledni egymáshoz, na amikor vagy 30.-szor is elbasztam. Töröltem a gamet. és így teszek minden olyan hülyeséggel, ami nem lassú reflexel rendelkezõ embereknek készül.
hagyjuk, ha nem segítetek, akkor nem, oké.
Én ezen nem akadok ki... (ilyen az élet)
Most leszedem, és majd valakitõl elkérem a végigjátszás filmjét.
Ennyi.
Ti meg csak off topic-ozzatok tovább....
A képpel meg nem tom mi bajod, csak egy ilyen hely van az egész játékban...
És nem tudom hol látsz fekete szamarat... Mert az lehet hogy a fekete részben látsz a hatalmas fantáziáddal egy szamarat, de én nem, és különben is mit keresne a játékban... Ha viccnek szántad, akkor meg tök fölösleges volt.
A lényeg hogy abból a helyzetbõl nem tudok eljutni az ajtóig, mert valami megakadájoz. És után azt se tudom, hogy kell kinyitni az ajtót...
Szóval ennyit az elsõ epizódról, remélem a másodikban az "easy" szó tényleg könnyû játékmenetet jelent majd. Nem pedig olyat, ami miatt több órákat baszok el egy sötét alagutban, kis halálos gömbök között.
Ez emlékeztet a doom2-re ott volt egy olyan rész, ahol a falak elkezdtek közeledni egymáshoz, na amikor vagy 30.-szor is elbasztam. Töröltem a gamet. és így teszek minden olyan hülyeséggel, ami nem lassú reflexel rendelkezõ embereknek készül.
Én a képen egy fekete alapon fekete szamarat látok O_O 😄
Na, jó, van ott egy ajtó is 😊 De hol van az az ajtó? És melyik oldalán állsz?! Van már fegyvered? Jártál szellõzõalagutakban? Láttál már Antlion tetemeket?
Na, jó, van ott egy ajtó is 😊 De hol van az az ajtó? És melyik oldalán állsz?! Van már fegyvered? Jártál szellõzõalagutakban? Láttál már Antlion tetemeket?
de most már tuljutottam, most itt akadtam el!!!!!
Nincs senkinek valami végigjátszás leírás???
Nézzétek a képet!!!!
Nincs senkinek valami végigjátszás leírás???
Nézzétek a képet!!!!
ha elhagytad a citadellát, akkor már nem lesz.
A kommentárt három módot mond a gömbös részekhez:
1: Gravpuskával megfogod, ellövöd
2: Gravpuska ellövõ módját folyamatosan nyomod, és nézed a golyókat
3: Megfogod a belökött ajtót, és pajzsként használod
Elvileg az elsõ ilyen helyen még kikerülgetni is lehet õket 😊
A kommentárt három módot mond a gömbös részekhez:
1: Gravpuskával megfogod, ellövöd
2: Gravpuska ellövõ módját folyamatosan nyomod, és nézed a golyókat
3: Megfogod a belökött ajtót, és pajzsként használod
Elvileg az elsõ ilyen helyen még kikerülgetni is lehet õket 😊
Amúgy az ajtós ötlet bevált... Köszi 😊
De nem válaszoltatok az életfeltöltéses kérdésem, olyan ami a falakon vannak, olyan mikor lesz?
De nem válaszoltatok az életfeltöltéses kérdésem, olyan ami a falakon vannak, olyan mikor lesz?
Azt látom, hogy be kéne engedniv alahogy Al... de vannakolyan dolgok, amit pl nem látok, van ott a kerítés mögött egy valami amit a grav puska érzékel,meg mozgatom is, de én nem látom....
Itt vagyok:
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_08/01.JPG
http://www.sg.hu/forumkepek/2006_08/01.JPG
És akkor itt most mi legyen, van valami láthatalan fasl elõttem és nem tok átmenni😄
Amúgy nem csak leugatni kéne, hanem váélaszt is lehetne adni a kérdéseimre...
Amúgy nem csak leugatni kéne, hanem váélaszt is lehetne adni a kérdéseimre...
tartsd magad elé a panelt ami ott kiszakadt, vagy nyomogasd a az egeret mint az õrült hogy visszalökd a labdákat..esetleg kerüld ki õket?😊
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Ha, ez jó, hogy könnyû ott átjutni....
Csak elmondaám, hogy én végigtoltam a Half-Life egy meg az összes kiegészítõjét, a Half_life 2...(igaz csak normál módban...)
A Kiegészítõt meg easyben is alig bírom..-..
(miez emberek?????)
Csak elmondaám, hogy én végigtoltam a Half-Life egy meg az összes kiegészítõjét, a Half_life 2...(igaz csak normál módban...)
A Kiegészítõt meg easyben is alig bírom..-..
(miez emberek?????)
jesszusom.... Nagyon egyszerû átjutni... És miért vernéd a bill.-ed??! Aki ezt nem tudja végigvinni az már bocs de enyhén ostoba....
Na jó elment a kdvem a játéktól, odaérek, a hülye gömb prtálhoz, ahol két alsó sorban jönnek azok a vacak energiagömbök, és vagy 2 órán át próbáltam átjutni a másik ajtóhoz, de nem jött összee, nem lehet valamilyen kóddal átlépni?
A készítõk, pedig ezt komolyan gondolták??????
Ilyen szarokkal akarják, hogy tovább tartson a játékidõ?
Én nem fogom szétverni a billentyûzetem....
A készítõk, pedig ezt komolyan gondolták??????
Ilyen szarokkal akarják, hogy tovább tartson a játékidõ?
Én nem fogom szétverni a billentyûzetem....
Hé, valaki mondja már, hogy hol lehet életetszintet feltölteni? Mert emygek megyek, és hát nem találok shol, kissé parázok mert ott annál a második szar ilyen ggömbfolyosóban vagyok, ahol repkednek a gömbök a az arcomba, és már vagy 20 perce 1-es életszinte marháskodk, valaki légyszi mondja el hogy néz ki az életfeltöltõ, vagy addig nincs egyse, amíg eljutottam? Vagy egyáltalán nincs? Ne már...
Érdekes, hogy végig olvastam egy éjszaka alatt a fórumot, és senkinek nem volt ilyen....
Amúgy meg ha havonta egy ember arra téved....
Amúgy meg ha havonta egy ember arra téved....
Olvasd el a Half-Life 2 Episode One topicot és Faq-t vagy 100 embernek volt ilyen hibája...Olvass és Tanulj!!<#nezze>#nezze><#nezze>#nezze>
Fölraktam a Half-Life 2 One Episode-t. Elkezdek játszani (állati), és megjelenik az elsõ gond! amikor a dog bedob ott az elején minket kocsival az égõ toronyba, akkor tök pixelhibás az egész oszlopcsarnok, minden oszlop ilyen pepitás fehér piros lila színkavalkádot ad... Kiss vacak, szerintetek mi lehet a gond? hiányzik valamilyen fájl?
A következõ kérdés, pedig onnan hogyan tovább?
Látok ott egy átjárót, de a peremrõl nem tudok oda átugrani.. Vagy a gravitigun-t kell használni?
Valaki HELP!!!!!!!!!
A következõ kérdés, pedig onnan hogyan tovább?
Látok ott egy átjárót, de a peremrõl nem tudok oda átugrani.. Vagy a gravitigun-t kell használni?
Valaki HELP!!!!!!!!!
Kicsit variáltam a hl2 képregény cuccán, mostmár a kép alatt is van elõzõ/következõ link.
Milyen meglepõ a semmibõl hirtelen feltünik a rég nem látott ikertestvér.
Rohadt jó ez a képregény nekem nagyon tetszik.
Rohadt jó ez a képregény nekem nagyon tetszik.
Alakul a történet ^^
Lusta vagyok utánanézni, szal improvizálás is lesz:
-Nos, elfogtuk a Vance csajt, hála neked, hogy kiszúrtad.
-Semmi gond. Örülök, hogy segíthettem.
-Természetesen most meg fogunk ölni.
-Persze! Nincs harag.
*PUFF!*
-Ez egy kicsit fura. Te dobtad ezt a kést a fejébe?
-Nem. Hát te?
-Ne-hem.
*PUFF!*
-Hú, egy másik kés. Egy másik fejbe. Nos, csak egy embert is merek, aki ennyire jó kések fejbe vagdosásában...
-Egy katona. Különleges osztagból. Halálos vegyverrel. Halálosabb fegyvertelenül. Évek óta nem láttam... De úgy tûnik, visszatért...
-Az ikertestvérem, Norman Freeman.
-Frohman!
-Õõõ, ja.
Lusta vagyok utánanézni, szal improvizálás is lesz:
-Nos, elfogtuk a Vance csajt, hála neked, hogy kiszúrtad.
-Semmi gond. Örülök, hogy segíthettem.
-Természetesen most meg fogunk ölni.
-Persze! Nincs harag.
-Ez egy kicsit fura. Te dobtad ezt a kést a fejébe?
-Nem. Hát te?
-Ne-hem.
-Hú, egy másik kés. Egy másik fejbe. Nos, csak egy embert is merek, aki ennyire jó kések fejbe vagdosásában...
-Egy katona. Különleges osztagból. Halálos vegyverrel. Halálosabb fegyvertelenül. Évek óta nem láttam... De úgy tûnik, visszatért...
-Az ikertestvérem, Norman Freeman.
-Frohman!
-Õõõ, ja.
na basszus! itt szabad warezrol beszélni vagy azzal nem is foglalkoztok?
nincsenek.
Akkor megkérdezném mégegyszer: vannak botok a Half Life 2 deathmatch-hez?Kerestem a google-val is de nem találtam, az oldal alján lévö keresöt is használtam de semmi!