42676
  • FSpofon
    steamben jobbklikk delete
  • csab2
    Az normális, hogy a játék törlése után ugyanúgy megvannak a fájlok a gépen? A Steam meg tölti le újra. Letöltés után fogja csak valójában törölni a fájlokat?
  • csab2
    Na végigjátszottam azt az utolsó pályát, amin még jó a kép. Ez a pálya Ravenholm. A végén, amikor kiérünk a bányából tölti az úly pályát. És onnantól rossz. Mindig. Most leszedtem a játékot és megpróbálom újratelepíteni.
  • RelakS
    ha van rá módod, hogy egy második vinyóra friss rendszert húzzál, akkor én megpróbálnám.

Bár integrált intel videókártya. Mostanában húztam Win7-et egy laptopra, aminek a videókártyájához az intel nem csinált vistás meg win7-es drivert, merthogy a WDM (vagy mi, csilli-villi ablak effektekhez kell) csak a videochip elkészülte után lett véglegesítve. -_-'
  • csab2
    Ma frissítettem VGA drivert az Intel oldaláról, így most a legfrisebb van a gépen, de a pobléma nem oldódott meg.
  • csab2
    Sajnos nem. Hiába veszem 0-ra, nem történik semmi. Csak azoknál a mentéseknél működik a dolog, amelyek eredetileg is jók voltak. Ott beálltja jól, de a friss mentéseknél nem történik semmi. :(
  • TSL16b
    Akkor ez volt a baj? A No caption for '...' üzenetekkel nem kell foglalkozni, azok mindig jönnek, ha nem talál feliratot a lejátszott hanghoz.
  • csab2
    Amikor jó, akkor mat_fullbright 0, amikor meg rossz akkor mat_fullbright 1. Ha az 1-et átírom 0-ra, akkor utána ehhez hasonlók jelennek meg a konzolban pirossal: No caption found for 'metal_box.scraperough'.
  • TSL16b
    Esetleg a konzolban nézd meg a mat_fullbright értékét, hátha valahogy bekapcsolódott.
  • FSpofon
    (off: vga esetben főleg mert microsoft által jóváhagyott driverben pl nincs opengl támogatás)
  • FSpofon
    Win update helyett jobb a gyártók oldalára hagyatkozni driver ügyben.
  • RAMyMamy
    ez
    3d-s alkalmazásokból képet tudsz vele lopni, videót felvenni meg kiírja az fps-t

bocs az offért
  • csab2
    Az mi?

A config fájl törlése sem hozott változást. Marad a VGA frissítés, habár a Windows Update-en pont kb. 1 hete raktam fel frissítést.
    Mindegy azért megpróbálom.

Kösz mindenkinek! Majd még jelzem, hogy ez segített-e.
  • Gibor
    Akkor VGA drivert frissíts...
  • csab2
    Ez már megvolt, ezzel kezdtem. Először azt hittem, hogy a program elállította ezeket, de nem.
  • RAMyMamy
    akkor rakj fel frapset
  • csab2
    Először én is azt próbáltam, de csak Valve "fejet" mentette, illetve az asztalt. A játékot az istenért sem. Kínomban folyamodtam ehhez az áthidaló megoldáshoz, elnézést. A probléma érzékeltetésére ez is megteszi.
  • FSpofon
    vga drivert frissíts.
  • csab2
    Sajnos ez nem nyert. :(
    Levette a felbontást, visszarakta 4/3-ba, de a probléma maradt.
  • Gibor
    Különben ha jól látom csak a fényerőt csontozza ki, próbáld meg hogy betöltöd és elkezdesz a brightness, contrast al szórakozni, lehet megjavul (még quake enginnél volt ilyen velem)
  • RAMyMamy
    de miért a monitort fényképezed? :S

print screen, paint-ben ctrl+v, elmented és kész
  • csab2
    Köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni őket!
    Az az érdekes, hogy ha egy olyan mentést visszatöltök, amikor még jól ment a dolog, akkor jó a kép. Ha viszont visszatöltöm a jelenlegi állásomat (illetve szerintem bármelyik olyan mentést, ahol már nem működött a dolog), ahol már szar a kép, és ezután töltöm be a régi állást, akkor már az is rossz.
    Megmutatom. A játék indítása után egy régi állás, ahol még jó volt a kép:

Ugyanez a jelenet, miután betöltöttem egy olyan mentést, ahol már rossz a kép és visszatöltöttem az előzőt:

Szóval ha betöltök egy olyan állást ahol rossz a kép, akkor a korábbi mentésekben is rosszul mutatja, amik egyébként jók. Ha újraindítom a játékot, akkor a régi mentések jók.
    Szóval nem igazán értem a dolgot.
    Minden esetre még egyszer köszönöm a segítséget, majd próbálkozom.
  • Gibor
    Hát steamen a játékra jobb klikk és helyi tartalom letörlése, config fájlt meg
    Steam\steamapps\neved\half-life 2\hl2\cfg\config.cfg

azért a config.cfg ről egy biztonsági mentést csinálj.

Szerk: De nézd meg hogy más játék hibátlanul fut-e, az is lehet hogy a vga driver adta be az unalmast.
  • FSpofon
    jobbklikk a játékon, properties, és a launch optionsbe írd be hogy: -autoconfig
  • csab2
    Szia!
    Steamben lehet újratelepíteni? Bocs, hogy ilyen láma vagyok, de kb. 3 napja van meg a regem, és még nem néztem ennyire utánna.
    A configot hol lehet törölni? Milyen fájlt?
    Köszi a segítséget!
  • Gibor
    Hát ilyennel még nem találkoztam, szerintem próbáld meg újra telepíteni, vagy a configját a játéknak törölni.
  • csab2
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. Elnézést, ha volt már róla szó!
    A napokban letöltöttem a Steam-et és regisztráltam. Megvásároltam a Half Life 2-t, ami szépen lejött és fel is települt a gépre. A steam.magyaritasok.hu-ról letöltöttem hozzá a magyarítást is. Működött is rendesen a játék. Az elején. Kicsit később azonban jelentkezett egy olyan probléma, hogy a kép "kivilágosodott", az árnyékok nagy része eltűnt. Illusztrálásként felrakok 2 képet:

A beállításaim azok, amiket a program a gépemhez ajánl. Ezeken nem módosítottam. 32 bites Win7 az oprendszer. A hardvert ugye a Steam lecsekkolta, nem jelzett problémát. Játék előtt közölte a Steam, hogy ezt a videókártyát nem ismeri és megkérdezte, hogy segítek-e.... Igent nyomtam. Mondom eleinte nem is volt gond.
    A kérdéses videókártya egy integrált Intel G41 Express.
    Mi lehet a gond?
    Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Gibor
    ravenholm után azért még kicsit mászkálni kell bányában is, utána kijössz látni hogy még azért reggel van, bár tényleg kicsit gyorsan kel fel a nap.
  • RelakS
    jee, megvan a zombie chopper :D

Monjuk az még mindig zavar, hogy milyen szép lassan alkonyodik, de a vaksötét Ravenholm után már szikrázó napsütés van O_o
  • RelakS
    akkor nem csak nekem tűnt fel, hogy ahol törpremegy a motoros daráló, és utána a pengét dobálhatjuk, medium-on már folyamatosan jön a zombi? :]
  • SZilaJMaGGoT
    Igen sajna, én is ebben reménykedek, de nem nagyon akar elkészülni... :(
  • Gibor

Igazad van amúgy, és ez meg kitudja mikor jön :\
  • SZilaJMaGGoT
    Hát nekem személy szerint jobban át jön. Ha csináltak volna egy hl1 remake-et azzal tuti játszanék, de pl sok helyen idegesítő a valós fizika, mert a hl1 játékmenete során sokszor kell vízben lebegő dobozokon ugrálni pl(+egyéb dobozokon is). És még a 800 polis ragdollok is furák... :D És akkor még ott van pl, hogy 256-os fal textúra el üt a modern víz shader-től, és még sorolhatnám... :D Lehet, hogy valakinek jobban bejön, de nekem a hl1 az legyen a 98as hl1(de persze mondom egy remake-nek örülnék)... :D
  • Gibor
    Nekem nincs meg a klasszikus :( Pedig jobb az biztos...
  • SZilaJMaGGoT
    Hl:source nekem nem jön be, sima hl1 adja nálam(és akkor még ott van az op4, a blueshift meg annyira nem jön be).
  • FLATRONW
    Kedvenc játékom. Két havonta végigjátszom az összes részét. A Ravenholm pályában azt szeretem, mikor a gravity gun és a fűrészpengék segítségével kettévágom a zombikat, vagy pedig mikor becsalom őket a gázzal telíttet szűk utcába és utána rájuk gyújtom azt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szerintetek mi történik a pappal a pálya a végén, meghal vagy életben marad?
  • Aquir
    egyébként én még amikor Szegeden egy internetkávézóban cs:s-ztem esténként (net nélküli volt akkor még az albérlet), megláttam hogy jé HL2 és ott sokkal borzongatóbb volt végignyomni azon a helyen, mint amikor később otthon tettem meg :) Az rettentő jó módon átjött akkor
  • Gibor
    Különben jó látni hogy nem én vagyok egyedül az aki már kb 15.re játsza végig :D alap sor HL source HL2 ep1 ep2 :DDDD jöhetne már valami folytatás, de sajna még semmiről nem hallottam.
  • Aquir
    Ezzel arra utaltam hogy a végén megállás nélküli respawnjuk lesz:)
  • Rage47
    én nem szerettem, mert parás:D