Half-Life 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én a fényeffektekért, meg a fizikáért játszo. 😄D
Na jó, nem, de az is nagyot tud dobni a játékon...
Ki nem szarja le azokat a fényeket?!
Úgyis mindenki csak átrohan azokon a folyósokon, szobákon stb...!!!
-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
TE úgy sem ismered be, nekem meg igazam van<#vigyor1>#vigyor1>
(Amúgy több hiba van az írásodban)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2.Tudsz mutatni? (amit nem vontak vissza és hivatalosan is elismert)
3/1.Az tény hogy igazam volt! Ráadásul ebbe belekötöttek többen is.(és ahogy látom még fognak is). Úgy gondoltam a guglival mindent meg lehet találni. DE végülis igazad van abban hogy csak a valós állítást lehet bebizonyítani, valótlant nem.
3/2."a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza" ez természetesen igaz de messze nem ilyen egyszrû a mûködése, amit te is tudsz. A farcry 1.3pecst (amit talán visszavontak?) soha nem tekintettem reális képet adó kihasználást a hdrnek. DE azért te nem érzel íróniát abban hogy egy full ati támogatású tech engine-ben 1 db peccsel elintézték a hdr bekapcsolását, amit nv kártyákhoz szántak!! (Sok utalás nincsen az ati+farcryv1.3)
Bár teljesítmény okokból lehet hogy csak az X szérián lesz engedélyezve alapból. Parametrikusan biztosan bekapcsolható lesz viszont, a kisebb kártyákon is.
Ettõl kezdve a PS fejlettsége csak annyit mond meg, hogy mennyire gyorsan futtatja, illetve mennyire egyszerûen programozható az adott hardverre a HDR.
GeForce6-on a HDR a PS3.0 révén támogatva van, tehát a PROGRAMOZÁSA egyszerûbb. Mindez ellenére PS2.0b-vel is 100%-os megvalósítható a HDR támogatása, csak éppen PROGRAMOZNI nehezebb. Ezért jelent meg eddig mindössze techdemok formájában ATI-ra.+elképzelhetõ, hogy a jelenlegi ATIkon valamivel lassabban fut, a Shader Model 3 miatt ugyanis jobban optimalizálható gef6-ra. De ezt a Valve úgysem teheti meg, ATI csókosként.
Btw, a májusban érkezõ új ATI úgyis PS3.0(+?) lesz, szal felesleges a sirám. Ez az oka eleve, hogy a Valve elõjön a HDR támogatásával.
Ezt már hallottam egy párszor, elõször FSAA majd Anisotropikús textúraszûrés, végül a Pixel Shaderek kapcsán. 😊)
évek óta 1db nem atis techdemó született.
Hát azért nem csak 1db... 😊
Még valami:Miért kérdõjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?
1.: Azt állítod, hogy ATi-n nagyon szarul/lassan megy a HDR. Kérdeztem, hogy ugyan miért? Ha egy normális tesztet vagy valamit belinkelsz, senki sem kérdõjelezné meg a dolgot, de én nem tudok ilyen tesztrõl.
2.: Továbbra is: a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza. Nincs olyan, hogy "gondok" vannak vele. Vagy meg lehet csinálni, vagy nem. Az ne tévesszen meg, hogy a FarCry v1.3 alatt csak nV6x00 alatt van HDR, az csak azért van, mert a készítõk direkt erre a hardverre dolgoztak ki egy HDR megjelenítési megoldást!
(évek óta 1db nem atis techdemó született.)<#taps>#taps>
Még valami:Miért kérdõjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?
Itt találtok róla képeket...
Régebben azt olvastam a HDR nagyon is hardwerfüggõ, mert egy DX9 effekt és annyit tesz hogy több bit-ben tárolja a fényt, és így jóval több fényárnyalat érhetõ el.
Volt már HL2 HDR techdemo Radeon 9800-ason (2003 Okt.) és X800-ason (2004 Ati Shaders Day) is. Egyik sem volt éppenséggel ronda...
"Is this really HDR?
That's a good question. With out getting too technical, the effect itself is processed in a High Dynamic Range before it is Tone-Mapped to the low dynamic range Half-Life 2 and your video card are using. So yes and no ;D."
Ez egyszerûen csak feltolta a lámpák fényerejét vagy tényleg HDR?
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
Én elõször gef4-en nyomtam végig röccenés nélkül.
Azon a héten kicseréltem a karit gef 6600-ra és lám kicsit lassabban fut, mert olyan effectek is vannak amik eddig nem és dirct x 9-el renderel eddig meg csak direct x 8-al. Nem vészes de kicsit valóban lassabb...
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]
Ha mégis azt mondod, és túlélném, akkor 100% hogy nem a kártyával van baj, tudniillik egy GF4-el is simán szalad a cucc...
[merlinw.org]
[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]
de akkor is elkéne indulni a telepítõnek, nem??????
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.