Half-Life 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én nem. 😄DD
Én a fényeffektekért, meg a fizikáért játszo. 😄D
Na jó, nem, de az is nagyot tud dobni a játékon...

Én nem azt kérdõjeleztem meg, hogy igazat mondasz-e, hanem kijelentettem, hogy az Ati dx9-es kártyái igenis képesek hardveres szinten HDR-re. Sõt, sokáig egyik fõ feature-ként reklámozták. Ennyi.

A 2.0b-bõl már csak pöccintés a régebbi, szal nem hiszem hogy kihagynák azokat a jóból.
IMYke2.0.0.0
Most azt mondja meg nekem valaki: mi a fütyinek vitatkozni egy ekkora marhaságon!?
Ki nem szarja le azokat a fényeket?!
Úgyis mindenki csak átrohan azokon a folyósokon, szobákon stb...!!!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Elsõ számú honlap
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2005 ® - Második számú honlap
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Ezt viszavonnám 😄

Most kezdjek el megint vitatkozni veled???
TE úgy sem ismered be, nekem meg igazam van<#vigyor1>
(Amúgy több hiba van az írásodban)

[NST]Cifu
Abból asszociáltam, hogy a köv. Ati kártyához kötötted a HL2 HDR dolgot. Nyilvánvaló persze a kapcsolat, de ha a PS2.0b v. PS3.0 lesz az alapfeltétel a HL2 HDR-hez, akkor kellemetlenül fogom érezni magam. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Megelõztél 😄

1.Itt nem azon van a hangsúly hogy senkit nem érdekel=>felesleges hanem azon hogy valami oknál fogva nem tudják/akarják használni=>felesleges.
2.Tudsz mutatni? (amit nem vontak vissza és hivatalosan is elismert)
3/1.Az tény hogy igazam volt! Ráadásul ebbe belekötöttek többen is.(és ahogy látom még fognak is). Úgy gondoltam a guglival mindent meg lehet találni. DE végülis igazad van abban hogy csak a valós állítást lehet bebizonyítani, valótlant nem.
3/2."a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza" ez természetesen igaz de messze nem ilyen egyszrû a mûködése, amit te is tudsz. A farcry 1.3pecst (amit talán visszavontak?) soha nem tekintettem reális képet adó kihasználást a hdrnek. DE azért te nem érzel íróniát abban hogy egy full ati támogatású tech engine-ben 1 db peccsel elintézték a hdr bekapcsolását, amit nv kártyákhoz szántak!! (Sok utalás nincsen az ati+farcryv1.3)

Õõõ ezt mibõl szûrted le?😄 Épp ellenkezõjét írtam.

Bár teljesítmény okokból lehet hogy csak az X szérián lesz engedélyezve alapból. Parametrikusan biztosan bekapcsolható lesz viszont, a kisebb kártyákon is.
[NST]Cifu
Azt akarod mondani, hogy a PS2.0 kártyákon (Radeon 9500+, Gf FX5600+) nem is számíthatunk HDR támogatásra?

A HDR, csak hogy tisztázzuk hardver független. Vagyis annyiban függõ, hogy PS kell hozzá minimum.

Ettõl kezdve a PS fejlettsége csak annyit mond meg, hogy mennyire gyorsan futtatja, illetve mennyire egyszerûen programozható az adott hardverre a HDR.

GeForce6-on a HDR a PS3.0 révén támogatva van, tehát a PROGRAMOZÁSA egyszerûbb. Mindez ellenére PS2.0b-vel is 100%-os megvalósítható a HDR támogatása, csak éppen PROGRAMOZNI nehezebb. Ezért jelent meg eddig mindössze techdemok formájában ATI-ra.+elképzelhetõ, hogy a jelenlegi ATIkon valamivel lassabban fut, a Shader Model 3 miatt ugyanis jobban optimalizálható gef6-ra. De ezt a Valve úgysem teheti meg, ATI csókosként.

Btw, a májusban érkezõ új ATI úgyis PS3.0(+?) lesz, szal felesleges a sirám. Ez az oka eleve, hogy a Valve elõjön a HDR támogatásával.
[NST]Cifu
Szerintem senkit nem érdekel az olyan funkció amit nem lehet kihasználni.

Ezt már hallottam egy párszor, elõször FSAA majd Anisotropikús textúraszûrés, végül a Pixel Shaderek kapcsán. 😊)

évek óta 1db nem atis techdemó született.

Hát azért nem csak 1db... 😊

Még valami:Miért kérdõjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?

1.: Azt állítod, hogy ATi-n nagyon szarul/lassan megy a HDR. Kérdeztem, hogy ugyan miért? Ha egy normális tesztet vagy valamit belinkelsz, senki sem kérdõjelezné meg a dolgot, de én nem tudok ilyen tesztrõl.
2.: Továbbra is: a HDR egy effektsor eredménye, amely a fények realisztikusabb megjelenítését célozza. Nincs olyan, hogy "gondok" vannak vele. Vagy meg lehet csinálni, vagy nem. Az ne tévesszen meg, hogy a FarCry v1.3 alatt csak nV6x00 alatt van HDR, az csak azért van, mert a készítõk direkt erre a hardverre dolgoztak ki egy HDR megjelenítési megoldást!

Szerintem senkit nem érdekel az olyan funkció amit nem lehet kihasználni.
(évek óta 1db nem atis techdemó született.)<#taps>
Még valami:Miért kérdõjelezi meg mindenki hogy igazat mondok-e?

Van egy nem atis techdemo, abban nagyon jól néz ki a HDR!!! http://hszandek.fw.hu
Itt találtok róla képeket...

#36968 Ez mi ????

8 bit helyett asszem 16: 255->65536 színárnyalat.

Próbáltam. Kb. olyan, mint a Far Cry-ban a paradise render mód, inkább valami Gloom(vagy glow, vagy mi a f*sz, nem jut eszembe... 😄) effektnek tûnik. És vagy 8-szor annyit tölt egy pálya elején. Viszont nem lassul a játék tõle semmit.

És az ATI is, már sokkal régebb óta, csak más megvalósítással... Ennyit errõl az indokról. Atiban is van hardveres HDR support...

[NST]Cifu
Miféle gondok? <#fejvakaras>

[NST]Cifu
Amik anno fent voltak, azok nagyrésze is eltünt a netrõl mostanra, így hirtelen csak ezt a képet találtam. De ugye a képek nem igazán tudják visszaadni a HDR-t...

Igen ati techdemókban elõfordult hdr de csak ott!

Elvileg 9700 óta tudja. De gondok voltak vele. Nv -ben már nincsenek ilyengondok.

janos666
Az X800-as HL2techdemo videót nem linkelnéd be?
Régebben azt olvastam a HDR nagyon is hardwerfüggõ, mert egy DX9 effekt és annyit tesz hogy több bit-ben tárolja a fényt, és így jóval több fényárnyalat érhetõ el.
[NST]Cifu
A HDR nem valami effekt, amit hardveresen kell nyomatni, hanem különféle effektek megfelelõ használata, hogy a kívánt hatást (Dinamikus Távolságfüggõ Fényhatás) létrehozza.
Volt már HL2 HDR techdemo Radeon 9800-ason (2003 Okt.) és X800-ason (2004 Ati Shaders Day) is. Egyik sem volt éppenséggel ronda...

janos666
Most megnéztem én is. Ha ki-be kapcsolgatom csak aannyit veszek észre hogy kicsit világosabb és homályosabb lesz minden, de a lámpa vakítása nem erõsebb (ha mereven belenézel a közepébe). A level parancs meg mintha semmit sem csinálna...
Ja és google

Nv hardveresen támogatja a hdr-t.(a 6os széria) kis infó róla

nagy valoszinuseggel csak ati kartyaval fog menni.

[NST]Cifu
Ezt mibõl gondolod? Ugye ha 'no flém' okkal írtad, akkor felteszem van valami indokod is.

Atin nagyon valószínû hogy csak nagyon szarul/lassan megy... (no flém)

en megneztem, evekig toltotte a palyakat, inkabb megvarom a hivatalos hdr palyakat (kiveve ha csak x800al megy majd).

janos666
A readme-ben a válasz:
"Is this really HDR?
That's a good question. With out getting too technical, the effect itself is processed in a High Dynamic Range before it is Tone-Mapped to the low dynamic range Half-Life 2 and your video card are using. So yes and no ;D."
janos666
Kipróbálta már valaki ezt a HDR modot?
Ez egyszerûen csak feltolta a lámpák fényerejét vagy tényleg HDR?
Mi az a kicst lassabb? Azzal a kártyával bizony legalább 60-70 fps körül kellene lennie átlagban. Memóriád mennyi van? Nálam 1 gigával, R9800 Pro-val nem szaggat higon, 19*af-fel, viszont amikor még "csak" 512 ram volt, akkor highon játszhatatlanul szaggatott, mediumon egész jól ment.

Evogordon
Oszlopokban van ilyen energia gömb azokat kikel venni a grvitigannal és rálövöldözni. Ennyi ha jól emlékem még, már rég játszottam vele.

bazza
A végén amikor DR. Breen egy gömbben megy felfelé, és mi már y legfelsõ szinten vagyunk, akkor mit kell csinálni? Mert amikor felér akkor vége a küldinek..

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Evogordon
Tegnap megint elkezdtem. Nemlehet ezt a játékot megunni.

Mert kicsit lassab mint gef4-en!!!
Én elõször gef4-en nyomtam végig röccenés nélkül.
Azon a héten kicseréltem a karit gef 6600-ra és lám kicsit lassabban fut, mert olyan effectek is vannak amik eddig nem és dirct x 9-el renderel eddig meg csak direct x 8-al. Nem vészes de kicsit valóban lassabb...
Hát nekem van egy Asrock k7vt2, 512 mega DDR (ami 266mzh-n megy az alaplap miatt), AMD Athlon XP 2200+, egy régi 40gigás Maxtorom, meg egy AGP Club 3D 6600GT-m és fullgrafikán ha jáccom elõfordul,hogy ha új helyre érek akkor az 50-60 fps-em a felére megy oszt elkezd egy kicsit laggolni. De ezzel az új driverrel egészen elfogadhatóan megy. De ha esetleg tud valaki ilyent akkor írjon már. THX

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

MerlinW
Ha nekem azt mondod hogy GFFx6-al kicsit lassú, magamra döntöm a Mátyás templomot a gravitygánommal...

Ha mégis azt mondod, és túlélném, akkor 100% hogy nem a kártyával van baj, tudniillik egy GF4-el is simán szalad a cucc...

[merlinw.org]

A gf6-os szérián mi a halál f*szának kéne még gyorsabban mennie?

up

[Asrock K7VT2][AMD Athlon Xp 2200+][640 DDR][Maxtor 40GB+80GB][Club3D 6600GT AGP][WinFast 2000XP deluxe TV tuner]

Nem tudja véletlenül valaki,hogy tényleg van egy olyan peccs amivel gyorsabban megy a HL2 a GF6-os szérián? PLZ <#help>

nem eredeti DVD, hanem másolt! arra van írva, ebbõl következtettem!!

de akkor is elkéne indulni a telepítõnek, nem??????
Krinyo
ejj de qrvajó ez a ctf 😄

ez ranezesre egy custom modell hl1dm-hez.

akkor már nemtom : D.

gravity gunnal

Sehogy,nem abba az oldaliba kell beszálni.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.