875
  • SecMan
    Megvan :)
  • SecMan
    Nibbler! Téged kérdezlek mert te biztos tudod a választ :) Naszóval, Chapter 4: megszereztem a zsebkendőt a bokorból, a Stoneringben(ahol haláleset történt) és lerajzoltam a jelet szóval mostmár el tudok onnan menni, de a városban nem beszél velem senki, Bates sem, és victoria meg pihen, Hermannál is voltam... most akkor hova kéne mennem?
  • Nibbler
    Van egy parafatábla az íróasztal felett.. Nézd meg tüzetesebben, meglesz a kód ;)
  • LezLee
    Hát ilyen nincs. Nehéz nekem ez a játék. Most megint elakadtam. Bent vagyok a kazánban. Van egy ajtó ott, de kéne tudnom a számkombinációt, vagy nem arra kell menni? Megvan a baba, meg a tű meg a cérna, de mit kell ott csinálni????
  • Nibbler
    Oh, hát.. nagyon szívesen, tényleg :)
    Amúgy még elég sok van a végéig innen a szanatóriumtól.. :))
    Elég sokszor kellett segítség, de szerencsére itt mindenki nagyon kedves volt, úgyhogy most én segítek, akinek tudok :))
  • LezLee
    Nibbler az életemet mentetted meg most. Király vagy, nem is tudom mi lenne velem nélküled.
    Örök hála. Le a kalappal előtted.

Amúgy neked hányszor kellett segítség, amikor ezzel játszottál?
  • LezLee
    Mindjárt megnézem. Nagyon remélem hogy az lesz, különben nem tudom mit csinálok.
  • LezLee
    Hát én most kipróbáltam amit mondtál, de semmi. Rákattintottam a téglára vagy 50-szer, de csak azt hajtogatja, hogy nem tudja megmozdítani. Végigjártam az egész pályát de kalapácsot nem találtam, sőt más használható dolgot se. Már ötletem sincs. Nehogy már most, a vége előtt nem sokkal akadjak el véglegesen !!!!
  • Nibbler
    Jaj.. Eddig erősen gondolkoztam, hogy hol lehet, de most asszem eszembejutott :) Ott a kazánház bejáratánál van egy kis bádogtető, vagy nem tudom micsoda.. Annak a tetején van. Valami.. Remélem, hogy a kalapács az :)
  • LezLee
    Nincs kalapácsom. Azt honnan vegyek? A szanatórium melletti temetőben amúgy van valami, lehet hogy ott van a kalapács, mert én ott nem találtam semmi használhatót, és gondolom nem véletlenül van temető, nem csak dísznek. Nem is volt kalapácsom még. Te honnan vettél kalapácsot? Azzal verted ki a téglát?
  • Nibbler
    Van-e kalapácsod? Az ugye kell, azzal kéne kiverni a téglát. De az az igazság, hogy ennél a résznél én úgy jutottam tovább, hogy idegességemben hússzor megpróbáltam kiverni a téglát onnan, 19x nem hagyta, utoljára meg sikerült.. Úgyhogy fogalmam sincs min múlik a dolog ;)
  • Nibbler
    Hmm.. Lehet, hogy hülye vagyok, de úgy emlékszem az elején csak Sam dumál egy darabig és nincs kép, csak a felirat.. Persze gondolom sokat vártál már, és még mindig semmi, úgyhogy ez hülyeség.. :)
  • LezLee
    Ilyennel még nem találkoztam. De próbáld meg hogy írd át a Cd-n lévő mejerk.chr-t majerk.chr-re és írd felül a játék könyvtárában lévő file-la. Mást nem tudok.
  • Nyiri
    Help!

Most akartam kiprobalni a jatekot. Erre elinditom a gamet, minden videot lejatszik, de amit jatekra kerulne sor fekete a kepernyo, a feliratokat mutatja, zene van, hatterzaj van, de kepernyon semmi. Talalkozott valaki valami hasonloval?
  • LezLee
    Na kéne egy kis segítség. Elakadtam a szanatóriumnál. Megvan a vizes kendő. Altatót beleraktam a kazán ajtó mellet lévő sörbe. De ezután semmit sem tudok csinálni. Szerintem az ablaknál a téglát kellene valahogy kivennem, de sehogyse sikerül. Már az összes tárgyat végigpróbáltam mindenen, de semmi.Szerintem valamit nem veszek észre, csak azt nem tudom, hogy mit. Lehet hogy a temetőben van valami,ami kéne, de én nem látok semmi használhatót. Plz Help!!!
  • Shan
    A Sanitariummal játszottam, elég kellemes volt a hangulat, annak idején a grafika is...sajnos a 2-es cd-t nem ismerte fel, és nem tudtam tovább játszani :(. (így csak a harmadáig jutottam el.)
  • LezLee
    Ne félj nem lesz rövid, mint a demo. Rég játszottam ilyen hosszú kalandjátékkal. Már három napja nyomom, és még mindig messze vagyok a végétől. Amúgy sajnos a Sanitarium és a Longest Journey kimaradt az életemből. Csak nemrégóta vagyok nagy kalandjáték fan. Amúgy nemrég be akartam szerezni a Longest Journey-t, de sehol sem találtam rá.
  • Esrohnoil
    Alig várom h. meglegyen végre a game...
    A demo-ja tetszett, bár kicsit rövidke volt. :)
    Valaki játszott közületek a Sanitariummal, v. a Longest Journey-vel?
  • Nibbler
    4-5 nap lehetett.. De tényleg nagyon sokat játszottam, egész éjszakákat :) Csak egyszer hajnalban abba kellett hagynom mert megártott a történet..
  • LezLee
    Jó, mert még biztos el fogok akadni, bár hál istennek - lekopogom - eddig csak egyszer akadtam el, de nagyon. A liftes résznél, a hordónál. Te mennyi idő alatt vitted végig a game-t, mert én Péntek óta nyomom, már legalább 20 órát játszottam vele, és csak a 4. fejezetnél tartok. Rég játszottam ilyen hosszú kalandjátékkal, hál istennek.
  • Nibbler
    Fú.. Ha jól emlékszem, hat fejezet van, de lehet, hogy csak öt.. :) A szanatóriumos rész tényleg elég durva, de hát ha kell, itt a segítség ;)
  • LezLee
    Amúgy Nibbler hány fejezet van, mert már a 4-ediknél tartok, de szerintem még sok van hátra. Még csak két kulcs van meg, és ugyebár 5 kell. Most vagyok a szanatóriumnál, szerintem ezzel is meg fogok szenvedni. Az altatót beleraktam a sörbe.Kopogtatok az ajtón a kazánfűtőnél, kinéz de nem issza meg.Szar ügy. Majd holnap folytatom, mert most éppen dolgozok. De jó nekem!!!Éjszakai műszak.
  • LezLee
    Nekem is vagy 5 percbe tellett, míg rájöttem, hogy hogy lehet lépni a figurákkal, pedig elég egyszerű. Ezután kb 10 percbe telt, míg rájöttem, most akkor mit is kell velük csinálni, aztán segített nekem a középen lévő rajz.
  • SecMan
    Kösz mind2töknek! Így hogy tudtam hogy lólépésben kell felcserélni így már pillanatok alatt megoldottam :)
  • Nibbler
    Nekem az okozott nehézséget, mire rájöttem, hogy ezek lólépésben közlekednek.. Pedig ez azért elég egyértelmű volt :))
  • LezLee
    A fekete kockákba kell elhelyezni a lovakat mégpedig úgy, hogy felül legyenek a fehérek, alul a feketék. Amugy a rajz is mutatja középen. De én is szarakodtam ezzel vagy 20 percet mire rájöttem. Elég nehéz volt.

• Nibbler
    Alul voltak (azt hiszem) a fehérek a sarkokban, felül meg ugyanígy a feketék.. Na most egyszerűen meg kell fordítani, felül ami eddig alul volt és fordítva. De a sarkokban kell lenniük.
  • SecMan
  • SecMan
    Na ez most miért nem jó? Milyen logika szerint kéne kirakni?
  • Nibbler
    Jajó.. ;)
  • Nibbler
    Az úton, ahol a ház bejárata felé mennél, van a földön egy pár kő. Ha nekivágod őket az ablakhoz, Richard észreveszi, hogy megjöttél.
  • SecMan
    Rájöttem...
  • SecMan
    Éjszaka, Wales, elakadtam... Részletesebben: Richardhoz kéne bejutnom de nemtom hogyan, minden tárgyat próbáltam már mindenhol...
  • Nibbler
    Abban a kis teremben, ahol beraktad a fekete gömböt az állványra, a bal oldali nyílásba be lehet nyúlni, ott találsz egy térképet. Ha gyertyafény elé tartod, megmutatja a helyes választ.
  • Nibbler
    A szobádban van egy kis szekrény, az alsó fiókban ott a fényképezőgép, azzal kell lefényképezni a falon levő jelet.
  • kazso
    A 6. fejezetben a katakombában (a katély alatti csatornából nyílik) melyik lámpákat kell felkapcsolni?
  • Faki
    No egy kis segítséget kérnék, mert nagyon behaltam.
    Megvan a strange obj, képet kiraktam, kalapáccsal a deskákat leszedtem az ajtóról, érdeklődtem kulcs után. Na most ott tartok, hogy mindenkivel mindent megbeszéltem, de nem történik semmi. 7órára még nem jött az arc, nemtok kimenni, szal qrvára elakadtam, mert már 66x körbejártam az egész terepet de nemtalálok semmi fontosat. Illetve a falon lévő jellel kéne valamit csinálni, csak nemtom mit és hogyan és honnan szerezzek hozzá valamit.
  • Nibbler
    Nagyon szívesen
  • SecMan
    MEGATHX
  • Nibbler
    Mail ment.