The Black Mirror

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SecMan
Kérdés: Chapter V-ben bedobtam a gumicsizmát a tûzbe és most mi a következõ lépés?

\"The dreams in which I\'m dying are the best I\'ve ever had\"

Faki
Ha ezt megoldod, aztán jön egy nagyon baba rész. Készítsd elõ a nyugtatót és a hajad is kötözd le, mert ki fogod tépkedni 😊 Najó, azé annyira nem gáz, kb 15-20 perces móka lesz. a Gordonok a kulcsukat nem adják könnyen

reaper4
Várd meg míg felforr a víz,tedd fölé a szilánkokat.Az üres üvegbe tegyél a csapból.Azt hiszem...

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Sephi
-AKI NEM JUTOTT EL MEG WELSBE NE OLVASSA!!!-

Na feladom! Vegepp elekadtam 😞 Mar masfel oraja setalok a Welsi haznal es nem tudom mi kell csinalni.

Az oreg lany mar nem mond semmit mig Robert aszonta menyek el venni olyan izet neki de nem tudok meg elmenni a birtokrol es a Luise szereli a funyirot! Bejutottam a kriptaban ahol van a harom szobor amiknek a kancsok uresek es folottuk olvastam harom nevet es megfugyeltem hogy az egyik sirnak kobol van a zara. Szamomra erthetetlen hogy miert raktam be a ujsagot es a fat a kandaloba majd megyujtotam es a kanaba raktam vizet ami felfort de nem tudom hogy miert! Megvan a toll es a ragaszto az ures uveg es a szilankok.... meg van egy kis asztal a regi haszban ahol konsans piros de nem vesz ki belole semmit es meg Luise szereloladaja es piros de aszongya mas nem kell neki onnan.... ja es meg a hazelotti kis vizeskut is pirosan enyeleg de csak aszongya hogy szep tiszta a viz...

Valaki pls rairanyitana hogy megis mit kell most csinajak?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

reaper4
Azért nagyon szépen köszönöm.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
Már megtaláltam.

Dobálj pénzérméket a lefolyókba.

reaper4
Sziasztok.
Szükségem lenne egy kis segítségre.Beszéltem Jamessel,visszamentem a kastélyba(le a pincébe),felvettem a kötelet és a kampót de nem találtam meg a harmadik kulcsot!!
Please let me help!!!

LezLee
Jobb klikk az asztalfiókra, és megvan William naplója. Utána ki tudsz menni.
Faki
Koponyásat? Sehogy

Nem Dogart hanem Mordred na😊

----- NE OLVASD, HA MÉG NEM JÁTSZOTTAD VÉGIG!! ---
Nem szamitott hogy kiket ol meg csak az hogy meglegyenek 5en ahogy olvasni is lehetett a Marcus melletti konyvben,ugyanis 5 aldozat kell ahhoz hogy Dogartot vagy hogy hivjak felelesszek,tudjatok a gonosz testver akinek a kepe a library elott van.

Faki
Ha már ledöbbenés: Én akkor néztem kicsit furán, amikor ásót ragadva kiásta William sírját. Na ez elég groteszk 😊

Faki
Vicket feláldozta, mert elvileg valami szertartás helyén ölte meg.
Hermann dokit meg valszleg azé, mert közel járt ahhoz, hogy kiderítse, hogy nem természetes halállal haltak meg az áldozatok és be akarta bizonyítani.
De hogy Henry mit ártott, azt nemtom.

Nekem sem tiszta, miért ölte meg Hermann dokit és Vick-et. Valahogy úgy gondoltam, hogy az átok vagy szellem, vagy hívjuk akárminek, csak a család tagjait akarja megölni. De ugye az is lehet, hogy egyszerûen csak gyilkolni vágyott és nem válogatott az áldozatok közül.

James megmondta, hogy õ többet vissza nem megy a szanatóriumba, vagy ha mégis, akkor véget vet az életének.. Ezért kötötte fel magát, mert nem bírt ott lenni. Persze az a lehetõség is elveszett számára, hogy visszamenjen a kastélyba, hisz látta, hogy Sam gyilkos és valószínû, hogyha nem köti fel magát, akkor Sam õt is megöli..
Gondolom az különösebben nem hagyott benne mély nyomot, hogy Robertet látta meghalni 😊

LezLee
A ház régi szárnyában van egy kandalló, abban találod a képdarabkákat. Azt kell összerakni.
LezLee

Ja az jó poén, hogy meg lehet halni, viszont egyszer nagyon idegesített. Kb 10-szer próbálkoztam, amikor a régi toronynál leütött James és ásta a síromat. Mire rájöttem,hogy a zenedoboz menti meg az életem. Húúú, ott egy kicsit megizzadtam. Az a rész, amikor benéztünk James cellájába, és láttam, hogy felakasztotta magát, az tényleg letaglózott engem is. Bár nem értem, hogy miért akasztotta fel magát, vagy õt is Samuel ölte meg? Nem tudom.
LezLee

Egyet nem értek. Mért halt meg Hanry, Vick, és Hermann doktor. Ez még nem világos. Samuel azokat a dolgokat éjszaka nem álmodta, az õ volt, csak szerintem nem õ irányította a testét, azért hitte azt, illetve mi is egy ideig, hogy azok álmok voltak. Nem tudom, hogy Robert ölte e meg Williamet, ez nem derül ki, de erre lehet következtetni, mivel Samuel ott se volt még akkor.
Faki
Strange obj, James képe Összerakni, dumálni róla), lefotózni a jelet, mindenkivel beszélni, ahányszor csak lehet, dokival megbeszélni a 7órás találkát. Öööö asszem ennyi

Pénzérméket kell dobálni a csatornyanyílásokba, és amelyiknél nem vízben landol, az lesz a lejárat.

SecMan
Hogyan lehet a borospincében lejutni a csatornába, miután megtaláltam a James-t?

Jaja, én is erre gondoltam, mikor kezdtek nem világossá válni a rokoni kapcsolatok 😉

Tényleg az ablakon jött be, de Robertnél volt a levél, amit William éppen írt akkor este, a gyûrû, amit oda akart adni és a végrendelete. És (most lehet rosszul emlékszem) valahogy kétlem, hogy Robert egyedül maradhatott volna a toronyszobában, hisz belülrõl volt bezárva, azt valószínûleg a rendõrök nyitották ki, aztán bezárták és Victoria megsemmisíttette a kulcsot.. Nem? Vagy hogy máshogy volt? 😊

Faki
Szerintem Williamet a "szellem" ölte meg, mert az ablakon jött be, és nemhiszem, hogy Robert ott bemászott volna, bár kitudja, hisz emberfeletti lett az akit megszállt. Sam-et valszleg az elsõ éjtszaka szállhatta meg, akkor kezdett álmodni. Robert utálta az apját, de szerintem nem ölte meg. Bazzeg tiszta teleregény ez a game 😊)

Tényleg, Williamet ugye Robert ölte meg? De akkor miért "szállt át" ez az átok Samre, miért nem Robert gyilkolta tovább az embereket? Néhány dolog még nem tiszta.. 😊

Számomra akkor vált világossá, hogy Sam a gyilkos, mikor James "cellaszomszédjával" beszélgettem, miközben szegény fiú ott himbálózott a plafonon.. Kicsit megütött a dolog. Hajnali három volt és már vagy 4 órája egyfolytában játszottam, túlságosan beleéltem magam azt hiszem..

Faki
Azzal, hogy meg lehet halni a játékban, egész "mókás" dolgokat lehetett látni. Mint péládul: a falon lévõ lyukat megfigyelem, erre egy 2 méteres pöcök beleáll a fejembe 😊

LezLee

Amúgy én is akkor kezdtem sejteni, hogy ki a gyilkos, amikor a fekete hajszálat vizsgálgadta Samuel a mikroszkóp alatt, ekkor jön rá hogy sem James, sem Morris nem lehetett a gyilkos. Na itt kezdtem sejteni. Ide is írtam pár hozzászólással lejjebb.
LezLee
De ez csak egy teória, én sem értettem minden részletet a sztoriból. Úgyhogy más teóriákat is szívesen fogadok. Nem biztos hogy nekem van igazam.
LezLee

Szerintem a legelsõ Gordon fivérek egyike, Mordred. Õ volt Marcus testvére, és amikor meghalt, azt mondta,hogy ha eljön az õ ideje visszatér. Na most Samuel alakjában tért vissza, csak õ errõl nem tudott. Ezért lett öngyilkos a végén.
Faki
Ja, a vége engem már nem lepett meg annyira, már a doki halála után sejtettem ki lesz a gyilkos.

A legvégét nemértem, hogy ki nyitotta meg a kaput (pokol kapuja ha jóltom az nyílt meg). Azaz ki átkozta meg a családot?

Faki
Nah, befejeztem. Nagyon jó kis játék volt és igazi fejtõrõkkel. Igaz az amit írtok, hogy nincs, vagy csak kevés logikátlan dolog volt. A történet szép kerek, a story nagyon faszányos és annak levezetése is profin van megoldva. Vége se semmi, de azt mindenki nézze meg és döntse el 😊

Nekem a cselekmények logikája tetszett benne a legjobban, mivel ez általában a kalandjátékokban nem található meg. Gondolok itt arra, hogy gyufából és drótból nem lesz helikoptered, ha kell valami, elkéred valakitõl, megveszed, keresel egyet, de nem gyártasz egyet különbözõ hülyeségekbõl.. (na jó, egyszer elõfordult) Ezt én még tényleg sehol máshol nem láttam. Persze lehet, hogy csak nem játszottam a megfelelõ játékkal 😊

Köszönöm a felvilágosítást!

Sephi
Olyan mint a 1-3 Monkey Island vagy a The Longest Journey ...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

LezLee
Ha szereted a point 'n click kalandjátékokat, akkor mindenképp szedd le. Én most nyomtam végig, és hihetetlen élményben volt részem végig a játék alatt. Az utóbbi évek magasan a legjobb kalandjátéka, úgyhogy ne késlekedj a beszerzésével.
Skacok!

Érdemes leszedni a gammát?Mennyire nehéz és ez egy szörd perszon játék?

LezLee
Na végignyomtam. Húúúúúúúú. Nem találom a szavakat. Sephi miután végignyomtad akkor osztályozd le. Nálam mivel nagyon friss az élmény, 10/10. A végén akkora poén lesz, hogy az eszem megállt. Áhhh. Nincs mit itt ragozni, életem legjobb kalandja volt, csak sajnos már vége.
Sephi
Baz figyej ide mindig is mondtam hogy egy jateknak nem a grafikaja adja meg a hangulatat! Attol eltekintve hogy a szereplok animacioja nem a legjobb es a muvik benne smallrenderesek (azaz asse a legjobb minoseg) ez az utobbi eveg (tan a lucasarts kalandjatekok ota) a legjobb alkotas!

Eszmeletlen jo hogy a fejtorok egytol egyik logikusak es nem lehet benne tulsagosan elakadni. Baszot jo hogy mindig tortenik valami es mindig uj helyekre kerulunk!

Az a jelenet a templom allat a negy fejtorovel eszmeletlen volt valami 10 percet gondolkodtam mindegyiken! (ighaz az egyiket mar Williams leirta). Tovab nem is ecsetelem mert nincs mit. Ez a jatek 9/10 bol kapja mert 10/10 nalam majig a Lucas jatekok foglajak el 8/10 pedig a TLJ. Akkor a 7/10 a Syberia lenne.

Kiadnak millokat hogy csinajanak minnel latvanyosab jatekokat amik vegul nagy szemetek es akkor megjelenik egy ilyen fasza gem akit senki nem erdekel mert fos a grafikaja? FOS? Bazz egyszer kell megnezni hogy milyenek a haterkepek es milyen elethu!

LezLee
Én is így gondolom. Szerintem is még a Syberiat is veri, nem is kevéssel. Azt hiszem mondhatom hogy életem eddigi legjobb kalandjátéka. Lebilincselõ sztory, elképesztõen hangulatos hangok és helyszínek. És a chapterek közötti átvezetõ animációktól feláll a szõr a hátamon, annyira parásak. Sokan nem is tudják, hogy mibõl maradnak ki.
LezLee
Többször menj vissza a doktorhoz és mindig beszélj vele, kb harmadszorra készen lesznek a képek.
Szevasztok!
Baromi jó ez a játék, csak sajna elakadtam benne. A Chapter 2-ben, amikor Dr. Hermannál elõ akarom hivatni a fényképeket, és elviszem neki Willow Creekbõl, a boltból azt az üveg cuccot, amit kér. Utána nem tudom mit kéne tennem. A templomnál sem tudtam semmit se csinálni az egész Chapter 2 alatt eddig. Valaki tudna segíteni? Elõre is kösz.

Sephi
Eszem faszom megal!

En a TLJ ota ilyen jo jatekot nem jaccotam meg! Ez siman veri a Syberiat baaz! Nem kamuzok!

Ahogy haladok elore egyre tobszor esik le a pofam hogy egyesek mire kepesek!

Eszmeletlen story baaz! imadom!

Jelenleg megtalatam Richardot 😊 Kicsit megijedt 😊

Én is köszi, mostmár beugrott 😊

SecMan
Áhám! Így már értem miért kell a gépre rakni! Köszi!

Sephi
Esmeletlen ez a jatek!

Bazz meg lehet benne halni 😞 akkorat szivtam vele.

Jelenleg a sir allati barlangokban vagyok de fogalmam nincs mit kell csinalni! Nem is akarom tudni 😊 Magamtol akarok rajonni!

Vizet.. A kannából, amiben már nem forr a víz, de azért még van benne.

Faki
KÉRDÉS: Katakomba, 3 edény vagy mi. Vér, föld, de a harmadikba mi a fakkot kell tenni? Eddig eljutottam, egyszer akadtam meg, most meg ilyen baromság visszatart

Lesz, rögtön kettõ is.. Azt hiszem mondtam már, de lehet, hogy nem, hogy engem elkapott a röhögõgörcs a végén 😊 Mondjuk nem vicces, csak komikus volt számomra..

LezLee
Asszem mondja is róla Samuel hogy a kendõn rajta van a család címere. Hmmm, egyre érdekesebb a történet. Nibbler van a végén valami nagy csattanó? Én már arra is gondoltam, hogy Samuel a gyilkos, csak nem tud róla, mert megszállja valami gonosz szellem. Na mindegy. Holnap folytatom.