Operation Flashpoint 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
a pontos adatokat nem tudom fejbõl
ha szükséges holnapra utánanézek

de még a 2. világháború alatt volt hogy, valamely északi sziget teljesen be volt védve körbe ütegekkel, kb. megközelíthetetlen föld alatti bunker, majd 4osztag ejtõernyõs specops szált le a komplexum tetejére (innen nem vártak támadást), majd a tudásuknak köszönhetõen fogták el sorra a tiszteket, aztán meg fegyvereztek le több száz ott állomásozó ellenséges katonát.

még évekkel ezelõtt mesélte egy a zrinyin tanárként foglalkozó, volt katona ismerõsöm. kétlem hogy kamuzna.
ha érdekel hnap felhivom a részletekért mert tényleg nem emlékszek és baromságot nem akarok mondani.

u dont have to listen anybody else but me

[NST]Cifu
valóságban ha már 40ellenfél ellen kell harcolnod akkor az bõven sok 😄
nemtudom pontosan de 4fõs talán a csapatunk?

Tudsz nekem olyan valóságos katonai akciót mondani, amelyben egy Fireteam, vagyis 4 tengerészgyalogos (nem Force Recon, a játékban sem azok vagyunk a képek alapján) vesz részt, és 40 fõ ellen harcol?

Bevallom én ilyenrõl nem tudok. Az USMC minimum 12 fõs rajokban mozgatja a katonáit.

Ennyit a "valóságról" és a "szimulációról".

A kis létszám pont a realizmus ellen szól. Itt Kína vs. USMC háborúról lenne szó. Ez viszont nem háború, hanem egy kedélyes kis elszeparált tûzharc.

A 4 v. 12 vs. 40 elmegy egy Rainbow Six szintû játékban, de ott szigorúan behatárolt pályán, kis lõtávokkal, pl. épületharc.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

DrRadon
Azért én el tudnám képzelni azt, ami az OFP-ben volt, hogy nem 3 AI vagy játékos társam van, hanem 10-20, és nem kell számolnunk, hogy mikor érjük el a 40 killt. Nem ugyanaz a feeleing. Egy háború nem négy baka hõsiességén múlik, hanem egy komplett hadseregén (ArmaII Single megint gagyi lett, többek között ezért is). Ez a létszám maximum egy tisztogatáshoz elég.

IC kampányban 60 vs 60 játékos játszott. Na az már elég egy háború érzetéhez.

4fõs lehet a coop max? hát ez télleg nem ofp1/arma 😄

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

VRSDM
ennek meg semmi értelme.
jó látványos meg minden, de mint szimuláció esélytelen.

VRSDM
kevés a fenéket kevés.
valóságban ha már 40ellenfél ellen kell harcolnod akkor az bõven sok 😄
nemtudom pontosan de 4fõs talán a csapatunk?
4fõ mondjuk reálisan arányos (ha képzeltlen terroristák ellen vagyunk mint képzett csapat) mondjuk 12fõ
legalábbis épületharcnál a védõ/támadókat így osztják el arányosan.

innentõl kezdve ha te több mint 40ember ellen akarsz harcolni a fikányi csapatoddal, akkor nemtudom miért sírsz hogy árkád? 😄

Tehát ilyet nem fogunk benne látni 😊

Bõven elég, pláne akkor, ha szépen van jelen az a 40. Értsd : mindig fenntartják ezt a szintet a folyamatos spawnolásokkal. Úgy akár 120-nak is tûnhet, persze nagy tömegjelenetet, díszfelvonulást és egyszerre negyven embernél több akciót igénylõ megmozdulásokat nem lehetséges majd kivitelezni. Viszont, ha nem látsz egyszerre 40 AI-nál többet, akkor bõven elég.
Most kiderült, hogy 63, de még ezt is keveslem. OFP1ben, ha jól emlékszem ~140 volt a korlát amit editorban lerakhattál, utána scriptekkel spawnolhattál még jó sokat.

coophoz nagyonkevés az :|

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

VRSDM
elég. de csak kisebb taktikai precíz akciókhoz.
nagy volumenû háborúkhoz valóban kevés.

max. 40 AI lehet csak a térképen, ami semmire sem elég...

Pretorian
Nem is vészes. Remélem legalább olyan jól lesz optimalizálva mint a GRID, ha már ugyanazt a motort használja.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

ceaser
Köszönöm Uram!

Minimum requirements:
Operating system: Windows XP SP2 or later
GPU: DirectX 9.0c GPU: Shader 3.0 (GeForce 7900 GT / 256 MB VRAM or higher)
Sound Card: DirectX Compatible
1 GB Memory: 1 GB
8 GB Hard disk: 8 GB
CPU: Dual Core CPU 2 x 2.4 GHz
DVD-ROM DVD drive: Dual Layer DVD-ROM

Recommended:
Operating system: Windows XP SP2 or later
GPU: Shader 3.0 (GeForce 8800 GT / 512 MB VRAM or higher), DirectX 9.0c
Sound Card: DirectX Compatible
Memory: 2 GB
Hard disk: 8 GB
CPU: Quad Core CPU
DVD drive: Dual Layer DVD-ROM
ceaser
Nem követtem figyelemmel az eseményeket, elõre is elnézést ha hülye kérdés lesz!
Az OFP 2 az ugye még nem DX11-es game lesz?
Mire saccolnátok, milyen vga kell majd egy élvezhetõ grafikához?

Köszönöm!

Vass Gábor
A gamestaron írták, hogy aranylemezre került a játék.

Elmondom neked összejön lazán ennyi ember ArmA2-ben, de még az egyben is bõven😊

igen,csak milyen szerveren!Bf-be lehet összejön 64 ember,de amrma2-be vgy épp majd az OFP2-be...arra leszek kiváncsi
bakvarnyu
Miért is lenne lassú? Már a 7 évvel ezelõtti BF1942-ben is 64 fõs szerverek voltak.

[NST]Cifu
64 fõs szerveren teljesen jól lehet játszani egymás ellen, látványosabb lag nélkül.

64 fõs Co-op száz feletti AI-val detto...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

és ki is van használva az a létszám a szervereken amúgy?
és mennyire élvezhetõ a multi emiatt,nem lassú,stb?
kiváncsi lennék,mert én még a demon kivül nem játszottam az arma2-vel😊
sajnos nincs tökéletes játék,igen,mindegyiknek megvannak az elõnyei hátrányai! És amiket írsz,azok jogosak igen,de másba lehet h tud pluszt nyújtani...majd ha játszunk vele akkor többet megtudunk😊
HMMWV vezetésnél meg volt belsõ nézet,csak õ átváltott külsõ nézetre,ugyanúgy mint az arma-ban,vagy a bf-ben lehet!
Egyes dolgokban realisztikus másikba meg fullra nem,a közel harcokkor én is csak lestem😄
majd meglássuk milyen lesz😊
Semmi gondom nem lenne ezzel az árkád valamivel, ha nem az "Operation Flashpoint" nevet gyaláznák vele és nem keménykednének itt, hogy hû de realisztikus mikor a videón az ellenkezõjét látjuk: újraéledõ társ a checkpointnál, 2m-rõl össze vissza lövöldözés, lego raceres HMMWV vezetés (ráadásul mikor beszállt egybõl átváltott külsõ nézetre, ez mit jelentsen?), állítólag a fák sem dönthetõek ki, PvP-n 4x4km-es "dobozba" korlátozás (ezért nem lesznek irányítható repülõk), co-op-ban 275m-es "karám", ráadásul max 32 játékos lehet szemben a gyûlölt, csúnya Arma 2 átlag 80-100-as létszámával.
Ja, és az ACOG nézet is érdekes, mintha nem nagyítana a lencse... 😊

jellemzõ :|

nem hiszem h ennek a játéknak az arma2 lenne az ellenfele,mert aki elsõre megszereti az arma-t,az úgyis azzal fog játszani,ha meg elsõre nem jön be,akkor végképp ráhagyja és megy bf-ezni vagy majd ezzel játszani😊
De az arma után itt lesz a legnagyobb játszható terület,az már biztos😛
A hivatalos fórumon meg megy a hype, hogy fú ilyen nagy terep sehol máshol nincs blablabla aki beírja, hogy Arma 2 azt bannolják 😄

demo hírek: vszínû h csak a játék hivatalos megjelenése után lesz elérhetõ

Hír
sztem új video

FOG OF WAR
jogos,ezért is katonai szimulátor az ARMA😊
Az ellenség a való életben is hamar elintéz, ha nem figyelsz... 😊

nem azzal van a gond h egyszerre 5 gombot kell nyomva tartani,hanem nekem vhogy nem vekszik az egér érzékenysége vagy nemtudom h mondjam!tudom belehet állítani,de az se segített...meg azt se tudom honnan lõ az ellenség,mert 1 sorozattal elintéz 😄 na ennyit errõl😊

Nem szörnyû, csak vannak, akik nem értenek hozzá 😄

az arma-nak az irányítása sztem szörnyû,amúgy az se lenne rossz!
Ez biztos fog egy bf2 szintet nyújtani,csak jobb grafikával,meg több élethûséggel!
most már a bad company2-õt csak kiadják pc-re,ha már az egyet csak konzolra adták ki😊 a '43 meg egy vicc a videok alapján...3 fegyver van oszt hello
Ezzel majd remélem el leszünk egy darabig és sokan fogják játszani itthon is és lesz jó sok szerver😊
basznak a dice-osok fejleszteni pc-re lásd '43 talán soha nem jelenik meg de lehet ez lesz a bad comp2-vel is .. konzolra kiadják oszt elfelejtik a pc-t .. ezért reménykedem ebben a gémben .. arma sajnos nem alkalmas olyan warokra mint a bf2

a bf2-õt biztos leváltja,de a bad company2-õt már nem hinném😊
de gondoljatok bele ha az egész szigeten lehetne játszani mekkora káosz lenne már...fél óránként egy ellenséggel találkoznál!
jó nagy terület ez a 4km2 is,most az új bf-nél lesz 1km2-es terület!
jó lesz ez és már csak pár hét 😛
akkor vége a cti-nak ofp2ben?! helyette bf2 szerû épített pályák lesznek?
remélem alkalmas lesz hogy leváltsa a bf2-t

PvP pályáknál csak 4km2-s területen folyhat a harc...
Forrás

VRSDM
konkrétan nagyon jól néz ki.
nem csak grafikailag.
hanem játékmenet szmeponjátból is tetszik.

amúgy nemértem multi vidi, mégis van külsõ helikopter support.
és messzebb van mint 400méter 😊

valami tuti lesz másképp.
lehet csak gyalogosan nem lehet több.

hmmmm fincsíí
jó kis multi video,ez már kicsit jobban néz ki 😛

VIDEO
demo gondolom nem lesz már...nem olvastam sehol h terveznék
a beszállások animációja legyen a legkevesebb,az nem annyira lényeges sztem😊 AI-ra kiváncsi vagyok...amúgy a 2. videoban a kinaiak dobták a füst gránátot vagy az amcsik??
Kar ilyenben remenykedni.

#ofp.hu@irknet

Milyen fasza tavcsove van az elso videoban, hogy kepes vele tuzersegnek celt megadni, nem semmi...

#ofp.hu@irknet

és mennyire igazuk van .. elõször csináljanak normális játékot aztán ha az már megy lehet pimpelni :|

Jármûveknek pedig nem lesz beszállás animációja (hiába mocapeltek annyit). A hivatalos indoklás: "It's a lot of really unnecessary drag on the game engine that could be utilized in other more important areas of the game."

hát az nem hangzik túl jól...remélem azt majd be lehet állítani a servereken,az lenne a legjobb!
egy demot kiadhatnának h legyen vmi fogalmunk a játékról h milyen is,irányítástól kezdve az egész hangulatáig.
mert potyára nem szeretném megvenni...