Márkás ruhák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
véleményt kérek 😄
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
__|__ ________(*)________
Si te levantarse temprano, veras salir el sol. Si acuestas tarde, tembien. Forca Barca!
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
legolcsóbb cipõ is 10 felett van.
volt (tavasszal) amikor 7000 körül volt
köcsög
-the invisible-
-the invisible-
cuccaim tobbnyire ezek vagy 1-2 piaci😄
Cípõbõl csak Puma😄

Amennyiben cool márkákat keresünk, kell lennie cool fogyasztóknak is, akik ezeket a márkákat választják. Milyenek õk?
A cool márkák kulturális termékek, azért választjuk õket, mert szeretnénk, ha azonosítanák velünk az értékeiket. Például, ha valaki Élet és Irodalmat olvas, az sok mindent elárul a gondolkodásmódjáról, a világképérõl, akárcsak az, ha egy plázába megy be megnézni a „Zombi 45-öt”. A márkák rájöttek arra, hogy az emberek a huszadik század végétõl kezdve nem feltétlenül a pénz és a társadalmi státusz mentén csoportosulnak, hanem sokkal inkább az eszmék, a kultúrális háttér és a gondolkodásmód a meghatározó. A márkák tehát elkezdték kisajátítani ezeket a kulturális tartalmakat. A retro stílusú Nike cipõ letisztult formavilágával például egyidôben mutathatja viselõjérõl a városi kultúra iránti elkötelezettséget és a hagyományok tiszteletét. Minderre már csak azért is szükség van, mert ma az embereknek nincs arra idejük, hogy megbeszéljék ezeket a dolgokat. Ez egy tájékozódási pont, miután megnéztem, hogy mit viselsz, vagy olvasol, gyakorlatilag túl vagyunk egy beszélgetésen.
Közelítsük máshonnan a témát: mi különbözteti meg a cool márkákat a trenditõl?
A trendi az éppen most felkapottat jelenti, a cool lényege pedig valamilyen tartalom, amit a termék hordoz. A trendit nem a belsõ tartalom határozza meg, az elsõsorban a külcsínyre fókuszál. A cool az angol nyelvben hûvöset jelent, így benne van a fogalomban a távolságtartás is: néhány lépés távolságból szemlélve értékeket és stílust fedezünk fel bennük. Ezzel szemben a trend-majmolással elvesztjük a józan ítélôképességünket. A cool márkák tehát valamilyen általános és mély tartalmat hordoznak, ezáltal jóval erõsebb a megújulási képességük. Belülrôl születnek újjá, újra és újra.
Ez meglehetõsen szubjektív kérdésnek tûnik. Hogyan hoznak majd döntést a CoolBrands zsûrijében?
Kell egy kultúrális és intellektuális iránytû, amiben megállapodunk. Fontos, hogy evvel a szempontrendszerrel mindenki tisztában legyen, ez alapján választjuk ki ugyanis egy hosszú listából a rövid listára kerülõ márkákat, ahonnan a díjazottak is kikerülnek. A döntést meghozó grémiummal kapcsolatban azt javasoltam, hogy ott elsõsorban ne a szakmai elõmenetel számítson, hanem vonjuk be az embereket a választásba. Erre már most is van lehetõség a CoolBrands internetes oldalán keresztül. A szubkultúrák sokfélesége miatt ugyanis ebben a kérdésben nem lehet megmondani a „brezsnyevi tutit”, minden szubkultúrának más a cool, és ez a szép a dologban… Ez okozza majd a legnagyobb nehézséget a zsûri munkájában is.
Miben különbözik a CoolBrands a SuperBrands díjtól?
Ugyanaz a kiadó állt mindkét verseny mögé. A CoolBrands nagy nyitás a mélyebb szakmaiság irányából a széles tömegek, elsõsorban a fiatalok felé, a szakma itt nem a saját köldökét nézegetve dönt. A SuperBrands egy komoly szakmai és öltönyös ügy, a CoolBrands sokkal inkább egy, a lifestyle-ról és az élet kulturális szférájáról szóló dolog.
Miért lesz jó CoolBrand-nek lenni Magyarországon?
Ez egy olyan médiamegjelenést, illetve pozíciót ad, ami kiemeli a nyertes márkát a többi közül. A díjazott márkák együtt tudnak mozogni a trendépítõ brandekkel. Emellett erõsíti a díj azt a márkáról alkotott képet is, hogy számára fontosak a szóban forgó kulturális értékek.
Lesz magyar márka köztük?
Biztos vagyok benne, én ezen dolgozom. A Tisza cipõ például biztosan mûködni fog, de ide tartozik a Sziget is, és a Trafót is ide sorolnám. Az éttermek közül például a Menza jöhet szóba, de a Rubik-kocka is ilyen dolog. Az intenzíven versenyzõ napi fogyasztási termékek piacán magyar CoolBrand lehet a Pöttyös, vagy az Unicum Next. A fogyasztók és a zsûri döntése tehát egyben iránytû is lesz arra nézve, hogy mi a helyzet a magyar márkákkal.
Tavaly Hollandiában rendezték meg a CoolBrands versenyt, ott mi volt a tapasztalat?
Itt sok nemzetközi márka részesült elismerésben, mint például a Heineken. A verseny végeredménye egy kulturális iránytû lett, ami a fogyasztói társadalomra jellemzõ. Amelyik országban átlátják ezt a márkatulajdonosok, ott nagy figyelmet szentelnek az ügynek. Hollandiában például nagyon sok olyan rendezvényt szerveztek a CoolBrands választás köré, amelybe bevonták az utca emberét. Ezekhez hasonló események várhatók Magyarországon is, tömegeket szeretnénk megmozgatni, például zenével és más kulturális programokkal.
A CoolBrands zsûriében olyan nevek szerepelnek majd, mint Fabricius Gábor, a Republic of Art Advertising&Branding kreatív igazgatója, Árpa Attila producer, Málnay B. Levente, a Viva TV kereskedelmi igazgatója, valamint G. Németh György, a T-Mobile kommunikációs igazgatója. A cool márkákról a grémiumban várhatóan tízen döntenek. A hosszú lista összeállítása az õszi hónapokban veszi kezdetét, majd a 2005-ös díj átadására és az ezt övezõ eseményekre tavasszal kerül sor. A fogyasztói szavazatokat azonban már most is le lehet adni a www.coolbrands.nl/hu internetes címen. A díjazottak egy könyv-tárgyban szerepelnek majd, ami izgalmasabb lesz egy sima kiadványnál.
Málnay B. Levente a cool nézõkrõl (Napi Gazdaság)
Hogyan határozható meg a cool márka?
A cool márkát elfogadják a trendsetterek, és alkalmas arra, hogy viselõje megkülönböztesse magát. A “coolságnak” mindenképpen van egy generációs aspektusa is. Az én definícióm szerint a cool márkákat a tízen-huszonévesek használják. A cool márkák számára egyébként az a legnagyobb kihívás, hogy minél szélesebb körben jutnak el a fogyasztókhoz, annál mainstreamebbé válnak, és ezáltal könnyen elveszíthetik coolságukat.
A VIVA nézõi zömében fiatalok, õk coolnak számítanak?
A televízió-fogyasztók nagy csoportjában a VIVA nézõi cool-nak számítanak. A kutatások legalábbis ezt támasztják alá, mivel az összcélcsoport 13 százalékát kitevõ trendsetterek között 76 százalék a VIVA nézõk aránya. Viszont, ha magát a csatornát vizsgálom, a mûsorok többsége mainstream, a teljes városi 15-29 éves célcsoportot célozza meg és éri el. Épp ezért léteznek olyan mûsoraink is, amelyek nem a tini-tömegek számára készülnek, hanem elsõsorban a trendsettereket célozzák. Ilyenek az Eeelektro, a VIVA Hip, a Club Rotation vagy a VIVA Trend. Ezek a mûsorok önmagukban véve is cool brandek.
Fontosnak ítéli meg a trendsetterek és trendkövetõk véleményformáló szerepét. Ezek szerint a cool lehet trendi?
Igen, a két fogalom fedi egymást, de a cool generációs aspektust hordoz, míg a trendi nem. Vegyünk például egy Armani öltönyt: megfelel a trendsettereknek, de gazdag, középkorú emberek hordják, a fiatal generáción belül nem értelmezhetõ, ezért noha nagyon trendi, nem tartom coolnak. Nehéz feladat lesz meghatározni ezt a kategóriát. Itt van például a MINI Cooper. Nagyon cool. Beválasztanám a cool márkák köze, mert a tizen- huszonévesek örömmel „villognának” vele, pedig csak egész kevesen engedhetik meg maguknak ebben a generációban az árfekvése miatt.
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Intel™ Pentium™ 8 @ 7388 MHz | 8192 MB™ 1200 MHz Samsung™ RAM™ | ATI™ Radeon™ X4400 XT @ 4096MB RAM™ [™]™ (levédve)
Sztem sem egy szepseg a logo, és nem is nagy, a mellrészen van kb., de a pulcsi kurvajó.
ez milyen logo? pulcsin van
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !