118
Nyaralási tippek, tanácsok stb, minden ami idevag.
-
f4ember #78 De kocsival ott vagy Tapolcán 2 óra alatt, azért ennyi idő alatt elég kicsi az esély arra, hogy elaludjon a sofőr, ennyi ki kell bírnia. Én anno 5 órákat vezettem és ott kibírtam, akár egy fárasztó nap után is. Viszont vonaton is előfordulhat, hogy rosszul jössz ki abból, hogy elalszol. Mondjuk, hogy pár száz kilométerrel később ébredsz :D -
#77 Tapolca tényleg jó hely. Főleg hogy a környéken sok szép látnivaló van. Mondjuk aki már ott van Tapolcán annak kötelező a tavas barlang:) Tapolcán tudtok valami jó szállást,csak azért mert mi már voltunk ott de csak futólag és most hosszabb időre szeretnénk lemenni? -
kamilla6666 #76 Főleg visszafelé jó szundikálni a vonaton..
Velünk is volt már, hogy a sofőr elbóbiskolt, az azért elég para.. ilyenkor fogadja meg az ember, hogy akkor inkább vonat! :)
Amúgy persze könnyebb kocsival, de akkor ismerni kell az útvonalat, vagy legalább a térképet :P:P -
fantomas11 #75 abszolút én is a kocsis utazás mellett vagyok.főleg hogyha annyira nem olyan vészes távolságra kell menni.például itt az országon belül abszolút autóra szavazok, illetve még a szomszédos országokat is viszonylag hamar el lehet érni kocsival, és emellett a folyamatosan változó és újuló tájakat is sikerülhet végignézni, valamilyen vadakat látva, vagy a helyi turisztikai látványosságoknál meg-megállva..sokkal jobb hogy te döntheted el hogy mikor és hol állsz meg és ez 4 embernél még mindig jobban működik, mint egy 100 fős busznál..szóval gyorsabban is odaértek, meg ráadásul hogyha tudtok cserélgetni helyeket, akkor viszonylag kényelmesen is fogtok tudni majd utazni..szóval abszolút kocsipárti vagyok..vagy ha egy kicsit kevesebb pénzem van, akkor országon belül a vonatot szoktam választani.mondjuk Balatonra kifejezetten előnyös..mert kellemeset lehet alukálni addig, amíg leérsz.. -
#74 Hát ha 5 személyes kocsiban 5en ülnek és nem nádszálvékony mind, akkor már annyira nem kényelmes, de amúgy én is jobban szeretem, nyújt egyfajta szabadságérzetet, hiszen oda mész vele ahova akarsz és akkor amikor akarsz, persze meg vannak ezek a veszélyek amiket te is mondtál, pl a vezető elalvása, de ezt megfelelő odafigyeléssel, a pihenők betartásával, cserékkel el lehet kerülni :) -
#73 Én is inkább a kocsis utazás híve vagyok. Tényleg jobban megéri,főleg ha a kocsi tényleg ki van használva és 5-en ülnek benne bár ekkor hosszú távra kevésbé alkalmas a dolog. Én voltam már busszal Spanyolországban, nem volt vészes,maximum a kis hely miatt a lábnál de kocsival ez lényegesen jobb. Amúgy az autónál és a nagyobb távoknál egy gond van hogy meg kell állni pihenni vagy cserélni a vezetőt. Egyik haverom ment le Horvátországba, a legaljára, majdnem egyhuzamban...el is aludt a volánnál,szerencsére az út szélén lévő rázókövekre felébredt. Szóval csak óvatosan kell autóval menni nyaralni. -
f4ember #72 Én még anno egy 1500-as zsigával mentem Görögországba, az nem volt semmi út :) Azt hiszem 15 órát vezettem, persze nem egyhuzamba. Azóta az ilyen utak, hogy leugrok balcsira meg se kottyannak. Lenn vagyok másfél óra alatt Siófokon, de ha a Balaton végéhez megyek az se több 2 óránál. Így hétvégenként elég sokat vagyok lenn a nyári hónapokban. -
rorock #71 Megvan azért a feelingje a vonatozásnak is:) Nem mindegy hogy anyuval, apuval vonatozol vagy haverokkal:D Ugyanez vonatkozik az autóval való utazásra is. Én voltam már kocsival a balatonnál barátokkal, sose fogom elfelejteni azt az utat:) Azt a rengetek hülyéskedést ami ott ment:) -
kamilla6666 #70 Én is a kocsis utazás mellett vagyok, mondjuk a nagyon hosszú táv fárasztó tud lenni, főleg, ha végig ugyanaz a személy vezet. A repülőúttal meg az problémám, hogy nem lehet annyi csomagot vinni, egy kocsiba simán bedobok még 1-2 pár cipőt vagy akár babakocsit.. bármit. Persze gyerekkel ne is menjen az ember tengerentúli utazásra szerintem.
Egyszer utaztam Görögországba busszal, elég szörnyű volt, akkor már inkább vonattal mennék, bár az meg aránytalanul drága lett.. -
#69 Szia!
Mi a Hotel Belta nevűben voltunk. Tök jó helyen van, és nem drága. Sok magyar csoport jár oda, a recepciós srác tök rendes.
Itt van egy telefonszám is.
Kellemes utat! Párizs gyönyörű és feledhetetlen!!!! -
tudomhollaksz #68 mindenesetre egyszerűbb fellelni az utazás előtt egy embert, akivel meg lehet osztani az útiköltséget, mint ez a kínszenvedés, amiben mindenkinek része van a tömegközlekedésen. A másik még, amit nem értek, az az, amikor a matricát próbálja valaki megspórolni azzal, h nem a pályán megy. Egyszer mentem a 7-esen a pálya helyett, azon kívül, hogy mindenhol korlátozások voltak és kétszer annyi volt a menetidő, még 2ezerrel többet is fogyasztott. A rengeteg sebességkorlátozás össze-vissza megteszi a hatását.
mentopes: Tapolcát csak ajánlani tudom, gyönyörű környék, Kővágóörs is ott van közel, gyerekkoromban sokat nyaraltam ott, mindenképp keressétek fel, nincs messze. -
f4ember #67 Pont múltkor utaztam belföldön busszal. Annyira tele volt, hogy az egyik megállóban felse tudtak már szállni, mert az állóhelyek is megteltek, persze ez távolsági busz volt. Természetesen nekem már nem jutott ülőhely, ezért így utaztam 6 órán keresztül, aztán jött a ráadás a busz lekéste az utolsó csatlakozást. Nah innentől fogva azt mondtam, hogy többet nem ülök buszra, nem érdekel, hogy csak egyedül megyek és drágább autóval, akkor is ezt a tortúrát mégegyszer nem csinálom végig. -
DzsungelDzsáó #66 Na igen aki fél a repüléstől mint én, vagy éppen a vonatkisiklástól, a buszokat gyűlöli mert tömve van, és ha nem időbe jelentkezel rá elkapkodják a jó helyeket... itt gondolok arra hogy az emeletes buszokon felül, legelöl a legkényelmesebb a viszonylag nagy hely miatt, nem kell aggódnod azért mert hogy az előtted lévő egy nagydarab ember aki aludna és fullra hátra dőlti a széket, vagy az idegesítő gyerek aki rángatja a háttámládat és közbe még sikítozik is és nyávog hogy neki ez az meg amaz kell... ja és nem beszélve az öregek nyanyákról.... :D
Egy szóval autóval számomra kényelmesebb, praktikusabb és nem kell másokhoz igazodnom, a magam ura vagyok :) -
tudomhollaksz #65 csakis autóval megyek bárhova, ha nagyobb utazásról van szó. Sokkal jobban megéri, bármekkora távról is legyen szó. Pl. Olaszországba 2000 km oda-vissza (feltéve, ha északi részre mész), 6 literes fogyasztással 120 liter, 42000 forint. Ha négyen megyünk, fejenként 10.000 forint oda-vissza. És nem egy buszon ülünk mozdulatlanul.. Persze ehhez még hozzáadódik az autópálya díj, de az max összesen 10ezer. Ez így veri az összes fapadost -
bagdadigiliszta #64 Én a kocsis utazás mellett állok, ugyan is tényleg sokkal kényelmesebb mint bármi más, meg az én csöppségem már úgy hozzám is nőtt :D
A párom utál buszozni... kényelmetlen hosszú távon, ha a sofőr bunkó akkor a wc menetelt is megszabja. nem áll meg akkor amikor már nagyon nagyon kell:D Volt ilyenre példa sajnos. Nem lehet sétálni rajta ha egy kicsit elgémberedtél, nem úgy mint a vonaton pl, akkor a kocsival akármikor megállhatsz, te szabod meg az idődet stb.Egy családnak már anyagilag is jobban megéri a kocsizás főleg ha van egy pici gyerek is. -
f4ember #63 Váó ezek nagyon jó árak! Láttam van külön ár a buszos utazásra és az egyénileg megoldott útra is. Kíváncsi vagyok, hogyan lehet kijönni olcsóbban, hogyha mondjuk egy kocsiban mennek 4-en vagyha buszon. Mondjuk ilyen 1000km-es útnál nem biztos, hogy kényelmes a kocsi. -
#62 Bulgária olcsón
Szerintem nagyon jónak tűnik.. A 07.30-08.08-ig tartó időpontot találom a legkorrektebbnek. Nézzétek meg, érdemes! Én tegnap bukkantam rá,gondoltam megosztom veletek. Az oldalon többféle nyaralás van, külföldi, hazai egyaránt. Jó böngészést! ;-) -
f4ember #61 Még mindig az autó a legolcsóbb, hogyha többen mentek. Egy nagyobb kocsiba, mondjuk egy kombiba, vagy családi autóba meg egész kényelmesen ellehet lenni akár 4 embernek is. A vonat és a repülő drága azzal csak az a baj, hiába lehet odaérni tök gyorsan. Akinek olyan az életvitele, hogy nem ér rá, annak jó a repülő, aki nyaralni is szeretne annak az autót ajánlom. -
DRFlame #60 Azért az se mindegy, hogy honnan indultok :) -
#59 sztem kocsival sokkal jobb nyaralni, bár repülővel még jobb, én már sokszor mentem buszos utazásra, soha többé egy kínszenvedés végig ülni az utat, a vonat egy jobb megoldás ott azért fel lehet állni, mászkálni, most nyáron a kedvesemmel vonattal megyünk montenegróba, remélem jó lesz, alig várom már, kíváncsi vagyok az ottani kultúrára, meg ellátogatunk albániába is, néhány taposóaknát hozunk haza szuvenirbe :D, -
dixennem #58 6éiter körül van neki a vegyes fogyasztása. Szerintem simán megjárod oda-vissza és még a környéket is megtudod nézni.Kellemes időtöltést nektek. -
#57 nem szeretnék sokat tankolni, igen ez nem opció, ilyen benzinárak mellett, am tényleg nem sokat fogyaszt amugy az autó... -
#56 Hát szerintem simán meglehet , mert a Fiesta nem fogyaszt olyan sokat :) -
novaria #55 Meglehet járni bőven, ha nem nyomod neki nagyon az autópályán.. Ha meg mégse, akkor tankolsz bele, vagy az nem opció? :D -
#54 Sziasztok, párommal Tapolcára mennénk kocsival, romantikus hétvégére, szerintetek teletankkal meglehet járni oda-vissza egy Ford Fiestával? -
#53 Zánka 4ever! De jó is így a hideg őszi napon visszagondolni azokra napokra mikor lent voltunk=) -
Mikilaci #52 Helló ! Mi az a papír amit kell szerezni ha külföldön már autóját akarom vezetni ? -
#51 olyan mint siofok aranypartja :) -
#50 neki is 10 tonnaja volt, es eleteben nem volt meg ott :)
de megoldotta.. nem akkora para. van ott egy rakas szallo. egyik a masik utan. -
#49 Jo de nekunk tiz tonna csomagunk lesz es eletunkben nem voltunk meg parizsba :D -
#48 anyamnak is lemondta a szalloda anno, de elment es keresett maganak egyedul :) -
#47 Koszonom az otletet erre nem is gondoltam! -
#46 otthon -
#45 Hali!
Augusztus vegen mennenk Parizsba de hihetettlen modon lemonta a szaloda a helyfoglalasunkat igy totalisan ketsegbe vagyunk esve.
Keresem a neten de nem lelem. Szerintetek hol tudnek olcso vagy kozepfoku szalaslehetoseget talalni? -
Andeeka #44 Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni! Nyáron szeretnénk külföldre utazni, de már feladtuk a szálláskeresést... Négyen mennénk és mindannyiunk igényeit nehéz kielégíteni, már három hete bújjuk az internetet, de hiába. Nem szeretnénk túl drága helyre menni ez max. 150 ezret jelent (all inklusive), de inkább kevesebbe kerüljön. Legyen szép, homokos tengerpart és nyüzsgős központ közel a szálláshoz, pálmafák stb... :) Mi Mallorcára, Rodoszra, ill. Krétára esetleg Spanyolországra gondoltunk. Ha vki járt már ezeken a helyeken (vagy máshol) és szép élményekkel gazdagodott, kérem írjon! Előre is köszönöm az infókat! -
Darkboy #43 Én 2 éve voltam ott nagyon fasza! De szüleimnek csak fél órát kellett végighallgatniuk... De megéri, mert tényleg jó :) Meg májusban is felhívtak hogy nem akarunk-e ilyet :)) -
Chico #42 A Peres a legjobb hely, ajánlom mindenkinek! -
boroka #41 Meg az egri borpincéket ! -
boroka #40 Hát az egri Vár! -
#39 van utazás topic