17989
  • LeonSilver
    Nekem a 48K ZX Spectrum volt egy darabik aztán jött a kommodóóóros időszak.
    De a legkeményebb retró gép a Primo meg a HT1080z volt.Meg persze a ZX81.
    A Primot valami margaréta ( vagy miylen ) TSz gyártotta és a tápot külön 8k-ért kellett megvenni hozzá.Az a 8k ma kb. 10* annyit ért.
  • Putyin
    na, offoljunk még :D
  • Molnibalage
    Azért még a PC korszak fejlődése is komoly. Az első gépemben volt 2 MB RAM és 270MB-os vinyó. Most meg 4GB csak memória. Elképesztő.

A Falcon videóklippek során egy 10-12 másodperces snitt betöltené a régi teljes vinyót. 7 éve még én mondtam olyat, hogy minek kell az, hogy egy oprendszer tudjon 4GB felett fájlt kezelni. Most ez elég gyakran előferdül...
  • Putyin
    A Spectrumnak a billentyűzete volt a leggyengébb láncszeme. na meg az interface...

a bill úgy nézett ki, hogy egy műanyag lapra ezüst volt felgőzölve, az volt a klavi, a gombok helyén meg kis buborékok. mikor benyomtad a gombot, a bubi összenyomódott és a benne lévő ezüstlap zárta az áramkört. csak éppen a klavi visszahajlított kábele nem bírta hőt, így eltört. a második után már rutinosan javítottam, cseréltem a cuccokat benne.

egy kretén játszópajtásom lerántotta a bekapcsolt gépről az interfészt, ami azonnal összefosta magát. egy vagyon volt a javítása.

ezzel a gyerekkel nem volt szerencsém. később a Sputnikom is rommá törte és még csak ki sem fizették. De egyszer jól elkalapáltam. :)
  • Putyin
    pár ismerősömnek volt ilyen. még én is játszottam valami pont kerget pontot játékot rajta valamelyik barimnál. Azért vicc, hogy ma egy HDD-ben lévő cache nagyobb, mint ezek a gépek voltak totál.
  • Reaper
    Megvan még, legközelebb megmutatom. Csak a magnója költözött át az örök vadászmezőkre...
  • Reaper
    Azt a joy-t sikerült eltörnöm, szal facsavar helyettesítette egy idő után:)
  • Putyin
    ja, meg is lehet nézni a légierőt :D

jól látom, hogy vízálló? :D szép színes, csak én több pirosatt raktam volna rá.

megvan még?
  • Reaper
    Ja! A Centrumban lehetett kapni, fel is vásárolták a hajózók az összeset, szal minden pilótakölöknek ilyen volt!:)
  • Putyin
    te figy, az F8 utáni gombokat külön adták hozzá? csak rá kellett dugni, ha akartad használni??? :D
  • Putyin
    fogadog, ezt a joyt használod ma is :D
  • Putyin
    ehh, mi ez??? :D LOL :D

csak ennyire telt apád fizujából???? :D :D :D

hát ezért lettél ilyen kis láma? :D
  • Reaper
    Nekem ilyen volt akkoriban:

• Reaper
    Biztos sokan fognak keresni, ez már most is látszik...:-D
  • Putyin
  • L Viper #14672
    Ilyesmit mondtak nekem is, hogy ezt legalább nálunk rakják össze és megbízhatóbbak egy kinainál.
    Szintén tanácstalan vagyok, milyen notit vegyek, ami még belefér a kereteimbe és jó is.
  • Putyin
    Nekem ZX Spectrum Sinclair + volt, de az még valamikor 86` körül. Bakker, de elment az idő...:(
  • Putyin
    ezek a notik általában valami kínai gyárban készülnek darabokban. tehát vesznek valakitől egy alaplapot, egy házat, procit stb és összelapátolják. ezek között is lehet jót kifogni, csak kicsi az esélyed rá. Asus régebben jó volt, most nem tudom milyen. Dell, HP, IBM - ha még létezik egyáltalán IBM - megbízhatóak és jobb a terméktámogatás. Ez is kínai fos, csak a termékellenőrzés jobb.
  • LeonSilver
    Anyám!Anno úgy vártuk, hogy megjelenjen a CoV mintha az életünk múlott volna rajta.Nem is annyira a cikkek miatt ( persze azok is jók voltak, csak már a végefelé lett kicsit kaki ) hanem a CoVBoy írásai miatt!!
  • Putyin
    Pana 2x író 17 5oo HUF :)

Az a 2db TNT kártya, ami anno bejött az országba először egyenesen Amcsiból a kiadás másnapján a kezemben landolt. Az egyiket egy haverom vette meg, a másikat én vittem haza. A diamond karim után maga volt a csoda. 3Dfx átkábelezve hátul, P233MMX 266-ra húzva, aztán Abit Celeron 300 OEM, 450-re húzva és a TNT. Úgy ment rajta minden, mint az álom. :) A Comanche 3 és a Jane's USAF csak úgy szaladt! :)
  • L Viper #14667
    Ha már a témánál vagyunk és szakmabeli vagy, az Albacomp notik milyenek a tapasztalataid szerint?
  • LeonSilver
    A vőm vett kb. két évvel ezelőtt egy Fujitsu - Siemens notit ( mondtam, hogy netegye de nem hallgatott rám, pedig ugye szakma béli volnék ).Mivel kint dolgozgat osztrákiában ott vette meg.Akkor valami csúcs gép volt az ára pedig ( nem vicc.. illetve az :D ) ~ 1600€ volt.A cirka két év alatt szinte többet volt szervízben mint otthon.Volt 2* alaplapcsere, volt kijelző csere meg még az Iste tudja micsere.Aztán adtak neki egy újat.Igaz, hogy ( ha jól rémlik ) Acer de most ezzel ( egyelőre ) semmi gondja.
  • L Viper #14665
    Ez az újság nagyon ott van
  • L Viper #14664
    Én azt a képberakást ironizálásnak véltem a részedről, ha nem annak szántad akkor bocs.
  • Molnibalage
    Ha már így szóba került a régmúlt. Az utolsó oldalon levő árakat nézzétek. Akkor még a forint is erősebb volt. Durca mi?

A Vhm ügyet meg zárjuk le. Nem írhatok pont. Ezentúl ha valaki Falconnal kapcsolatban kérdezni akar valamit, kénytelen lesz az sg-re járni, mert ott nem tudok segíteni.
  • Putyin
    Multi Boss
    15,1½ TFT/256 MB/PIV 1600 MHz/20 GB
    Ára: 481.900,- Ft nettó!!!

anyám! 2oo2-ben!! na az a nem gyenge.
  • Putyin
    Gigalol:

Portocom Notebook árzuhanás

Portocom árzuhanás! Celeron-os Notebookok még egyszer utoljára szenzációs árakon!

Free Book
    14,1½ TFT/128 MB/C1100 MHz tua./10GB
    Ára: 258.900,- Ft

Free Force
    14,1½ TFT/128 MB/C1100 MHz tua./10 GB
    Ára: 284.900,- Ft

Free Style
    14.1½ TFT/ 128MB/PIV C1700 MHz/10 GB
    Ára: 323.900,- Ft

Multi Boss
    15,1½ TFT/256 MB/PIV 1600 MHz/20 GB
    Ára: 481.900,- Ft

A fenti árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák!

2002. november 5. 13:58
  • Putyin
    a lockon developer Istenek fórumán én is meg lettem dorgálva. mondjuk teszek rá, nem érdekel. sőt, ez az egész lockonos, bs-s, fc-s, falconos szarakodás sem érdekel. toldoznak foltoznak lelkes srácok pár szarházi tróger által kódolt programot, mert milyen frankó lesz, ha nem megy át a rakéta a hegyen például. unalmas. inkább a lányommal tologatom a nyáltól csöpögő játékokat, vagy elmegyek repülni egy igazi géppel, vagy végre végigolvasom azt a 3 könyvet, amit fél éve kezdtem el...

kibaszottul unom, hogy szerte a fórumokon retardált emberekkel kell megértetni, hogy nem úgy van, ahogy írja. nem vagyok gyógypedagógus.
  • Putyin
    Én már találkoztam - dolgoztam vagy 15 féle notebookkal, de eddig az ThinkPad viszi a prímet. A leggagyibb volt az a magyar noti, amelyik forgalmazóját némi ÁFA-val kapcsolatos dolgok miatt meghurcolták néhány éve, aztán most az ACER a legrosszabb. Occóóóó, fénes, cillogós, cak szar.
  • LeonSilver
    Én egy teljesen más típusu játék kapcsán vagyok moderátor egy ( ill. kettő ) fórumon és két dolgot elmondhatok.Egy fórumon nincs helye demokráciának sem és ( bizonyos mértékben ) szólásszabadságnak sem.Ha nem így lenne ( van ahol nem így van ) ott előbb - utóbb elszabadul a pokol.
    Egyébként pedig én anno írtam egy mélt az adatvédelmi biztosnak ( akkor még a Péterfalvi Attila volt ) a moderálással kapcsolatban és nagy vonalakban az volt a válasz, hogy a delikvens vagy elfogadja a moderálási feltételeket vagy mehet a lecsaúba.
  • Putyin
    én próbáltam valami kedveset írni, erre kiderült, hogy az nem atomrobbanás és le lettem ugatva de rendesen. ezt a lépést ne hagyd ki, ha már az okokat keresed. a tököm sem tudta, hogy az a fényes valami ami körül a csillagok vannak, nem valami robbanás, hanem a Nap. Aztán nem is kommentáltam tovább, mert abból lett volna flém....
  • LeonSilver
    Ugyan ez elmondható a remek Fujitsu-Siemensről is.Valami hihetetlenül ocska szarokat tud hihetetlenül sokért adni.És van aki megveszi...

Szerintem törölgesd meg kívülről langyos, ecetes vizes (jól kicsavart) ronggyal és amilyen messzire tudod dobd el.Kitudja, talán még Guinness World Records-ba is bekerülsz.
  • L Viper #14655
    Ja elolvastam. Ahogy észrevettem, ott kezdődött a "balhé" amikor beraktatok egy naplementés képet, mint atomrobbanás erre néhányan rámoccantak az MH-s tagok közül is, aztán jött minden féle okosság innen is, onnan is.
    Tulajdonképpen igazad van nem teljesen a melyik a jobb játék volt a téma, csak valahol ott kezdődött a dolog.
  • Putyin
    ja, és aki ACER notebookot vesz, az sikeres ember nem lehet. legközelebb, mielőtt veszel valamit, előtte nézz körül a fórumokon.
  • Putyin
    Elolvastad a fórumot, azt mondtad. Nem a "melyik a jobb játék" volt a vita tárgya, hanem a totális dilettáns okoskodás. Ha átmennék az "mozdonyvezetők" topikba okoskodni a mozdonyvezetők közé, hogy elmondjam, hogyan kell mozdonyt vezetni, és melyik mozdony szar, lehet kivágnának hamar, mivel baromra kevés lövésem van a mozdonyokról sajnos, pedig azt is ki akarom próbálni, ők meg már láttak mozdonyt közelről.
  • L Viper #14652
    Csupán érdekelt, hogy miért nem tud nálatok írni.

Annak idején ti jól összebalhéztatok itt is, de láttam, hogy mostanában egész normálisan is el tudtatok beszélgetni itt is és az MH-n is. Ezért csodálkoztam, hogy ítra, hogy nálatok nem tud írni.

Nem kért meg, hogy "ügyvédkedjem" neki, nem kell őt képviselni, megvan neki a szája, hogy képviselje magát.
    Remélem a repülés szeretete fontosabb mindenkinek, mint az örök "hülye" téma, hogy melyik a jobb játék.
  • Putyin
    Kedves Tamás!

Próbáltad esetleg a magyarországi ACER szervizzel felvenni a kapcsolatot?

http://www.acer.hu/
  • Putyin
    egyelőre
  • Pócsik Tamás
    Sziasztok!
    Először is elnézéseteket kérem, hogy ide írom a problémámat, de remélem tudtok nekem segíteni!
    Van egy Acer Aspire 5315- ös notebookom, amin Windows Vista Home Premium operációs rendszer van.A nagy problémám az, hogy nem megy rajta a wifi, próbáltam már barátnőm laptopjával rákapcsolódni a routerre, ugyan azokkal a beállításokkal, az övével ment, az enyémmel pedig nem!
    Biztos vagyok 100%-ban abban, hogy valamelyik program letiltja a vezetéknélküli net használatát! Látja a gépem a routert, rá is csatlakozik, csak éppen net nincs! Jó lenne ha tudna valamelyikőtök segíteni, hogy hol lehet a wlant engedélyezni!
    Előre is köszönöm!
  • Putyin
    nem a véleménye miatt lett felfüggesztve.

most én azt nenm értem, hogy a lockon fórumon, ti miért kardoskodtok a Molni felfüggesztése ellen? Neked jobb, ha nálunk fórumozik? hiányoznak az írásai, vagy csak jó volt olvasni a flémet?