17989
  • LeonSilver
    Én is.
  • gsg16
    azzal lehet automatán tüzelni?én mindíg manuálisan lőttem velük.
  • Papa01 #14805
    Sziasztok!

Szeretném kipróbálni a külső gunpod-ok használatát 25T-vel, úgy hogy automatikusan nyisson tüzet. De nem nagyon értem a manual-t....
    Ctrl+V leengedi a gépágyúkat. A TV-és rendszerrel megkeresem a célt, befogom és megvilágítom lézerrel.

De ezután mit kell csinálni? Vagy ez így nem is jó, ahogyan én próbálom?

A segítséget előre is köszönöm:
    Papa01
  • repvez
    Gronyi grat a bothoz!
    Egy hét mulva majd megkereslek priviben, mert lenne pár kérdésem még mindig a HOTAS-ommal kapcsolatban az eletronikai vezetékelésröl mert már a vezérlöpanel megvan(betainnovations PlasmaMM2) márcsak át kéne drotoznom.
  • Gronyi
    Érdekel a Su27 kabin (linkeld, pls). Én már próbálkoztam a MiG kabinnal is, hogy legyen a bothoz. Még nem sokra jutottam. Sajna az F16-hoz van elég anyag, MiG-hez nincs. Elkezdtem leméretezni az eredetiből, de ahhoz sok idő kell és egyenlőre csak az alapméretekig jutottam .-(
  • czoli
    Sziasztok! Egy lábkormány beszerzésén gondolkodok. Magyarországon tudtommal csak a Saitec PZ35-Pro Pro Flight Rudder Pedal kapható. Van vele tapasztalatotok? Esetleg más ajánlott fajta? Köszönöm előre is a tippeket!
  • gsg16
    Lock On Magyar Kézikönyv kb 20 másodperc volt,míg beírtam,a gúgliba,hogy "lock on kézikönyv",és a magyarnyelvű találatok közt a legelső találatra rákattintottam.sok sikert a használatához!
  • gsg16
    a magyar kézikönyv talán 20 oldal,és olyasmikkel foglalkozik,hogy hogyan telepítsd,és indítsd el,illetve a menüt mutatja be ha jól emlékszem.a játékban lévő manual 134 oldalas,ha jól emlékszem.ezek után döntsd el,érdemes-e keresgélni a magyarnyelvű kézikönyvet,és hogy mire is fogod majd használni,ha meglesz?
  • LeonSilver
    Persze, belinkelheted bár mintha már lett volna valahol.
    Én mindig csodáltam az ilyen embereket.Ugyan én szerettem makettet építeni ( amikor a fiam megröptette a Havoc-ot akkor hagytam abba ) de ilyenekhez sohasem volt elég kézügyességem és türelmem.
    Jó, mondjuk nekem a rajz is kimerül a pont, pont, vesszőcskében :D
  • andaxxin
    illetve lock on exclusive
  • andaxxin
    hali vettem lock on origi game és nincs benne magyar kézikönyv .nem tudna valaki küldeni akár bescannelve?fizetnék is érte.abban van multy ugye?
  • Molnibalage
    Vannak olyan képeim ahol egy fickó fából Szu-27 kabint épít. Érdekel?
  • LeonSilver
    Hát bakker én letettem a hajamat.Eszméletlen jó!
  • Gronyi
    Így már igen:
    http://w3.externet.hu/~molnarcs/x45.html
  • L Viper #14793
    F22 ADF, az nagyon jó volt, de a folytatása a DID F22 Total Air War a dinamikus hadjárattal, még ezt is űberelte.
    Sokat toltam anno. A repmodell volt a gyengéje csak.
  • Molnibalage
    Ez részben a PC korlátai miatt van szerintem. Egyszerűen nincs az a számítási teljesítmény amivel mindent úgy lehetne szimulálni egy db asztali gépen, ahogy mi álmodjuk. A Falconnál pl. elég illúzióromboló a földi egységek mozgása sokszor. Az egész battalion vagy mozog vagy áll. A battalionon belüli mozgás meg limitált. Nem "terülhet" szét úgy ahogy kéne sokszor.

Ehhez jön még a hidak problémája. A hadjárat motor miatt sokszor nem a hídon mennek át a folyon, hanem mellette.

A Lock On-ban tök jó, hogy arra bóklászhatnak amerre jól esik, csak így meg 300 járművet mozgatni járművenkénti MI-vel esélytelen. Szuperszámítógép kéne még a Falcon motorral is végtelen nagy bubble-*hoz, hogy ne legyen 2D/3D világ között váltás.

Azért azt én is aláírom, hogy a fent felsorolt dolgok a hadjáratban "elkenődnek". Az ember nem veszi észre, ha valóban keményen játszik vele és nem lables-szel teszteli és csak a hibákat keresi.

Vicc, hogy azért kell szögelni ezeket, mert azóta sem írt senki más 0-ról új szimet. Az FO-ból ezzel a tempóval 5 év múlva, ha lesz valami. Akkor fogják már 8-9 éve fejleszteni! Agyrém. Viszont az alá lehet tolni vasat keményen majd.

A Falcon addig fejlődött gyorsan amíg volt F4UT csapat. 60 fejlesztő és 320 teszter az erőforrás volt a javából. Most az FF csapat kb. 12-14 fejlesztőből és kb. 8 betateszterből áll (meg a devek is segítenek). Ennyivel nem lehet csodát tenni. Összevissza 1 kóder van és egy ember teszi be mindazt az adatbázisba amit kell. Ez nagyon sokáig tart...
  • Putyin
    mindent érdemes egy darabig szögelni, aztán felejtő. ha nem, akkor úgy jár az ember, mint ED és a Szupercsapat. Kódolnak egy fost évekig, aztán a társaság nagyrésze lewarezolja, kirpóbálja és törli is, mert nem ér egy kalap kakikát sem.

Bevallom, ha a C3 futna a mai gépeken, én bizony tolnám. Ha még szögelnének rajta, új mission, multi, stb akkor meg még mások is tolnák igencsak, mert a játék hangulata, jellege kb 2x jobb, mint a DCS. De itt az F22 ADF-t is megemlíthetem akár. Lássuk be, nincs egy olyan katonai szim sem, aminek jó a grafikája, jó az avianikája, jó a repmodell és nem fossa magát össze hálóban vagy neten.
  • Molnibalage
    Azon el szoktam lamentálni, hogy ahol dolgozok a 11-12 évvel ezelőtti tervek mennyire máshogy néznek ki, mint ma. Akkor a progrmaoknál ez milye durva lehet, mert hol vannak ma a 10 évvel ezelőtti programok és hardverek? Egy mai 16-17 éves már nem látott soha pcx fájlt szerintem. Régen abból voltak a textúrák összerakva.

Ha ránéz egy mai komoly vérprofi a Falcon kódjára lehet, hogy könnyekre fakadna a nosztalgia miatt. Oldtimer kód. Aztán meg röhögne egy jót, hogy ezzel kell dolgoznia? Ez a mai vicc? :) Sajnos ez a fejlesztésben is kijön. Van olyan exe aminek a tesztelése után kiderül, hogy inkább visszalépés volt, sem mint előre. Becsukom az ajtót, de két ablak meg akaratlanul kinyílik. A legnagyobb gond vele az, hogy nincs hozzá semmiféle dokumentáció.

Asszem C nyelven programozták. Nekem ez nem mond semmit...

• Solt
    Nem is értem miért! :D
  • Putyin
    fel fogom tenni, de előbb a valós repüléses nyűgjeimmel akarok végezni, mert az most fontosabb.
  • Solt
    OF 4.7 egész kellemes... ;)
  • Putyin
    gondolom összefügg a motorral is, a programozás alapjával, elvével. amúgy már eljátszottam a gondolattal ismét, hogy feltelepítem és kipróbálom a flacont. ;)
  • Molnibalage
    Nevetni fogsz, de dx9 könnyebb, mint a repmodell. A SAAFOPS részben már az volt, csak túlvállalták magukat és történt sok más dolog is ami miatt szerintem abból már soha nem lesz semmi. Én már úgy kezelem.

A dx9 egyszer el fog jönni. A repmodell viszont azért gáz, mert ahhoz több kell kóder tudásnál és "furán" van benne. Az effektek és egyéb dolgok nagy része már dx7. A tereppel van a gond. Még mindig az eredeti ősrégi kód kezeli..

Egyszer kértem a főkódert, hogy szedje ki azt a rész belőle, de azt mondta, hogy ez így ebben a formában nem teljesíthető kérés. Csak az egyenleteket szerettem volna látni.

Én szart sem tudok a programozásról, ezért nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a gond, hogy ez nem teljesíthető.
  • Putyin
    de, bátran, velem. :))) majd ha átforgatják a flakont dx9 alá és rendbeteszik a repmodelljét, akkor majd lehet róla szó.
  • Reaper
    Nagy összegű fogadást a helyedben erre nem kötnék:-D
  • Putyin
    "mondom én.. végén csak eljuttok a flakonig.."

ellent mond a fejlődésnek.
  • polluxware
    mondom én.. végén csak eljuttok a flakonig..

amúgy pedig sztem totál nem realisztikus a repmodell, legkisebb hirtelen felkapásra is CRASH üzenettel reagál
  • Reaper
    Csak poénkodni jó, másra nem. Legalábbis a vadászrepülőgépes addonok.
  • Reaper
    Nem, ez fs-x...
  • Molnibalage
    Bocs, hogy még faggatlak, de nekem még nincs fent. Chaff / flare, beaming, földháttér, ECM stb. Ezeket mind lekezeli?
  • Putyin
    ja, ez nem fog menni így...

• Putyin
    Képek:

http://www.vmh59.hu/forum/viewtopic.php?t=87&postdays=0&postorder=desc&start=210

• Molnibalage
    Csak nem MiG-29A...
  • Molnibalage
    Ez 3D.s. :)
  • Molnibalage
    Tyűha! Lehet, hogy warezhuszár leszek két napig.
  • Putyin
    ott egy tonna
  • Putyin
    http://images.google.hu/images?hl=hu&resnum=1&q=MiG-29%20cockpit&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
  • Putyin
    :D jó, rendben!
  • Putyin
    Ok, kértem tőle!
  • Solt
    Ha életet lehel a joy-ba, akkor cserénél, a cougar-hoz veszek tőle egy 29-s botot! :D