17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
#15729 Nem saját wingman-re gondoltam, és nem 200 méterre rakott waypointokat. Ha egy AI-t leraksz 2000 méterre, beállítod neki a 600km/h-s sebességet, ledobsz neki egy-egy waypointot mondjuk 30km távolságra, és megpróbálod követni, akkor meglátod, hogy ő változtatja a sebességét... :) -
#15728 Van Track IR-em, de kb. 1 éve használtam rendesen utoljára...
Nincs megfelelő sapim hozzá és lusta voltam elmenni eddig venni egyet. Az érzékelőhöz képest nem tudom rendes szögbe beállítani a fényvisszaverő felületeket.
Egyes esetekben elég durva FPS estét tud sajnos csinálni. -
#15727 Megvallom őszintén, sosem volt TrackIR a fejemen, a POV HAT-ezés is megszokható, de valószínűleg ez nem lesz olyan gyors és precíz, mint fejmozgás-követő rendszerrel. Na meg nem 15-20 FPS az ideális mélyrepüléshez. -
#15726 A Track IR még furább, mert a fejem is odébb meg, tehát ferdén nézek a monitorra és a kép a monitoron is nem egyenes. Engem totál bezavart. Kellő gyakorlással gondolom ez megszűnik. -
#15725 ...meg akivel esetleg TrackIR-is, annak pöttyet egyszerűbb nézelődni... -
#15724 Pedig az erő veled van! :) -
#15723 Én csak egyszer próbáltam kötelékzeni L_Viperrel. A-10-zel meglepően könnyű volt mindenféle segítség nélkül. Ő nem manőverezett agresszíven és mindig bemondta az RPM-et. 1,5-2 gépes térköz simán tartható volt, pedig szerintem én elég béna vagyok, mert soha nem gyúrtam ilyen képességekre. Persze az A-10 kisebb sebessége miatt szerintem ez nyilvánvaló. Ha hibázok a kisebb sebességdifi miatt nem "ugrik" akkorát a gép."
Ahogy közelítettem az 1-1,5 gépes távhoz ott kezdett gond lenni, mert egy olyan pozícióban ahol oldara kell nézni, hogy lásd a vezért sokkal nehezebb repüli és itt nem érzel erőket, mint a valóságban. -
#15722 Az örök: "Hogyan kell zúmolni-lőni" kérdés :) -
#15721 Én fordítva tapasztaltam anno, annak gyakorlására kiválóan alkalmas az AI, hogy a mission editorban megadott fordulópontokat sebességet+magasságot tartva kövesse, te meg őt / őket. Legalábbis ha nincs "kéznél" másik humán játékos.
Persze ha mondjuk 200 méterenként raksz le waypointokat, akkor bezavarodik, bemutató műrepülő program gyakorlására nem alkalmas.
Ha sebességtartó robottal repülsz, szerintem nem az előtted repülő AI változtatja a sebességét, hanem a saját humán géped "AI"-ja próbál folyamatosan korrigálni.
Természetesen össze sem lehet hasonlítani a játékélményt online humánokkal vs offline gépsonkák ellenében, de szerintem mindenki idegeit kíméli, ha először pár óra single player gyakorlás után nem online tördeled kezdőként a többiek gépét. Oké, hogy türelem meg tolerancia, de pl. publikus free flight szerveren, "jó mókának" nézel elébe, ha a "mivel indul a hajtómű" vagy "hogyan kell felszállni" kérdéssel indít a friss belépő a cseten, nem? -
#15720 már nem azér, de az ai folyamatosan változtatja a sebességét, így a 4. pont már kilőve. Meg lehet oldani, hogy pont középértékre állítod be, és hol közelebb kerülsz a géphez, hol eltávolodsz egy picit. De amíg ezt sem érzi jobb egy civillel gyakorolni, nemde?! -
#15719 Most nem azér, de az első 5 pont gyakorlásához miért nem jó az AI? -
Putyin #15718 Persze, csak nem AI-val. Meg nem kezdésnek. :) -
#15717 műrep is lehet kötelékkel. -
Putyin #15716 most műrep, vagy kötelékezés? -
#15715 1. Tanács AI-val ne kezd a gyakorlást.
2. Tanuld meg finoman használni a gázkart és a joy-t.
3. Keress valami havert akivel megbeszélitek, hogy kötelékeztek.
4. Próbáljátok először sebességtartóval (J), hogy megtanuld felmérni a távolságot.
5. Ha már megy sebességtartóval egy irányba repülni, próbáljátok anélkül, de úgy hogy a leader "beáll" egy bizonyos fordulatszámra, és ehhez tartsd magad.
6. Próbáljátok változtatni az RPM-et, és úgy kötelékezni.
7. Gyakoroljátok a fordulókat, emelkedést, stb...
8. Sok sok gyakorlás :) -
franko2 #15714 Sziasztok a múlthéten néztem a virtuális repülőnapot és nagyon megtetszett a mürepülés, a repülés alapjaival tisztában vagyok de eddig csak még nem próbáltam a mürepülést, a múlthét óta párszor megpróbáltam de szörnyen sikerült, tudnátok valami tanácsot adni mit hogy kell, miket érdemes gyakorolni, stb. esetleg van valami leirés vagy oktató erre? -
#15713 Köszi szépen, ez volt az! :) Szép narancs színű füstje van! :) -
#15712 Ja -
#15711 Köszi a segítséged! :)
A pylon editor alatt mire gondolsz? A fegyverzet kiválasztó lenyíló menüt? -
#15710 Asszem B-8CM-ként szerepel a pylon editorban... -
#15709 Megnéztem a manualt, ott megemlítenek egy rakétát:
The S-8TsM is a smoke rocket variant, used to designate targets for friendly strike aircraft. The signal smoke indicates the position of the target.
De az az érdekes, hogy kiválasztani nem tudtam, amikor fel akartam fegyverezni a gépet, ugyanis ilyen típus rakéta nem volt, csak sima S-8-as..
Ennek mi lehet az oka? :)
A válaszokat előre is köszönöm!
Papa01 -
#15708 Köszi szépen a választ! :)
Reméljük lesz, mert inkább a Szu-25-el repülök, bár az A-10-est is elő szoktam venni! :) -
#15707 A-10-re LAU-61WP, a su-25-re nem tudom van-e. -
#15706 Sziasztok!
Bocsi, ha ez buta kérdés, de a Lock On-ban létezik valamilyen fajta célmegjelölő rakéta vagy bomba? (Intenzíven füstöl a ledobás után.)
Sokszor járok, úgy hogy nem vagy nagyon nehezen találom meg a célt például egy rácsapás után, és segítség lenne ha így nagyjából meg tudnám jelölni a helyet ahol vannak..
A válaszokat előre is köszönöm!
Papa01 -
gsg16 #15705 köszönöm szépen,mindjárt ki is próbálom! -
#15704 Elviekben ez megoldás a Su-33-as problémádra, viszont minden gépről le fogja venni a csillagot...
Kitömöríted a Temptextures mappába és örülsz -
gsg16 #15703 persze!ha jól emlékszem,manual-nak hívják! -
55manfred #15702 sziasztok !Tud valaki olyan leírást ami tartalmazza a műszerfal részletes adatait ?? Pl: Ruszki gépeken különféle kontroll lámpák mit is jelentenek ? -
gsg16 #15701 üdv Urak!
gyártok egy su33-as skint,és szeretném a vörös csillagot,és feliratot eltüntetni róla!van valakinek ötlete? -
#15700 "Matt Wagner és Eugene Bivol reprezentálta a TFC-t (a DCS kiadóját) az amerikai I/ITSEC katonai kiállításon. A SimHQ cikkirója kipróbálhatta az új CH A-10C HOTAS rendszert és a katonai megrendelésre készülő A-10C szimulátort. Elmondásuk szerint a jelenleg alfaverziós A-10C 80-90%-ban azonos lesz a kereskedelmi változattal."
Ez lesz 90%-a -
#15699 gondoltam hogy volt már valahol csak nekem volt uj amikor azok megjelentek akkor még nem voltam rendszeres látogatoja a flyonline-nak, de azota potoltam a hiányosságomat és naponta rápillantok az uj hirekre
Molni: ha elolvastad a cikket akkor kiderül hogy a flightmodell és a avionika lesz 90% os mivel csak a rakéta figyelmeztetö rendszereket és egyéb titkos dolgokat szedig ki belöle . -
#15698 Épp írni akartam, hogy flyonlineon vótmá ;) -
#15697 Nem látogattok túl gyakran... :) -
#15696 Mármint minek a 90%-a lesz? -
#15695 Akkor én is linkelek egy DCS A-10-es képeket amiket eddig még sehol sem láttam, pedig nem olyan uj megjelenésüek:
SimHQ
warsim
ill a mostanába volt IITSEC2009 rol -
#15694 Nem tudom volt-e már!
Az egyik SimHQ-s srác a nov30 és december 3 közötti Los Angeles-i simulator kiállításon kipróbálta a DCS Warthog katonai változatát egy speciális CH HOTAS-al.
El volt tőle ájulva. elmondása szerint az FM-et nagy mértékben továbbfejlesztették a Su25T AFM-je óta. 90%-ban ugyanez lesz majd a végleges verzióban. (titoktartási kötelezettségek miatt ki kell vágniuk a civil programból majd) -
Spy89 #15693 Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Lockon+win7 viszonylatában?
A fő problémám, hogy ha szerverre bemegyek és már vannak bent akkor iszonyatosan zúg, ha egyedülk elsőként vagyok bent ,akkor nem illetve offline módban sem. A zúgás olyan mintha 900-nál ledobnám a kabintetőt és akkor hallanám.
Valaki ?
Kösz! -
#15692 pontosan
mikor jött ki a fc? 2 éve?
azóta ennyire futotta? :O)
jó, tudom, kijött a dcs-is
na mindegy, nem akarok elégedetlenkedni -
#15691 És sajnos ez a baj vele ,hogy meg se lehet különböztetni a simátol , mert semmi egetrengetö változás nincs benne ezt a kabin forgatást leszámitva és ezért még pénzt is kérnek.
Jo tudom, hogy ez a video nem egy demo volt ami az összes ujjitást bemutassa, de akkor is.Hamár pénzbe kerül és legalább egy lemez méretet kitesz akkor legyenek benne olyan változások amik egybol szemetszurnak, hogy ne csak az érezze változást aki éveken keresztül használta.
Ahogy más forumon is olvastam lehetett volna kibövitett slot rendszer hogy ne egy meglévö gép felülirásával lehessen csak betenni egy modolt gépet. vagy variálhato lenne a kabin és a géphez tartozo adatsruktura, hogy mondjuk egy csapásméro gépet bemodolva az A-10-es kabinjával. de mondjuk az F-15-os repadataival lehessen használni és igy irányitott fegyverzetet használni stb..
Külsösök álltal készitett részletes modelleket betenni vagy kicserélni a régieket.(szu-27,F15)DCS-bol a MI-24-est stb... -
#15690 Mert jobb a zene:)