17989
target=_blank> color=blue>
target=_blank> color=blue>
color=black>
-
72TSanyi #15769 Saitek Cyborg X joy-t használ valamelyikőtök ehhez a játékhoz? Én most gyűjtöttem be egy ilyet, de a POV kapcsoló alatt található görgőt nem tudtam működésre bírni sem XP alatt és a játékban sem. -
gsg16 #15768 Elsején mikor kigyúlnak a fények,
A detoxban csak akkor kezdődik az élet.
Kancsalok a szemek,a fejek kékek,
Mámorosan kívánok BOLDOG ÚJ ÉVET!!
-
#15767 HepiNyúJír mindnekinek! -
#15766 -
#15765 Ámen!:-D -
#15764 Buncsi akkor is megvert nem egy-két 59-est. Repülni sem láttál még, honnan tudod hogy szerény vagyok?! Mert nem fogom most azt mondani, hogy gyere akkor repüljünk? Mert nem villogok örökké, hogy így meg úgy tudok repülni?! Te is tudod hogy megvernél, én is tudom, de lehet hogy egy-két vmhs tagot, aki itt villog magával megfingatnék még most is. Én elteszem magamnak, hogy jól repülök, aki tudja az tudja, aki meg nem az nem. Csak én ezzel nem villogok, mert nem az én stílusom. (Ugye Ballage?! :D)
A másik meg, hogy nem gyengén szar géppel repülök úgy ahogy. Azóta is az a gépem van, ami akkor volt, nem sorolom milyen szar. Mégis megcsináltam azt, és megcsinálom most is, amit valaki 20 magos tökömtudja milyen geforce-val, vagy atival, meg 5000Gb memóriával sem csinál meg, joyyal, trackirral, meg pedállal, meg minden szarral még most sem.
Én nem szidlak titeket, szó sincs róla, én most is ugyanúgy elismerem a repülőszimulátori tudásotokat mint régen, azt hiszem régen a levelemben amit neked írtam a 2005-ös VFAT után, tükrözi, hogy mennyire tetszik amit csinálsz/csináltok. Ti magasabb szinten toljátok, van közületek aki gyengébben, van aki jobban. De nem kell valakinek vmh-snak lennie hogy faszán és precízen repüljön, és ez itt a lényeg.
De áhh.... Hagyjuk szerintem, Ti sem fogtok igazat adni, és én sem. Felesleges folytatni, mert az egész szünetet végig "vitázhatnánk", olyan ez mint az autósok és a motorosok téma: Nektek (és bocs hogy így fogalmazok), és nekem is igazam van részben, de nem mindenben. Inkább szeressük egymást és akkor könnyebben megférünk egymás mellett. Boldog karácsonyt, nektek is, mindenkinek mégegyszer, és ünnepeljetek, rúgjatok be, öleljétek meg azt akit lehet! ;) -
#15763 Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :) -
#15762 -
#15761 A gond az, hogy akkor még nem voltak 59-esek. Bármikor megnéznélek ellenük 1vs1-ben!:-D A lényeg, hogy szerény vagy...
Amúgy Boldog Karácsonyt minden topiclakónak! -
gsg16 #15760 Boldog Karácsonyt Mindenkinek! -
#15759 Buncsi (aki jetfly kupán is volt, 2. lett asszem), Metalbird. Meg lehet kérdezni tőlük is...
Igaz nem ma volt már, akkor volt időm játszani, egy kis gyakorlással most is megcsinálnám, akármennyire is fáj.
Egyébként egérrel és billentyüzettel (meg trackir nélkül), van akinél sokkal precízebben repülök, műrepülök. Lehet röhögni.
Az etalon pedig nem gyengén túlzás, sokan csak titeket ismernek. Azért írtam, hogy lehessen viszonyítani.
Egyébként nektek is Boldog karácsonyt, és kellemes ünnepeket! -
#15758 Sok boldog karácsonyt mindenkinek! -
Putyin #15757 látom, mi vagyunk az etalon :) uh, aki lelő minket, az már tud. Főleg egérrel meg klavival. :) vajon kit és mikor löttek le, és melyik szerveren? -
#15756 :) Boci évekig billentyűzettel nyomta. Még a kezdeti videóinak a lerepülésénél is... -
#15755 Le lehet lőni őket , de egérrel ezt a játékot nem lehet jól játszani. Ez tény... -
#15754 Tracket, vagy meg sem történt -
#15753 Hihető... Most jót röhögtem, köszi!:) -
#15752 Repültem képzeld el, van köztünk 59-es is, akiket simán ledogoltam egérrel, meg track IR nélkül... -
#15751 Na, ja. Csak azoknak hiába adnál Track IR-t, akkor is levernéd őket, mert kezdők.
Szerintem Reaper engem akkor is leverne Locniban, ha a egyik kezét hátrakötném, nem lenne Track IR-re. Miért? Mert hozzám képest 1000-szer többet repült a MiG-gel szerintem.
Repülétél már olyan ellen, aki tényleg nagyon tud? -
#15750 Szerinted...
Vannak olyan emberek akiket egérrel is ledogolok, nemhogy joysticcal... -
#15749 Tehát én csak könnyítésnek érzem a hatékony légi harchoz, nem feltételnek. Bár én már a felszállással is gondba lennék. :) -
#15748 Van jó pár éve (már Ricsis koromban is volt a vége felé meg amikor NR2003-at toltuk nagyon régen kettesben akkor is megvolt már.) -
#15747 Jó, 10-ből 1... -
#15746 Ezzel nem értek egyet! Nagyon jó példa volt erre LeFty! -
#15745 Nekem FreeTrack-em van Wiimote-al, és most váltottam a sapkás módszerről ilyen TrackClip Pro szerű fejhallgatóra applikálható cuccra ...
Most a Wiimote nem a monitor tetején van, hanem mellette a kishangszóró tetején, de tökéletesen működk így is ... annyira megszoktam, hogy ha nem működik, vagy nem úgy ahogy én szeretném akkor nem is repülök ... egyszerűen idegesít, hogy nincs :)
Most lehet lesz lehetőségem TrackIR-t venni normál áron, csak nem tudom eldönteni megéri-e nekem azt a pluszpénzt ... a Wiimote és a FreeTrack tökéletesen működik mindenben ... Bár néhol trükközni kell vele ... Egyedül az FSX-ben nem tudok bele életet lehelni, de ez az én bénaságom, másoknak működik szépen ... FSX-et meg csak kipróbálni szerettem volna, szóval így kiesett :)
A beállítgatással érdemes szórakozni ... mindig ezzel kezdődik a szimtelepítés: Progam települ, Joy beállít, Freetrack beállít, utána lehet repkedni meg finomhangolni mindent :)
Mellesleg én is ahhoz a csapathoz tartozom, akinek úgy van belőve a cucc (Sensitivity Curve ... érzékenység görbe talán a jó szó rá), hogy amikor egyenesen előre nézek, akkor kevésbé érzékeny, így az apróbb fejmozdulatokra mikor előre nézek akkor nem reagál olyan hevesen, nem olyan zavaró ... Ráadásul így könnyebb kezelni a klikkelhető cockpit-et és a Vikhr sisakcélzóját is BS-ben :) -
#15744 Pár órát repülni kell vele, mire megszokja az ember. Viszont ha ez megtörtént, utána már nem tudod elképzelni, hogy TIR nélkül repülj... -
#15743 érdekes, régebben ugyanez volt a problémám, egyszerűen nem tudtam belőni rendesen
ma már full érzékenyre van állítva, elég néhány centit mozgatni a fejem és full belátom a hátsó légteret, pedig régebben ettől hányingerem volt
egy 24"-os monitor tetején van, nagyjából egyszintben a sapkával (vagy kicsit magasabban)TR4-es -
#15742 Nekem kb. fejmagasságban van vagy talán egy kicsit felette.Mondjuk én inkább a TrackClip pro-t használom bár van ilyen sapkára szerelhető izé is. -
#15741 Aki komolyan gondolja a szimulátorozást annak alap a TrackIR, akárcsak egy HOTAS és a pedál. Az anyagi lehetőségek persze korlátokat szabnak. A TrackIR viszont elengedhetetlen egy légiharcban pl. Lehet nélküle is repülni, de sokkal kevésbé hatékonyan... -
#15740 Nem ez a probléma. Ha monitor tetején vagy képtelen vagyok a kis fém vackok helyzetét belőni, hogy mindig rendesen lássa a cucc őket. Ha nagyon gyorsan mozgatom a fejem, akkor meg hajlamost totál hülye elmozdulás kiszámolni és az FPS is durván esik. Ha még előre és hátra is mozgatom a fejem, akkor sokszor kimászok a látószögéből az érzékelőnek.
Ti kb. fejmagasságba raktjátok az érzékelőt vagy magasabbra? -
#15739 Neked van? -
#15738 Látod mennyire egyéntől függő dolgok ezek?Engem például kifejezetten az zavart, hogy középen egy kicsit fix volt a fej.Szóval ha mozdítottam a fejem akkor egy kis "késéssel" mozdult a nézet a deadzone miatt.Én magamnak úgy állítottam be, hogy ha mozdítom a fejem akkor mozduljon a nézet is.Nekem így jó ;) -
#15737 Be kell állítani a deadzone-t hogy ne mozduljon el minden orrezgéstől.
Azután be kell állítani, hogy mennyi legyen az érzékenysége azaz adott fejmozgást mekkora virtuális mozgásnak értékeljen. a kis fejemblémák nagyon hatékonyak ebből a szempontból, de az 5.0-ás driver is nagyon jó ilyen célból. -
#15736 Jogos! :) -
#15735 Akkor egyszer majd segíthetnékl a Tr4 beállításban, mert két éve megvan, de amikor használtam szinte több nyűg volt velem, mint előny. -
#15734 Én is így voltam vele egészen addig amíg meg nem csináltam az első freetrekket.Ma már Tir5 van és komolyan mondom, hogy el sem tudom képzeni nélküle a szimezést és amikor az első néhány napon túlvoltam nem értettem, hogy hogyan tudtam meglenni nélküle ;) -
Caterpillar #15733 És lám nem is jutottál semeddig! -
#15732 Sose használtam Track IR-t. Még csak ki se próbáltam. Őszintén szólva nem is igazán hiányzott. -
#15731 Elég sokat repültem így AI-t kísérve anno (nem csak vadászt), és nem láttam meg :), de lehet, hogy a legújabb peccs (kinn van már az 1.13a? ) belerondított.
Abban egyetértünk, hogy mindenképp jobb egy haverral online gyakorolni. -
#15730 csak úgy