17989
  • MiG man #16609
    Asszem 128. HD5570?
  • LeonSilver
    128 vagy 256bites a memória interfész?
    Ha 128-as akkor felejtsd el, olyan lassú lesz mint a csiga az akácerdőben.
  • MiG man #16607
    Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hozzáértő fórumozóktól:
    Videokari csere előtt állok, amit lecserélnék ATI Radeon X1900GT 256mb DDR3. Amit kinéztem ATI Radeon HD4670 1gb DDR3. Jó választás? Amúgy a többi cucc AMD 64 Athlon X2 4800+, 2gb DDR2 800mhz RAM, Win XP sp3.
  • MiG man #16606
    Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni hozzáértő fórumozóktól:
    Videokari csere előtt állok, amit lecserélnék ATI Radeon X1900GT 256mb DDR3. Amit kinéztem ATI Radeon HD4670 1gb DDR3. Jó választás?
  • LeonSilver
    Mind a két gém elég erősen professzorfüggő.
  • Sharks
    Proci, memória, vga... nyilván az 5770-el azért jelentősen javulna a helyzet, de lehet, h az procilimites lenne. Biztos a javulás ettől függetlenül, de lehet, hogy egyből nem tudod kihasználni a kártya teljes erejét. Amint tudsz, fejlessz utána a processzoron is, de lehet, h ez is kihajtja (bár kétlem), kérdezd meg a HD Radeon Series topic-ban.
  • moho
    Sziasztok!

Az fc vagy black shark mennyire cpu és mennyire vidkari függő?
    Az FC2 1680x1050-ben fut hd 3850/1GB -s kártyával 6550-es cpu-val 4GB RAM közepes detail-ben. Néha beszaggat. Egy 5770/1GB-s kártyával sztetek jelentősen javul a helyzet? Vagy ez inkabb cpu függő?
  • Molnibalage
    Talán sift + c (Ezt találtam googleval.)
  • Molnibalage
    Lapozd végig a billentyűzet kiosztás listáját. A weapons részben benne lesz. A gun szóra fókuszálj. Túl sok találtan nem lesz...
  • TG Gida
    Valami ilyesmire gondoltam én is.Viszont továbbra sem tudom,hogy működik e a lassabb üzemmód.
  • Molnibalage
    Engem konrétan ez hozott lázba.

GS: Vannak tervek a jövőre nézve a teljesen dinamikus kampánnyal kapcsolatban?

MW: Bizonyos szempontból igen. Tény, hogy a bevetés generátor az első kulcsfontosságú dolog ahhoz, hogy ez megtörténjen. Hozzátéve azt, hogy mostantól már hallhatod a többi repülőgép rádióforgalmazását, feltéve hogy a megfelelő rádiófrekvencián vagy.

GS: Milyen fejlesztések kerültek az AI által irányított repülőgépekbe?

MW: A legnagyobb az AI gépek közötti rádiókommunikáció. Minden egyes repülőkötelék a saját frekvenciáján sugároz, de hogy a játékos hallja őket és utasításokat is tudjon adni, az A-10C három rádiójából az egyiket az ő frekijükre kell hangolni. Hallani fogod ahogy felszállnak, ahogy az útvonalon navigálnak, célokat támadnak, sérüléseket szenvednek, stb.

Az AI köteléket utasítani lehet a navigációs fordulópontoknál való várakozásra, majd a játékos rádión leadott támadási parancsára megindulnak a cél felé. Úgy gondoljuk nagyon fontos az, hogy a játékos már nem csak hallja és látja, hanem kapcsolatot is tud tartani a földi egységekkel és az előretolt légiirányítókkal (JTAC) is.
  • Sanyo
    Nem gázt ad, csak bekapcsolja a "gyújtást", a repülésvezérlő (SAS) pedig belenyúl, hogy a célkör a célon maradjon. Az A-10A-n nincs robot, most gyorsan utánanéztem, a C-n sincs. Ebben a cikkben van is róla szó:

GS: A GAU-8 gépágyú visszarúgása szerepet játszik a fegyver pontosságában?

MW: Igen, feltételezve, hogy nem kapcsoltad be a precíziós stabilizáló rendszert (Precision Attitude Control – PAC). Ez a rendszer a repülőgép stabilizáló rendszerből (Stability Augmentation Systems – SAS) származó bólintás és dőlésadatokat felhasználva úgy tartja a célon a gépágyú célkörét, hogy minimalizálja a visszarúgás okozta kitéréseket.
  • Molnibalage
    Nem tudja valaki, hogy egyáltalán él -e még a "köztudatban" vagy az ED fejében, hogy az ezer éve ígért toolkat kiadják, hogy lehessen moddolni a játékot?
  • Molnibalage
    Szerintem nem amúgy az igazinak is korlátozva van a tűzgyorsasága mert nem bírná a gép.Nem vicc komolyan akkora visszarúgása van az ágyúnak hogy annyira lecsökkentené a gép sebességét hogy átesne és lezuhanna

+

Egyébként meg tüzeléskor automatikusan gázt ad a robot,

Az A-10A gépeben semmiféle robotpilóta nincs. (Legalábbis több cikkben is ezt olvastam.)

Egyébként már egyszer kiszámoltam, hogy urban legend. Középiskolás fizikával cáfolható. Kicsit fájó számomra, hogy ilyen dolgokat bevesznek az ebmerek, mert kb. 30 másodperc utánanézni, hogy ez téves. :(

Mekkora az ágyú reakcióereje? Kb. 45kN. Nézd meg a hajtóművek toloerjejét. Egyenként 40 kN. Akkor mitől is esne át a gép? Még gyorsulni is tud. Ehhez add hozzá, hogy a gép enyhe süllyedésben tüzel.

Gondoljátok, hogy egy ilyen fontos dolgot nem szimuláltak volna le, ha létezik? :)

Itt is elolvashatod...

The recoil force of the GAU-8/A[14] is 10,000 pounds-force (45 kN),[3] which is slightly more than the output of one of the A-10's two TF34 engines (9,065 lbf / 40.3 kN each).[15] While this recoil force is significant, in practice cannon fire only slows the aircraft a few miles per hour

Ha ez a forrás nem lenne elég, mert wiki sokaknak semmit sem jelent. :)
  • TG Gida
    A pilóta választhatja meg a tűzgyorsaságot.Egyébként meg tüzeléskor automatikusan gázt ad a robot,hogy elkerülje az átesést.A baj az,hogy a legtöbb célnak elég a kisebb sebesség is,fölöslegesen pazarolja a lőszert.
  • DummyBoy
    o.O Miben volt sokkal jobb a sima mint a Pro? Csak mert nekem is volt mindkettő ...

ROF topikban most írtam le a kettő közötti különbségeket, szvsz ha valaki most ismerkedik a szimekkel, főle FC - BS akkor felesleges lehet a Pro, sajnos a kijelzőhöz még nincs SW ezekhez a szimekhez ... emiatt kezdőként bőven elég a sima, ráadásul 12 körül best buy is ...
  • PhantomAss
    nekem volt pro változatom, de utáltam, a sima x52 sokkal jobb sztem
    nézz körül a fórumokon, a múltkor láttam 12-ért szinte új x52-őt, annyiért megérné
  • sanya200
    Szerintem nem amúgy az igazinak is korlátozva van a tűzgyorsasága mert nem bírná a gép.Nem vicc komolyan akkora visszarúgása van az ágyúnak hogy annyira lecsökkentené a gép sebességét hogy átesne és lezuhanna.Tulajdonképpen mikor tervezték a repülőgépet akkor nem a repülőbe tervezték az ágyút hanem a repülőt tervezték az ágyú köré,mivel annak idején ez az egy típusú ágyú volt ami elég volt átütni bármelyik tank páncélzatát.
  • TG Gida
    Hali!
    Az FC2-ben lehet állítani az A-10-es ágyújának a sebességét?Eddig nem sikerült rájönnöm.
  • sanya200
    hát újonnan is elég drága egy x52 használtan is minimum 10-15 ropi annyit meg nem akarok adni érte.Persze nagyon fasza botkormány de én nem adok érte 15-20.000-t.Nekem nem éri meg annyiért.
  • LeonSilver
    Dummy most árulja az x52pro joyát.A RoF fórumban vagy PM-ben elérhető.
  • Matthew Baker
    nekem van egy Cyborg EVO simám és szerintem nagyon jó de ha komolyabban akarsz foglalkozni a szimulátorokkal érdemesebb beruházni egy X52-re még használtan is megéri
  • sanya200
    Botkormányra gondoltam csak rövidítettem de mindegy amúgy szerintetek milyet érdemes venni egy Saitek Cyborg Evo-ra gondoltam.Amúgy van itthon csak az még gameportos és nem tudom összekötni a géppel sajna.
  • Sharks
    Hát kormánnyal még nem láttam repülni, de te tudod . Egyébként én is online vettem meg és úgy olcsóbb is, meg gyorsan megvan nagyon, csak hát nem tudod fogdosni a dobozt, de kinyomtatsz egy képet netről és beteszed egy dobozba, majdnem ugyanolyan, ha mindenképp erre vágyik valaki. Egyébként joystik nélkül ezt nem lehet élvezni, annyit érdemes rászánni, ha komolyabban érdekel a dolog. Multiban repülni nagyon nagy élmény, csak ennyit tudok hozzátenni!
  • sanya200
    Hát az jó lenne csak nekem pl nem eredeti itthon nem kapi külföldről meg nem hozatom meg, meg jelenleg kormányom sincs.Amúgy tényleg fasza lenne egy coop mission vagy hasonló.
  • Sharks
    Srácok, elég halott ez a topic, pedig van pár pilótajelölt azért. Mi lenne, ha összehoznánk már egy közös repülést valamikor? Szerintem 10 embert pikpak össze lehetne szedni!
  • parasztbicska
    A katapult pontosabban lenyomni a controlt és utána háromszor az E betüt, ezt tudom jól mert sokat gyakoroltam :), a 70 repült órámból több mint 470 katapultálás van. A Lock On az egyetlen repülő szimulátor amit tudtam joystick nélkül is használni, persze inkább csak a navigációt meg a landolást, a légiharchoz én is müszáj volt egy joystiket vegyek.
  • LeonSilver
    CTRL+E -Eject
  • sanya200
    Hát igen erre ez a legjobb megoldás ha meg sípol a besugárzásjelző akkor szórj mindent. A valóságban asszem ez automatikusan megy csak akkor szór ha kell,de lehet kézzel is ha jól tudom.Mellesleg én meg katapultálni nem tudok nem jöttem rá még mi az:)Bár botkormány híján most úgyse tolom mert anélkül nem sok értelme van.
  • Sanyo
    A veszélyesebb területek fölött repülve pár másodpercenként kidobsz egyet.
  • TG Gida
    Hát igen:)
  • parasztbicska
    Ezzel csak az a baj hogy eddig onnan tudtam hogy infra rakétát lőttek rám hogy a küldetés után megnéztem hogy mi lőtt ki, még egyszer sem láttam a felém közeledő rakétát.
  • Zair #16577
    Sajnos vagy észleled vizuálisan, vagy seggbe talál...
  • TG Gida
    Onnan,hogy látod a feléd tartó rakétát.
  • parasztbicska
    De kihalt mostanában ez a fórum, mindenki elment nyaralni? Na ha mégis akad valaki, aki itt van és tud kérem segitsen, szóval a gondom az hogy radar rakéták ellen van a chaff és a besugárzásjelző mutatja ha lőnek ránk, ez világos, Az infra rakéták ellen van a flare de az infra rakétát tudtommal semmi nem jelzi, akkor honnan tudjuk mikor kell flare-t kidobni, ez már nem teljesen világos.
  • Sharks
    Nézz körül itt vagy a hivatalos oldalon...
  • DummyBoy
    ED Forums - FC2 Missions and Campaigns

Talán itt találsz.
  • moho
    FC2 -höz tudtok campaig-eket? (ami nem orosz és letölthető) :)
  • DummyBoy
    Reaper megfordul itt, de ha gyorsabban szeretnéd, akkor látogass el a fórumukra, és ott privátban meg tudsz velük egyezni :)

Ha angol nyelven érdekelnek hasonló dolgok, videók, stb, akkor ha eddig nem hallottál volna róla akkor :

flankertraining.com
  • mcsaba
    Hello, most bukkantam erre a magyar Lock On oktatóra, szerintem ennek a cimét is be kéne tenni a kép alatti cimekhez. Ha jár itt valaki a készitők közül érdekelne lehet-e tudni hogy mikor lessz teljesen kész a leirás, vagy milyen ütemben halad?