17989
  • LeonSilver
    Persze, költséges de kezdetnek megteszi.Sokunknak volt először a free és utána a trekk.Amúgy olyan 6k-ból kb. kis jönne a free.A Microsoft LifeCam VX-1000 ~5k a többi meg kijön egy ezresből.Én azt mondom próbáld ki, az agyadat eldobod ;)
  • Sharks
    Így van... repvez felvázolta a helyzetet. Én is kalappal nyomom még jelenleg valóban, de tervezem TrackIR vagy FeeTrack beszerzését. Egyelőre inkább a TrackIR a szimpatikusabb, viszont a drágább is. Ennek is eljön az ideje. Csak szép sorjában mindent. Freet-hez egyébként vmi jobb cam kéne, az is költséges!

brendon566:
    A válasz igen az előbb leírtak alapján. Abszolút múlhat ezen a harc kimenetele, de az elején még nem a harccal kell foglalkozni. És persze itt közelharcról van szó. Távolról nem vizuálisan kell azonosítanod és semlegesítened a célt. Egeret felejtsd el, meg a szabad kezet is.
  • repvez
    elég sok minden például 1v1ben az fog nyerni aki nem vesziti el a tátomezöböl az ellent, még akkor sem ha mogötted van.
    A kapcsoloval az a baj, hogy tudnod kell hogy melyik irányba mennyit kell nyomni rajt, hogy visszakerülj a középállásba, tracknél csak visszaforditod a fejed és kész.A másik a sebesség kapcsoloval nem tudod olyan gyorsan váltani a nézetet ahogy kéne.
  • LeonSilver
    Miért nem csinálsz egy freetrekket?Néhány ezresből kivitelezhető.
    A su-25t-nek nem igazán dolga, hogy a vadászokkal szarakodjon, vannak arra alkalmasabbak.
  • brendon566
    kalappal nézelődsz akkor te magad is? vagy van szabad kéz az egérnek?
  • brendon566
    "a játékélmény" sajna túl drága fogalom nekem...
    igazán arra voltam kíváncsi ha pl 1v1 van, kb azonos tehettségű pilóták közt, ezen mennyiben múlhat a dolog...
  • Sharks
    Elhiszem, hogy megdobja az élményt és hasznos is, de annak, aki még csak ismerkedik a játékkal, nem létszükséglet. Nekem egyelőre nincs, de az is tervbe van véve. Addig nézelődj helyettem is nyugodtan... viszont Su-25T-vel úgy nézelődsz, ahogy akarsz, ha egy vadász indítási távolságon belülre kerül.
  • LeonSilver
    Hát csak nézelődj a kalappal ;) én meg nézelődök a trekkel.
    A trekk nem létszükség mert el lehet lenni nélküle is de ha van hihetetzlen módon meg tudja dobi a játékélményt.És nem csak dogolás közben ;)

Amúgy Te használsz trekket vagy freet ?
  • Sharks
    Jó, akkor megpróbálom még világosabban kifejezni. A leszállásnál nem létkérdés, hogy nagyon gyorsan tudd kapkodni a fejedet... akkor is látsz mindent, amit kell, ha a joy kalapjával nézel. Egy teljesen kezdő játékosnak nem hiszem, hogy 30 eFt-okat kéne egyből költenie ilyesmire, de végül is ő tudja. Nekem ez az álláspontom, de majd ő eldönti. Egyébként szimulációban játszom label és padlokkok nélkül, csak hogy tiszta legyen a kép, viszont Su-25T-vel viszonylag ritkán repülök, mivel vadásznak készülök! Ennyi.
  • LeonSilver
    Nem hiszem, hogy különösebben indokolni kell.Ha van trekked akkor az ugyan olyan hasznos dogolás közben mint mondjuk leszállásnál, célfelderítésnél vagy amikor megpróbálod su25t-vel kikerülni az sa7-es ajándékokat.Persze mindezt label meg padlokkok nélkül.Próbáld ki.
  • Sharks
    Nem haragszom. Indok?
  • LeonSilver
    ".. főleg dogfight-nál van fontos szerepe."

Már ne is haragudj de ez marhaság.
  • Sharks
    Igen-igen... azt természetesen.
  • Molnibalage
    Még lehet kapni? Nem F4.0 AF-et láttál? Kb. 5-6 éve láttam utoljára egy töbszimes pakkot, abban az egyik volt a Falcon 4.0, de az is csak 3-4 ezer volt. Szerintem AF-et láttál.
  • Sharks
    Az elején egy jó (nem kell, hogy drága is legyen) joystikra van szükséged. A TrackIR vagy hasonló dolog jelentősen könnyíti a játékot, de főleg dogfight-nál van fontos szerepe. Az elején még valószínűleg nem ezt fogod gyakorolni, oda pedig még felesleges. Meglátod majd, hogy mennyire lesz emészthető a dolog, aztán ha belelendülsz, akkor eldöntöd, hogy milyen eszközökre lenne szükséged, hogy minél valósághűbbé tedd a dolgot, a határ a csillagos ég ezen a téren. Mellesleg még egyelőre nekem is az általad kinézett stick testvére van, egy Freedom és tökéletes volt első joynak. Viszont nálam pont most jött el az ideje, hogy váltanom kell majd, bár még mindig szívesen repülök ezzel. Nem lehet rá panaszom. A klikkelős dolognak max. indításnál lehetne értelme, egyébként gyorsan történnek kicsit a dolgok ahhoz, hogy még az egérrel is bohóckodjon az ember a levegőben. Kényelmesebb billentyűre állítani dolgokat, főleg ha tudsz makrókat is állítani.

Molnibalage:

Az FF alatt én a Falcon 4.0-át értettem, azt pedig a múltkor 4000 Ft körül láttam MM-ban. "Mert hülye (nem) azért vagyok"?
  • Solt
    BS sajátja... ( tudtommal )
  • bgabor
    Engem az érdekelne, hogy az FC2-ben klikkelhető cockpitessé alakították a régi lock on gépeket, vagy ez még mindíg csak a BS sajátja?
  • DummyBoy
    Mint minden repülőszimulátor, itt is nagy segítség a TrackIR, de nem létfontosságú (Hozzáteszem, én nem is tudom már elképzelni a repülést nélküle ...)

Érdemes lehet kipróbálni a FreeTracl-et, ez egy olcsó házilag is elkészíthető megoldás a fejmozgásérzékelőre ...

A joy-on ha van oldalkormányzási lehetőség és gázkar, akkor kezdésnek elég ...

Ha megtetszenek ezek a dolgok és komolyabban fogod gondolni a szimulátorozást, akkor lehet érdemesebb lesz komolyabban beruházni, ismerkedni ezek is elegek ...
  • Molnibalage
    Az FF és warez hogyan fér egy mondatba? Az FF egy ingyenes valami.
  • brendon566
    Még annyi fontos lenne...ha komolyan foglalkoztat a dolog...mennyire igényli a trackir-t, és mondjuk egy extreme 3D PRO :) mennyire elég hozzá...ezekre voltam kíváncsi mikor leszedtem a Falcont
  • Sharks
    Igen, hát bocs a feltételezésért, csak írtad, hogy meglested a FF-t így és már sokszor egyébként is abból indulok ki, hogy mindenki warezol mindent (nem alaptalanul) sajnos. Persze van, ahol érthető is, mert irreális árak is szoktak lenni, de ez a game tényleg minden Ft-ot megér (persze annak, aki komolyabban érdeklődik a téma iránt). Tudom azt is, hogy nem Te minősítetted előre eltervezettnek a single részben összeállítható küldetéseket és egyébként nem is volt hazugság, hogy az, csak ez így lehet, hogy máshogy jön le Neked, hogy még nem tudod pontosan, miről van szó és arra akartam rávilágítani, hogy a viszonylagos kiszámíthatósága ellenére (a single résznél) abszolút élvezhető. Ezen a téren viszont valóban izgalmasabb a FF talán, ott nagyobb hangsúlyt fektettek a single kampányokra.

A magyarországi megjelenést felejtsd el szerintem. Tényleg nem érdemes várni rá. Amit még tudni kell a dologról, hogy az alap játék szükséges hozzá, ezt viszont megkapod hazánkban is kb. 1000 Ft-ért. A másikat az Eagle Dynamics (hivatalos) oldaláról tudod megrendelni, amit linkeltem az előző hsz-ben, viszont javaslom a letöltős verziót. Pár kommentel lejjebb kifejtettem, hogy miért. Kb. fél perc a beszerzés úgy és nem különbözik semmiben a dobozostól, csak nem tudod fogdosni a dobozt.
    Fontos: van egy bizonyos platinum kiadás, ami tartalmazza az alapjátékot és a FC2-őt. Remélhetőleg csak kacsa, de lehetett olyat olvasni, hogy nem kompatibilis multiban azokkal, akik külön vették meg az alap játékot és külön a FC2-őt. Ezért mindenképp azt javaslom, hogy az alapból külön szerezd be a simát és persze olcsóbb is itthon.

Sok sikert és írj, ha kell valamiben segítség!
  • Molnibalage
    Nem hiszem, hogy itton megjlenne. A DCS megjelenése is isteni csoda volt szerintem.

Írtad, hogy fontos az F-16. Nem túl régen Hungarojet posztolt itt egy F-16 moddolási eredményt. Mondjuk igen messze van egy fullos megoldástól, de több, mint a semmi.

Igazából a nem túl rég feltett kérdésem áll. Hol a pékben vannak az ED általt ígért toolok és nyílt fejlesztési lehetőség?
  • brendon566
    Asszem ez marad, kösz a részletes leírást,nyilván nem arra gondoltam, h letöltöm ( torrent oldalról) és tudok multizni, és a single player-t pedig más minősítette úgy , hogy az eseménye előre eltervezettek, így nincs benne váratlan esemény (ezért jobb tán a falcon).

Asszem megvárom a magyarországi boltokban való megjelenést...ha nincs olyan messze.

kösz mindent.
  • Sharks
    Válasz brendon566-nak:

Tehát... kezdjük azzal, hogy FC2-nél nincs olyan, hogy leszedem, ugyanis nem tudsz multizni. Ha komolyan gondolod, akkor bizony meg kell venni. És persze azért is, hogy tovább tudják fejleszteni a játékot a befolyt pénzből.

A single rész sem kifinomulatlan a játékban, csak hát nyilván a multin van a hangsúly. Találhatsz virtuális bázisokat is, melyek hasonló alapokon működnek, mint az igaziak és sok online közösség van, ahol repülhetsz. Amit a videón láttál, az is ilyen.

Amennyiben a vadászok izgatnak, akkor az FC2 a te game-ed. A DCS-ben a Kamov-50-es helikopter van kidolgozva, az is jó móka lehet egyébként. Az A-10 még ki sem jött, de minden esetben jellemző a fejlesztés és nem csak a gyártók által. Vannak olyan oldalak, ahol találsz rengeteg fejlesztést a játékhoz... ilyen pl. a LockOnfiles, de a hivatalos oldalon is vannak a felhasználók által fejlesztett dolgok. Egyébként a folyamatos fejlesztést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a FC1-hez 1.12-ig volt patch. Dobozos verzió DCS-hez és FC2-höz van (bár FC2 hazánkban még nem kapható, ezért inkább a letöltős verziót javaslom, de a dobozos is rendelhető, csak drágább és tovább tart), az A-10 még nem jött ki, de abból is bizonyára lesz ilyen.

Egy kis segítség az induláshoz:

- hivatalos oldal
    - fejlesztések, modok

és persze google is a barátod.
  • moho
    Félve kérdezem (lásd fent a piros keretes feliratot) de találkozott valaki angol fc2.0 esetében olyannal, hogy nem enged repülni a progi? Nem rak be egy gépbe sem. Akármit választok (campaign, quick mission stb. mindig csak freeview van pl a reptérnél és ennyi.
  • parasztbicska
    Nemtudjátok megoldható valahogy az hogy arról a parkolóhelyről induljon a gép ahonnan én szeretném, mindig össze vissza tesz be, ha csinálok egy küldetést és be teszek egy AI gépet köteléktársnak akkor jó volna ha egymás mellől indulnánk. A menübe én semmi ilyesmit nem találtam de ha esetleg az elmentet küldetés fájlban lehetne ezt valahogy beálitani az is érdekelne.
    A másik amit nagyon szeretnék megoldani de fogalmam sincs hogy lehet, ha egyeltalán lehet, szóval az hogy pl van egy reptér amin vannak gépek de ne egy megadott időben szálljanak fel hanem egy eseménytől függően, pl ha a légtérbe egy ellenséges gép száll be, de ha nem lép be a légtérbe az ellenséges gép akkor ne szálljanak fel, szóval ilyesmi lehetséges valahogy? Akár szkriptelve is érdekelne ha megoldható.
  • macleody
    Köszi a linket. Black Sharhoz nem tudsz ilyet véletlenül?
  • DummyBoy
    Repülnék, csak kevés időm van rá ... Az első napi beszámolóm ott van a ROF topikban xD
  • Sharks
    Akkor repülsz megállás nélkül, remélem . Majd írj egy élménybeszámolót, ha már kitapasztaltad!
  • DummyBoy
    Meg a ROF topikban is ... ugyanis az enyém tegnap jött meg :)
  • Sharks
    De egyébként ez most a No.1
  • Sharks
    Ezt a joy-t pont múltkor tárgyaltuk ki a Nagy joystikos topic-ban, ha érdekel, olvasgasd el.
  • Solt
    Üdv a G940 klubban! ;)
  • MerlinW
    Biztos volt már, de újszülött vagyok:)

Kezdőknek nyomtatható keycard és manual

Megjött a drágaszág:)

• Solt
    Öri hari! :D
  • LeonSilver
    Nekem az van :P 780 / 1080 -ig lehet húzni!Stabil mint az állat.
  • Solt
    Nincs mit...

@Leon: Bezony Uram! Egyedül azt bánom, hogy anno nem 1Gb-s verziót vettem belőle... :S
  • LeonSilver
    Bizony-bizony!Hihetetlenül jól sikerül kártya, megy mint a barom!
  • MiG man #16611
    Köszönöm a segítséget mindenkinek!
  • Solt
    Minden rossz indulat nélkül, jobban jársz, ha az ATI topikban kérdezel erre rá. Véleményem szerint 5850 alatt nincs értelme az 5xxx szériának, de az 5830 a minimum! Vagy gyűjtögess még, vagy vegyél egy használt ( garanciás ) 4870-t...