Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
NA vége off😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Hat nem tudom 82-es születésû voltam szal eléggé a light diktatúra idején születtem, De nem tudom elítélni a Kádár rendszert. Az eszme ami a szocializmust lényegévé teszi jó... A diktatúra viszont rossz és mivel az ember gyarló és a szocializmust csak központi újraelosztással lehettt megoldani ezért szükséges rossz volt a diktatúra... MO-n ez még nem is volt olyan súlyos csak a II.VH után egész 56-ig.. a Rákosi Korszakban.. azután folyamatosan puhult a dolog.. Egy diktatórikus rendszerben pedig elengedhetetlen a hatalommal rendelkezõk visszaélése --> nincs egyenlõség és ezért a szocializmus megbukik már az alaptételnél... Na de félre a politikával... Hány keletebbre lévõ országban volt banán narancs déligyümölcs ananász konzervben vagy épp frissen behozva??? Nem volt itt ilyen rossz és a mai politikusi elit is abban a rendszerben tanult.. Hogy tudnának Demokráciát építeni, ha csak a diktatúrától tanulhattak?? Szal ez a hülyeség... a Magyar hadsereget meg széthordták mikor a Rendszerváltás megtörtént... És azóta is a légierõt mindeddig folyamatosan ütötték meg rúgták.. nyírbálták... Jó volt az a korszak, de fejlõdési lehetõséget igazán az országon belül nem nyújtott... Soha.. Csatlósállam volt és az is maradt volna amíg csak a SZU létezett.. Az oktatási rendszer pedig kitûnõ, mivel a porosz-orosz sémát vette át ami a természettudományokra épül és nem a bölcsész tárgyakra...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

offtopik: comanche 4 leírás feltéve a bop oldalra 😊

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Értem én mire gondolsz, szerintem kb egy idõsek lehetünk 😊

Seaweed
Rasztake 😛

Nah de most komolyan...
En egy olyan rendszerben lette mbeoltva aminek vege konyec..
Amikor meghozta a posta az eszemet, abban az vol,t kodolva, hogy ez van ez lesz igy jo..ehhez kepest tok mas lett..
Most csoda hogy enyhe ahitattal atitatott melankoliaval gondolok vissza arra a rendszerre?
(sok hulye kispocs akik meg nem is eltek akkoriban..csak azt lattak tanultak hogy apuci meg anyuci szidja ezerrel..szidjak mindenhol..mikozben semmit sem tudnak rola..)

Nem tudom en szerintem mindig megmaradok "70-es-80-asnak"....
tudom én, én csak válaszoltam... 😛

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

nem akartam és sem rád sem senkire rosszat mondani, csak az általánosítás "hülye amerikaiak/angolok/oroszok/afgánok/kínainak/törökök/románok/burmaiak..." egy kicsit erõs.

egyébként is magyarország a magyaroké, jamaika a .... 😛 aki kitudja mondani elsõre kap egy ajándék babylon rockert 😊)

tévedés..., a fajgyûlõlet se ott se itt egyátalán nem bujtattot... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

szuper, tudtam én hogy nem lesz jó ebbõl a grippenvásárlásból 😛PP

nemtom feltünte de én még viszonylag ritkán szapulom jenkiket..., és viszonylag ismerem is ottani helyzetet mivel kint él 22db rokonom, és nagyából tisztában vagyok hogy megy arrafelé (nameg voltam is kint szal em csak hallomásról beszélek), és szeritnem se minden amcsi totál hülye, vanak egész értelmesek is (a magyar kivándorlók..., najó csak poén 😛), de ez hogy igy alakult ki baromság..., canadában is igy alakult ki eredetileg... (még mindig az angol királynõ képe van a canadai dolláron, etc, szal még talán jobban is mint amcsiknál) de mégis áttudtak térni metrikus mértékegységekre...., amcsiknál meg ez a láb meg col meg hasonlók mizéri már csak ilyen "mimárpedigcsakazértsem" hozzáállás... 😊
amugy ez tényleg marha offtopic, de én ettõl függetlenül nem is nagyon az amcsikat szidtam hanem a hülye rigolyáikat, amit továbra is fentartok hogy értelmetlen ... 😊

Nem akarom megismételni az elõzõ hozzászólásomat, de "ugyan ez igaz a magyar társadalomra is" 😊)
* atlag birka - detto
* bujtatott fajgyulolet - detto

Seaweed
Nalam mar sprot a jenkiszapulas...
De nekem aztan ne mutasd be oket...tobbel is (amerikai kosarasok) munkam miatt kapcsolatban allok..vannnak jo barataim is koztuk...
De hidd el..az atlag (ezt a barataim is megerositettek) birka, es raadasul mivel ezek a sportolo ismerosok baratok egytol egyik fekak, meg tudok egys mast a mai napig bujtatott fajgyuloletrol is...(es en pont azokat utalom a legjobban akik altalaban feherek es a "birkak" valfajaba tartoznak...)
Ja, ugyan ez igaz a magyar társadalomra is...

[NST]Cifu
Megjegyzem, hogy elvileg a magyar Gripeneken is angolszász mértékegységekben lesznek a mûszerek, ha jól tévedek. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

olvastram valami ujságkönyvetb nemtom mit hogy a kormányzat milyen modon befolyásolja az amerikai társadalmat van egy nagyon vastag birka réteg,elég ostobák meg hiszékenyek meg egy nagyon kicsi irányító réteg.milyen káros hatásai vannak a jólétnek😄DDDami az ujságban volt az meg megdöbbentõ....de ez nem ide való
amugy a fentiek az A-10 -esre nem vonatkoznak az egész játék legjobb gépeee
Ez így alakult ki, és ezt kell elfogadni. Nem értem miért kell folyton szapulni az amerikaikat ok nélkül (nem védeni akarom õket, csak kicsit már fárasztó ez a folyamatos anti-amerika szöveg). Olyanok, amilyenek vannak közöttük nagy seggfejek, de teljesen normális, hétköznapi emberek is, és ezek aránya ugyan olyan mint bármelyik másik országban.
Na jó nem idegesítem magam és nem off topicolok inkább 😊
- Peace!

A játék mellé van eredeti kézikönyv? Megnéztem a demót, de úgy látom, újra kel tanulnom repülni...

ebben msot egyetértek 😛
a világon szinte mindenkinek jó a metrikus rendszer csak a különc amcsiknak nem... 😛

hátõ az lehet...., mindig is idegesitet hogy amcsik mért nem tudnak emberi mértékegységet használni... 😊

Seaweed
Ha' mondom en hogy jenki szar semmire sem jo 😛
biztos azért mert mint ahogy cifu írta, a hud-on láb/csomó van, a külsõ nézetben pedig méter és kilométer/óra

meg pl su27nél nav üzemmodban jobra a kis képernyõn klasszul mutatja navpointokat meg minden..., a10es meg ugy elszoktam tévedni néha mint az sitennyila... 😊

mellesleg nem vicc, komolyan vért izzadok amire kiigazodok amcsi gépek hudján...

õõõ biztos, bár lehet amiat nem találtam hogy néztem külsõ nézetben is speadet és a hudon nem irt semi oylat ami csak megközelitené azt... 😊
minden esetre orosz gépeken meg ránéztem hudra és egybõl vágtam mi mi, valahogy sokkal ésszerüb az elrendezésük 😊

[NST]Cifu
Ez ugye csak viccbõl mondod? 😊))

(segítek: bal oldalon sebesség (knots), jobb oldalon repmagasság (feet))

nincs, és légi tankolásról sincs 😛
amugy kereszteskérdés megint:
miért ilyen "gagyi" az összes amcsi repülõ hudja?
su27nél és társainál egybõl szembeõtlik minden ami kell, full érthetõ az egész, de pl a10nél még azt se találtam emg a hudon hogy mi jelenti a saját sebességemet...

Seaweed
Oooo nem tudom..en egyiket se neztem meg meg...
(Meg flanker 2.0-val belejottem mindenbe...)
tényleg jut eszembe, repülõgéphordozóra való landolásról nincs is tutorial 😊

Seaweed
(az nem ujdonsag...anno ezzel volt tele hivatalos forum..."hogy nezzetek milyen ugyes vagyok"...)
azóta már rég megnéztem tutorialt énis 😊)
mellelsleg ez a mdoszer elég gány mert igy gyk csak "zuhanó" bombázni lehet 😛

Tikal
Nem az a lényeg, hanem a landolás 😊
A skin tényleg tré.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Seaweed
Eleg tre egy skin
Tikal
A-10-esen van vmi visszajelzés az ECM mukodésérõl? Eddig még nem tudtam használni vagy csak nem látom a különbséget 😊

A-10-essel nagyon könnyü bombázni csak a maverick TV kamerája nem vmi jo 😞 Esetleg ha a trainingeket meg nézed ott rájössz a problémád megoldására.

Egyébként miért olyan szar az A-10 és miben jobb egy Su-25.
Fellelhetõ vmi statisztika lelõtt repülõgépejk szám adataira ( a-10, su-25)?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Ilyen volt már?

Neki szólt.

[NST]Cifu
Akkor jó, már azt hittem valamit nem vettem észre 😊

Seaweed
Nincs hasznalhato..acsak AI-nak rakhatsz..

#2182:

En mindennel tisztaban vagyok, a kerdezonek mond 😉
[NST]Cifu
Van lézeres légibomba a Szu-25-höz a játékban?

Bocs,a 2133as hozzászólásra válaszoltam,és tényleg bombákról van benne szó,nem rakétákról. Félreértettem.

A bombákkal egyébként tök ugyanaz a tüzelés menete,csak nem tudod irányítani a bombavetõkeresztet,csak "rá kell vinni" a célra. De ugyaúgy aktiválni kell a lézeres célmegjelölõt,elõtte kiválasztani a használandó bombát stb.

Seaweed
Azok NEM bombak. Hanem raketak, es telljesen masrol beszeltunk...
Szimpla szabadesesu bombazasrol.
A lézer vezérlésû rakétákról,amit a Frogfoot fedélzetérõl lehet indítani. Konkrétan a Kh-29L és Kh-25ML-rõl. Az egyik srác kérdezte,néhány hozzászólással lejebb.

Seaweed
ooooooooo melyik fegyverrol beszelsz?
A bombázás témához:
A Su-25nél is van bombacélzó. Csak iszonyatosan nehéz kezelni.
Elrepülsz a cél fölött,beazonosítod. Aztán újra ráfordulsz.
7-est nyomsz. (ez az air-to-ground mód)
Ezután kiválasztod a lézervezérlésû bombát. Ez is elég körülményes: A cockpitban közvetlenül a gázkar elõtt van a 'weapons display' nevû kijelzõ,ahol a gép szimboluma alatt zöld ledek jelzik a kiválasztott fegyvert. Ekkor D billentyût addig nyomogatod,amíg a lézervezérlésû bomba fölötti led ki nem gyullad. Ekkor van kiválasztva maga a fegyver. (Egyébként érdemes kicsit levenni a gázt,mert ha maximumon van a hajtómû,akkor a gázkar eltakarja a weapons displayt!!!)
Ezután O-val aktiválod a lézeres célmegjelölõt.
Ekkor megjelenik egy célgömb,amit ugyanúgy lehet mozgatni,mint az A10es-en a bombacélzót. Ha megvan a cél,akkor célbefogást nyomsz.(TA😎 Ezután tüzelhetsz. Persze a szuhoj mindig csak akkor enged tüzelni,ha kigyullad a bombavetést engedélyezõ narancssárga lámpa a HUD szélén. Ez a rendszer akadályozza meg a pilótát,hogy alkalmatlan körülmények esetén leoldja a bombáit.

42nd Intruder
ÓÓÓ yeahhhhhhhh.....😄DDD

Én egyik oldalon sem vagyok 😊

42nd Intruder
Hmmm.... kinek az oldalán vagy most? 😊

Seaweed
Fujj....imperialista szenny...nem is ismerlek!

Jon malackara Orosz nemes acel!
Sok orosz ócskavas 😊
Megeszem mindet vacsorára a jó kis F-14-el 😊

Seaweed
Az mind szar!
En Mig-21-est akarok! Meg Repulheto Su-17 meg Su-24-est...
Jenki csotrogak nem kellenek..max celnak..de arra barmilyen drone jo 😛
42nd Intruder
Ha-ha-ha