Lock On: Modern Air Combat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::
MIG-29 kobra
(betarazok minden ilye nnyavajat allandoan...aztan lehet soha ki se probalom..de megvan ez a lenyeg 😛)
http://www.freefalcon.com/download/FF3-Cockpit-Addon.exe
http://www.freefalcon.com/download/FF3-Hotfix-1n2.zip
MIG-29 kobra
Mindenképp írok róla ismertetõt még a héten 😊
Mos má abba hagyom abba hagyom abba hagyom

Keresem a videket.
A többi gépet még nem próbáltam...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Én is erre a manõverre gondoltam ebbõl adódott a félreértés
De valyon a repmodell milyen benne???????
Najó, akkor öntsünk tiszta vízet a pohárba.
Még 1x: általánosan "kobrának" azt nevezik, amikor egy gép nagy állásszögû manõvert hajt végre (tehát felkapja az orrát), mely közben a gép halad tovább egyenesen (persze egyre lassulva), és végig irányítható marad.
Ami gépenként eltérõ lehet, az az, hogy milyen körülmények között, és milyen állásszögig tudja a manõvert. Az F-14-esek anno 60°-ig csinálták, ami egy ilyen "elavult" gépnél igen szép eredmény. A Szu-27 család abban nagy, hogy képes 90° fölé menni, és ezt mutatta be Pugacsev. Ebbõl lett a "Pugacsev kobra", és ettõl kezdve nevezik az ilyen manõvert "kobrának" (korábban nem volt ilyen elnevezése).
És akkor lépésrõl lépésre:
fulcrum:
A kobrát a Mig-29 nem tudja meg kizárólag a Szu-27 és annak a továbbfejlesztései (Szu-35,Szu-37).
A fentiek alapján itt a probléma. A MiG-29 valóban nem tud 90° fölé menni, legalábbis az alapverziók (van rá egy tippem, hogy a tolóerõkormányzásos verzió, a MiG-29OVT képes rá). Viszont az badarság, hogy csak a Szu-27 és folyományai képesek erre. Pár további gép, amely szintén megcsinálta már ezt:
-F-16 MATV (Multi-Axis Thrust-Vectoring), késõbb F-16 VISTA, még késõbb NF-16D.
Ez az General Electric tolóerõvektor-kisérletekre használt F-16-osának neve. Videó az F-16MATV-rõl (kobra manõver included) (.QT, 5.49M😎
-NF-15B "Agile Eagle", késõbb F-15 ACTIVE (Advanced Control Technology for Integrated Vehicles )
Az F-15-ös "szupermanõverezõ" kisérleti változata tolóerõ-vektor kormányzással és canard-vezérsíkokkal (érdekesség: Canard-szárnyaknak a F/A-18A/B vízszintes vezérsíkokat használtak).
F-15 ACTIVE, a nyíl a P&W F100-PW-229 tolóerõvektoros hajtómûvére mutat
-X-31
Közös Német-Amerikai kacsaszárnyú kisérleti gép, 3D-s tolóerõvektoros hajtómûvel. Jelenleg valószinüleg ez a gép a világ legjobban manõverezõ repülõgépet.
-F/A-22 "Raptor"
Szerintem õt nem kell bemutatni. F/A-22 bemutatóvideó - kobra ebben nincs, csak nagy állásszögû átesés (.WMV, 5.33M😎
Ha esetleg valakit zavar, hogy kisérleti gépek is szerepelnek a felsorolásba, emlékeztetném arra, hogy a Szu-35 és Szu-37 gépek sem többek jelenleg kisérleti gépeknél.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Inkabb nem mondok semmit sem...
(mar regen nincs kedvem "tanitani"...)
Ha valakit érdekel a simhq-n van egy nagyon jó Falcon 4.0+FF3 ízelítõ.
http://www.simhq.com/_air2/air_080b.html

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
(egyébként kösz Tikal!)
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
bár ez szvsz elméleti találgatás itt kevésbé lehet tényekre hivatkozni igy ebbõl mgé nagyobb flame lessz 😄
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)
most akkor mi a kobra? amit pugacsev csinált vagy már az is kobra amit az f-14 es csinált, a 60 fokos?
a kor miért számit? hogy jobban tud basztatni a másikat?
de szvsz hagyuk enyire nem lényeges 😄