Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Reaper
Na hol vannak a "kobra" szakértõk?

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Gundark
Jaja, az új kabinok "picit" furcsák 😊 nekem pl nem olvasható a fuel flow. De ahogy olvasgattam másnak sem 😊 És nagy meglepetésemre még mindig nem vagyok ellenfele közelharcban egy 29esnek akármit mond Kõvári mester. Kis magasságban még elérem azt hogy ne tudjon rámfordulni, de mondjuk 25000 láb felett már szó nélkül rám mászik 😊

A Hotfix az egy Hotfix, egy patch a patch-hez 😊 ez fent van a BOP oldalon is. A Cockpit Addon pedig három vagy négy új cockpit a különbözõ F-16 szériákhoz, de szerintem nem túl jók, így azt fel sem tettem.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

arty
megoldottam, de gondoltam szolok 😄

kösz, a lusták nevében 😉

Forza.

Reaper
Persze, hogy szar, mert vmiért benn rohad, hogy sg.hu. Ki kébne csak törölni és voála😊 Nah itt a jó link a lustáknak:
MIG-29 kobra

Seaweed
jo a hotfix az eleg evidens...de a masikrol csak sejteseim vannak...
(betarazok minden ilye nnyavajat allandoan...aztan lehet soha ki se probalom..de megvan ez a lenyeg 😛)
Seaweed
Ezzel a videoval peldaloztam en is..dehat odaig nem jutottak el hogy adjanak tarhelyet..sajatombol meg nem fogok letorolni csak azert hogy valakinek tagitsam a latokoret..aztan visszatoltsem amit le kellett miatta torolnon... 😉
Seaweed
Nah lehet majd valami orult pillanatomban kiprobalom..de ez a 2 ize mifene?
http://www.freefalcon.com/download/FF3-Cockpit-Addon.exe
http://www.freefalcon.com/download/FF3-Hotfix-1n2.zip
arty
nemmegy a link 😊

Forza.

Reaper
Jah és abban a videóban amibõl ollóztam van háton kinyomás is:-D Amit ugyi nem szeret a 29-es TÜZA rendszere...

Reaper
Na jó csináltam gyorsan egy vágást róla. A full videó elég nagy. Minõséget butítottam meg a hangot is szal nem fikázni!😊 Jah és amúgy akárcsak ahogy emlékeztem, biza 90 fok fölött van az állásszög😊 UFF

MIG-29 kobra

FreeFalcon3-at kiraktam a BOP oldalra a letöltések közé (240 mega).

Mindenképp írok róla ismertetõt még a héten 😊

Adam II
Lehet ,hogy van róla videód de ott csak játékból csinálja nem igaziból (ez titok mert megharagszik a Flanker)

Mos má abba hagyom abba hagyom abba hagyom

Adam II
Balu kapitány

bocs ezt nem hagyhattam ki>😊

Reaper
Jajj ez az apukás dolog fájt...Nem hiszem, hogy faterod jó néven venné, ha hülyeségeket beszélnél nyilvánosan és közben rá hivatkoznál...A többiekkel egyetértésben el kell, hogy keserítselek de van videóm 29-es kobráról. Elõ is kotrom asszem:-D Amúgy lehet, hogy érdekel a repülés, de még olvasgatnod kéne a témában😊 Amúgy én nyertem, mert nekem fél familiám ex ill. leendõ pilóta:-D Nah jó ovi OFF.
Keresem a videket.

Seaweed
Irsz ismertetot rola?
Seaweed
Tizegynehany kepem van rola a Maks 2003-rol...videom sajna nincs ;/
Hmm az F-16 repmodelljén sokat javítottak, már amennyire egy civil megtudja ítélni - inkább úgy mondom, hogy hihetõbb 😊 Már nem egy sínen csúszik a levegõben, hanem érezhetõen van dinamikája és lendülete. A sebességet is sokkal gyorsabban elkoptatja, teljes fegyverzettel (4 A2A rakéta, 2 MK84 kategóriájú bomba, 2 póttank, 1 ALQ) pedig olyan mint egy terhes tehén 😊

A többi gépet még nem próbáltam...

[NST]Cifu
Videó nincs róla valahol?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
De mint írtam, más tipusok is képesek 90° fölé menni. 😊)

A Szu-27 család abban nagy, hogy képes 90° fölé menni, és ezt mutatta be Pugacsev. Ebbõl lett a "Pugacsev kobra", és ettõl kezdve nevezik az ilyen manõvert "kobrának" (korábban nem volt ilyen elnevezése).

Én is erre a manõverre gondoltam ebbõl adódott a félreértés

Seaweed
Nah az az OVT eleg brutal lehet 😉)
(ime egy kep a tarambol)
Seaweed
Nah ahogy most utanaeztem, vegre elerte sot nehol tul is szarnyalta vegre a FF a Flanker 2.5-ot....
De valyon a repmodell milyen benne???????
[NST]Cifu
Khm....

Najó, akkor öntsünk tiszta vízet a pohárba.

Még 1x: általánosan "kobrának" azt nevezik, amikor egy gép nagy állásszögû manõvert hajt végre (tehát felkapja az orrát), mely közben a gép halad tovább egyenesen (persze egyre lassulva), és végig irányítható marad.

Ami gépenként eltérõ lehet, az az, hogy milyen körülmények között, és milyen állásszögig tudja a manõvert. Az F-14-esek anno 60°-ig csinálták, ami egy ilyen "elavult" gépnél igen szép eredmény. A Szu-27 család abban nagy, hogy képes 90° fölé menni, és ezt mutatta be Pugacsev. Ebbõl lett a "Pugacsev kobra", és ettõl kezdve nevezik az ilyen manõvert "kobrának" (korábban nem volt ilyen elnevezése).

És akkor lépésrõl lépésre:

fulcrum:
A kobrát a Mig-29 nem tudja meg kizárólag a Szu-27 és annak a továbbfejlesztései (Szu-35,Szu-37).

A fentiek alapján itt a probléma. A MiG-29 valóban nem tud 90° fölé menni, legalábbis az alapverziók (van rá egy tippem, hogy a tolóerõkormányzásos verzió, a MiG-29OVT képes rá). Viszont az badarság, hogy csak a Szu-27 és folyományai képesek erre. Pár további gép, amely szintén megcsinálta már ezt:

-F-16 MATV (Multi-Axis Thrust-Vectoring), késõbb F-16 VISTA, még késõbb NF-16D.

Ez az General Electric tolóerõvektor-kisérletekre használt F-16-osának neve. Videó az F-16MATV-rõl (kobra manõver included) (.QT, 5.49M😎

-NF-15B "Agile Eagle", késõbb F-15 ACTIVE (Advanced Control Technology for Integrated Vehicles )

Az F-15-ös "szupermanõverezõ" kisérleti változata tolóerõ-vektor kormányzással és canard-vezérsíkokkal (érdekesség: Canard-szárnyaknak a F/A-18A/B vízszintes vezérsíkokat használtak).

F-15 ACTIVE, a nyíl a P&W F100-PW-229 tolóerõvektoros hajtómûvére mutat

-X-31

Közös Német-Amerikai kacsaszárnyú kisérleti gép, 3D-s tolóerõvektoros hajtómûvel. Jelenleg valószinüleg ez a gép a világ legjobban manõverezõ repülõgépet.

-F/A-22 "Raptor"

Szerintem õt nem kell bemutatni. F/A-22 bemutatóvideó - kobra ebben nincs, csak nagy állásszögû átesés (.WMV, 5.33M😎

Ha esetleg valakit zavar, hogy kisérleti gépek is szerepelnek a felsorolásba, emlékeztetném arra, hogy a Szu-35 és Szu-37 gépek sem többek jelenleg kisérleti gépeknél.

Seaweed
"kb. 10 évvel öregebb gép"

Inkabb nem mondok semmit sem...
(mar regen nincs kedvem "tanitani"...)
Insticifu=Cifu

Seaweed
Inkabb nezz utana...elfaradtam..
Seaweed
aa en semmit..
de usse ko..felejtsuk el

Ha valakit érdekel a simhq-n van egy nagyon jó Falcon 4.0+FF3 ízelítõ.

http://www.simhq.com/_air2/air_080b.html

A video honnan van?

Tikal
siess mert már tisztán akarok látni kobra ügyben

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Látom vannak akik nagyon értenek a repüléshez meg az aerodinamikához(ugye seaweed? nem tudom te mennyit tudsz az instabil sárnyszerkezetrõl).EGyébként igaz amit írtam, de már bánom is.Nem vaszekedni akartam én csak beszélgetni.Egyébként Insticifu üzenetére válaszolva én is régóta komolyan érdeklõdöm a katonai repülés iránt!(Attól függetlenül hogy még nem töltöttem be a 14-et)EGyébként nem csoda hogy az f-14 már hamarabb megcsinálta a "kobrát" mint a Szuhoj mert az kb. 10 évvel öregebb gép.DE inkább hagyjuk ezt a témát nem szeretnék vitatkozni.

(egyébként kösz Tikal!)

Seaweed
(ohh nem akartam 2476ra hivatkozni..)
(gyk.:brb="nemsokara visszaterek")
Seaweed
brb
Tikal

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

na ez már kicsit normálisabb téma és itt legalább nem jöhetnek képbe az apukák mert a legtöbb mostani magyar pilota még valódi harci helyzetbe se nagyon volt sokat 😊
bár ez szvsz elméleti találgatás itt kevésbé lehet tényekre hivatkozni igy ebbõl mgé nagyobb flame lessz 😄

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Tikal
most épp külföldi forumokat olvasok: arrol vitatkoznak hogy a kobra megállja e a helyét tényleges harci helyzetben 😊

amugy meg a hülyeségekel ne a kérdésre céloztam hanem az alaptalan válaszokra még alaptalanabb indoklással 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

és kinek volt valami gõze a témáról az válaszolt is rá... (na meg az is akinek nem volt, errõl szol az utolso 40 hozzászólás kb 😊

Tikal
én pedig ezét kérdeztem 😊

mellesleg pl nekem se votl eddig gõzõm róla mi az a kobra pontosan, de legalább nem is irok be hülyeségeket ha nem tom miaz pontosan... 😊

de legalább élvezzük és még ugysincs itt az ovonéni hogy belezavarjon a jó kis beszélgetésbe itten 😄

ez msot csak igy jött ki ha seaweed nem krédez bele felse merült volna benem hogy számit 😊

Tikal
az ovis dolog meg az ahogyan itt beszélgettek egy ovisrol...

Tikal
mint irtátok a mig 90 fokosat csinál, de a su-27 120-aast ami a pugacsev kobra. ( erre van bizonyitékod is 😊 )

most akkor mi a kobra? amit pugacsev csinált vagy már az is kobra amit az f-14 es csinált, a 60 fokos?

a kor miért számit? hogy jobban tud basztatni a másikat?

a mer ygerek még? cimü krédésedre volt a válaszom amire jött a te válaszod hogy láttad a 14 év alattit és arra jött ez hogy ha láttad ako nem tom miért baj a "gyerek" jelzõ
de szvsz hagyuk enyire nem lényeges 😄

Seaweed
...oo nem ertem ezt a postod...
...annak tudataban jelentettem biztosan ki...
és akkor? ez a válasz a kérdésedre hogy mért gyerek..., a leghumánusabb és emberbarátibb nézõpontbol nézve is 14- az még bõven gyerek 😊

Seaweed
ist=irt
Seaweed
lattam.