Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

áááá vazze egyre jár az agyunk :-D #7847 #7848

Igen ezt szoktam én is kapcsolgatok kolsz és lokátor között. De mikor az állat folyamatosan sugároz akkor most mit bujkáljak hiszen úgyis lát :-D
Gondoltam már rá, hogy egy multis TS repülésen ezt ki kéne tapasztalni, folyamatosan mondani, hogy épp milyen módban vagyok mikor kapcsolom ki/be milyen manõvert végzek, hogy áll az antennám.... és figyelni, mikor tûnik el a marker...

Seaweed
Biztosan nem tudhatod... hcsak nem fogsz egy havert es mindenefelet kiprobaltok ECM-el es anelkul...aztan kitapasztalod.. de az ilyenteru informaciok alltalaban hetpecsetes titkok virtualis szazadoknal.
Persze ha mazlid van es repulunk egyutt (osszejon) es elmondok sokmindent...nekem nem erdekem hogy e za tudas csak nalam "ragadjon le"....(de mivel en is keveset tlom online PvP, igy csakaz alap dolgokat ismerem, es biztos hogy azt se mindet amit a szim nyujthat...)
Lockheed
Manõverezõ légiharcban általában azért látod, amikor indít rád...

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Lockheed
Tapasztalataim szerint (ami elég csakély még) az idõszakos megvilágítás a legjobb... Néha lecheckolni, hogy ottvan -e még nagyjából, ahol volt! És a terep adta lehetõségeket mindig kihasználva kerülni hozzá közelebb-közelebb... 😊

Tök jó, az infracsapdát mikor dobja a pilóta mikor semmi de semmi infója nincs, hogy rakéta közeleg? :-)

Mondjuk én folyamatosan és bután sugároztam az tény :-D abból gondolom, hogy bután mert nem kapcsolgattam semmit azon kívül, hogy amikor eltûnt és megjelent újból befogtam :-)😊😊😊😊
Szóval van mit tanulnom, csak még azt nemtom hogyan :-D
De az itt ami engem legjobban zavar, hogy honnan lehet azt biztosan tudni, hogy eltûntem az ellenség szeme elõl???

Seaweed
Ezert fejlesztik a jenkik pl a hokameras rendszer ami a kilott raketa hajtomuvebol kiaramlo hot is detektalja, igy az IR raketak ellen is tud hatekonyan fellepni!
A legtobb rendszer meg kiserleti/fejlesztesi fazisban van de pl az Airforce One-on, es a Marine One-on mar uzemelnek elsogeneracios (beta-alfa kinek hogy tetszik) ilynteru onvedelmi rendszerek! A legnagyobb bajuk hogy a kamera es erzekelo rendszerek meg nagyok..egy 747-esben elfel boven de egy Flakonban meg nem....
De a jovo az hogy mar nem lesznek teljesen vedtelenek az IR raketakkal szemben a gepek....most meg elegge azok..es az infracsapda szoras is a pilotara harul...a kozeli jovoben (sot pl Gripenen ugye ez mar reszben automatiuk is!), es 4+ generacios gepeken mar automata lesz...persze human belenyulasi lehetoseggel.
Seaweed
Hat ha akarjatok egyeztetunk idopontot es repulhetunk. De egyeztetni kell.. pl most is dolgozok, most ertem haza melobol..es holnap is egy szep tsztes video vagas var ram delutan....szal nem egyszeru..de este mar akar lehet tolem hype!
sure
LOL...viszont vállalkozó szellemû megpróbálhatja megrendelni esetleg valós adatait is megadva az e-boltjukban (mert végülis a site eként funkcionál)...
Hétfõn de. bemegyek személyesen és megkérdezem a Könyves Kálmán körúti címükön, mi a pálya Lock On ügyben.

Itt van tõlem kvázi egy köpésre a cím (hátszélben, mert 2 vagy 3 villamosmegálló).

Isten nem bottal, hanem VMware.

Seaweed
Nagy valoszinuseggel manoverezett...pl le vagy felfele kifordulva es bedontve el lehet tunni a lokator elol BVR-ben.(Mint a valosagban is!) Nagy gyakorlast igenyel, de kivitelezheto. Foleg ha az ellenfel butan folymatosan sugaroz ezzel az o helyet folyamtosan es pontosan tudatja veled!
De ez csak tipp...es ettol meg barmi mas lehetett!
Seaweed
"Sheep offensive"... <#idiota><#ravasz1>
sure
Egyébként nem zárja ki semmi, hogy ha az ember az A-10-ben vagy az F-15-ben szeretne elmélyülni, az külföldi virtuális század tagja legyen.

A MiG-29 magyar vonatkozása miatt a típus "hazai pálya", de nem tudom, A-10 üzemeltetési kézikönyv van-e tanagyagként magyarul...

Én eddig úgy tudtam/véltem, hogy a sugárzás erõsségébõl a forrás távolságát lehet megállapítani, ergo a besugárzásjelzõn a kicsi sárga "LED"-ek körben.
A #7811-ben leírt storyban a szembõl jövõ cimbora semmilyen manõvert nem végzett amíg láttam, (azaz nem beam-ingelt) mondjuk az tény, hogy nem emléxem milyen radar üzemmódban voltam de nem SZNP automata az biztos. Antenna teljesen középen horizontálisan vertikálisan egyaránt. Õ is lokátorozott stabil besugárzásom volt szembõl, viszont nem fogott be. Aztán eltûnt, gondolom mögém osont majd kolsz+R73 bammm...
Tehát úgy tûnt mintha a fickó pontosan tudná, hogy mikor tûnik el a markere az én radaromról. Valami tudatos zavarási technika vagy mittomén, azonban manõvert nem csinált. Esetleg abból lehet következtetni, hogy már nem látom, hogy az õ besugárzásjelzõjén megszünt "lock-on" jelzés. De akár én is levehettem róla tehát abban sem lehet biztos.
Szóval eléggé nem értem az egészet, pl az ECM zavarás sem egyszerû számomra ahogy vázoltad :-D
Meg aztán a besugárzás erõssége illetve változása attól is függ, hogy a forrás milyen sebességgel milyen irányban mozog, így most abból, hogy milyen intenzitással változik nemtom mit tudnék levonni azon kívül, hogy közeledik távolodik...

DummyBoy
Mellesleg a Su-27-es trainingek között asszem pont van egy olyan ami csak a besugárzásjelzõrõl szól ... 😊

Meg is szopattam vele magam ma ... Mig 29-es kampány, 2-ik küldi 😊 Meg kell védeni egy Tupoljevet ... repkedek a WP-ken, eccecsak csipogás ... hmmm ... enemy 2 db F-16C ... jönnek az AIM-ok, meglepetésemre kimanõvereztem õket, F-16-okat leszedtem ... király vagyok 😊 Örülök a fejemnek ezerrel repülök tovább ... menni kéne enni ... na akkor gyorsan begyorsítjuk az idõt ...
Eccer csak veszett csipogás megint, de mire lelassítottam, addigra mindegy volt 😊 Piszkok ... nem jött megint 2 😊 😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Reaper
Erre viszont már azt tudom mondani, hogy RTFM!<#eplus2> Ld. besugárzásjelzõ szekció...<#beka2>

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Reaper
1. Bizonyos szögtartományú és sebességû defenzív manõverezés. Ilyen pl. ha 90 fokos szöget zársz be a sugár forrással és a felderítési sebesség alá mész. Ez a különbözõ lokátoroknál átlagosan 250km/h körüli érték. Ilyenkor pl. nagy valószínûséggel el fog dobni az ellen lokátora.

2. Lokátor üzemmódok.

OBV (alap)
AUTO - Ilyenkor relatíve kicsi a felderítési távolság
PPSZ - Közeledõ légicéloknál (mellsõ féllégtér)
ZPSZ - Azonos vagy közel azonos irányba haladó céloknál (hátsó féllégtér)

SZNP - automata üzemmód
Ezen belül is van PPSZ ill. ZPSZ, AUTO viszont nincs. Ennek a lényege, hogy a lokátor válogat a célok között, ergó a legveszélyesebbnek ítélt célt fogja azonnal automatikusan befogni, amint az befogási távolságba ér.

Mondjuk az ilyen köcsögségek mint földön lévõ gépre lõni, vagy épp final-en ereszkedõt nyitott futókkal... ez más téma ettõl nem nagyon kapom fel a vizet, kijövök és kész... de ilyen eltünögetünk háát...
Mondjuk amit Reaper ír abból még el is tudom képzelni, hogy egy profi szedett le minden csalás nélkül. Az viszont korrekt... ehhez kell felnõnöm :-)

sure
OK õk nem szarral gurigáznak...😉, kicsit más dimenzióban és mélységben csapatják ezt a virtuális repülés témát, mint a nem virtuális századba tartozó Lock-Onozók többsége.

sure
Néha a játékosok tesznek megjegyzést, hogy pl. "Gentlemen, we have an F-15 with AIM-54 missiles..." stb., és ha van benn épp valaki az üzemeltetõ virtuális századból, az - gondolom - intézkedik, ha esetleg az illetõ az udvarias kérés ellenére nem kíván magától távozni...

44th -ék sem kérnek SZVSZ túl sokat; van nekik "szamárpadjuk" is (Hall of Shame).

Meg ugye mindig read brief, vannak, akik a "vulchingra" (reptéren álló/guruló, illetve X km-es körzetben található gépekre lövés) és a gurulóról felszállásra allergiásak, van, ahol meg kifejezetten fun is tud lenni ennek a tolerálása. Jártam már úgy A-10-zel, hogy egy Su-27-es lövöldözgetett rám hajtómûindítás közben, aztán épp elfogyhatott a benya/ammo, mert leszállt; addigra a hajtómûveim már duruzsoltak, gurulóról egy jump start😉, és sikerült megcsípni géppityuval, kifutón állva. Ez IJ volt, a piaci légy esete a kofával/vak tyúké a szemmel.

mibõl látszik a besugárzás erõssége?

hú gyerekek én baromi sokat nem tudok ...
Reaper itt leír egy mondatot amit én 5x olvasok el, és épphogycsak kapisgálom amit ír :-D😄

Hát én benne lennék... (azaz ma már nem mert el kell mennem asszonyhoz :-)
De elötte megdumáljuk és jövök...:-)

Na igen jól tippeltem..
viszont amit leírtál attól baromira megijedtem most...mivel szinte semmit sem értek :-D😄
Szóval mi az a beam-ingelés, mi a különbség igazából a radarmódok között? ;-)

Azt tudom, hogy a besugárzásjelzõ csak lokátort lát, egyértelmû, ...de azt nem tudtam csak tippeltem, hogy az R73 töksima hõkövetõ :-)

Reaper
ECM-es zavarás kicsit összetettebb. Pl. a besugárzás erõssége és ennek növekedésének üteme elárulja nagyjából, hogy milyen típusú lokátor sugároz, ekkor jön a képbe az override, továbbá a számított távolság. Ez F-16-os esetében kb. 3/4-es besugárzásnál úgy 35km körüli érték. Ilyenkor szépen override-ban elmegy az R-27 és várjuk a csodát:-D

repülhetnénk most is. fõleg hogy már majdnem minenkinek megvan az fc

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Lockheed
Közelebb-közelebb... 😄

Reaper
1. Elõször is valszeg beam-ingelt, azért dobta el a lokátor, én erre tippelnék elsõ körben. Ami bizony teljesen életszerû.
2. Nem mindegy, hogy milyen módban scannelsz (PPSZ, ZPSZ, AUTO, esetleg SZNP-ben valamelyik).
3. Antenna milyen szögben van kitérítve pl.
4. Ha KOLSZ+R-73 combo-val kapnak el azzal bizony nem tudsz mit kezdeni, ugyanis egyiknek sincs kisugárzása. Nem fogsz hallani semmi indításhangot meg semmit, mert nem lokátoros. A besugárzásjelzõ is eleve nem azt jelzi, hogy elment a (félaktív, illetve aktív) rakéta a sínrõl és feléd tart, hanem azt, hogy az ellenséges gép lokátora (vagy az aktív lokátoros rakéta) tûzvezetõ üzemmódban van (értsd más frekvencián sugároz). Dióhéjban ennyi.

Egy szó mint száz, barátkozz a gondolattal, hogy ez így müxik😊

Üdv!

legjobb volt mikor Neuro csinálta a mission-t aztán lerepültük.... Neuro, Seaweed megmég páran... régi szép idõk <#rolleyes> :-)

amúgy a zavart jelek valóban olyanok, hogy nem tudni róla semmit, ha befogom? azt se, hogy barát vagy ellen... ilyenkor mi a teendõ? menekülni? :-D
friendly fire miatt egyszer már megütöttem a bokám :-D

Gondolod elmondaná? :-)

Lockheed
Ilyenkor, ha lehetõség van rá (engedélyezve vannak a nézetek...) meg kell nézni az oldalszámát... <#smile> Esetleg lobbyn a nyilvános chaten rákérdezni...

na igen többször volt már téma, (igaz elég régen) hogy lehet-e lockonban csalni. Egykét hasonló történet után. De állítólag nem lehet. Viszont magyarázat sincs az esetekre :-(

Lockheed
Csíter? Egyszer indítottam egy F-15C -re egy R-27R -t, aztán egy R-27EM -t, majd egy R-73 -at... Mindet láttam becsapódni, de a "komám" csak repült tovább vígan... Grrrr...

amúgy ilyen rohadt soxor van, hogy eltûnik megjelenik. Akár a befogott jel is, amirõl már mindent tudok mivel ott van a HUD-on illetve HDD-n.
Jó ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy kilépett lezuhant, vagy egy bentmaradt lagos valaki... Na de ez a konkrét eset azért elszomorított, mert ez tudatos volt. Hiszen a környéken se volt semmi gép csak mi ketten.

Ezt miért írtad??
Csak az a gáz, hogy tuti nincs nekik ..

CPU 3Ghz Intel Pentium, 1Gb Ram ,Geeforce Fx 5600 128 Mb

29-ben ültem, szinte kizárólag azzal megyek...
Semmi manõver nem volt teljesen nyugodtan egyenlõ sebességgel azonos magasságban utazórepültem. Vártam, hogy a srác csinál valamit.... hát csinált...csak nemtom mit :-(

Lockheed
Érdekes... Gondolom F-15C -ben ültél... Kb 1 órát repültem azt a gépet, úgyhogy nemismerem... Egyébként tényleg fura amit mondasz. Manõvereztél közben, vagy csak repültél a célra?

Én azért szeretem a szimulátorokat, mert a valóságot szimulálják vagymi... tehát minden logikus és minden életszerû. Mindennek meg van a magyarázata. De, hogy valaki eltûnjön a radaromról 3000 m magasságban tiszta szélcsendes nyári napsütésben, és ezt eljátsza 4x majd végleg eltûnik. hát nemtom :-((

Nos... el szoktam keseredni egy-két online repülés alkalmával rendesen...:-(
Bementem valami vegyes társaságba nemtommá milyen host volt, kb 18-20-an voltunk. Felszállok, nézelõdök BVR módban mi merre, volt néhány jammed marker, ha egyet befogok nem látom, hogy ellenség, barát vagy mi, nem látok róla sebesség, magasság adatokat, illetve a HDD-n sincs semmi nyoma. Jóvan mondom az ECM-el zavart jelek biztos ilyenek, semmi gond. Az azonban érdekesnek tûnt, hogy a befogott jel néha eltûnik majd megint megjelenik, megint befogom megint eltûnik. Na mindegy kóvájogtam tovább. Aztán kispéciztem egy kb 30-40km-rõl érkezõ besugárzást és felé fordultam. Egy idõ után megjött a marker a HUD-on. Befogom és lám ellenséges gép magasság sebesség adatok irányvektor a HUD-on, háhhá mondom lássuk... Pár másodperc múlva eltûnik majd megint megjelenik, ...befogom magassága 2500m körüli (vagy láb:-) 2-3 másodperc megint eltûnik. Ezt eljátszotta kb 4-szer majd végleg eltûnt. Mikor elvesztettem márcsak 15km messze volt rég indíthattam volna rá rakétát. A környék tiszta síkság, hegyek közé nem mehetett, valamint abszolút nem volt földközelben a magassága révén. Mindegy mondom keresgéljünk.... üldögélek a gépben magányosan, sehol senki, a két kályhacsõ halkan duruzsol alattam, néha egy-egy csippanás valami távoli besugárzásból, és kb másfél perc múlva egy bazi nagy robbanás... olyan szinten megijedtem, hogy bekúrtam a térdemet az asztalba, majd a bájos nõi hang már sorolta is a hibákat, és következett a rutinszerû lezuhanás...
Kiléptem és nézem mi történt, a cimbora Su27-el egy darab R73-al szedett le. Nos.. úgy tippelem, hogy mögém került, és kolszal scannelhetett. na de az R73 tiszta hõkövetõ rakéta semmi lokátora sincs? Nem látok semmi besugárzást? semmi missile launch??? Mondjuk ezt még aláírom, lehet, hogy ez ilyen annyira nem ismerem a rakétákat... DE hogyan tûnik el a befogott marker??? ÉS hogyan tûnik el végleg úgy, hogy semmit se látok???? Leterítette magát harry potter köntösével vagy mi? Ezt valaki magyarázza meg nekem....

sure
Regisztráció után csavar - van nekik nyitvatartásuk is, igaz nem hétkerben, hanem itt, és ekkor:

Automex Multimédia Kft.
1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 16.
Tel: +36-1-431-07-07
Fax: +36-1-431-09-59
Nyítvatartás: H-P: 8.00 - 16:30
E-mail: [email protected]
www.automex.hu

Hajrá!😉

DummyBoy
Én nem vagyok pesti, de helyettem nyugodtan nyaggathatod õket ... 😊

sure
Nembaj, tessék hívogatni õket, szpemmelni emailben ezirányú kérdéssel stb., hátha megunják, és hoznak be még egy adagnyit! Vagy mondjuk összecsoportosulni 6-8-10-en, és egyszerre bemenni "live" az irodájukba - cím a matricán is (bármelyik Automexes szoftver matrincáján BTW), 1072 Budapest, Nagydiófa u. 19 -, mintha nem ismernénk egymást,egymás után mondjuk 20 perces idõintervallumban külön-külön 6-8-10-X-szer megkérdezni, hogy "tessék mondani, a Lock On Exclusive címû szoftverbõl van-e? Ha igen, hol? Ha nincs, akkor tervezik-e még behozni? Ha igen, mikor? Ha nem, szabad-e tudni, miért nem, és akkor viszont *ezt az itemet legyenek szívesek eltávolítani.

*URL-t tartalmazó cetli átnyújt

(Opcionálisan lehet naivan a Flaming Cliffs felõl érdeklõdni elsõ körben, hivatkozva a Lock On Exclusive általuk forgalmazott változatára, akkor jön a "nem ubis cucc" rizsa válaszul, és goto Exclusive-os rész...)

Srácok, csajok, komolyan! Ha valaki nem Budapesti, helyette bevállalom a látogatást, egyeztessünk idõpontot, akár privátban...

DummyBoy
Csak az a gáz, hogy tuti nincs nekik ...

Ha van akkor szóljatok, mert veszek egyet 😊

Speedbreaker

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Seaweed
hajra..de most komolyan! <#ravasz1>
Köszi az infokat!

MAC-ra gondoltam😊

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

DummyBoy
BF2 óta tudom már ezt 😊

Megvan az a pár mod amit a 59-esek veblapjáról leszedtem, aok küzül fent van a Cloud mod és a Scenes ... és semmi más ...

De mostmár minden ok ... csapatom a Mig-29-es kampányt 😊

Lockheed
Majd rájössz Te is, hogy ha egyszer van 1 mûködõ LockOn a gépedn, akkor ahhoz nemhozzányúlni, nempiszkálni, a legapróbb modot is remegve berakni és eltte az egész LockOn könyvtárat backupolni... <#smile>

Magyarországon még kapható a Lock-on Cd
http://www.automex.hu/

CPU 3Ghz Intel Pentium, 1Gb Ram ,Geeforce Fx 5600 128 Mb

Tegnap este nézegettem a locko.ru -t és rá kell jönönnöm hogy ez a BS nagyon szép lesz...

Más ha valaki szeretne eredeti 1.01 -et akkor lockonru e-shop és rendel egyet $17 ért... <#hehe>