Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Nah en most kezdek meg neki a melonak.. (szep balaeset lesz...)illetve eddig olvasgattam amit irtatok...

Nem tudom hogy keszleszek e..de ha igen jovok en is asszem.
Reaper
<#nyes>

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Akkor lenne igazi MFD ha be tudnám hozni a privat gold-ot is rajta <#nyes>

Na az is igaz, azt általában SU25 illetve cessnán nézem csak :-D😄😄😄

Seaweed
<#smile>
Reaper
Az igen messze van az MFD-tõl😊 Sajnos nem igazán van köze az igazihoz, de már régebben leírtam, hogy miért nem csinálják meg normálisan...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

Lockheed
Áháááááá!!! Valóban... 😊) Itt gondolkozok, hogy mi lehet az... <#smile> Egyébként alul a rádióiránytû mutatja az aktuális útvonal és a fordulópont irányát.

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Manualban is így hívja de egyre gondolunk :-)

HDD=Head Down Display :-)
Próbáltam váltogatni de csak nem jött meg :-(

Lockheed
Egy kérdés? Mijaza HDD? (Hard Disk Drive?) <#smile> Nem az MFD -re (Multi Function Display) gondolsz? Ilyenkor válts módot, majd vissza! Mondjuk 2-1. Egyébként az NAV módban azthiszem az "1" gombbal tudsz váltani, hogy hol szeretnél csatlakozni a siklópályához, és akkor oda vezet...! 2 lehetõség van: 1 távolabbi, kb 6-8km, és egy közelebbi kb. 2 km.

Szolgálatra jelentkezem :-)
<#integet2>

Ma este 6.00-tól repülés? Csinálok pár coop-ot addig... csak írjátok meg ki akar jönni, mert akkor annyi emberre tervezem meg a küldetéseket.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Jaa...viszont a final-hez tartozó sebesség és magasság adatok meg voltak...

Volt még egy észrevételem amit eddig soha nem tapasztaltam:
Mikor Sure és Lockheed leszálltatok és nem nyílott Sure ernyõje, majd én is leszálltam, nos akkor nekem NAV módban nem volt a HDD-n a kifutóhoz "behúzva" az útvonal, nem tudtam váltogatni a kifutók közül, valamint RTN mód sem volt csak LNDG, ILS sem jött meg és az irányítás sem magyarázott...Ez mi lehetett?
A HUD-on mutatta a kifutó irányát de a HDD-n nem húzta be a vonalat a gépem és a kifutó között.

A mai napig megvan a progi :-)

Lockheed
Ehhh... Az joóóó volt! Azthiszem abból indult ki az egész JetFly! <#smile>

sure
Ha a földön gurulsz valaki mögött, vagy szoros formációban repülsz, akkor is látod mindig, hogy az elõtted levõ gép kormányfelületei táncikálnak, meg rázza az SG-t a gép. SZVSZ ezt a "stutter" dolgot még nem tudták ED-ék tökéletesen kijavítani.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Jahh... én igazából Retaliátorral kezdtem 94-95-ben :-)

Lockheed
<#eljen><#smile>

Lockheed
Kívülrõl néha kicsit botrányosan néz ki, a csûrõk mozgása ez tény, de a tankolásnál lényeges, hogy a pici elmozdulásokat azonnal korrigálni kell, különben nagyon elcsúszol a boomtól...

Hehh, közben megjött Sure kolega <#wave>

sure
Ezzel BTW én is így vagyok, az Il-2 meg a Flanker(bár megvan) kimaradt, de a "szimulátor múltam" még a C-64 A.C.E.-vel kezdõdött😉...
Több, mint egy éve Lockonozok, de sok-sok-sok repült óra csak azzal ment el, hogy tájban gyönyörködés, meg egyáltalán, a szabadság érzés miatt, amit a repülés ad(hat a valóságban is valószínûleg), nekem akkor is mindig öröm beizzítani, ha nincs konkrét cél.

Jó-jó egyedül gyakni az ellent, de "tök jó buli egy ilyen bandában online repülni "...<#wave>

Aztán a tankolásra visszatérve.. mikor sure mellettem lógott a csövön, mint akit odahegesztettek, a magassági kormány, illetve a csûrõk pedig úgy mozogtak, remegtek, mint egy foxi csonka farka aki várja, hogy csontot kapjon. Szóval nem tudom ez egy bug vagy valóban így "rángatta" a botot...
Ezt akartam akkor mondani csak nem akartam beleszólni, ti éppen a város arculatával foglalkoztatok Seaweeddel :-)

sure
Ehh, ez a tankolás-téma csak az én vesszõparipám, amúgy nem ez a legfontosabb feature-je a Lock-Onnak...<#vigyor2>
Meg multiban tényleg vagy igen, vagy nem jön össze - de végül is nem hiábavaló idõtöltés volt SZVSZ, vehetjük úgy, hogy szoros kötelék gyakorlása...<#nyes>

Mindig mondom én, hogy a Lonci olyan, mint egy szeszélyes...

Lockheed
Repülj sokkal többet! Barátnû kirúg, kaját behordani, ajtóra lakat, telefont elad, munkahelyen felmond, családdal összevesz... <#smile> Viccet félretéve: tényleg repülj sokat offline is, told végig a kampányokat meg sok single küldit találhatsz a neten is (lásd: Neuro mission generator... <#smile>) meg ott a flankertraining is, plusz a virtuális századok oldala ahol rengeteg küldit találsz! Gyakorolj-gyakorolj, repülj-repülj, gyakorolj-gyakorolj!

Szóval lassan öreg rókának számítok, és mégis olyan zöldfülû mint az állat :-)
De letojom, mert tök jó buli egy ilyen bandában online repülni :-D
Monjuk nem vagyok számotokra nagy kihívás, de azért igyekszem :-)

Tudod mi a legjobban elszomorító???
Hogy én se tegnap kezdtem, már több mint 10 éve szimulátorozok, és amióta a lockon megjelent azóta kisebb nagyobb megszakításokkal játszom vele. Mondjuk más kérdés, hogy azért nem olyan intenzíven, volt, hogy fél évig nem fogtam botkormányt... De ez állandó hibám, hogy nem tudok szemmel tartani dologokat... 4-5 éve is itt tartottam :-D😄
Igaz, nem sokat gyakoroltam, évente kb annyit mint egy virtuális század tagja egy hét alatt... :-)

Lockheed
Pitti: (#7897, #7898) Te beteg vaaagy... <#nyes> Ezt jól megfogalmaztad! egyébként ne keseredj el, minden kezdet nehéz! Sok türelem, gyakorlás, kitartás és magasfokú függõség aztán pikk-pakk összekapod magad! 1-3 év... <#smile> Én is még a nagyon kezdõk közé tartozom, de baromira örülök neki amikor tanulok valamit a jobbaktól, és aztán azt jóól begyakorlom, hogy gond nélkül tudjam alkalmazni... Meg annyit repülök, amennyit csak tudok. Fõleg offline! A kísérést ott nagyon be lehet gyakorolni, mert az ember nem is gondolná, hogy milyen nehéz is tud lenni adott távolságban repülni sebességet és magasságot tartva... A tankolásnál 1.1 óta hála istennek kivették azt a szörnyû dolgot, hogy ha rajta vagy a Boom -on akkor olyan, mintha beakasztottál volna egy kötelet és húz maga után a tanker! Mostmár 1 pillanat alatt leesel róla, ha nagyon kimész oldalra, vagy le-föl... Ami kicsit fáj benne, hogy a Su-27 -et nemlehet levegõben tankolni, mert az nekem sokkal jobban tetszik, mint a 33... Dehát ez van! <#smile> Sokat kell repülni, és akkor azok a dolgok természetessé válnak, amiket most még figyelned kell, így a jelenleg ráfordított figyelmed másra is fordítható... Úgymondom ezt, mintha mekkora profi lennék, pedig egyáltalán nem vagyok profi, sõt még igencsak keveset tudok... Ezek csak a saját tapasztalataim...

Szóval csak nyugi-nyugi, repülj sokat és vegyél tracket... Aztán visszanézve azt sokat tanulhatsz belõle...

Lockheed
"Még jó hogy a 29-esnek fekete füstje van ha kövér gázt kap..."

-ez így van, csak sajna a játékban nem... <#smile>

Azán másik példa:
#7811-ben leírt kis történetemet demonstráltuk Seaweed-el... Ugyanazt csináltam mint akkor. Seaweed jön szembe, lokátorral befogom... 15-20km távolságon mondja, hogy most fog eltûnni a radaromról. 2 másodperc múlva nyoma sincs, ...ehhe-ehhe... keresgélek lokátorral... semmi (azóta már tudom hol kellett volna keresni és hogyan) :-)))
Aztán egyszer csak kb 1perc elteltével jelenti, hogy itt van a seggemben kolszal be vagyok fogva, indíthatná az R73-at.... bazzzzeeeeee :-DDDD
Utána elmagyarázta mit csinált, meg is mutatta. (beaming) Tök érthetõ volt és a lokátorom valóban eldobta a célt...
Na de én egy ilyen beaming manõver után nagy valószínûséggel nem találnám meg a célt, hogy mögé kerüljek... Õ pedig úgy fordult pikkpakk mögém mintha egy baromi nagy piros lufi lettem volna csillagszórókkal...
Nem tudom még kiszámítani a fordulókat normálisan, hova érkezek kb, illetve elfelejtem mennyit fordultam :-D... pl 180 helyett 200-at és már nem tudom hol vagyok brrrr...😊 pontosabban nem arra amerre sejtem 😄:-D

Ehhh.. most nézem azt a yoyo-t bedöntve indítja és fejjel lefele ér a tetejére, így tényleg lehet követni szemmel folyamatosan .... ez most rossz példa volt :-D

[NST]Cifu
Elvileg az enyém már úton van. 😊))

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

És a botot sem kell elengednem... mi lesz itt ha Seaweedéknek is lesz trackir :-)))

<#mf2><#nyes><#nyes>
Ráadásul én trackir-el nézelõdök, azaz baromi gyorsan körbe tudok nézni akár közben egy "messzizoommal" 😄
Van amikor ott is van csak nem veszem észre :-)

Bucser
Jobb tanácsot nem tudok mondani neked.. szokni kell és kész😊 Track Ir-ed van igaz? Azzal mégkönyebb😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Hát a ne veszítsd el szem elõl az a legfontosabb elv😊 de nem a térlátáson múlik😊 hanem hogy milyen gyorsan tudsz körbefordulni😄 Még jó hogy a 29-esnek fekete füstje van ha kövér gázt kap😄 Arról tuti felismered😊 Nagyon gyorsan körbe lehet nézni egyébként. HA végképp elvesztetted szem elõl és keeresed akkor körbefordítod a fejed (vagy az egeret) majd fejlle lefelé ugyanezt ha ígysem találod akkor boríts le mert biztos lehetsz benne, hogy mögötted van😊 (feltételezve, hogy az ellenfél nem futott el mint egy gyáva nyúl meglátva harcedzett reakciódat😊)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

hát ezaz, Õ miért tudja??, honnan lát ha mögötte vagyok???? én miért nem tudom hol van??? :-D😄😄😄😄😄😄
nem látok hátrafele de õ se láthat :-D Mondom még Lockhead-et se találtam meg a sima jobbos forduló után azt hittem lekeparom magam :-D

Bucser
GEyébként magas yoy-hoz pont azt írja, hogy az üvegeden keresztül nézed az ellenfelet mivel háttal nyomod ki a gépet😊 Magyarul megõrzöd az energiádat mivel a nagyobb sebesség miatt nem tudnál mögéfordulni inkábbfelhúzol és felülrõl támadsz (elveszítve a mozgási energiát de helyzeti energiát kapsz belõle majd vissza az egész mikor lecsapsz)

Igen tudom, és azt is tudom, hogy soksok gyakorlás.
Most legfõbb gondom az, hogy "ne veszítsd szem elõl!!!" ezt nem tudom, hogy lehet megtanulni.
Most itt még csak arra értem, hogy egyszerû barát gépeket akik nem menekülnek, is el tudok veszteni... és barrrromira bosszant, hogy ilyen béna vagyok!!!....
Hiszen úgy alapjában jó a tájékozódó képességem, térlátásom 3D-ben, mégis bénázok <#falbav>

Bucser
pont errõl beszélek😄 Te követed azt a "dogmát" de õ szarik rá ergo elõnyben van.. õ tudja te mit fogsz csináni de te nem tudod õ mit fog😊

Ott van pl a magas yo-yo... felhúzom a gépet, közben elvesztem a célt arra az idõre míg emelkedek, mert nem látom, mikor elkezdem a zuhanást már nincs sehol :-) rosszabb esetben mögöttem van :-D😄 ilyen is volt már :-D
Könnyû lerajzolni, hogy a védõ egy balos fordulóban van és mikor kijövök a yo-yo-ból ott leszek mögötte. De azért õ sem hülye, lehet, hogy mikor én épp emelkedek õ már kifordult jobbra. Én leborítok balra és nézek mint jani a moziban :-)

Bucser
Szerintem ezeket elõször felejtsd el😊 TUdsz e tartós szintben egyirányú fordulót csinálni tudsz-e szûk loopot csinálni, tudsz-e minnel gyorsabban leválni/kiválni reagálni. Ezek az alapvetõ kérdések... a légi harcot nem a manõverekkel kell kezdeni😊 Ezek inkább már csak a légiharc elemzésére jók meg leírva szépek... Az ellenfeled sem úgy gondolkodik, hogy na most csinálok egy barrel rollt aztán egy immelmannt és mögötte is vagyok... MEglát a madár megpróbál olyan szûken fordulni amit te nem tudsz. Ha tudsz akkor fordulót vált esetleg és mindig egy dolgon jár az esze.. hogy lövési pozícióba kerüljön és közben ne veszítsen el a szeme elõl.

A közel légiharc (dogfight) mindig improvizatív nincsennek beépített formulák.. megvannak a minták és a helyzettõl függõen kevered õket. Lehet a palástorsó lesz egyszer nyerõ lehet hogy az ollózás de az is lehet hogy úgy néz ki mintha ollózni akarna és közben teljesen más lesz belõle😄 Néha elég lezúgni földközelbe (csak ésszel kicsit levéve a hajtómûvet) õ meg teljes gázzal szalad utánnad és túlszalad rajtad. Ha elhagyott vissza full gáz kiválni és keresni a pozíciót újra. (Persze most majd úgyis leszólnak, hogy a sok példa kávédarálókról van de ne feledjük, hogy az alapokat kávédarálón tanuljuk😄)

A manõverekkel, a gép képességeivel, fordulókkal nagyjából tisztában vagyok. Olyan jó közepes szinten kontorolálni tudom, és ez gyakorlással fejleszthetõ. De közben folyamatosan tudni, hogy a támadó merre van és mit csinál... hát ez még magas :-) Olvasgatom ezt a dokut. ( Manoverek.pdf )
Minden érthetõ, logikus, DE amikor valaki rámragadt, tehát szinte folyamatosan 6 órámon van, honnan lehet tudni, hogy pl. mikor fog túllõni?? Mint ahogy írja a "barell roll attack"-ben, hogy akkor alkalmazzák mikor a támadó rájön, hogy túl fog lõni...ellenszere pedig ez és ez. Na de nekem látnom kéne, hogy õ éppen most jött rá arra, hogy gyors lesz a fordulóban, hogy indítsam az ellenszert :-)...
Pl mikor Seaweed leamortizálta a hátsófelem gépágyúval, közben halvány fogalmam se volt, hogy épp milyen manõverben van. Azt tudom, hogy mögöttem van és próbálok lefordulni, ilyenkor teljesen hasrautésszerûen menekülök, majd néha adott pillanatban próbálom megkeresni, majd ez idõ alatt már rám is fordult... <#falbav> :-D

Bucser
ja kezdetben segítség lehet ha megkérdezed a többiektõl milyen irányon milyen gázzal mennek😊 (és kezdetben tényleg ne sebességet kérdezz mert azt is meg kell szokni, hogy milyen gazon milyen terhelés mellett miyen sebességgel vánszorog a madár)

Igen ezeket baromi könnyû ám leírni <#vigyor2> ezekkel fejben tisztában vagyok én is <#nyes>

Bucser
IL-2-ben FW-190 F-8-al gyakoroltuk a JABOzást 250-es csomaggal (végtelen lõszer és dogfight mapon rengeteg célpont valamint levegõben respawn) Na míg Morpheus 10 bombával kinyomott 30 tankot addig én 10 kísérletbõl letöltem kemény 3 tankot a többi esetben lezuhantam a túlságosan közeli célt tévesztett bomba miatt (roszz volt az idõzítés a bombán) vagy csak símán nekimentem a tanknak😄

JA és Bocsi az Offtopicért😄

Én azért nem félek csatlakozni, mert már régen is megtapasztaltam, hogy milyen jó arcok vannak itt... türelmesek és nagyon segítõkészek !!!
És ez tegnap is bebizonyosodott! <#papakacsint>
<#worship><#wave>

Bucser
Ne félj idõvel megszokod😊 Én IL-2-ben voltam ilyen😊 Mikor elõször metem online repülni elsõ három felszállási próbám földreeséssel végzõdött. aztán szépen kezdtem szokni.. Majd a kötelékrepülés is rémálom volt😊 de hozzá lehet szokni😊 Az pedig, hogy leveszted amásikat csak aktív rádiózás és forgolódás kérdése.. Ja és ne a gépet fordítsd csak a fejed (szemed)😊 Vagy ha nagyon körbe akarsz nézni lefelé akkor döntsd be a gépet de ne húzd a botot😊 úgy nem fordul😊

[NST]Cifu
Én a hasonló cikik miatt félek csatlakozni, e hónapban összesen kettõ órát játszottam a Lock-Onnal, az is azzal telt, hogy próbáltam a földi célpontok elleni hadviselést Szu-25T-vel, gyakorlatilag viszont kimerült abban, hogy a igyekeztem minél kevesebbszer a földbe csapódni, kevés sikerrel... <#zavart2>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Speedbreaker
van. IP-je: ts.rip.hu. channel: "Lock On Modern Air Comat Simulator" (vhol lent)
És állandó. néha néha egy-két külföldi is bejön. pls tegnap egy külföldivel lockon-oztam. (vagyis 3-man) 1 bejött a szerverre és vele beszéltem.

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *