Lock On: Modern Air Combat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem vagyok sem az apád ,sem az anyád ,hogy neveljelek. De mint alant írtam a fórum fejlécén szép piros betûkkel ki vagyon írva valami. Ha te ezzel nem értesz egyet nem kell ide írnod. Nem kényszerít senki. Ha bemész egy étterembe ahol az van kiírva ,hogy NEM DOHÁNYZÓ akkor te csak azért is rágyújtasz (mert nem érdekelnek a hülye szabályok ) vagy keresel olyat ahol lehet dohányozni?
Na ki is a szûk látókörû ennek fényében kollega?😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Ez nem a kölyökklubb ... Aki ezt a 7 karaktert nem tudja értelmezni, az mit fog kezdeni egy többszáz oldalas manuallal?
A gyerekes dac itt nem segít ...
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Egyébként nem mondom, hogy rossz volt az off de én többet így, pénzt nem fizetek egy játékért.Talán ha havonta 1k lenne akkor de ennél többet egyszerûen nem ér az egész.Azért 4k-val számolva évi 48k ami 4 drága és friss gém ára.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Tudom, emlékeztem a logódra, meg a másik nickedre ... Pár éve mi már járogatunk közös fórumokra ... Csak te adminként, én meg inkább readonlyként 😊
Én is sokat nyomtam Free-ken, fõleg még amikor mûszakoztam, munkatársaimmal sokat játszottunk vele ... De én még mindig azt mondom, hogy havi 4k-t nem érnek ...
Ellenben a WWII online-on és a SW Galaxies-on sokat gondolkoztam ... aztán letettem róluk, mert a SW-t elqrta a Sony, a WWII online-ra meg már nem jutott idõ, már nincs idõm annyit gép elõtt ülni.
Ha belép az egyszeri halandó a fórumra azonmód szembe találkozik a NO WAREZ! felirattal. Nem óhajtom ismételni az elõttem elhangzó véleményeket,pusztán annyit fûznék hozzá,hogy aki eme NO WAREZ ! betûhalmazt nem tudja értelmezni az vagy vak,vagy hülye. Mivel ha a fórumra ír ,így kizárható a gyengén avagy abszolút nem látás ,ezáltal csak a második eshetõségre tudok gondolni.
UFF.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Az FC2 pedig 6k / fõ / élet ...
És lehet nézni bármit a Lockonban, valszeg bármennyire elbaszott részt is veszel elõ, azt is bonyolultabb kezelni mint egy kardot a Wow-ban ...
Nem arról akarok vitatkozni, hogy melyik "jobb" hiszen az értelmetlen ...
Egyszerûen a szimulátorok (És nem muszály csak a repülõkre gondolni, heli, tank, autó, bármi) arról szólnak, hogy minél jobban leszimulálják neked a valóságot ... Míg egy wow és társai, egy képzeletbeli világ képzeletbeli dolgairól szólnak.
ROF esetében például irgalmatlan topikok vannak arról, hogy a korabeli leírások és adatok alapján a gépek hogyan mûködhettek valójában ...
Ilyen nem kell egy normál játékba ... Szóval nem egy kategória a kettõ. (Ahogy Hungaro Mester mondja pl 😊 )
Csak, hogy én is belevakkantsak: A szimulátorokban az a Q nagy meló, hogy adott egy létezõ valami (légijármû, rendszerei, viselkedése, mûködési elvei és fizikái és még 1000 dolog) amit nem hasra ütve kell csak úgy megoldani mint egy Sci-Fi elképzelt lövöldözõs "húú micsoda plazmavetõs+lúzerkardos" droidcsatát 😊
Szóval kõkemény meló, majd összehasonlítás, hogy megfelel-e a modellezett dolog a valóságosnak, majd ugrás vissza a kör elejére.
Nekem már több 1000 ! órát sikerült imígyen "elbaxni" és sose lesz vége, sosem leszek elégedett, pláne, hogy a dolgok oroszlánrészét az ED-nél csinálják.
Szóval én azt mondom, hogy a tesztelés a NAGY meló ! :,hogy amit megcsinálnak olyan lett-e, úgy viselkedik-e a cucc mint a valós :o
HAVE A BANDIT DAY !
Igazából azért kezdtem el írni, mert felmerült egy kérdés bennem a témából kifolyólag. Kicsit elgondolkodtató, hogy mennyire nincs pénz fejlesztésre, mert jogok így meg úgy, meg kevesen veszik meg stb., de vegyük azt is alapul, hogy mennyibe kerülnek a kiegészítõk a szimulátorhoz. Szerintetek a program fejlesztõi nem kapnak egy kis zsebpénzt a komoly kiegészítõket gyártó cégektõl (Thrustmaster, Saitek, Logitech)?
<#vigyor4>#vigyor4>
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Hát pont errõl van szó!
De ne csak a kódolásban gondolkodj, hanem az egész program összeállításán.
Az ED-nél van egy pár emberke, akik fejlesztik a repülési modellt, csinálják a térképet, dizájnolják a repülõket, írják a fõ programot, az online részt akármit, egyszóval mindent.
OK a fizikai modellt, a repcsi rendszereinek lemodellezését csinálják õk, de a többit jóformán a takarítók is megcsinálhatnák, adnak akárkinek egy rajzoló programot és megcsinálja a fülkét. Az online rész meg sokkal kevésbé specifikus, mint az elõszörre látszik. Van egy csomó olyan dolog, amihez nem kell csúcs szinten érteni a repüléshez, ismerni magának a programnak a mûködését. Kiadhatnák más cégeknek az alrendszer kifejlesztését, a kulimunkát mint ahogy az ma már általános.
A WoW fejlesztésének nagyrészét nem az viszi el, hogy kitalálják, hogy melyik kard mennyit sebezzen, aztán lekódolják, sõt az is automatizmussá válhat, ha már megvan a kellõ tapasztalat. Hanem ezt a kardot meg kell dizájnolni, megcsinálni a 3D modellt, effekteket adni hozzá. Ugyan így az új helyszíneknél. Rahedli meló sokkal több mint a kódocskát megírni.
Ha lenne ott az ED-nél még 5 srác és egyáltalán nem kóderekre gondolok és megmondják, hogy hogyan kell a Lonci térképeit szerkeszteni, akkor az utóbbi 5 évben már a fél világot lemodellezték volna.
De nincs ott ez az 5 emberke!
És gondolom alapvetõen azért, mert nincs az ED-nek pénze, hogy fizesse õket.
Mert ha lenne mondjuk Afganisztános/Irakos térkép, meg repülhetõ F-16-os, már fél Amerika a Loncival nyomná, és akkor a lóvé sem lenne gond.
Ördögi kör!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Két fórumon (amnesia, vackok) még mod is voltam / vagyok bár már megdöglöttek nagyjából az említett fórumok.
Az mmo szerintem marhára nem hasonlítható programozásilag egy szimulátorhoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Én szerepjátékoztam fiatalkoromban, papíron ... utána MUD-oztam a neten (Multiple User Dungeon), ami gyakorlatilag az MMORPG-k elõdje. (Jó kis szöveges cucc 😊 Terminálablak rulz! )
Gyakorlatilag a WOW egy ilyen MUD, csak átültetve a WarCraft univerzumba, és grafikus felülettel ... ráadásul nem is egy nagy durranás, sem grafika sem bonyolultság terén ... (Kipróbáltam, de nekem az L2 jobban tetszett ...)
Az egyetlen MMO amiért hajlandó lettem volna fizetni az a SW Galaxies volt, de mire oda jutottam, addigra elqrták ... lewowosították ...
A WOW egy qrva nagy ötlet , nem vitatom, de ne akarjuk összehasonlítani egy komolyabb szimmel ... Fõleg mivel a WOW fejlesztõk irodáit többen takarítják, mint ahányan egy szimulátoron dolgoznak!
Csak szemléltetésképp: Mit lehet bonyolultabb leprogramozni? Azt hogy egy 2k6 sebzésû karddal meddig tart lecsapkodni egy 100 hp-s monsztát, vagy mondjuk egy repülõgép lövedékeinek a ballisztikáját?
Hiba, hogy nincs demó ez tény! De jóval nagyobb a "nem fizetési kedv", mint a kipróbálás utáni vásárlás...
A másik dolog pedig az, hogy ha valaki idejön, jelzi a szándékait, akkor sem nyilvánosan kell a warezt ecsetelni, mert utána olyan is rátalál, aki sportot ûz a warezból... szóval NO WAREZ!
www.smart-bus.hu
Nem azért van ez túllihegve itt, mert a warez és a szimu mûfaj valami okból erkölcsileg totálisan összeegyeztethetetlen, mert itt mindenki Jézuska ükunokája, hanem mert sajna csóró a Lonci kiadója/fejlesztõje.
"Sokkal bonyolultabb egy szimulátort kifejleszteni mint egy WOW-ot ..." Hát azért a WoW a legnagyobb játékprogram projekt jelenleg a világon, iszonyat fejlesztõ gárdával és iszonyat bevétellel. Szal ezt azért így nem mondanám...<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Abban is van igazság amit f2d kolléga mond.Tényleg hasznosabb lenne ha kilehetne próbálni a szoftvert (lásd RoF, regisztrálsz, letöltöd, 2 hétig használhatod)de ha egyszer nem lehet akkor nem.Dummynak teljes mértékben igaza van.Én még annyival egészíteném ki, hogy lehet szidni õket (én is szoktam) de igazából az FC2 megéri az árát.Lehet egy hétvégén több pénzt költ el piára meg a qrva cigire az aki sír, hogy nincs pénze a gémre (ez most itt nem konkrét személyre vonatkozik!).
Ráadásul azért, hogy ne szaladjon ki a kezükbõl a projekt és menjen át valami közösségi fejlesztéssé eléggé lekorlátozzák a modolási lehetõségeket is.
Nem tudom milyen perspektívát látnak a fejlesztõk, de mindenképpen az lenne a kiút, ha tudnák növelni a felhasználó bázist, vevõkört. De a játék jelenlegi formájában tényleg csak egy szûk réteg igényeit elégíti ki. A viszonylag alacsony ismertség, meg lecsökkenti még ezt a bázist is.
Pont. Ha ez a szabály szerinted ostoba és értelmetlen, akkor még nem nõttél fel a feladathoz. Hogy nem fog sikerülni? Azt majd a házigizda eldönti ...
Jól mondod, a szimuláció rétegjáték ... Sokkal bonyolultabb egy szimulátort kifejleszteni mint egy WOW-ot, COD-ot SC2-t ... Sokkal többe kerül és sokkan kevesebben veszik meg. Nem éri meg a fejlesztõknek, fõleg ha a maradék kevés ember elkezd warezolni. Ez járjon a fejedben mikor szimes topikokban warezolsz ... Ezért ugrik rá mindenki aki kicsit is komolyabban gondolja!
Az hogy privátban segítesz neki, az a te dolgod, ha tudnék lehet én is segítenék. Fõleg ha tudom, hogy egy leendõ vásárlónak - leendõ "pilótatársnak" segítek. De a szimulátoros közösségek nem tolerálják a warezt, mert örülnek neki ha 5 vagy 10 évenként pottyan nekik valami komolyabb szim nem két hetente jönnek sorra ...
Ehhez a nem veszem meg míg ki nem próbáltam dologhoz: Mire egy új szimulátor megjelenik, addigra akit igazán érdekel úgy is el fogja dönteni kell-e neki vagy nem. Ott vannak a nagy simportálok, a youtube, a hivatalos fórumok. Nagyon ritka manapság, hogy valamihez demó jön ki ...
Szóval ne erõltessük a Warezt itt!
Nem akarok képmutató lenni, én is warezolok ... nem fogok egy olyan játékért pénzt adni, amit talán csak kipróbálok és shift-del ... De minden olyan játék (És nem csak szimek ... ) amivel a neten játszom, és minden szim amirõl azt gondoltam érdekelni fog, az itt figyel eredetiben a polcon ... (kivéve a letöltõsök ...)
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Szerintem meg a "youtubon nézz meg róle egy vidót, vagy aki már látott ilyet attól kérdezd meg" a jó duma. Ilyen marketinggel biztos, hogy nem lesznek új játékosok, csak a régiek veszik meg az új részeket. De lehet, hogy pont ez a célja a kiadónak.
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
A kedvenc játékaim, amiket esetleg warezban nyomtam hónapokig, most itt vannak a polcomon origiban.
<#awink>#awink>
A következõ az lesz, hogy aki nem az elsõ héten vette meg, extra áron kollektorszedísönbe az is le van sajnálva?
<#nyes>#nyes>
Persze azért szerintem sem kell nyilvánosan hirdetni.
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Ez tudom nem a programot megvásárlók/warezelõk hibája, hanem a fejlesztõk idiótasága.
Steel Beasts/Steel Beasts Pro PE
És a warez ezen segít? Kötve hiszem... így is kevés programot kapunk, ha még a warezt is támogatjuk akkor még rosszabb lesz ez!
A szabályokat pedig egy közösségi fórumon a közösség hozza... itt úgy döntöttek nincs warez, ha nem tetszik...
www.smart-bus.hu
Meg ugye te is természetesnek veszed, hogy a munkádért havonta jövedelmet kapsz?
A másik, meg, hogy nehogy már még neked álljon feljebb, mert rád szólnak, hogy ne lopj! Már ne haragudj... kb 6ezer pénz nem egy ökör ára... Miért értelmetlen ez Gábor?
Egyébként nem tolerálom túl jól amikor mások az ostoba és értelmetlen szabályaikat próbálják rámerõltetni. Nem fog sikerülni.
A NO WAREZ mindenkire vonatkozik!
Harc közben nem csak a billentyûzet keresgélésre nincs idõ, de egerészésre sem.😊
Ha meg nem esik kézre akkor át kell konfigolni.
Sajna minden gépre külön.😞
Csak azért jók az ilyen szürke kamós gépek ilyenkor, mert egy fajta etalont adnak, könnyebb hozzájuk viszonyítani a színeket.
De van fönn a LockOnFiles oldalon ilyen mod, efA 2.0b Basic a neve.
Innen eléred, ha már regeltél oda.
Marhára várom már a DCS- A10C-t. Mik a hírek, mikor jön? Egyáltalán adtak meg dátumot?
Ha az elõbbi, mi a mod neve, címe? <#smile>#smile>
Sajna a controls menüben valami marha érdekes logikával vannak elnevezve az egyes funkciók, például a "Reset Master Warning" ot nem találtam sem az R-né, se az M-né, W-nél.
Szóval:
- Mi a billentyûkombinációja a figyelmeztetõ csengõ kikapcsolásának?
Annak, ami találat esetén másodpercenként elismétli a hibás rendszer nevét, és közben idegesítõ hangot hallat? Ugyebár a Black Sharkban csak egy kattintás volt az egérrel a megfelelõ gombra a mûszerfalon, de itt ehelyett billentyûkombókkal kell szarozni. Tényleg marhára látszik, hogy ez a nem-klikkelhetõ mûszerfal volt eddig a Lock on legnagyobb hibája. (Persze a billentyûkombinációk megnézéséhez nem lehet játék közben kilépni, és az ALT+TAb se mûködik, ha a PDF-ben akarnád megnézni, mert nem lehet visszalépni, mindezt 2010-ben)
A BS klikkelhetõ cockpitje után óriási visszalépés megint a szaros billentyûkombókat memorizálni.
- Milyen gombkombinációval tudom A-10esnél az ágyú tûzgyorsaságát állítani?
Szóval eredetileg valami ilyesmi:
Jó sok sárga színnel mindenhol.
Ez meg a modifikáció, kb ugyan arról a területrõl:
Nézegettem a gúglit, meg a netet, hogy a fekete tenger hogy néz ki valójában mert a LockOn-ból valahogy az jön le, hogy eléggé kopár, meg kiégett. Pedig nem az.Ezt az oldalt nézegettem fõleg elõtte, hogy levegyem a fílinget.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Íme az eredmény: