17989
  • MiG man #17265
    A HUD-on, középen szereplő szám azt mutatja, hogy milyen szögben keres éppen a lokátorod.
  • MiG man #17264
    Hali. Szerintem belekeveredett a HUD-ba és a RADAR HDD kijelzőjébe. Ha jól értelmezem először a HUD-ról ír, aztán a HDD-ről. Asszem...
  • Sharks
    A bal felső sarokban a cél távolságát mutatja. Amiről te beszélsz, az valóban arra jó, hogy a radar keresési távolságát állítsd vele, tehát azt az értéket, amennyire szerinted a cél lehet, hogy hamarabb megtaláld...
  • kezdopilota
    Megtudná valaki mondani a HUD on a fegyverek felett van egy szám ami alapból 10 és control +/- al lehet novelni csökkenteni és azt irja a manual "expected target range", az pontosan mire jó? Gondoltam arra hogy milyen messze keressen a radar de az a bal felső sarokba a range scale ha jól értem, viszont akkor ez fogalmam sincs mire lehet jó.
  • MiG man #17261
    Egyetértek!
    Szemmel látható lett a tájbéli különbség is, minden szempontból!
    Én elég sokat játszottam az alap 1.02-vel és nagyon látom a minőségi javulást. A "felső" része a térképnek valószínüleg azért maradhatott ki, mert az elképzelt konfliktus helyszíne (Grúzia) az "alsóbb" részen található földrajzilag is.
  • GaBika6
    Bár Black Shark, (de majdnem ugyan az) azért sztem óriási különbség van a FC és FC2.0 között. Kicsit nézelődj még és ne elsőre ítélj...

• mcsaba
    Most vettem meg az FC2-őt és örömmel láttam hogy új helyszinnel bővült, azaz új helyszin lett csak mert a Krim sziget tök üres, benne van csak nincs rajta semmi. Tudja valaki mi ennek az oka? Miért nem csinálták meg ezt a részt is? Vagyis miért nem tették bele mert szerintem a terep grafikáján nem sokat változtattak, a repterek jobb texturát kaptak meg ujjabb modelleket de ahogy nézema táj mintha tök ugyan olyan lenne mint az FC1-ben.
  • Boconadi
    sony vegas
  • Sharks
    Ha valaki tud mondani egy jó szerkesztő progit, akkor majd csinálok ilyen videót...
  • repvez
    jo kis video , de én valami olyanra gondoltam ami multi alatt készült és látszik benne valami olyan hogy összedolgoznak a csapásmérök a vadászokkal esetleg a helisekkel.
    Hogy mondjuk a vadász kabinjából kinézve látni hogy a csapásmérök épp rácsapnak a célpontokra, esetleg forditva.
  • Caterpillar
    Egyik sem igaz! Minden repülőnek és minden földi telepítésű lokátornak más a teljesítménye és ez minden típusnál mást fog mutatni. Saccolni lehet meg leméricskélni és akkor ha kb elképzelés van mi jön szembe lehet tippelni távolságot. Vadászról sugárzásnál a "feles" erősség nálunk (Su-25) már hátraarcot jelent.
  • kezdopilota
    Találtam egy képet a RWR-ről, ami a távolságokat mutatja, ez menyire valóságos? Gondolom egy földi radar mivel sokkal erősebb más értékeket ad de repülőknél valában jók ezek a távolságok?
  • Siluro
    Sorry a dupla postért, itt a videó:

http://www.youtube.com/watch?v=yyORtaFCa3I
  • Siluro
    Igen, amikor egy F-14 géppár lelőtt, ha jól emlékszek, két líbiai Mig-23 -ast. Eredeti rádiózás lett alávágva, nagyon jó kis videó.
  • Sharks
    Fórumon le van írva, de egyébként ott jelentkezel a fórumon...
  • MiG man #17250
    Hali!
    Tudtok segíten abban, hogy a virtualbase.hu serverre hogyan lehet "bejutást" szerezni? Jelentkezés, tesztrep, ilyesmi...
    Thanks all.
  • bgabor
    No igen, de amikor az FC2-es csávó 1200-al ráveti magát egy Eagle-el a kis Kamovra, akkor már a gépágyú és a Vikhr nem nagyon játszik. Oda kéne az R-60/R-73. Persze úgy se lenne egy terminátor, de több esélye lenne. Meg aztán ha már a valóságban is tud ilyet akkor nem volt szép ezt kihagyni a játékból.
  • kezdopilota
    Köszi! Ténleg az volt a gond hogy külön egységenként tettem le. kipróbáltam és mostmár müködik, viszont akadt egy másik dolog ami nem teljesen világos. Úgy állitottam be hogy az egységeknél legyen felirat hogy jól lássam mi hogy pontosan történik. Én úgy tudtam hogy először keres a radar és azt jelzi a RWR majd ha kilőtte a rakétát azután a rakéta radarját jelzi elsődlegesnek a RWR és ennek a távolságát mutatja, de most ahogy kipróbáltam mintha még mindig a földi radart jelezte volna a RWR és nem a rakétát, ez mitől van és ha igy van akkor honnan lehet tudni a rakéta távolságát.
  • polluxware
    eggyel lejebb:) bocsi
  • LeonSilver
    Külön egységekként tetted be őket? Mert az úgy nem fasza.
  • kezdopilota
    Egy kis segitség kéne, csináltam egy küldetést hogy gyakoroljam a RWR használatát, oroszokat tettem amerikaiak ellen, én Su27-el repültem és SAM HAWK légvédelmet tettem be, először csak a rakétákat, de mivel nem lőttek betettem mind a hármat aminél azt irja hogy sam hawk, persze rájöttem hogy nem volt radar azért nem lőtt, mostmár jelez is a RWR de csak nem lő. Próbáltam a SAM Patriot-ot is, ott is betettem mint a hármat itt is jelzett a RWR sőt meg jelzett hogy be is fogott de csak nem lőnek. Mi lehet a gond? Esetleg utána lehet nézni valahol hogy mit mivel kell letenni hogy müködjön? Kerestem a manualba de nem találtam. Még egy dologra nem sikerült rájönnöm mi akar lenni ez a RWR-nél aminél azt irja "Own aircraft mark on the "light strip"" manual 224 oldal, angolul nem tudok szótárral meg semmi értelmeset nem tudtam kihozni belőle.
  • Sharks
    Ezt most miért nekem írod?
  • polluxware
    fc2-nek semmi szüksége az fc1-hez lényegében.. (teljesen más mappába telepíti)

az egész arról szól, hogy a lock-on mai napig az ubisoft tulajdona, és fc2 ami már dcs engine-t használ, a pár lonci maradék miatt külön nem adható ki jogi dolgok miatt... tehát megeggyeztek hogy kiadhatják relatíve önállóan, de a telepítésnél hivatkoznia kell az 1.0, 1.1 jelenlétére

a platinum verzsön ami önmagában is telepíthető, az árnak egy rész a ubisoft zsebbe vándorol

magyarán aki most kezd el foglalkozni vele ((noob)), azzal kötelezően megvetetik az előző series-t is..... (van ám ráció benne:)

pár regedit fájlal, vagy egy 1.12peccs feltételével átugorható

• MiG man #17242
    Hali!
    Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint a serveren való repülésnél közös server listát használ a két game.
    Üdv!
  • repvez
    egyébként valaki már látott a neten olyan videot a müvészfilmeket kivéve ahol normális harci jelenet van lefilmesitve human stereplökkel esetleg BS és FC2 közös müveletben?
  • Caterpillar
    Igazad van fater, teljesen! Be sem küldenek vadászfedezet nélkül helikoptert műveleti területre. Bár ugye a "Cápa" ebben az esetben is hátrányban van mondjuk a Mi-28, Apache Ah-1, Tiger és társaival szemben mert az ágyú erősen limitáltan mozog...
  • LeonSilver
    lál
    A BS egészen hatékonyan használja a Vikhr-t légi célok leküzdésére. Persze nem egy Aim-54 de helikopterek ellen tökéletes, kis szerencsével és sok gyakorlással lassabb röppülők ellen is használható. Egyébként legyen szó bármilyen kopterről, ha már meg kell magát védenie egy vadásszal szemben az már régen rossz.
  • Caterpillar
    Óóó dehogynem! Helikopterek ellen Vikhr pl kiválló! Sőt ha a légi cél 800 alatt repül akkor még lehet rá indítani. És van rajta egy ágyú is ami sisakcélzóval szintén veszélyes tud lenni. A célzó rendszer ismeri az A/A módot szóval lehet azt használni!
  • bgabor
    Sehogy. KA-50-hez a Black Shark programot indítod, repülőkhöz az FC2-őt.

Annyi a közös vonás, hogy multiplayerben együtt tudnak működni. Pl:ugyanazon küldetésben együtt repülhet a helikopteres a vadásszal. Kis szépséghibája a dolognak, hogy a KA-50 légiharc fegyverzetét(R-60,R-73) nem rakták bele a játékba, úgyhogy nem képes megvédeni magát semmivel szemben sem.
  • hooah
    Valaki tudna segíteni DCS téren?
    Saját küldetés szerkesztésében, valahogy nem tudom soha beállítani, a küldetés célját, mindig mikor előhozom a feltétel ablakot 0.0%-ot ír, ha megsemmisítette ma célt ha nem. Lehet valamit rosszul csinálok ezért valaki elmagyarázná hogy is kellene beállítani?
  • GaBika6
    Megveszed a DCS KA-50-et és 1.0.2 patch felrak és repülsz...
  • MiG man #17234
    Szaasztok!

Nagyon állat a game multiplayerben, egész jó serverek vannak. Abban kérnék segítséget, hogy az FC2-ben hogyan lehetséges (HA) KA-50 helivel repülni?
    Üdv, köszi.
  • Sharks
    Lehet, hogy azért, mert nem az FC kell neki, hanem az alap Lock On...
    Ja, és nem tudom, h a leszedtem, mit foglal magában, de ha nem vettél hozzá kódot, akkor ne is próbálkozz...
  • leonforce
    koszi..!
    letoltottem az orosz szerverrol..
    probalom installalni es kiirja h 1.1 nem talalhato..?(ahhoz kepest h 3 eve jatszom vele)
    mit javasolsz..?
  • GaBika6
    Nem fog belepiszkálni az 1.12-be csak kell neki a telepítésnél. Szal ha érzékeli hogy fent van, akkor tudod telepíteni. A dolgaidat nem tudod átvinni, mivel sajnos nem kompatibilis, de sok minden létezik már ugyan úgy 2.0-ra is.
  • leonforce
    szevasztok..!
    jelenleg a 1.12 flamming cliff-sem van, de szeretnem telepiteni a 2.0-t,viszont sok kuldetesem, mod-om(pl.skinek)vannak telepitve az 1.12-re..
    evvel a tovabbiakban is igy szeretnek jatszani, de ki akarom probalni a 2.0-at is es nem tudom h erintetlen marad e az 1.12 ahogy most van..?!
    minden segitseget megkoszonok..!
  • LeonSilver
    Kicsit megújult és mintha gyorsabb is lenne a LockOnFiles.
  • MiG man #17228
    Hy mindenkinek!
    Egy újabb rendszertelepítés után VÉGRE megint itt lehetek!
  • Sharks
    Attól függ, milyen rakétáról van szó, milyen távolról lövik ki rád, milyen irányból stb., stb... Ez nem éppen az alapokhoz tartozik és sok idő, mire kiismeri és kitapasztalja az ember.
    Gyakorlás, ez volt a kulcsszó. A legjobb, ha profi oktatóval gyakorolsz ilyesmit, mert ő el is tudja magyarázni, hogy mi miért történik és mi az, amit jól vagy rosszul csinálsz éppen.
  • kezdopilota
    Sziasztok. Nemrég használom a Lock On FC2-őt is nagyon tetszik de mindig lelőnek. Sose tudom kikerülni a rakétákat, van hogy olyan pörgésekbe kezdek hogy még meg is szédülök, és szinte minden chaff meg flare-t kilökök de akkor is szinte mindig elkap a rakéta. Van valami jó manőver vagy tanácsotok egy kezdőnek hogy mit érdemes csináljak vagy hogy kéne gyakoroljak? Főleg Su-27-el repülök. Köszi.