Lock On: Modern Air Combat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
(FS2004 topic-ból csórtam) 😄😄😄
Én csak olyanról tudok, amit egy ismerõsöm mondott, hogy látott a buszon vkit, aki már hallott olyan amberrõl, aki látott már repülõt. :-D
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Szal a jelenség van, de mint ahogy Clidey kolléga is rávezetett, az okát nem értem, hogy miért.
OFF VÉGE!
Clidey!
(A válaszodat kérlek a Vitorlázórepülés topikban írd le. Növeljük az én topikom hozzászólásainak számát, ha itt nem kell. 😄D)
Amugy meg kepzeld! Van egy haverom akinek a haverjanak a testvere ismer egy pilotat aki mar vadaszgeppel is dugozott....huuu apaaaam!
Nah csak kell az a vetitovaszon...hova rakjuk?!
sicc <#gonosz1>#gonosz1>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
'Szal engem spec meg ne sorolj a dummies kategoriába ha megkérhetlek....
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Ja és még kiegészíteném az egészet annyival, amit ez egyik vadászpilcsitõl hallottam, hogy dugóhúzó nem csak alacsony sebvességnél következhet be, hanem teszem azt repül egy Mig-29-es 600km/h-val (ami jóval az átesési sebesség fölött van), de mindezt 70 fokos szögben felfele teszi, és teszem azt belelép az oldalkormányba, akkor is be tud dugózni. Annak ellenére, hogy 600 km/h-val megy. Tehát a dugó nincs szoros kapcsolatban az átesési sebességgel.
Szóval a dugóhúzó:
Ez, egy olyan nagyon látványos manõver, ami legtöbbször akaratunk ellenére következik be. A dugóhúzót nagyon illik elkerülni (fõleg alacsony magasságban), mert nagyon értalmas az ön és környezete egészségére. <#hehe>#hehe>
Szóval minden repülõszerkezetnek a leírásában szerepel egy adat, amely annak a repülõnek a legkisebb sebbességét jellemzi (Vmin), vagy más néven mág Átesési sebességnek is szoktuk hívni. Most vegyük példának a Rubik R-26 SU Góbé vitorlázógépet, aminek a legkisebb sebbessége 65 km/h. Ez a szám azt jelenti, hogy e sebesség alatt nem érdemes repülni, mert vagy leadja az órrát, és elkezd merülni, vagyha még bele is húz a parasztja, akkor lesz a dugóhúzó.
És most pedig jöjjön egy kis velõs idézet a Kezdõ Vitorlázórepülõ Tankönyv-bõl. Utána majd elmagyarázom érthetõbben:
"2.2 A dugóhúzó
Korábban szó volt arról, hogy a jobb és bal szárnyat nemcsak egyszerre, hanem külön-külön is érheti széllõkés. Ha kis sebességgel repülünk, ez a veszélyes helyzetben, a dugóhúzóhoz vezethet.
Azon a szárnyvégen, amelyiket az alulról jövõ széllökés éri, az álásszög megnövekszik és mivel már amúgyis nagy álásszöggel repültünk, elérheti a kritikus értéket. A felhajtóerõ ekkor hirtelen lecsökken, az ellenállás pedig rohamosan megnõ: a szárny ezen az oldalon átesik. Tételezzük fel, hogy a bal szárny esett át és ezért a gép balra bedõlt. A dõlés következtében a lefelé haladó bal szárnyon az álásszög erõsen a kritikus érték fölé növekszik, a hossztengely körüli forgás következtében felfelé haladó jobb szárnyon lecsökken. Ezen az oldalon az álásszög jóval a kritikus alatt van, így a feljatóerõ kialakulása is zavartalan, a bal szárny viszont állandó átesésben marad. A két szárnyfél felhatóerõkülönbsége azt eredményezi, hogy a gép hossztengelye körül az átesett szárny irányába magától forgásba jön."
"Éppen ebben rejlik a dugóhúzó veszélyessége. A gép mindaddig pörög, amíg a dugóhúzót elõidézõ sebességvesztést, illetve egyenlõtlen felhajtóerõeloszlást meg nem szüntettük. Különben a dugóhúzó nem tekinthetõ különleges repülési helyzetnek, legkebésbé pedig mûrepülõfigurának, mert létrehozása és megszüntetése egyáltalán nem jár nehézséggel, csupán figyelem és lélekjelenlét szükséges hozzá."
"Dugóhúzóba esik gépünk akkor is, ha az átesés körüli sebességgel repülünk és a csûrõt vagy az oldalkormányt hirtelen kitérítjük."
"Az akaratlan átesés, vagy dugóhúzó a vitorlázórepülõ legnagyobb szegénysége bizonyítványa."
Tehát akkor magyarul:
Tételezzük fel, hogy egy Góbéval repülünk kb. 1000 méteres magasságban, a hátunkon mentõernyõvel, és amögött az oktatóval. Egyszercsak az oktató utasítást ad, hogy a gép orrát tartsuk vízszintben. Ekkor a sebesség elkezd csökkenni, és mikor eléri a kritikus átesési sebességet, akkor felhuzzók a gép orrát, belelépünk az egyik irányba, és beindul a pörgés. (A Góbé jó tulajdonsága, hogy asszem 1 pördület után magától is kijön, de ha mégsem, akkor segítsünk rá pedállal.) Az 1 pördületes dugóhúzó után a magasságvesztésünk kb. 50 méter lesz.
Ami nagyon fontos, hogy dugóhúzó közben a csûrõket használni TILOS!!! Ez azt jelenti, hogy a bottal elkezdünk jobbra-balra kalimpálni dugú közben, akkor kilaposíthatjuk. Mondjuk ez Góbéval és két személlyel szerencsére nem annyira jellemzõ. Inkább a Yak-52-es ami hajlamos rá. (Ha esetleg Yak-52-essel netán dugóba kerülnétek, és nem akarna kijönni, akkor csatoljátok ki magatokat, és boruljatok a mûszerfalra.) A jó laposdugóról pedig tudni kell, hogy általában földig tart.
A dugó egyszerûen elmagyarázva:
A lényeg az, hogy az egyik szárny maradni akar, a másik meg menni. És amelyik menni akar, az kezdi el a pörgést. (Ennél egyszerûbben elmagyarázni nem lehet.)
Videóképes bemutató:
Az alábbi videón az Opitz-os kollégák mutatják be Góbéval a dugóhúzót.
Az alábbi két videó pedig a Condor nevû szimulátorból származik, amely szerintem a világ legjobb szimulátora (bocsika). MÁSZT HEV mindenkinek!
Cockpit view
External view
Dióhéjban ennyi lenne. 😄
Üdv:
DJviolin
Vannak benne fasza kis video-k igen sok géprõl. Onnan jutott eszembe, hogy a www.patricksaviation -ról egyik leszedett video abból lett kiszedve van és csak most vettem észre. (a kommentátor jellegzetes hangjáról...)
F-14 Tomcat Mini-Documentary.wmv néven fut.
(Tudom, hogy nem ide tartozik, de itt vannak ehhez közeli emberek.)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azok jó kis török börtönbe valók!😉 Azok messze födrõl híresek!😉))
Csak hogy ne kerüljenek már el hazulról.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mindig van amugy valami...vagy torokok kurjak szet a a lapom vagy jelez a szolgaltatom hogy egy biztonsagi rest kihasznalva spamelok robotokkal a portalmotorbol kuldozgetnek millioszamra emaileket.. (ezt epp multheten volt..nekem kellett belenyulnom a kodba..de vegulis megoldottam)...vagy brazilok kurjak szet a BoP-ot ...
Pusztuljon az osszes..atomot rajuk!
ON:
Ha ilyen kontabilitási hibák vannak az egyes verzók közt, akkor egyelõre nem teszem fel a FlamingCliffs-et csak ha végigvittem az alapot... (1.02)
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Majdnem ilyen géppel, 1280x1024 4xAA 8XAF, HIGH, azért fölközelben meg füstben meg-megröccen, de mondjuk még nem próbáltam az 1.12a-t ...
Sajna Lonci 1.02 is elég bugos ám 😞
Ajánlom nézelõdni az MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Virtuális Repülõbázis honlapját és fórumát, elég sokminden ott van, és kellõen értelmes kérdésekre szivesen válaszolnak is ... segítõkész brigád 😊 (Na meg profik is ...)
MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Virtuális Repülõbázis
És itt a letöléseknél ott az összes Manual ... (Mellesleg www.lockon.ru-ról ingyenesen letölthetõ, csak asszem regisztrálni kell ...)
link: VMH 59. doksi letöltések
Trackok ... nem mindegyik track-el van probléma ... De pl. a Tutorialok fele ilyen ... Ezért írják oda hozzá, hogy melyik verzióval lett készítve ...
A küldetések is ilyenek ... van ami mindhez jó, de van ami csak 1.1 felett és van ami csak 1.02-vel!
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"
Egy gödör ásásán kivül kevés dolog az, amit az ember legfelül kezdhet
Egy gödör ásásán kivül kevés dolog az, amit az ember legfelül kezdhet
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
Az hogy egyik ar € a masik $ ne szamitson bankok ugyis $-ban szamolnak el (Visa karytanal biztos mert a kartya amerikai (Visa ceg)), ugyhogy az €=>$ arfolyam szamit ami jo alltalaban. De ha nagyon zavar vedd olyan helyrol ahol $-ban adjak.
Ingyenes manual-t nem láttam csak fizetõset... tudnál adni egy linket?
Mégvalami:
ilyen gépem van: 2200Mhz AMD - 2GB 400Mhz - 7900GT 512MB
beállítások: 2AA, 16AF, VSync, High. A kifutón elég kevés az fps (~15) de amikor a levegõben vagyok 2-3x ennyi 😊 Ez normális, hogy ennyit menjen?
A magyar manual úgyis csak pár oldalas, és a menüvel foglalkozik csak + mission editorral (Az enyémben pl. nem is volt manual ...)
Én leszedtem az FC Manualt, kinyomtattam és lefûzettem 😊
\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"