Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Ez biza igy van..es utana mikor dolgozni kezdtem es magamnak "szponzoraltam" dobbentam csak ra hogy meg a makettezes is komoly penzebe kerult a szuleimnek...pedig akkor meg nagyon "tesco-gazdasagos" modon uztem...

Szal igen a korcsoportok es a szemelelet...biztos vagyok benne hogy DJviolin is rajon es megvaltozik majd ha magat kell szponzoralnia, es meg melette elnie is kell....
Részben igazad van... A netet télleg nem én fizetem, hogy beszólhassak... Nah de ha én gépet fejlesztek, azért egy nyarat végigdolgozok általában napi 8 órában mint ahogy írtad... És ezt is csak azért nyáron mert az év többi részében tanulok.
Az a probléma, hogy teljesen külömbözõ korcsoportok állnak szemben egymással. Az egyik a saját pénzébõl mûveli a hobbiját, mert már jómunkás ember, a másik meg ezt nem teheti meg, mert az iskola fontosabb, de mint te is írtad neked is volt hobbid, amit tanulóként még nem biztos, hogy te szponzoráltál... Azt hiszem ez az élet velejárója...

Písz! <#dumcsi>
Nem érted az iróniát.

Ezzel csak arra céloztam, hogy mindenre kíváncsi vagy. Belevájsz és belekötsz még a legkiseb dolgokba is.

Visszatérve a tiszteletre:
Tisztelnélek, ha úgy érezném, hogy méltó lennél rá.

És mellesleg ilyen sértegetések után az ember már nem törõdik azzal, hogy kap büntipontot vagy nem. Ekkor már személyes ügy.

Én részemrõl befejezem a vitát.

Seaweed
Mondtam pont...majd jo 10 ev mulva terjunk vissza erre a temara, es meglatjuk hogy latod a mostani magad majd akkor!

Masik meg hogy ne szemelyeskedj mert meg a vegen begyujtesz egy biletat a neved melle ocsi....

Amugy meg mit jossz itt nekem allandoan a beloled arado valadekokkal?! Ki a loszerszam kivancsi ra?! <#gonosz1><#nevetes1>
Hát de k*cs*g vagy. Hagy ne mondjam. Úgy látszik a korkülömbségbõl még nem fakad emberi megértés.

A szakács pedig egy helyi nõ volt aki ilyen alkalmakkor szokott fõzni.

Arra nem vagy kíváncsi, hogy milyen színût hányok?

Ááh nem lehet így flémelni bage...
Seaweed
Ezzel en pontot is tettem az ugy vegere.
Seaweed
Lol...szakacsot! Ezt ki kerdezte toled?! Miert? kotelezo nagy felhajtast csinalni ballagasra..foleg egy nyolcadikos hulyegyereknek?!

Mellesleg mielott elkezdesz szemelyeskendi kb tiszelt azt a 10-12 ev korkulomseget ami koztunk van kisfiam! <#ejnye1>
Seaweed
Nem azert baszogatom mert az csinal amit szeret...ezt meg te nezted jol oda!...akkor minek is szolaltal meg?! Kerdezett valaki?!

HANEM az arcaert ami akkora hogy mar komuvest hivtam hogy kivegye az ajtofelfat...mikozben fingja sincs arrol hogy az o "hobbija" mibe iss faj valojaban....
Becsulendo az igyekezete szo mi szo..en is ilyen voltam enyi idos koromban..aztan teltek multak a hosszu evek es rajottem hogy a repulesen kivul van mas is...az elet elni kell es megelni...es egyre inkabb sokkal olcsobb hobbik fele fordultam..ma mar nalam a repules es leginkabb a vagy leredulakodott makettezesre es szimezesre (ez ma mar egyre hajlvanyabb...sajna nem birom penzel es foleg esszel kovetni a gepvasarlast ezen terulethez!)..es mint mondtam orulok a lyuknak!

A Masik meg hogy mondod te!? Aki megintcsak nem dolgozik meg a penzert..hanem apuci meg anyuci szponzoralja a kis "hobortjait" a draga gyereknek...meg a netet is fizetik neki hogy itt ossza az eszt!
Sicc csond! aztan ha megdolgoztal napi 8 vagy meg tobb oraban a penzert nyiltakozhatsz!
Figyelj te ******. Ballagáskor a rokonoktól kapott pénzt odaadtam hátul anyáméknak, hogy legyen mibõl kifizetniük a szakácsot. Ezt a pénzt fél év múlva vissza is kaptam. Szóval nekem tiszta a lelkiismeretem. Nem egyszer segítettem ki õket a saját zsebpézembõl. Borzasztóan melléfogtál, mert olyan embert baszogatsz, aki abszolút nem érdemli meg a piszkálásodat.

Seaweed
Franko...kb egy evig klene ra kuporgatnom...befizetnem a szamlaim es nem elnek 12 honapon at csak vegetalnek erte...tok kiraly, megeri! Hol lehet jelentkezni?...azonnal menni akarok! <#nevetes1><#gonosz1>
Mivan Seaweed unatkozol, hogy egy szegény 17 éves srácot baszogatsz, aki örül, hogy azt csinálhatja, amit szeret??

Ennyit a gyerekességrõl azt hiszem...<#shakehead>
Seaweed
"17 éven át elmaradt zsebpénz "

Aztakurva! Mintha ez jarna!

Fuu ez kiraly...reg lattam ilyen szelesvasznot egy gyerektol! LÁL
Seaweed
Hat ezert tenyleg megdolgoztal...tobb mint a felert SEM!...Gratulalok!!..buszken hirdesd az iget..Szerntem most maradj csondben! Aztan ha felnottel es dolgozo ember leszel, terjunk vissza a temara!
ÉS még mielõtt abba is belekötnél, hogy anyuék megtámogatták 15ezer forinttal a vitorlázórepülésemet, elmondanám, hogy az a 17 éven át elmaradt zsebpénz pótlása. Szal meg kurvasokat is segítek nemcsak munkában nekik.

Elmehetnél adóellenõrnek ha ennyire szeretsz mások életébe beletaknyálni Seaweed.

Reaper
Igazad volt! 800k +ÁFA ill. elmélet, szal misi környéke!

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

A 8.-os ballagásból félretett pénz: 40ezer

Számítógépes karbantartás: 10ezer

Szamócaszedés: 20ezer

Anyuék besegítettek: 15ezer

Arra is kíváncsi vagy, hogy milyen színû a taknyom? Vagy elég lesz csak az adóbevallásomban leírnom.

Seaweed
Gondolom iskolaskent agyondolgoztad magad <#nevetes1>
Honnan szürted le, hogy anyámék szponzoráltak. Az egész 85 ezret én küzdöttem össze. Ne nyilatkozz más nevében, ha nem ismered!

Seaweed
"de rendkívûl olcsó is"

Majd ha megkeresed a penzt ra es nem apuci-anyuci fizeti be helyetted a penzt, akkor mond 2006-ban hogy 85 ezer forint "rendkivul olcso" egy olyan hobbira (az elindulasra!!!) koztudottan az egyik legkoltsegesebbek koze tartozik az egesz vilagon!
Nemtom. Annyira nem vagyok képben a motorosokkal kapcsolatban. Szerintem 1 millió körül.

Viszont vitorlázóra csak 85ezer forint. 😊 Igaz persze, hogy sokkal szenvedõsebb mint a motoros repkedés (gondolok itt a termikelésre, meg az egésznapos géptologatás, stb., stb.), de rendkívûl olcsó is.

sure
OFF

Ennyi offszpemm között úgyse számít...de láttam, köszi.

ON

Isten nem bottal, hanem VMware.

Reaper
Én is furcsállottam elsõre a 800k-t, mert én is milla környékérõl tudtam, de haverom most csinálja ennyiért.

Seaweed
"koszonom szepen"....inkabb orulok a lyuknak....
Seaweed
Regen volt jo..beleptel az MHSZ-ben aztan ereszd el a hajam..."akarmi" is lehettel onnan....es meg van aki szidni meri az regi rendszert!? Huzzon a picsaba.....
Papirzacsi
800k nagyon "kevésnek" tûnik.
A skytaxi csinál 830k-ért PPL-t, de ebben nincs benne az áfa.Ami áfával majd egy milla.
Skytaxi
Ennél olcsóbban csak UL-re képeznek.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Seaweed
Mondoim en hogy lotto5-os aztan visszeterhetunk ra....(ezert nem is erdekel engem a repules "ilyen szinten"..orulok hogy lyuk van a seggem....)
Reaper
A 200 órához ami a CPL-hez kell, na ahhoz tényleg!:-D

Seaweed
Nah jo ertem en..de ezekhez mar szponzor kell <#hehe>
Reaper
Én se hobbiból raknám le, hanem utána irány IFR, aztán ha megvan a szükséges repidõ, akkor CPL...

Seaweed
Bazzeg nekem 800K sose lesz egyutt...orulok ha az en kis hobortjaim (amik igyse olcsok) osszejonnek 3-4 de van hogy 5-6 honap alatt...nem 800K-s tokfelesleges PPL vizsga....
Mert ha lenne zse rogyasig....lenne sajat gep..de igy..."hulye vagy?" meg kocsira se tellik nekem! (jogsim(B-s) sincs mai napig!) Bringas vagyok meg mindig ...(arra is most koltottem vagy 150-200K-t 2 honap alatt es az osszes felretett zsem eluszott..)
Reaper
Irigykedsz?:-D 800k környékén mozog, szal nem lottó 5-ös!😊

Seaweed
Mivan csak nem le akarod tenni?! Megutotted a lotto5-ost?! Vagy mar elore a szeptemberi minimalber emelesre dorzsolod a tenyered?!<#hehe><#gonosz1>
Reaper
Na, te jobban képben vagy ezzel kapcsolatban! Én vmi német fószerrõl tudtam:-D PPL-rõl van vmi infód? Pl. mennyit kóstál Jakabon?

Ezt a jakabi reptér volt tulaját kifelythetnéd. 😊 Eléggé zavaros:

Imre bácsi 10 évvel ezelõtt megvásárolta a földterületet, és odarakott egy hangárt. Jött Mészáros úr, aki megcsinált a Mészi Air Service hangárt. Utána jött Géza bá, aki megcsinálta elsõnek az Aero Hotel-t, utána az éttermet, és a sportcentert. És asszem legutoljára jött az Autóflex Kft. feje, aki letelepített magának egy hangárt. Ebbõl kitûnik, hogy a Jakabi reptérnek nem egy tulaja van, és nincs volt tulaj, mert az összes tulaj az elsõ a sorban.

Reaper
Hát már jó pár éve "nyugdíjas"😊 Amennyire én tudom a jakabi reptér volt tulajának volt a pilótája anno fõállásban, mostanság meg Malévozik tudtommal.

DummyBoy
Hmmm ... a fõ dummy az én vagyok <#hehe>

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Igen. jakabon tevékenykedem.

Jaja. Oktat. Vasárnap vele repültem. Kitekertünk 1000 méterig, ahol átadta, és gyakorolhattam az egyenes repülést, fordulókat, és az egyik termikben is próbálkoztam.

Régen is szivarozott? 😄

Aszondod már nem aktív? Lehet, nem tudtam.

Reaper
Ugyan írhattam volna egybe is a három hozzászólást, de akkor te ezekszerint Jakabon tolod?

Reaper
Mondjuk õ ezer éve nem 29-es pilcsi már...

Reaper
Hehe Czimbi jó arc!:-D Oktat még?

Nem. Czimber Jani mesélte még anno az év eleje, általános elméleti beszélgetésen.

Reaper
Csak nem a Büri az?😊

Bucser
Most mi lesz velem?<#wow2><#zavart2><#wow3><#nemtudom>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Papirzacsi
Gondolom a gáz belõled jön.<#idiota>
Ne is álmodj, hagyom, hogy hülyén halj meg.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bucser
ohh it mindig gáz van csak egy kis szikra kell a flamehez😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Némá dugóból flém pffff...<#idiota>
Bucser
Ez így igaz! Te meg majd májerkodhatsz szabadon hogy mindent mennyire jól tudsz.<#wow2>

Ebbõl nem kell viccet csinálni. Nem egy sehonnai ismerõsödtõl hallottam a buszon, hanem egy igazi vadászpilcsitõl, aki nem ma kezdte a szakmát.

És most nem az a kérdés, hogy a jelenség van vagy nincs, hanem amire Clidey is rávilágított: Nem tudom, hogy miért van! 😄