Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
hurrazzunk akkor most nagyon....tegnap le se jott...(gondolom minden kocka toltotte)...ma akkor meg le se szedem...ugysejatszok vele... majd ha!
Boconadi
Na akkor már csak az fps növelés érdeke miatt is felrakom.
Nah helyretéve az aggódókat:

Az ED elmehet a 'csába! Az 1.12b tökéletesen megegyezik az 1.12a verzióval kompatibilis is vele... A különbség a Vista támogatás és egy új Starforce!

Van CD -s verzióhoz van, Webeshez, meg Goldhoz is...
A telepítésnél meg igen 1.12a -t ír és a végén a readme is 1.12a verziószámot ír...

Ettõl függetlenül nekem tényleg. +10 FPS <#mf1>
CodeRed
Nektek a patch telepítésénél 1.12b-t ír ki? Mert nálam az 1.12a felirat van a képen is és a szövegmezõben is. Lehet, hogy elfelejtették kicserélni a képet és átírni a szövegmezõt, vagy valahonnan temp-bõl a fájlnevek hasonlósága miatt az 1.12a-t kezdi kicsomagolni? Én már átböngésztem az egész vinyót, könyvtárszerkezeteteket, hogy hol maradhatott valami az 1.12a-ból de semmi. Esetleg van valami mód arra, hogy az 1.12b telepítõjét "szétszedjem" és a fájlokat egyszerû másolással felülírassam a régiekkel?

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

Boconadi
még csak a cd-s változathoz van?

Akarom mondani: rá tudom rakni a netrõl leszedett lock on -omra?
Seaweed
nah majd feltszem....bar kar sietnem vele...winreintall elott se tudom mar megmondani mikor jatszottam lockonnal utoljara reinstall ota se...
Seaweed
"Corrected bugs and added features 1.12b
# Compatibility with the Windows Vista Operating System.
# "Ghost" spikes and nails on RWR SPO-15 and TEWS bug fixed.
# Corrected target acquisition for SAM depending on range to given target. SAM's will now engage the closest target first.
# Random MP ("Multiplayer") black screens fixed.
# Fixed incorrect MP flaps animation on A-10A. Removed combat flaps position on F-15C and Su-33.
# Engine sound on MP aircraft will play correctly now according to actual RPM.
# Upper inlet animation on MP MiG-29 during engine startup sequence is fixed.
# Canopy open/close speed on all MP aircraft is now correct.
# Increased the power of the anti tank mine (landmine object in the Static Objects list).
# F-15 HUD target designator "freeze" bug fixed.
# The target range is no longer displayed on the F-15 HUD in HOJ mode.
# F-15 VSD target bearing indication fixed.
# F-15 radar scan width settings no longer reset after locking a target.
# F-15 range to target HUD indication when AIM-9 selected is fixed.
# F-15 TWS designated targets are no longer tracked when a target goes out of radar FOV when using a narrow azimuth.
# Su-27/33 and MiG-29A/S/G HPRF and MPRF head-on detection range is fixed.
# Jammer detection range logic fixed.
# Spectator's ping logic fixed.
# SAM missiles can not longer see targets thought terrain.
# Ship Fiendly Fire bug fixed.
# Application/PC freeze when changing object in mission editor when summary window is active is fixed.
# A2A missiles resistance to passive counter-measures is tuned.
# Standard Flight Model aircraft take-off shaking effect in MP removed.
# Game block during mission loading which was appearing at the end of month is fixed.
# Implemented a new joystick profile system. Now a player can use several joysticks of the same type and name. Each joystick instance will have a unique configuration file by way of a uniquely assigned GUID.
# Axis smooth logic fixed.
# The drag index for ECM MPS-410 "Omul", L-081 "Fantasmagoria", ODAB-500 has been decreased.
# AGM-114 and AGM-65E missiles now have the proportional navigation type homing.
# BGM-109, P-700 and P-500 missiles main engine operation time is fixed.
# CH-47D, SH-53E, AH-1W, UH-60A, Mi-8 will operate from carrier deck now.
# Target aspect indication in track mode is fixed.
# STT track memory logic fixed.
# F-15 radar freeze bug fixed.
# Rearm using Alt-R is fixed.
# The indication in STT mode on Russian fighters with range to target more than 100km is fixed.
# Kh-55 cruise missile removed.
# Tu-22M3 is no longer carries the Kh-65 missiles.
# The bug with vehicles positions located over structures in MP is fixed.
# EOS lock range is fixed.
# 9M114 ATGM warhead strength is tuned.
"
Jah és egy gyors tapasztalat kb +10FPS átlagban... <#wow1>
WOW

The new patch (version 1.12b) is released for "LockOn 1.1: Flaming Cliffs" simulator.
Thursday, 26 April 2007
CodeRed
Estére mgpróbálom felpörgetni a turbinákat.

CodeRed
Köszönöm! <#integet2>

HB
Boconadi
megünnepelhetnénk egy jó kis lonci partival :-)
ColdFire
BSZN CodeRed

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Molnibalage
De melyik az ég és melyik a föld? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Gundark
Ezért Seaweed fõinkvizitor személyesen gyújtja meg a máglyádat <#buck> Ég és föld a két motor.

/me egyet ért <#violent>
Seaweed
Uristen! neeeeeeee <#falbav>

Istenkaromlas! Hitetlen gyahur!
Boconadi
értem.
A Lock On alatt?

A Lock On még mindig a Flanker 2.0 ra épül... A "flakon" teljesen más kategória semmi köze hozzá...
Boconadi
ha jól tudom a falcon 4 motorja duruzsol alatta. Jól tudom?
Lehet rosszul emlékszem de szerintem az engine korlátja hogy csak kettõ célt tudsz egyidejûleg támadni...

Nem mellesleg az F-15 semmivel sincs rosszabbul kidolgozva mint bármelyik másik orosz vadász sõõt! A Su-33 is tud egyszerre 2 célt támadni mégsincs benne a játékban...
Boconadi
Szerintem ez a játékban nincs kidolgozva (de ismétlem csak szerintem, mivel még nem jöttem rá). Valljuk be, az f-15 -öt tényleg elhanyagolták.
Boconadi
így már nekem is világos.
A kérdés az hogy milyen lokátor van a gépben: AN/APG-63, AN/APG-70, AN/APG-63(V)1, AN/APG-63(V)2 vagy AN/APG-63(V)3.. Az utóbbi kettõ már AESA radar!

A Lock On ban vajon melyik van az F-15C ben?
Azért nem használtam, mert az elõttem lévõ üzenethez tartozik... bocsesz
"TWS = Track While Scan (egyszerre 2 célt tud támadni aim-120 -val "Alt+I" betû)" - és mi van a 8 cél támadásával, amit Boconadi írt?
Bucser
mit?

Használjátok amár a válasz gombot az istenit neki....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ez engem is érdekel, mert én nem tudom... valaki elmondja?
Kivételesen most nem a basztatás végett kérdeztem csak kíváncsi voltam, hogy tudod e mit "lát" a radar meg tudod e mi az az infravörös FÉNY tartomány...

Az F-15 soha nem is látott infravörös céljeleket, mert nincs rajta EOS... Ez a Lock On -ban az orosz típusok kiváltsága. Biztos észrevetted már a kabin elõtti "dudort" noh az a Kolsz ez egy optikai! Eszköz, ami távolságmérésre és a hajtómûbõl kiáramló hõ érzékelésére találtak ki... Okos cucc, mert az IR raksik keresõfejének is meg tudja mondani merre is, kell keresni a célt a lokátor bekapcsolása nélkül. Ezért is maradhat észrevétlen (kisugárzás szempontjából) egy orosz vadász...
A fentebb említett cucc az "O" betû de még egyszer leírom csak orosz típusoknak van...
Aztán ott van az az "I" betû is, ami mégsem olyan egyszerû (legalábbis 1.1 -tõl) mert van legalább 3 üzemmód az orosz típusokon is: Egy automata, egy, amikor tudod, hogy feléd repül a cél, amit keresel, és egy, amikor pedig veled megegyezõ irányban!
Az üzemmódok között a felderítési távolság a különbség de ez gondolom egyértelmû...

Az F-15 nek pedig valóban okos radarja van. Lock On -ban Tud STT -ben dolgozni, TWS ben, HOJ -ben, VS -ben, BORE -ban, GUN -ban és FLOOD -ban...

STT = Single Target Track (megegyezik az orosz típusokon használatos üzemmóddal "I" betû)
TWS = Track While Scan (egyszerre 2 célt tud támadni aim-120 -val "Alt+I" betû)
HOJ = Home On Jam (ezt automatikusan kapcsolja és értelemszerûen, csak ha a cél ECM -et használ ilyenkor automatikusan, átáll a zavarforrás követésére )
VS = Vertical Scan (Õ a "3" -as üzemmód... Ez az üzemmód is létezik az orosz gépeken... Lényege hogy 2,5°os oldalirányú és -2° -tõl +55° -ig függõleges irányú mezõt pásztáz és bármit, ami 10 tengeri mérföldön belül van automatikusan, befog STT módban követve a célt tovább)
BORE = Bore Sight (Õ a "4" -es üzemmód... Ennek lényege, hogy ha 10 mérföldön és adott körön belül van automatice befogja, legjobban a gyors célbefogáshoz használható látótávon belül...)
GUN = Auto Guns (gondolom ez elég egyértelmû, hogy a Vulcannal történõ harcban használatos üzemmód... A lokátor egy 60°széles +-30°és egy 20°magas mezõt pásztáz és meglepõ fordulatként szintén 10 mérföldön belül, befogja a célt automatikusan.. Jah igen a lokátor ilyenkor szintén STT üzemmódba vált...)
FLOOD = (õ a "6" -os üzemmód.. Ilyenkor a lokátor egy 12° os nyílásszögû tölcsért "eláraszt" (ahogy a neve is mutatja) egy folyamatos energiahullámmal... Ebben az üzemmódban soha nem fogja be a célt a rakéta keresõfeje automatikusan a legnagyobb radar-keresztmetszetû célra áll rá! A limit itt is 10 mérföld)

Hüha kissé sok lett, de talán akkor mostmár tisztán látható, hogy az F-15 milyen üzemmódokban tud dolgozni...

Nem mellesleg teszem hozzá, hogy ez bizony benne van ám a Manualban is, csak egy kis idõráfordítást igényel!
Boconadi
sehogy 😊

hagyatokmá
Az F-15 radarja hogyan érzékeli az infravörös jeleket?
Boconadi
nincs is olyan 😄, nem tom mé használom mindig :S
Bucser
MI az az INFRAVÖRÖS RADAR??????????

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Boconadi
Az f-15-re egyetlen IR rakéta szerelhetõ, a sidewinder (AIM-9), ami rövidhatótávú rakéta. (Hacsak nem használod azt a hekker progit, amivel bármilyen rakétát felrakhatsz bármilyen gépre. Habár ez egy köcsögség szerintem, és nem szeretem aki használja)

A hármast félreolvastam bocsi.
Szóval az IR -rel akkor van kisebb esélyed, ha az ellenség tudja, hogy merre vagy. De ha például ezt nem tudja, és az infravörös radar-t használod, akkor az ellenség azt sem észleli hogy te észrevetted a radaron. Így olyan közel tudsz hozzá kerülni, hogy biztos vége legyen az illetõnek. (Legtöbbször érdemes mögé kerülni)

2. Nem tom mi az az EOS 😄. (Habár ha jól emlékszem Electro-Optical Survelliance System) Nekem úgy mond, hogy I vagy O betü, mert ilyen szaknyelveken én nem nagyon értek! <#hehe>

1. Azért van infravörös jel, mert az f-15 -ös infravörös jeleket és radar zavarást fog a lock on -ban. Az F15 radarrendszerét nem kell nagyon bonyolultnak venni a játékban (pedig valójában marha bonyolult és sokszáz opciója van, csak a játékon belül nem dolgozták ki). Ha tudod hogy kell használni ne akarj bele menni a bonyolultabb dolgokba, mivel abban én nem tok segíteni 😞 Kérdezd itt a többi szakembert! 😛

Rákeresgettem neked a radar -ra és az f-15 radarjára.

Az F-15 radarja ultramagas frekvenciájú, integrált elektronikus lefogó egységgel rendelkezik, amellyel azonosítani és zavarni tudja az ellenséges radartevékenységet. Saját és idegen felismerõ rendszerrel van felszerelve, amellyel nemcsak a repülõgépeket, de az amerikai és más szövetséges földi bázisokat is azonosítani tudja. A radar megtudja állapítani hogy éppen, milyen gép közeledik felé. Hogy minek a segítségével? A radar egy jelet küld a repülögépre, és ami arról visszaverõdik, az tartalmazza azt, hogy hány hajtómûves gép, a hajtómû nagyságát, szélességét, dõlésszögét, és még sok egyéb más adatot, amelybõl kitudja szûrni, hogy milyen gép közeledik. (Ez bele van táplálva)
Tartalmaz INS és GPS navigációs rendszert, a Samsung Thales elektronikus zavaróberendezést és a besugárzásjelzõt.
A radarja egyedüli a világon. Képes egyidejûleg nyolc AMRAAM rakéta számára pályakorrekciós jeleket kidolgozni. Ennek tömeges repülõgép- vagy cirkálórakéta-támadás elhárítása során van jelentõsége. Egy további érdekes üzemmód is rendelkezésre áll, ami ugyancsak egyedülálló.
A radar manõverezõ légi harcban a látómezejében lévõ azonosított ellenséges gépeket a rendelkezésre álló fegyverek számától függõen egyidejûleg kijelöli a kis hatótávú AIM-9 "Sidewinder" rakétákat, amelyek késedelem nélkül akár másodpercenként indíthatók, a hosszabb idõt igényelõ sisakdisplay-vel vagy manuálisan végzett célmegjelöléssel szemben.

A radarok észlelési távolsága nagyban függ attól, hogy mennyi jelet ver vissza a célpont, ezt pedig a radarkeresztmetszet adja meg, amely a radar által átlátható felületet jelenti, négyzetméterben megadva. Egy B-52-es bombázónál ez akár 100 négyzetméter is lehet, egy átlagos vadászgépnél mintegy 2-5 négyzetméter, egy modern vadászgépnél, mint a francia Rafale mintegy 0,75 négyzetméter, a lopakodó gépeknél, mint az F/A-22 vagy a B-2A pedig kevesebb mint 0,01 négyzetméter. Ez utóbbiból következik, hogy ezek sem teljesen láthatatlanok a radarok számára csak olyan kevés radarsugarat vernek vissza az adó felé, hogy nagyon közel kell lenniük ahhoz, hogy észlelni tudják õket. Egy modern fedélzeti radar egy átlagos vadászgép méretû célt 100-200 km-rõl képes érzékelni, egy modernebb, kisebb radarkeresztmetszetû gépet viszont már csak 50-100 km-rõl, egy nagyméretû célt, mint egy B-52-es bombázót, vagy egy nagy utasszállító gépet azonban akár már 400 km-rõl is.
bocs, lemaradt a kérdõjel az 1. pont végérõl... Egész pontosan így van a vége: Ez lehet?
1. Én ezt értem, csak azt nem, hogy a radaron miért van infravörös jel... Ez lehet

2. Van-e különbség a radar és az EOS között, és ha igen, akkor mi? Mert mindkettõt radarnak neveztet, és kicsit meg vagyok zavarodva...

3. "Persze hogy nagyobb". Most ez az infravörösre vagy a radarra vonatkozik? A lentebb említett feltételek mellett IR vagy radar?

köszi a helpet
Seaweed
persze...rendszeresen fel literes sörrel teli dolgokat emelgetek!

ColdFire
#11000 😄DD

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Gyúrol e? <#eplus2><#hehe>
Seaweed
<#hehe>

"Kutyabol nem lesz szalonna!"
Seaweed
höhö..ahhoz meg sok sportszeletet le kell gyurnod! <#gonosz1>
sure
Bucser, #10998 asszem tárgytalan... <#nyes>

Isten nem bottal, hanem VMware.

ColdFire

Boconadi
nem <#mf2>
Seaweed
höhö..semmi komoly..csak flame gerjeszto beindult....de ez mar szinte megszokott itt....
A lelkem szegeny most nem jol viseli a megprobaltatasokat (mindenki baszogat mindenkit 😛)...evvan! <#gonosz1>
Kandurex
na, mi van jó madarak? 😉 Elüldözitek a házigazdát? Pedig nem akar õ rosszat, na! 😊

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Hát tod van a kijelzõ izékebigyó amin vannak a vonalak meg a csíkok meg néha pöttyök és akkor az a kijelzõ az hõt termel és akkor annak van ilyen infravörös kisugárzása is nem?<#idiota>
Bucser
Elmeséled nekem, hogy a radaron hogy látszódik az "INFRAVÖRÖS" jel?

Boconadi
1. Ellenséges gép a radaron (erre a négyzetre kell rávezetned a két kis vonalat, majd tab-ot nyomni)
Radar, ha befogta a jelet
Ellen befogva a HUD-on

2. Ezt nem értem

3. Persze hogy nagyobb, de F15-nél nem számít ha magassabban illetve kicsit odébb van, mivel automatikusan scannel fel, le, jobbra, illetve balra. Neked csak a szkennelési távolságot kell állítanod.