17989
  • MiG man #17548
    Bocs, újratelepítettem a játékot MODok nélkül (csak az 1.0.2. patch-et telepítettem), de ugyanaz lett a végeredmény. Egyéb ötlet?
  • MiG man #17547
    Tehát az efA mod 2.0 üti? Köszönöm a villámgyors segítséget!!!!!
  • Sharks
    Tiszta FC-re kell pakolni, más mod ne legyen fent.
  • MiG man #17545
    Sziasztok!
    Abban kéne egy kis segítség, hogy mit csinálhatok rosszul. A probléma a következő: LO FC2 +1.0.2 patch fent van, efA mod 2.0 fent van, a lent linkelt MiG-21 modot feltettem (ModMan nélkül), de a 21-es betöltése után agy műszerfal és a gép 3D képe nélküli táj jelenik csak meg (plusz a gép árnyéka látható csak). Tud valaki megoldást?
    Köszönöm!
  • Sharks
    MiG-21 mod
  • Siluro
    Ne akadj fent részleteken, a szándék a lényeg. :)
  • bgabor
    Lol, sikeresen elírtam az AMRAAM nevét, mint holmi lökött indexes újságíró.
  • bgabor
    Ó, ennyire nem nehéz ez. Ahogy bekapcsolod a radart I-vel, azonnal pásztázni kezdi az előtted levő 315-45 fokos szögtartományt, vízszintesen és függőlegesen is.
    Ilyenkor ki is jelzi az érzékelt célokat a HUD-on, csak rá kell vinni a kis négyzetet az egyik célpontra, és megnyomni a befogás gombot(TAB). Kész is, innentől a radar befogva tartja a célt, amíg csak az ki nem megy a működési zónájából(pl:mert a hátad mögé kerül) A gép szólni fog, ha kilőheted a rakétát(Launch Authorized), és akkor meghúzod a ravaszt.

A radar keresési tartományát csak akkor kell változtatni, ha valamiért nem azt szeretnéd, hogy az alapértelmezett tartományt, azaz az előtted levő területet pásztázza, hanem mondjuk vízszintesen 270-0 fokig, vagy ilyesmi. Nem túl gyakran használt funkció ez, ne is foglalkozz vele.

Az ellenséges radar jele alapján befogni a célt nem lehet, szerintem amire te gondolsz, az a HOJ(Home on Jam) funkció, amit két amerikai rakéta, az AIM-120 AMRAMM és nagypapája, az AIM-7 Sparrow tud. Ilyenkor az radarzavarást végző gépre, a zavarás forrására lehet kilőni a rakétát, saját radar használata nélkül. Ez sem túl gyakori funkció.

Orosz gépeken radar használata nélkül befogni a célt a hőpellengátor nevű berendezéssel lehet, amit az O betűvel lehet bekapcsolni, ez gyakorlatilag egy infravörös érzékelő, ami szintén az előtted lévő területet pásztázza, mint a radar.
    Előnye, hogy a radar használta nélkül fel lehet vele deríteni az ellenséget, lévén hogy a radarral ellentétben erre nem riaszt be a célpont radar-besugárzásjelzője.
    Rakétát is célra lehet vezetni ezáltal, orosz gépeknek van is extrém nagy hatótávolságú hőkeresős rakétája (R-27ET) erre a célra.
  • kezdopilota
    Ok, köszi.
  • LeonSilver
    Itt és itt nézelődj.
  • kezdopilota
    Köszi a meghivást, gondolom ti egy csapat vagytok, mivel többesszámban beszélsz,de nem tudom milyen csapat vagytok és pontosan hogy hogy tudnék hozzátok csatlakozni. Kérlek ird meg, ha esetleg nem nyilvános akkor privátban. Köszi.
  • Sharks
    Elég sok kérdésed van. Ezekre hiába kapsz itt választ, nagyon nehéz elsajátítani a gyakorlatban, ezért inkább azt javaslom, hogy gyere fel hozzánk valamikor ts-re és gyakorlással egybekötve elmagyarázza neked valaki. De egyébként nagyon jó kérdéseket tettél fel, biztos foglalkoztál már egy keveset a repüléssel...
  • Boconadi
    Az mitől van hogy néha mutatja az ellenséges gépeket a kis képernyőn, néha nem, de a HUD-on olyankor is mutatja?

Változtasd meg a 'kis képernyő' felbontását.

Az infra kereső csak akkor találja meg az ellenséges gépeket ha nekem háttal vannak, vagyis a hajtómüvük felém vannak, vagy ha az orruk van velem szembe akkor is be tudja fogni?

Nem, ha szembe vannak veled akkor is betudod fogni, csak jóval kisebb távolságból.

Hogyan tudom azonositani az ellenség vagy baráti gépeket?

Mutatja az MFD körrel illetve háromszöggel.
  • kezdopilota
    Sziasztok, már egy ideje játzom a Lock On-al, pontosan az FC2-vel, a repülés már jól megy, de most már szeretnék harcolni is, ehez kéne egy kis segitség. Most a radar használatát tanulom, és arra lennék kiváncsi hogy hogyan kell jól használni, én Su-27-el repülök, és a radarnál lehet lejjebb feljebb jobra balra vinni a látószöget először is az érdekelne hogy a Su-27-nél létezik automata pásztázás vagy csak manuális, ha csak manuális van akkor viszont hogy érdemes keresni? Ha válltoztatom a radar keresési szögét mennyi idejig kell várni mig az új nézettel befoghat valamit, mielőtt továbbvinném a keresés szögét? Valahol olvastam hogy létezik olyan hogy az ellenséges gép radarját fogja be a mi radarunk, de mi nem radarozunk, itt most nem a RWR-re gondolok, hanem arra hogy ha nekem kivan kapcsolva a radarom akkor befoghatom úgy a célpontokat mintha menne a radar, de csak az ellenség radarjelei alapján? Az mitől van hogy néha mutatja az ellenséges gépeket a kis képernyőn, néha nem, de a HUD-on olyankor is mutatja? Az infra kereső csak akkor találja meg az ellenséges gépeket ha nekem háttal vannak, vagyis a hajtómüvük felém vannak, vagy ha az orruk van velem szembe akkor is be tudja fogni? Hogyan tudom azonositani az ellenség vagy baráti gépeket? Van a radarzavaró, ha jól tudom akkor ha nincs bekapcsolva akkor stabilan mutatja a HUD az ellenséget, ha be van kapcsolva akkor függőlegesen fut a HUD-on a gép jele, de ez nekem nem tunik tul nagy gondnak, mert igy is be tudom fogni, csinál mást is a radarzavaró, pl ha be van kapcsolva akkor kissebb távolságból mutatja az ellenséget? Pontosan nem tudja kijelezni az ellenséges gépek távolságát páztázáskor, csak ha be van fogva? Most hirtelen ezek jutottak eszembe, ha tudtok kérlek segitsetek. Köszi.
  • Sharks
    Van ma kedve valakinek estefelé repülni?
  • Boconadi
    gyakorolni kell, és érezni fogod
  • franko2
    Hello, nemrég próbálkoztam a légitankolással, és azóta nagyonsokszor próbálkoztam de nem jön összefele. Töbször sikerül rácsatlakozni, de 3-4 másodpercnél nem tudom tovább tartani, mikor lassan közeledek a tanker felé akkor picit visszaveszem a gázt, de akkor lassan túl lassúl, a gázkart ép csak hogy megmozditom és vagy túl gyors vagy túl lassú lessz, sosem sikerül jól tartani. Van valami tanácsotok hogy hogy érdemes csinálni, nekem még sosem jött össze hogy egyből feltankoljak, sokszor 10-20 csatlakozás után lessz tele a tank.
  • fecska
    Eredeti miért van hozza mar törés?
    Fc2 asszem a legújabb (1.2.1?)
  • Boconadi
    Eredeti? Milyen verzió?
  • fecska
    Sziasztok!
    Elmondanátok, hogy hogy kell hostolni/ szervert indítani?
    Indítottunk router sima kábeles diginet, meg modem alól is sőtt hamachin LAN on keresztül is de még direkt IP-vel sem láttuk egymást.
    Tudtok segíteni?
    és miután letöltöttem amit mondott carlosfly modmanban feltelepítettem, és még utána is minden szerver integrity check faileddel leállt.
    Előre is kösz!
  • HungaroJET
    MEgmókolható :)
    A Su-27/33,MiG-29 sisakcélzóját lehet hasznosítani F-15/16/18-hoz is.
    A 9X repmodell megpiszkálása után a raksi indítható 7-től 5-óráig is :D
  • bgabor
    Nyilván nem megyünk túl sokra vele, hiszen az F-15C-ben nincsen sisakcélzó, szóval az indítási tartomány ugyanaz marad, mint az AIM-9Mnél.
  • Molnibalage
    És működik a sisakcélzó?
  • carlosfly
    Itt
  • bgabor
    Sárgabéka.
  • fecska
    Sziasztok!
    Lenne pár problémám a multival.
    Először is, az összes neten található szerver integrity check failed-del kiáll
    ha én csinálok szaervert, akkor viszont nem tudok repülni,mert a pause gomb a jobb felső sarokban villog, és hiába ülök be egy repülőbe, mnem tudok nézelődni meg a hangárajtó sem nyílik ki.
    Más: Egyik haverommal sem tudunk együt játszani,mert sem hamachin lanon, sem interneten nem látjuk egymás hosztját!
    Köszönöm a segítséget!
  • HungaroJET
    Igen van, be van építve a dll-be, kezelhető, repmodell is van hozzá bár korrekcióra szorul, viszont hivatalos 3D AIM-9X modell-t nem adtak ki.
    BeczL modellje a legjobb, azt betéve a Shapes mappába már élvezhető a cucc :)

Kép1
    Kép2
  • Molnibalage
    Az FC2.0-ban van már AIM-9X?
  • LeonSilver
    Használd az ITT található motyót. Best of!
  • SgtChris
    Ohh...köszi, ez segített! Már csak a képarány kell belőnöm, mert nem tetszik, hogy beállítottam a felbontást 1920*1080-ra, a graphics.cfg-ben az arányt 1,3333-ról átírtam 1,777-re, de mégis valahogy nyújtott a kép, ami megjelenik.
  • Reaper
    A shadow-t "full"-ról vedd vissza "all planar"-ra. Amennyiben nem segít, akkor próbálkozz driver-cserével..
  • SgtChris
    Szevasztok! OLyan gondom van, hogy feltelepítettem a FC-t (alap LockOn+FC+1.12b patch) majd minden a maximumon a grafikában a gépek felülete meg mégis matt, olyan mintha low-on lenne a részletességük is. A tűj és a víz szuper, itt-ott amúgy zizeg a texturák széle, pl. a tenger és a szárazföld találkozásánál, de ez elviselhető... Mit kezdhetnék vele???
  • Boconadi
    lehet lassú a felfogásod :\
  • Molnibalage
    4:30 és 5:40 között olyan 65-70 snitt van és folytatódik majdnem 6:00-ig.

Soha egyetlen videóm nem állt össze talán ennyi darabból összesen pedig azért van majdnem 6 perces videóm is. Szóval ehhez az ugráláshoz képest én kispályás vagyok... :)

Konkrétan melyik videóban van ilyen villódzás Fejben lefutattam az összest, de max. a BoB vége jut eszembe, de ott lehalább nem remeg a kamera...

• repvez
    Érdekes ezt pont töled hallani, mikor a videoidban is a zene ütemére ugrálnak a képek , lehet hogy nem enyire durván, de az ember csak kapkodja a fejét, hogy most mi hogy jott a képbe, jobban szeretem amikor a zene csak aláfestésként szerepel egy videoban és nem az határozza meg a képek váltását és ütemét.
    A képek egy történetet meséljenek el legyen eleje és vége.
    Szerintem.
  • LeonSilver
    Nézd a jó oldalát Balázs. Mint vak, egy csomó állami támogatásra számíthatsz ;) Még egy kutyára is igényt tarthatsz.
  • Molnibalage
    Nem gyenge, de azért voltak benne idegesítő részek. Mikor csak ugrál a gépek között másodpercenknét lehet, hogy valakinek bejön, de nekem nem. Konkrétan inkább megvakított.

A lassúbb részek tetszettek enne igazán. A videó jól megmutatta, hogy mire alkalmas a Lomac széria számomra. Videót csinálni, másra nem. :)

Kár, hogy régebbi gépek és SAM rendszerek hiányzonaka progiból, olyan frankó hidegháborús videókat lehetne csinálni. :(
  • macleody
    Feltettem a 11.5-ös drivert, azóta FC2-ben és BS-ben a menü csak egy fehér képernyő. Semmit nem tudok vele kezdeni. A multi megy, az A-10c és minden más játék működik.
  • LeonSilver
    Idézem Sanyo kolléga oldaláról: "A szerkesztés kb. 2 hónapot (90-100 órát) vett igénybe, a vizuális effektek pedig a Sony Vegas 9 felhasználásával készültek." De ez írja is a csóka a videó alatt található leírásban.
  • DonZorro
    Kell alá gép rendesen és akkor így néz ki...