Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Amirõl beszélsz, azt hívják flight simulator akárhánynak, igaz abban nem lehet lövöldözni, de szídni kiválóan. :-)

A moddolhatóság sztem csak bizonyos korlátok között elõny, utánna erõs hátrányba csap át,amikor minden hülye kénye kedve szerint gyárthat hozzá gagyi kiegeket, és nincs egy "rosta" ami biztosít egy minimum minõségi szintet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Molnibalage
"cuccot az állítható tábori fapinától kezdve a repülõ ruhásszekrényig"

Ez jó!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

LeonSilver
"Vajon a DCS moddolható lesz? Nagyon remélem. Ha nem lesz sajnos lehet, hogy nem néz nagy jövõ elé"

Én ha gyártó lennék a következõt követném el:

Csinálni kell egy szoftvert ami a keretet adja ( földi cuccok, motor, mittomén ) ez tartalmazna mondjuk egy max. két gépet és jónapot.
Ennek teszem azt lenne az ára 45$ ( vagy valami hasonló ).
Aztán csinálni hozzá mindeféle cuccot az állítható tábori fapinától kezdve a repülõ ruhásszekrényig és ezeket 5-10-15$-ért árulni.Így ha az embernek SU-27-re támadna gusztusa csak hipp-hopp kifizetné, letöltené és lehetne menni.Aki meg KA-52-vel szeretne nyomni az azt venné meg hozzá.
Szóval valami modul szerü izé kellene ide.
Tudom-tudom.Belelóg a kezem .... de azért jólenne.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
"Elöbb hackel össze az ember egy valósághoz közel álló Gripent (repmodell tekintetében) a Lockonban az ember mint egy Falconban."

Flém lesz ebbõl? Mert szerintem ez azért erõs kijelentés volt a javából. Az elektronikus jetek mind simán és finoman repülnek. Ezt talán már elfogadhatnátok. A Lock On repmodlleje is elég fucsa ám helyenként. Miért van az, ha csak kicsit húzom vagy nyomom a botot gép billeg? A külföldi pilcsi aki van az FF fórumon finoman szólva is állatságnak tartja ezt. Az õ véleménye az, hogy van ilyen repmodell meg olyan, de mindkettõ amirõl mi beszélünk "más oldalról" rossz.

Látta már itt valaki az 4.6 új fizikai motorját? Itt van.
Ezt gyakorlatilg tudja az Lonci 1.1 modelljét csak a géptörés nincs benne a 3D modell miatt. Namármost van egy FLCS kód is ráhúzva az alapra, ami miatt olyan "szépen" repül a kicsike.

Mellesleg hogy a túróba hekkelnél össze egyet mikor a legfontosabb paraméter köszönõviszonban sem lesz a valósággal, nevezetesen gép tolóereje? A Gripennek MIG-29 tolóerõ? Aha, tényleg realisztikus lenne. Ebben a Falcon tetszik, nem tetszik világbajnok. Akinek van ideje a simdata.zip-bõl visszafejtheti a görbéket. Magyarán a Lonciban csak olyan gépet tud csak nagyon közelítõleg helyettesíteni, aminek a paraméterei közel vannak a MIG-29-hez. A Falcon a maga szintjén minden 4+ generációs géppel jól boldogul.

Ilyen görbék TÖMKELEGÉBÕL készítettek új modelleket egyes gépeknek.

Fel nem fogom miért kell mindig belerúgni a Falconba... A hibáit elismerem, de azért nem kéne ilyen vad kijelentéseket tenni, mikor az itt jelenlevõk valszeg nem ismerik a progi szerkezetét és lehetõségeit.

Vajon a DCS moddolható lesz? Nagyon remélem. Ha nem lesz sajnos lehet, hogy nem néz nagy jövõ elé. Ma már ez alapkövetelmény kéne, hogy legyen. Ez sok programon lemérhetõ.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Miért a Falconban igen? Ott összesen egy F-16 van a Loconban meg 7 típus mindegyik más tulajdonságokkal... Elöbb hackel össze az ember egy valósághoz közel álló Gripent (repmodell tekintetében) a Lockonban az ember mint egy Falconban...

Btw igen is hatalmas feeling Gripennel kötelékezni! (szvsz)
Boconadi
Hát ebben a játékban nem igazán fog mással repülni mint az alaptípusokkal...
Bucser
Én azt nem értem meg, hogy téged miért zavar ha mással is szeretne repülni az ember mint az alaptípusokkal?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

sure
Szóval, komolyra fordítva a szót, lehet bele hegeszteni ezt-azt, vannak futó projektek is (szét kell csak nézni a még élõ külföldi lockon fórumokon - forums.eagle.ru pl., meg hazai pályán egy Ducky nickû srác próbálkozik Gripennel), de nagyjából 2 féle eset van, az egyik a "minden gép repülhetõ" címû meinit.xml file meghekkelése - evvel minden, a Lock-Onban szereplõ gép repülhetõ a Su-27-es kabinjával, a Su-27-es hajtómû-tolóerejével, viszont a gépek saját tömegével. Ez mondjuk egy F-5-nél vagy Mirage-nál igen brutális manõverezést ad, míg viszont egy Tu-160 vagy egy KC-10 például nem fog tudni túl fürgén emelkedni.

A másik lehetõség az F-15/MiG-29 3D modelljének kicserélése egy KÜLSÕRE más gépével - ily módon lehet Gripent meg amit csak akarsz beletenni, de az akkor is csak VALAMELYIK MÁR LÉTEZÕ gép marad, csak másképp fog kinézni külsõ kameranézetben.

Technikai részletekért kicsit guglizni meg témába vágó fórumokban keresgélni lehet, vannak szájbarágós foolproof leírások, hogyan kell ezeket kivitelezni.

Amúgy annyira uncsik már, és annyira kened-vágod az összes alapból repülhetõ géptípust, hogy másra vágysz?

Isten nem bottal, hanem VMware.

sure
Hát, egyelõre sajnos csak ezekkel repülünk (én fõleg a tartálykocsival), de HungaroJET dolgozik ezerrel az UAZ repülhetõvé tételén is.

csaba90
Egyébként ebbe lehet letölteni plusz repülõket?
egy ilyen gripen jól mutatna benne: http://kepfeltolto.hu/i/?t=img&id=75377

Csaby

Molnibalage
Ej!

Bucser
nem photoshop trükk.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Molnibalage
Nem linkeltem be ide a klipet ami ezzel készült? Vagy a VMH59 oldalán láttam volna? Egyébént tényleg fasza. A hegy textúra is érdekes, nem csak PS trükk?

sure
Hm, a hegyek textúrája a háttérben is érdekes SZVSZ

Bucser

Bucser

csaba90
Sziatok!
Valaki nem tudja hogy lehet átkonvertálni a Wings over europa-ból egy gépet? Vagy az is jó ha valaki megcsinálni 😄 A Jas-39C Gripent kellene 😛 😄

Csaby

Szóval, feltelepíted az elsõ lemezt. (Lock-On Modern Air Combat) Erre (ugyanabba a könyvtárba) egybõl rá a második lemezt (Flaming Cliffs). Ha jól csináltad, akkor alapból az 1.1-es Flaming Cliffs-nek kell a gépeden lennie. Erre kell felrakni az 1.12b-t. Az 1.12b-bõl a dobozos verzióhoz tudtommal két féle van, az egyik az európai, a másik az amerikai kiadáshoz. Gondolom neked az európai verzió van meg, tehát a Reaper által linkelt verziónak, ha mindent jól csináltál akkor fel kell mennie simán. Amennyiben nem, akkor az általam linkelt oldalon megtalálod (regisztrálás után) az amerikai verziót is, próbáld meg azzal. Ha így sem mûködik, akkor valamit nem jól csinálsz, és így kimerül a távsegítség lehetõsége, mivel nem tudjuk a probléma forrását megállapítani, ergo: "...ebben az esetben nyomja meg a piros gombot, és nyugodjék békében..." <#idiota><#nevetes1>

www.smart-bus.hu

Reaper
Ehh...

Felrakod az elsõ lemezen lévõ Lock On: Modern Air Combat nevû csodát (1.02), aztán felrakod a másik lemezen lévõ 1.1-et (FC)

Mivel végre kibökted azt az apró, ám számottevõ információt, hogy Gold verziód van, így letöltöd ezt a patch-et, és örülsz:

1.12a

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

leonforce
hat en tenyleg nem ertem(bocs h hule vok!)...:-(
XP-m van nem vista..
igen 2 lemezes...a masodik a flamming cliffs...van benne Su-25T...
tehat eloszor meg kell szereznem a 1.1-et,es aztan amit Reaper-tol kaptam?
Bocs a lamasagert!

Seven-Four-Seven--Heavy

Volt egy olyan érzésem, hogy csak a sima modern air combat van meg neked! 😊 Elvileg az FC 1.1-rõl indul(ezért volt gyanús az 1.02-es kiírásod! 😊), ehhez van egy 1.1b, ha Vistát használsz, és van egy 1.12b amit Reaper is linkelt neked. A Gold két lemezes, az egyik a sima lomac, a másik az fc. Elõször sima lomac-ot telepíted, arra (ugyanabba a könyvtárba)egybõl mehet az alap (1.1)fc, majd arra az 1.12b. Ha ezek után sem megy, akkor regisztrálj ide és próbáld meg innen letölteni az 1.12b-t. Két verzió van, egy az amerikai kiadáshoz, egy az európaihoz. ha valami hülyeséget írtam, akkor a múmiák helyesbítenek! 😊) Kitartás! 😄

www.smart-bus.hu

leonforce
szeva!
Lock On Gold..
es 1 varacskosdiszno huz el 1 T-80 UD felett mikozben az Avenger okadja a tuzet..
tudod esetleg ez melyik verzio?
koszi!

Seven-Four-Seven--Heavy

Nem szeretnék szemtelen lenni, de milyen kép van a dobozos FC-d borítójának az elején? 😊

www.smart-bus.hu

leonforce
aha minden agolul van rajta.....
az utolso szoig....
mi lehet a problema?
a lonci konyvtaraba kell bemasolni es ugy elinditani?

Seven-Four-Seven--Heavy

Reaper
Pl. angolul van minden rajta😊

leonforce
ez van a dobozon :1.02 ig van upgradelve...ha ez segit..

Seven-Four-Seven--Heavy

leonforce
csao!
es azt honnet tudom h angol verzio e?
milyen lehet meg?
mi a megoldas?
bocsesz,1enlore ennyi kerdes..:-)
koszi!

Seven-Four-Seven--Heavy

Reaper
Két eshetõségre gondolok:

1. bithibásan töltötted le (próbáld letölteni újra, ha a 2. pont nem helytálló)
2. nem angol verziójú dobozos változatod van.

sure
Csak tudnám, hogyan rakta össze a spamrobot 😊

leonforce
szia!
nem akarja feltenni.. 😞
mikor elinditom az alkalmazast
ezt irja ki : error code is 2. installation not completed..
van otleted mi lehet a baj..?!
es h lehetne felulkerekedni..??

Seven-Four-Seven--Heavy

Reaper
Nincs mit. Simán elindítod és jóccaka...

leonforce
koszi!
azt elmondanad meg par szoban hogy tudom feltenni ?
kosz!

Seven-Four-Seven--Heavy

Reaper
Ezt rakd fel:

1.12b

leonforce
szevasztok!
eredeti (dobozos)FC-m van...
korabban olvastam itt h bizonyos patch-ek befojasoljak a jatek futasat..
melyiket kene feltennem?es honnan tudom leszedni?amugy az FC-ben melyik van benne?
ebben sajna jaratlan vagyok... :-(
elore kosz a segitseget!
P/D 2mag 3GHZ,2GB RAM,ATI X1550 512Mb...

Seven-Four-Seven--Heavy

harcirepülõ szimulátorra gondoltam.azértr a FS sorozatot nem szólnám le

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

üdv!
szerintem azon,hogy ilyen HSZ-ok jelennek meg,nem kell csodálkozni.ilyen,és ehhez hasonló játékosokat "termel"ki a játékpiac mostanság.a Lock On óta nem jelent meg normális szimulátor.a mai játékosok szemében öreg,csúnya,és halál bonyolúlt,mert ugye nem lehet egér,+4 gombbal irányítani,nem unreal motor hajtja,és nincs benne forgócsöves,1000 lõszeres hentelõgép.és ami a lényeg,nincs a végén valóban szarvas-patás fõgonosz,illetve nem lehet egy unalmas vasárnap délután "végigtolni".ma már nem divat éjjeleken át küzdeni egy olyan mission-ben,amit az ember 5 sör után dobott össze otthon,csak úgy a maga szórakoztatására.úgyhogy ne csodálkozzon senki.inkább valaki készítsen olyan MOD-ot,amiben van szarvas-patás fõgonosz,akit forgócsöves gépágyúval lehet felszeletelni.és ha kész az adot MOD,mellékeljen mindjárt végigjátszást is hozzá.plusz magyarítást,és a cheat-eket se felejtse el.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

már bocs, de nem a tetteink, melyek a gondolkodásunkból fakadnak különböztetnek meg minket, embereket?

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

mi emlékeztet benned annyira Dr Gregory House-ra??? 😄

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

genyák vagytok, hogy nem mondtátok el! 😊

és zavarnak a mûszerek...na ezen én is letérdeltem. aztán arra gondoltam, hogy benézte a topikot. vagy a játékot. vagy az országot. vagy az életét.

nekem nem "státusszimbólum". szerintem Birdnek sem, meg Wittmannak sem. Egyszerûen jó, ennyi. A sok behajtásból meg telik rá. Jól mutat a mercibe, köccsög. 😊

Molnibalage
"SIMHQ-ra. hisz az egiyk legjobban várt szim jelenleg a piacon"

Itt azért lefittyed a szám. Mert mi van még?

- Fighter Ops
- Falcon 4 fejlesztések
- Jet Thunder (ami nem nagyon néz ki hardocre-nak elsõre)

Ezen kívûl hardcore harci repülõgép/helikopter szim nincs is...Druva.

Bucser
Jövõbeli típusok esetén ami tudható jelenleg, hogy az Apache jön és az A-10. gondolom nem akarnak visszalépni a modellezés terén. Nekem már az is jó ha SU-25T szinjén megcsinálják az A-10-eseket megaz apache-ot. de ahogy nézem nemcsak a flight modell hanem az avionika is át lett dolgozva.

de miután ez csak azelsõ része gondolom megjelenésig több ilyet is ki fognak tenni a SIMHQ-ra. hisz az egiyk legjobban várt szim jelenleg a piacon.

Molnibalage
Szép, szép csak a jövõbeli típusokról egy gyors átfutás után úgy láttam nem ír semmit. Vajon azok is így fel lesznek tupírozva és nem egy szimpla page up lesz a hajtómûindítás? Vagy végre le lesz modellezve, hogy az R-27 rendszereinek beizzítása 3 perc? Stb.

Bucser

ehh már megint a flémtõl pörög a topik 😄
Feltételezem, hogy sokan tudják, hogy a szimulátor játékokhoz viszonylag nagy "elõtanulmány" szükséges. A játékot csak úgy lehet élvezni, ha az ember tisztában van a repülés és a repülõk valódi tulajdonságaival, fizikájával, avionikával, fegyverzettel, navigációval, sorolhatnám. Ezt meg lehet tanulni a játékból is, de az elsõ felszállás elõtt igencsak foglalkozni kell a valódi repüléssel haditechnikával, hogy élvezhetõ legyen, hogy tudjam mi miért úgy történik, miért esik át a gép, miért nem indul a rakéta, miért nem látok a radaron... baromi hosszan írhatnám. Aki a fõgonoszt keresi a "pálya végén" az nem jó helyen jár. Illik kicsit körbejárni egy új játékot-témát mielõtt megírjuk elsõ hozzászólásunkat a topicban.
Szóval senki ne csodálkozzon azon, hogy a "melyik gombbal lehet lõni" kérdésére sértõ választ kap...
Valamint kérek mindenkit aki betéved ide, hogy olyan embert aki többszáz hszt-t írt már a topicba, ne minõsítse egy hsz-bõl.

Molnibalage

Molnibalage
Igen. Normális stílusban feltett kérdésre normális válasz érkezik.

Erre csak azt tudom mondani, hogy ok-okozat. Én eleinte hülyébbnél hülyébb kérdéseket tettem itt fel, és mégsem küldtek el a p...a, sõt még arrogánsak sem voltak. A dolog lényege szárazon a stílus. Ha valaki, értelmesen megfogalmazott, felépített hozzászólással kérdez itt, az kulturált, segítõkész emberekre és válaszokra fog találni. Ilyen helyeken (haditechnika, repülõ és katonai szimulátorok) általában érett felnõtt emberek vannak, akiknek érzésem szerint kijár az a fajta tisztelet, hogy a hozzászólásomban (fõleg elsõre) köszönök, és igyekszem nem olyan kérdést feltenni ami vastagon benne van a FAQ-ban. Ez lenne a minimum, aki ennyi alázatra nem képes, annak az ilyen stílusú "játékokban" a "karrierje" halálra van ítélve. És ez így van rendjén. Na most képzeld el a szitut, amikor ebbe a javarészt 30-on felüli környezetbe betoppan az NFS-bõl, vagy a CS-bõl éppen kilépõ szabad világunk serdülõ korú evolúciós zsákutcája és ideböfög egyet: hi all honan lehet letoltani a gamet? milyen cheatek vanak? van végigjátszás? thx, üdv: hellokitty. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy egy ilyen jellegû kérdéssor már önmagában sértés, én személy szerint minimum párbajra hívnám a delikvenst az ittlévõ õstagok helyében. 😊 Szóval a lényeg: Minimális tisztelet és illemtan, helyesírás középfokon, körültekintés(FAQ), önállóság alapfokon. "Sajnos" ilyen helyekre ez a "belépõ". Ha a lécet vizsgálva, annak magasságbeli elhelyezkedése a nagyképûség kérdését veti fel, akkor meg kell vizsgálni, hogy vajon a léc elhelyezkedésével van-e gond, avagy az ugró képességeivel.

www.smart-bus.hu

Adam II
A más izléssel csak arra akartam célózni ,hogy nem értem miért hiszik az emberek azt ,hogy ha valami olyat kedvelnek ami csak keveseket érdekel akkor automatikusan különbek a többiektõl.
A mûvészfilmeket kedvelõk között is sajnos akad sok olyan aki fikázza a nagyközönségnek szánt filmeket és ledegradálja ,lehülyézi azokat akik azokat élvezik és nem értik meg a mûvészfilmeket. Ti is így viselkedtek azokkal szemben akik nem értik ,hogyan kell kezelni egy szimulátort és ezért segítséget kérnek. Ha ne adj Isten feltesznek valami tabu kérdést azonnal azt feltételezitek róla ,hogy biztos vérpisti árkádos NFS huszár aki csak ahhoz ért ,hogy egy gombot nyomvatartson és máris arrogáns beszólásokat vágtok a fejéhez.
AZ FS topikban nem tudom mi van mert nem látogatom de ez nem az a topik és eddig az összes katonai szimulátoros topikban találkoztam ilyen magaviselettel.
Amúgy nem értem mi volt Dragon üzenetében sértõ amiért így kellett rá reagálni. Vagy az zavar ,hogy a BF 2ese van a logójában?
És jó valóban nem ti tehettek róla ,hogy kicsi az érdeklõdés a szimulátorok iránt.