Lock On: Modern Air Combat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Na azthiszem ez volt az uccsó videjó amit megnézek mert csak felbaszom magam agyilag.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Nekem innen --> ftp://filesftp.eagle.ru/dcs/video/navigation.wmv jön.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Molnibalage
Én sem tudtam semmit letölteni..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

üdv!sikerült ezt a videót valakinek letölteni?mert nekem eddig mindegyik mirror oldalhibát jelez.vagyis nemtudtam letölteni

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Molnibalage
Még az 1.12-is tud ilyet?? Ez durva...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Siluro
"Ami eddig az összes szimben hiány az az idõjárás hatása. A látáson kívûl nem befolyásol semmit, de még azt is csak részlegesen." - Írta Molnibalage
Én erre válaszoltam. 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

jó látni,hogy felnõtt emberek,ilyen hévvel vitáznak játékokról.bár a fejlesztõk dolgoznának ezzel a lelkesedéssel.

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

sure
BTW az Edge se rossz, a futkosó katonákkal.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Palinko
thanx a figyelem felkeltést még nem igazán foglalkoztam a DCS vel mert mondtátok hogy nem valószínû, hogy belátható idõn belül kézhez kapjuk. meg az is kicsit keserít hogy csak heli lesz benne...
repvez
Palinko
nem láttuk, lehet linkelni 😊
repvez
Láttátok már az uj videot a DCS-böl a navigálást mutatja be rajta az egyik fejlesztö.Elég rossz a felbontás ,de a fák és a táj elég jonak tünik és sok épületet is látni a reptér közelében.
sure
Tudom, Lonciban az is nagy elõrelépés lenne (lett volna), ha a hegyen nem halad át a levegõ-levegõ rakéta:

screen1
Screen2
Screen3

Persze lehet, hogy "csak" multiplayerben van ez így, de az épp elég.

Jaj már! Lári fári! Ne legyetek már ilyen böszmék!

Товарищ Путин

sure
"A felsõ, pára, esõ meg sem kottyan az IR rakétáknak" - írta Balage.

Il-2-ben sok ilyen van (mármint IR raketta)

Siluro
IL-2 Pacific Fighters. Idõjárás hiánya? Nah ott aztán megkapod az idõjárás effecteket barátom. 😊)

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

"Mindig ez a negatív hozzáállás" <#ejnye1>
Molnibalage
"Én személy szerint örülök a Falcon továbbfejlesztésének, mert nagyon is jó dolgok vannak ebben a szimulátorban is! Már közhely, de én összegyúrnám a Lockon-t meg a Falcon-t, akkor közösen szidnánk és repülnénk egy jó dinamikus hadjárattal, avionikával, valamint jobb remodellel és látványvilággal..."

Hej, ha annyi 1 dollárosmol lenne ahányszor ezt halottam akkor multimilliomos lennék. Minden szimes álma. Talán az FO ilyen lesz.

A Lock On-ban vannak olyan dolgok amiket NAGYON respektálok. A küldesésszerkesztõvel a legutolsó objektum is kijelölhetõ célnak és nagyon sok mindent lehet kipakolni statikus célnak. Viszont pont emiatt nincs hozzá dinamikus hadjárat. Ennyi objektum adatait elátrolni elég masszív feladat lehet. Vagy nem?

Ami eddig az összes szimben hiány az az idõjárás hatása. A látáson kívûl nem befolyásol semmit, de még azt is csak részlegesen. A padlock üzemképes marad és az AI is leszed, mintha "látna".

A felsõ, pára, esõ meg sem kottyan az IR rakétáknak.

L Viper
Nagyon igazad van, érdekes, nekem eszembe sem jut szidni egyik játék gyengéit sem, mivel nagyon-nagyon szeretem mind a kettõt.

Akármilyen régi szim a Falcon, a játékélmény kivételesen jó benne. Hozzád hasonló szobapilótaként teszek magasan a 100%-os repmodellekre, azt amúgy is csak szuperszámítógépekkel lehet lemodellezni, vagy tökéletesen azokkal sem.
Van egy szint amit elvárok a repmodelltõl, aminek megfelel mindkét szim. Bizony már a Lock On is eléggé öregszik. Azt sem tudni, hogy ilyen színvonalú szimeteket kap-e a közeljövõben maroknyi csapatunk.
hát ez tényleg az... 😞
Fõleg, hogy alig van felhõ és esik az esõ...Igaz az idõjósok ezt is megmagyaráznák... 😊

De ez nem is AFM... ha nem a lockon gyengesége...
Na asszem ua régen szóltam itt már hozzá, de most sem szítani akarok, hanem békíteni.

Tény és való, hogy a mai katonai repülõ szimulátor "piacon" van a Falcon és változatai és a Lockon meg a Strike Fighters: Project 1 és annak Wings Over részei. Mint tudjuk, hogy tökéletes szimulátor szobapilótáknak, mint jómagam, soha nem lesz. Talán lesz egyszer décsé, de mikor lesz abba igazán repülõgép...azt igazán még az ED-sem tudja, csak igérget...azzal meg tele van a hócipõm.

Szóval mivel én Su-25 és Su-25T-vel "repülök" már jó két éve, elmondhatom, hogy az AFM igazán jól sikerült repmodel lett, de ennek is vannak hibái, de minek nincs hibája... Jól mondta LeFty is, amíg nem veszi meg annyi ember a repszimeket, mint pl a COD4, addig ne is várjunk csodát. Annyi ember meg sohasem fogja megvenni és aktívan repülni vele, mint ahányan multiznak a COD4-el.
Én is fizetnék egy olyan szimulárért 20-25ezer Ft-ot, ami a kor követelményeit is szem elõtt tartaná, mind valósághûségben, grafikában, optimalizálásban...de hogy ilyen lesz-e...

Szóval ezzel kell megelégedni ami van és azt a korlátaival elfogadni, valamint a korlátain belül módosításokat eszközölni, mint ahogy teszik ezt nagyon sokan. Ha ezek az emberek nem lennének, akkor ezek a szimulátorok már rég eltûntek volna a süllyesztõben. Annak is örülni kell, hogy a Falcon nyílt forráskódú lett és így már jóval valósághûbb lett, mint az eredeti, de hogy mennyire valósághû a repmodellje... Igazán azok tudnák megmondani, akik repültek igaz F-16-os valamelyik típúsával, mint pilóta. A Balázs által belinkelt videón az új repmodell, már sokkal jobb, mint volt régebben, de az alacsony sebesség mellett ilyen szögsebességû orsó nekem se tetszett, túl gyors volt. A dugóhúzó hát nem tudom...az biztos az Redviperben katasztrófa, ez már valamivel jobb, de hogy valójában ilyen-e azt csak azok az F-16-os pilóták tudják megmondani, hogy a Fly-by-wire rendszer computere, hogy reagál a dugóhúzóra. Azt meg hogy a szimulátorban pl. Lockon alap repmodell és AFM dugóhúzó teljesen más, ez OK, de hogy ha a lockonban lenne AFM MiG-29-re, akkor kiváncsi lennék hogy viselkedne dugóhúzóban, azt már bõven tudnánk hasonlítani a valósághoz...pl megkérdezzük Szatyit vagy LeFtyt 😊.

Én személy szerint örülök a Falcon továbbfejlesztésének, mert nagyon is jó dolgok vannak ebben a szimulátorban is! Már közhely, de én összegyúrnám a Lockon-t meg a Falcon-t, akkor közösen szidnánk és repülnénk egy jó dinamikus hadjárattal, avionikával, valamint jobb remodellel és látványvilággal...

uff...szóltam

Üdv minden szimulátor rajongónak!

Molnibalage
Akkor még utolsó szó jogán. Ez mi ha nem árkád? Igen lehet nagy szelet belõni, de ez akkor is röhejes.

LeonSilver
Nem vagyunk egyformák.Engem nemérdekel, hogy mióta húzzák.
Legyen kint és örömmel fizetek érte.Akár 20k-t is.

Adj neki egy kis holtjátékot. Nekem is ilyen joy-om van... nem billeg! Tudod, hogy én bírom a Falcont is, de a Su-25 repmodellje... háááát... próbáld ki!!!

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Nem. A joy kalibrálással is próbálkoztam a kis billegést soha nem tudtam megszüntetni. Ápoltam a joyt és próbálkoztan sokféle profillal. (Saitek Cyborg Evo-m van ami azért nem a szutyok kategória.)

De me'g mindig nem repultel 1.1x-szel, ugye?

#ofp.hu@irknet

Molnibalage
Láttam repülni. Megnéztem az összes Su-25T videót amit csak találtam. Akkor biztos szemorvosra van szükségem, mert pl. a földön billegése erõs rántás esetén meglepõen hasonló. Az átmeneti szögsebsség is elég hasonló a vidikben. Ergó, elég hasonló a repmodell.

Reaper
Kb. az a véleményem, amit leírtam lentebb. Én sem szoktam osztani az észt olyan témakörökben, amihez nem értek. Követhetné ezt a példát flakonos barátunk is...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

FIGY!

"Látta már itt valaki az 4.6 új fizikai motorját?
Ezt gyakorlatilg tudja az Lonci 1.1 modelljét csak a géptörés nincs benne a 3D modell miatt. Namármost van egy FLCS kód is ráhúzva az alapra, ami miatt olyan "szépen" repül a kicsike."

Nem lehet egy napon említeni szerintem a kettõt. A flakon teljesen árkád. Ez a gyerek szerintem még életében nem látta a SU-25 AFM -t repülni, nemhogy repült vele.

Neked errõl mi a véleményed Reaper??

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

Igen, azért az nagy dolog!!!

&#1058;&#1086;&#1074;&#1072;&#1088;&#1080;&#1097; &#1055;&#1091;&#1090;&#1080;&#1085;

és még a "csónakázás", amit írsz az valóban kemény. azt meg nem értem, hiszen ezekre a gépekre aztán végképp nem jellemzõ.
A billegés kérdés meg biztos abból adódik, hogy a lock on elég jó joyt igényel és pontos paraméterezést, mivel ott a flight modell precízebb, jobban kidolgozott. Ez a dugó valóban elég súlyos. Pont nem így dugózik egy repülõ, hacsak nem szakították le a sárkány felét.

Reaper
Ja és még mielõtt elfogultsággal kezdenél vádolni, közlöm veled, hogy a flakon dinamikus hadjáratát és az avionika kivitelezését nagyra tartom, de a többi szóra sem érdemes...

Na igen. A repmodellt azt én is nagyon nagyon gyengének érzem ebben a vidben. Tudod mire emlékeztet? Az F22 ADF-re. Abban volt gyakorlatilag mindegy, hogy milyen alacsony sebességgel csináltál egy orsót, az baromi gyors lett.

sure
Aham, meg amit a paci himbál, 20k+ HUF-ot egy olyan programért, aminek a megjelenését 4 éve húzzák.

Reaper
Barátom, csöndben maradtál volna, okosabb maradtál volna. Az hogy te láma vagy a lock on-hoz az nem a program hibája. Félreértés ne essék nem védem a lock on-t mert túlképpen egy bughalmaz, de a repülési modell még így is fényévekre van attól, amilyen a flakon vha is lesz. Jó lenne ha körülnéznél a joyod környékén, mert a jelenlévõ komolyabb lock on-os brigád tagjai közül senkinek nem billeg a gép ha belehúz/tol a botba😊

Az a videód amit már nem elõször linkelsz (példaként a nagyszerû repülési modelledre) pedig röhejes kissé. Talán vezetni kellene igazából egy repülõgépet és utána osztani az észt arról, hogy mennyire reális egy repmodell és mennyire nem. A videódból csak 1-2 dolgot emelnék ki: Aki csinálta a modellt dugózni még életében nem dugózott semmivel, mert kurvára nem így dugózik egy repülõgép. A repülés kb. még mindig levegõben történõ csónakázással egyenlõ a videódban. Harang manõvert hajtómûleállás nélkül nem nagyon csinálsz F-16-tal (a szívócsatorna kialakítása miatti elégtelen levegõmennyiség, továbbá a hátulról történõ megfúvás következtében). Csakhogy egy példát mondjak (nem a haranggal kapcsolatban!!!), volt itt nálunk precedens arra egy NATO-gyakorlat alkalmával, hogy légiharc közben tartósan nagyobb állásszögû és terhelésû manõver közben leállt a 16-os hajtómûve. És ami a legjobban tetszik a gyök kettõ sebességgel történõ kés és negyedelt orsó. Annak aztán van köze az aerodinamikához:-D Azzal feltették az i-re a pontot😊

Összességében azt javaslom barátom, hogy ismerkedj a Su-25T repmodelljével a Lock On-ban mielõtt nekiállsz osztani az észt. De tudod mit még a sima scriptelt MiG-29 és a Su-27 is kb. harmadannyi távolságban van a valós repülési karakterisztikától, mint a flakonod...

Amúgy gratulálok, hogy van volt pilóta a "flakonos csapatodban" (LOL), reméljük, hogy segítségével 2018-ban már lesz legalább egy FS szintû "repmodell" a programotokban a segítségével...

igen AFM azaz Advanced Flight Model. És ezt jelenleg tudtommal csak a Lock on tudja, ettõl jó a repmodell. Megnéztem én ezt a istenített videt, de ez még csak egy árkád valami a SU-25 AFM-hez képest. Szóra nem érdemes...

LeonSilver
Ebben igazad van.De tudod mit?Csinálják meg f@szán, legyen nagyon jó support és én ( meg gondolom sokan mások is ) szivesen fizetem akár a dupláját is a mai, átlagos ( ~10-12k ) szoftverárnak.

Ohh, és a décsé modolásban egyetértek sure-al, kb. jövõre jön ki, tele bugokkal amire egy év múlva írnak egy peccset. Forráskódot meg akkor fogsz belõle látni, ha valaki jópénzért feltöri, mert ezek a spúrok a büdös életbe ki nem adják.
Ott van a baj, hogy a szimulátorra nincs COD4 féle kereslet. Ha lenne, 100szo ennyien írogatnák, és már több AFM-es gép létezne szimen, mint amennyi típus a valóságban van.
sure
"A lényeg az hogy tudni kell, hogy mit olvas ki az exe a saját adatbázisból és mit a serverérõl és mi az ami közös marad mindig és CTD-t vagy bugot okozhat. Ennyi. Ez nem mûvészet, csak körültekintés kérdése. "

Meg inkább annak kérdése, hogy a Flakon egy kvázi "abandoned game" az eredeti fejlesztõ részérõl (=jól tudom, ugye, hogy szabaddá tették a forráskódját? Ha nem, flémeljetek le a flém topikban), és csak a communityk áldozatos munkája tartja életben a szintén eléggé koros játékot. Edéék is tennék inkább ezt a ködösítés meg az ígérgetés helyett, és fejlesztenének zsíros összegekért valami hadsereg részére kiképzõ szimet.

sure
"Vajon a DCS moddolható lesz? Nagyon remélem. Ha nem lesz sajnos lehet, hogy nem néz nagy jövõ elé"

Nekem van egy olyan érzésem, hogy soha, de legalábbis nem mostanában fogják kiadni. Miért is?

Mert ez még mindig a Lockonra épül (az eddig szellõztetett videók, infók alapján), a Lockon meg ugye a Flankerre épül. Lassan két évvel lépik túl a beígért határidõt (FAQ szerinti dátum 2006 nyár). Ha akkor kiadták volna (kicsisárgasavanyúbugosnak, de legalább a mienk volna), lehetne pofozgatni meg optimalizálni, peccselgetni. Most a 21. század derekán, mikor egy valamirevaló gamer PC-nek lassan több magja lesz, mint ahány foga a tulajnak,nem hiszem, hogy egy erõsen tinédzserkorú játék alapjaiból lehet, illetve kéne építkezni - vagy ha mégis, az sanszos, hogy olyan is lesz, és "modern" szimulátorként eladni kissé nevetséges.

Megy a PR-szöveg, hogy ez teljesen új, más, stb, de Bucser #12843 és #12844-esben linkeltje állítólag FC alá van, ennek ellentmondani látszik a thai textúra, ami viszont a BS-hez jönne csak állítólag. Ha ez a BS annyira más és új lenne, nem hinném, hogy összefércelhetõ lenne a lonci bármely változatával. + rengeteget tesztelték Lonci kiegként, nehezen tudom elképzelni, hogy újraírják a teljes source kódot ezek után.

Ne legyen igazam, és lássuk holnap örömmel a hírt a digitalcombatsimulator.com-on, hogy megjelent és megvehetõ.

sure
OFF

Engem csak az zavar, mikor valaki letött valamit, még azt se tudja, eszik-e vagy isaac, és az az elsõ kérdés, hogy mivel lehetne megmoddolni. Nem csak lokkon tekintetében, bármi egyéb gamét tekintve.

ON

Molnibalage
Én nem vagyok pilóta, de én is repültem már életemben. A fickó aki hozzászólt a témához majdnem annyi ideje pilóta, mint amennyi ideje te élsz...

ha meg én lennék az ED, akkor a legjobb amit tehetek, hogy eladom a céget az E-bay-n, mert segg vagyok hozzá.

De szeretem, mikor olyanok beszélnek a repülésrõl, akik még a liften kívül nem hagyták el a talajt...

mit szólsz be?!!? nem látod, hogy te hülye vagy?? 😄

Sírok! 😊

😄😄😄😄 Vááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Reaper, bazze, hát hol vagy, mikor ömlik a baromság??

Molnibalage
Már hogyne lenne. Megoldható. Használja mindenki ugyanazokat az adonnokat.

Nevetni fogsz, de a Falcon elég brutálisan az. Kis hibákkal nagyon durva dolgokat is elvileg képes lenne lekezelni. Az összes grafikai, skin, stb. csilivili dolognak nem kell azonosnak lennie, csak mindneki mást lát a képernyõn. A lényeg az hogy tudni kell, hogy mit olvas ki az exe a saját adatbázisból és mit a serverérõl és mi az ami közös marad mindig és CTD-t vagy bugot okozhat. Ennyi. Ez nem mûvészet, csak körültekintés kérdése.

Nem lenne tul jo multiplayer kompatibilis igy.

#ofp.hu@irknet