423
  • pedestrian
    Honnan látom, hogy számolja-e? Egyébként kb 1 órája talepítettem. Most meg már XP-n nyomulok.
  • Taranov
    És már számolja a napokat? Mert akkor aktiváltad.
    Mert telepítés után 15 napig lehet aktiválatlan.
  • pedestrian
    Nem tudok róla , hogy aktíváltam volna. Feltelepítettem.
  • Taranov
    A Microsoft.
  • pedestrian
    Kik tudják?
  • Taranov
    Nem tudom, én aktiválás után már nem merném patchelni, hisz már tudnak mindent, mivel aktiváltad.
  • pedestrian
    Nekem egy Enterprise Edition van. A patch-et lefuttattam már, de még mindíg írja itt jobb oldalt alul, hogy Evaluation. Nem kellett volna ennek a feliratnak eltünni?
  • Taranov
    Ha jól tudom az levelezőkliens.
    Itt nem arról van szó.
    Ha van The Bat szerver is, akkor bocs.

Egyébként már nem aktuális, sikerült megcsinálnom.
  • lck #135
    The Bat!
  • Taranov
    Lehetséges, hogy nem lesz más megoldás :( Te melyiket javaslod?
  • Matyas
    Javasolnám, hogy használj inkább valamilyen free levelező szoftvert.
  • Taranov
    Sziasztok! Egy problémám van. A Windows 2003 Standard beépített POP3 kliensét használom, tudok küldeni levelet a [email protected] címről, de fogadni nem, ugyanis a levelek nem jönnek meg. Se az Axelero SMTP szerveréről küldöttek, sem az Interware-éről küldöttek.
  • bon
    Talán nem támogatja a drivered az op rendszer.
  • Impi
    Hali mindenkinek!
    A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket.
    Windows Server 2003, Enterprise Edition telepítése után,
    amikor az ATI Shaphire Radeon 9600 Pro driver-re kerül a sor a Server kékhalállal kifagy.
    Valaki tud segíteni a probléma megoldásában?
    A config XP SP1 alatt tökéletesen működik.
  • Taranov
    Hát talán majd ez :)
    Nálam is kb. 200 nap volt a csúcs.
  • 2XP
    Nekem is tetszik, de még egy windows sem bírta ki 180 napig nálam :( Ilyenkor egy reinstall, és megint nyugi van egy ideig.
  • 2XP
    Persze h lehetséges, ha jól emlékszem, a dobozon is rajta van.
  • lck #126
    Szerintetek a 180 nap utáni újratelepítés lehetséges ?
    Én úgy tudom, hogy aktiváláskor az aktiválási kód tartalmazza 1-2 hardware eszköz egyéni azonosítóját, így annak letelte után nem lehet aktiválni. Hacsak nem teszel a gépbe új alaplapot vagy wincsesztert. Van ebben tényleges tapasztalatotok ?
  • Taranov
    Én is ilyet használok, 180 naposat, de nálam ugyan nem fog hamarabb lekerülni,mert marha jó.
    Ez az az oprendszer, amire azt mondanám, hogy adnék érte pénzt is, bár nem ennyit
    Windows Server 2003 Standard Edition HUN pontosan, már megtaláltam a mailszervert benne, de az FTP és a webszerver démont nem, van benne az is?
  • 2XP
    Letölteni? Minek? Megrendeled a ms-tól, és ingyen kipostázzák neked. Annyi korlát van benne, h 180 nap után reinstallálni kell, de addig úgysem fogja húzni...
  • Taranov
    Sziasztok! Nem lehet valahogy kikapcsolni a Windows Server 2003 Standard Editionben a DNS és DHCP osztást? Mert nem tudja a Win 2003-ra leosztani a router a netet, mert a DHCP bekavar.
  • mrzool
    A mindennapi használatú gépemen nem sokat használtam, szerveren fut. Az viszont feltűnt, hogy az egyetlen game, amit el akartam idnítani, nem futott.:) A felhasználói progik nagyrészéhez is vadászhattam szerver / corporate editiont.
  • sumi
    el@tam!bocsi. a 2.a jó....
  • sumi
    kipróbáltam volna,de már elment a kedvem töle,mert már nem tom,a leirtak és hallottak alapján,mi az igazság.....
  • sumi
    kipróbáltam volna,de már elment a kedvem töle,mert már nem tom,a leirtak és hallottak alapján,mi az igazság.....
  • Icebird
    akkor bocs, de suminak adott válasz alapján nem ez derült ki. #110 mert megfelel.
  • Icebird
    biztonság
    Érdekesség, hogy a legtöbb gépet felügyelő és a támadásokkal leggyakrabban találkozó vállalati fejlesztők 17 százaléka a Windows Server 2003-at tartotta a legbiztonságosabbnak, míg a Linux mellett csak mindössze 13 százalékuk tette le voksát. Ez arra utal, hogy a Microsoft legfrissebb szerver operációs rendszerét használók igen erősen meg vannak győződve annak megbízhatóságáról, hiszen számuk jelenleg még igen csekély a másik két platform felhasználóiéhoz képest.

Persze mint minden, ez sem fog sokáig tartani, de addig legalább "biztonságos":DD
  • mrzool
    Kösz, de nekem nem kell magyaráznod, több mint 1 éve használom...
  • Icebird
    Nekem az Windows 2003 Server Enterprise van fent, és ugyan olyan értékü mint az XP konfigurálás után. Hálozati része kapásból jobb és gyorsabb. Stabil angol alapra épül a nyelvi csomag, ellentétbe az eddigi "Magyar" windows-okkal. Minden játék ugyan úgy fut ez alatt is. Valóban 1-2 programból a Szerver változat kell. pl NA, O&O defrag, de most akkor mi van. Viszont csak azoknak ajánlom akik valamennyire azért otthon vannak a windows finom hangolásában. win server 2003 optimize tool 1.37 beszerzése ajánlott. Alapból levan tíltva a hang, auto winyó mountolás, directx 3D gyorsítások, ezek tejesitményének növelése. IE védelmi szintjét is vissza kell venni. De kb ugyanannyi beállítás mint az XP csicsáinak kilövése, sok felesleges szar kikaparása.
  • mrzool
    De miért merült fel a 2k3-ra való váltás?
  • sumi
    akkor marad az ixpé.végülis nekem bejött,gondom nem volt vele 1 szál se...
    köszi.
  • mrzool
    Nem valószínű, nem játékra találták ki, sok program el sem indul alatta (csak a szerver változatuk) - ez egy szerver oprendszer.
  • sumi
    kevés a helyem!sokat játszom,arra is megfelel?
  • mrzool
    ???

Minek akarsz egy oprendszerre egy másikat rátelepíteni? Mellé miért nem jó?
  • sumi
    aztat szeretném kérdezni/hozzáértőtől/,hogy xp-re reá lehet-e telepiteni,és ha igen hogyan?
  • O0D:
    nemtudom, még nem mekeztem :DDD
    de a c64 basic os is jó. nem kell mindíg installálni :DD romból érdekes lenne.
  • Taranov
    Mindennapi használatra egyik operációs rendszer sem kellően megfelelő, talán a Mac OS :)
    A Linux elég szűk körben használható és valóban nem praktikus.
    A Windows meg tök bugos, néha még az Internet Explorert sem tudja bezárni.
  • Taranov
    Akkor rendelek egy újat, nekem annak idején még angol jött.
  • 2XP
    Ha rendelsz egy trialt, akkor már magyart küldnek...
  • microcosmo
    hogy itt mennyi segitőkész ember van, de legalább megtaláltam és már magyar a server 2003-am :-)