Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként tény, hogy a DS3 nem szereti a CSX ramokat... nekem is cserélnem kellett... teljesen random dobálta a hibákat...
www.smart-bus.hu
Eddig semmi fagyás nem volt kipróbáltam jópár játékot :)
am én visszaosztottam 800ra a ramot, így mentek 4ghz-n olyan 960? körûl, és még ígyis folyamatos fagyások voltak pedig adtam a memónak is/procinak is feszt elég szépen, aztán miután cmosreset lett a vége vagy egy óra szarakodás után akkor hagytam a csába :)
de érdekes volt, volt h vmi 20 perc orthossal semmi baja nem volt, mondom végre jó, elkezdtem netezni erre kékhalál meg ilyesmi <#idiota>#idiota>
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Nem pontos hanem körülbelüli értékeket várok :)
Egy gigabyte ga-ep45-ds3 lapom van.
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken...\"
Egyébként minek neked a 8gb ram?
www.smart-bus.hu
Hat jah, ezekkel a dolgokkal en sosem foglalkoztam igazan, bar azert, hogy olyan jol ne erezzem magam tegnap meghalt a router 4 ev utan, ezert ma azt is cserelni kellett! francba :s
Na nyomok mar egy ket kepet a geprol, most minden jo :)

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken...\"
a segítséget elõre is köszönöm.
msi p55(cd53)+(i3(530)+ninja2)+ msi 220gt+fsp zen300w+cm690
A 7/24 azt jelenti, hogy a hét 7 napján, a nap 24 órájában... vagyis röviden, a mindennapos használat... :)
www.smart-bus.hu
Nos lefutott a memtest, az intel burn és a prime 1óra 45 percet, most úgy néz ki jó lesz.

Tuning szempontjából minél több modul van, annál nehezebb...
A hangkártya a Prime95-be tuti nem kever be... ha hangkártya gondod lenne, akkor hang használat közben fagyna...
A prime-on azt kell nézni, hogy minimum 30 percet menjen egyetlen hiba nélkül! 7/24-s használatra talán inkább 60 percet...
Elõforduló hibák prime blend alatt:
Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy CPU Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref
Hosszabb idõ után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU Termination vagy cpu core
Ujraindulgat: Helytelen CPU Ref
www.smart-bus.hu
Nagyon úgy néz ki, hogy a hangkártya kevert itt be...
www.smart-bus.hu
Szóval...
Sajnos a memóriám az egyik meghalt, mindegy mert cserélték, de ilyenkor már nem igazán tudok bízni abban a márkában, szóval helyette kingston hyperx 2,2v 1066-os lett véve, ami szintén 5-5-515-ön mennek. Viszont 4 pár lett belevéve, vagyis 8gb van benne. Ezzel semmi gond, csak az intel burn test valamiért nem hajlandó most végig futni, egyszer kifagyott, után a meg kiírta, hogy valami a hûtéssel nincs rendben vagy vegyem lejjebb a húzást, általában ezt mindig a 3-ik maximum stress után írja, viszont standarban meg simán lefut, de hát ott csak rövid ideig megy. Viszont valamiért a hangkártyám is elkezdett szarakodni, mert írta, hogy (audigy4) ennek a kártyának a fejlesztési programjai bekavarnak a rendszerbe, amit aztán letiltottam. Utána prime95-öt futtattam olyan 20 percig, majd kékhalál vett a vége. Most kivettem a hangkártyát, hátha az zavar be, de a beállítások mind mind maradtak ugyanazok, ami utólag volt. Attól, hogy most két memóriával több került bele, nem kell valamit állítani? Maximum stressen sem tudja 60 fok fõlé tornázni az intel burn, a prime alatt meg 52 fölé nem megy. Hangkártyát kivéve, az intel burn maxon simán lefutott, most indítottam el a prime-ot, szerintetek a hangkártya bekavarhat ennek a két programnak ha szar?
A memória meg még jobb is, mert 1100-on is hajlandó volt elindulni, de azért maradt 1066-on, nagyobb nem volt, pedig a lapom 1300mhz ddr2 is szívesen benyeli.
Elõre is kösz.
Tegyük fel valahogy összekapom ezt a kb 90-et és megveszem fentebb említett darabokat. A 8800GTS nem mûködne benn? Bocs, ha hülye kérdésnek tûnik, de ezt veszem ki elõzõ hsz-ból!
ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64
ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64
Ezzel a rammal sokra te sem fogsz menni... kéne valami jó kis 800-s ram, egy cpu hûtõ, és a 3.0GHZ meglehet 7/24-s ben... a 2.8 tuti...
Döntsd el, hogy mennyi lóvéd van, de ebbe a lapba ne vegyél ennél jobb procit, felesleges...
Én a helyedben komolyan elgondolkodnék valami 3-4 magos AMD konfigon... 50-60 ezer körül meglennél alaplap+proci+ram... igaz, akkor még ott a vga...
Ehhez a vga-hoz ez a konfigod pont jó... ha olcsón meg akarod úszni, akkor proci hûtõ, + valami jó kis ram... és 2.8-n már tuti kihajtja ez a proci a 8800GTS-t...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Az az igazi gondom, hogy az eddigi 19" os monitorom 24"-ra cseréltem. Néhány játéknál már gyengélkedik a gépem. Alapvetõen processzorlimitem van, ezért emeltem ezt a kb 13% ot. Ami amúgy elég jól meg is látszik, de még mindig több kellene. Az elõbb emeltem 333 ra, de itt megakadt a dolog, így visszavettem 300 ra (8-as szorzónál).
KB 1 hónap múlva valószínû veszek izmosabb procit, ez csak ideiglenes megoldás lenne.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
E6400 processzort meddig lehet(érdemes) gyári hûtõvel húzni? Alapon 2.13GHZ ezt felhúztam 1 hete 2.4GHz-re. Itt még eddig semmi gond, stabil a gép, a hõmérséklet sem ment játék során sem 60°C fölé. Merjem-e 2.66 ra emelni? Mert az már mégis csak 25% emelés.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
www.smart-bus.hu
What about the forests?
www.smart-bus.hu
Kérdeztem, hogy milyen konfig alá nyomatja be a tápot... A válasz, 2 db gtx 295, 4x2tb vinyó, q9750, valami 4,5 ghz-ra húzott, nem is tudtam, hogy ilyen is van, sok ram, meg vízhûtés. Amin röhögtem, hogy a szüleitõl kapott 1 millát, hogy vásároljon be magának játékra pc-t, de ami kiverte a biztosítékot nálam, hogy... írom pontosan, hogy mondta:
- Sajnos ebben az árban a monitornak is benne kell lenni :((((
XDDDDDDDDDDD
Sose adnék a csemetémnek 1 millát pc-re wazze, elõször is tanuljon, aztán majd kérhet, amúgy egy értelmes és tisztelettudó kis srác volt.
What about the forests?
www.smart-bus.hu
Thrash \'Till Death
Nyomsz egy default biost... win alatt elindítod a @bios programot, rámész arra, hogy frissítés letöltött fájl alapján ( vagy valami ilyesmi ), kijelölöd neki azt amit letöltöttél, és pár másodperc alatt megcsinálja... újraindítasz, biosba belépsz, és garázdálkodsz... :))
Arra figyelj, hogy semmi ne menjen amíg fut a @bios! Ne nyomkodj semmit, ne piszkáld, ne indítsd újra amíg nincs kész, stb... ja és imádkozz, hogy az alatt a pár másodperc alatt ne legyen áramszünet! :D
www.smart-bus.hu
Thrash \'Till Death
www.smart-bus.hu
Thrash \'Till Death
www.smart-bus.hu
Tuningoltam a procin meg a ramon, biosban is le lett mentve, azonban a cpu-z alap órajelnek írja, ilyet én még nem láttam. Úgy veszi a win mintha minden alapon lenne, ha belépek a biosba akkor meg minden manualon van beállítva és megemelve. Ez mitõl lehet?
Thrash \'Till Death
ASUS P5QL-CM alaplappal mér nem tok tuningolni csak 166mhz-et?:S pls help vki
Bocs, de nem reklámozom az extra,végletekig túrbozott gépet:)
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
www.smart-bus.hu
GTA IV megy mostanában nálam, meg Dirt, GRID.
Ezek tipikusan olyan játékok, amik nagyon hálásak a magasabb órajelért (bár GTA IV-nek semmi nem elég :)).
De amúgy meg legtöbb játék, még a maiak közül is sok is igényel még ilyen szintû órajelet, pl a legújabb AvP is órajel emelés kb 50 %-on használja a magokat nálam.
Mivel játszol egyébként?
www.smart-bus.hu
Végülis én hülyeségem, mert ha egybõl azzal kezdtem volna, hogy meglátogatom a gyártó honlapját, ott megtaláltam volna egybõl az ajánlott gyári üzemfeszültség értéket.
Elnézést a sok kínlódásomért, már csak egy kis apró vélemény nyílvánítás érdekelne egy apró dologban:
A procim feszültség emelés nélkül kibírja nem hogy a 3,6 GHz-et, de nagyon úgy látszik hogy még a 3,8 GHz-et is (mindkettõ esetben 400-as FSB, utóbbinál persze +0,5 szorzó).
Több mint valószínû, hogy a 4 GHz-et már nem úsznám meg feszültség emelés nélkül, továbbá ugye az FSB-t is emelnem kellene (a magasabb FSB tényleg rosszabb az alaplapnak?).
Tehát: azért a +200 MHz-ért szerintetek megéri mindez? Szerintem nem, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.
(4,2 GHz értékre már nem akarom húzni, már csak azért sem, mert egy külföldi tesztelõs cikk szerint itt már a stabilitás érdekében picit több fesz-t kell adni, mint ami a max ajánlott.)
What about the forests?