Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rvn
Ez bizony elég vaskos...3VGA-t meg egy 4 magos procit 4GHZ en is röhögve megeszik. Igazából ki használ ilyet?😄

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

mflex
Sziasztok! <#integet2>

Volt 5 db Ilyen hulladék 😄 tápom , 4 elment még 1db van, ha valamelyik gamer tuning örültnek kellene, privátban keressen. Engedek még belõle 10%-ot.

What about the forests?

Evil
Húzás után azis lehet hogy a proci hibázik néha, és akkor már ott is az indok miért van kevesebb fps-ed 😊

VGA-t meg feles hibáztatni, pláne ha processzort cserélsz, ez egy akkora baromság... Komolyabb HW cseréknél meg érdemes igenis újra rakni a rendszert, akármilyen VGA is van benne.

rvn
Ez egy percet sem futott még,hagyd ott eg yórára, vagy IBTvel told meg max stressezn 10-15 körig.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Ezen most mi kell nézni? 😊))

Hidd el, hogy a proci csere utáni lassulás nem az ati hibája... teljesen normális, hogy egy ilyen mértékû hardver csere után anomáliák vannak...

www.smart-bus.hu

Italo4ever
Szerinted?
<#worship>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
A proci orajelet is felhuztam 3,4-re alapfeszen (1,17), mindossze ennyi tortent. Egyebet nem tudok leirni, mert mast nem csinaltam, jah meg csereltem ventillatort, lehet az volt a gond! <#zavart1>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Italo4ever
Lehet, hogy en vagyok bena hozza, de akkor is azt tapasztalom, hogy itt az ati-val vannak a gondok. Egy masik HDd-re ujrahuztam a win-t, ott mar nagyjabol azok az ertekek jottek ami elotte volt, aztan nem volt kedvem ujra feltelepiteni mindent, ezert a regirol legyalultam csokkentett modban az ati drivert, majd ujbol felnyomtam, most itt is jo lett, bar lehjtne jobb is szerintem.

Semmi egyeb nem volt, csak kicsereltem a procit e Q9550-re, szerinted ezen mit lehet elbaszni, mar ha en vagyok a hulye?

Kicsereltem es a videokartya nem hozta azt "erot" ami elotte volt, sot mint irtam szaggatott is.

Olyan dolgok jönnek elõ nálad, amikrõl még az életben nem hallottam! 😊

Ha pedig valami változik, akkor mindig az utolsó normális állapothoz képesti változásoknál kell kezdeni a hiba keresést... alaplap, vga, cpu csere után meg ajánlatos az új oprendszer... ( nyilván nem 4850-rõl, 5850-re történõ cserére gondolok )

www.smart-bus.hu

Evil
<#idiota><#idiota><#idiota> Sosem a hardver a hibás, hanem a kezelõje!

Errõl még nem hallottál? <#idiota><#idiota>

rvn
Nem feltétle szükséges az uj oprendszer, de erõsen ajánlott.

Italo4ever
Most ujrahuzom, de jatekok alatt is visszaesett elegge latvanyosan, megint egy hardver csere miatt hulyult meg?

omg!

kezd nagyon elegem lenni az ati-bol...

Kell... ( én biztos újra húznám )

Ne foglalkozz a 3dmark-al... az egy baromság... játékok alatt tesztelj, az a lényeg...

www.smart-bus.hu

Italo4ever
Csak kerdeznem, hogy proci csre utan kell-e uj telepites?

mas:
Furcsa nekem megint valami, mert 3dmark-ban visszaesett az fps-ek szama, ahol idaig 120-130 korul volt, most 80-90, ez mitol lehet?

Bar furmark meg ugyanazt az eredmeny hozza.

fery02
Majd lehet kipróbálom, köszi!

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Evil
Naja, Pht olvasgattam énis anno amikor vettem, és mivel CS 1066 osokat nem szerette nagyon (mindenki aztirta csak a gond van vele), így lett C4 es A-Data ramok amik nagyon szépen muzsikálnak 😊

Amúgy meg a Geil és a Corsair ramok sztem sehol se olyan jók mint amennyire istenítik õket, nembirják a húzást, túl sok fesz kell nekik... <#idiota>

Sziasztok!
ASUS P5QL-CM alaplappal mér csak 150mhz-et tudok órajelen tolni? ennyire fos a lap?vagy mit kéne állítgatnom? q8300 proci.thx
Próbáltad már egy modullal?

Igyekezz mindig kiszûrni, hogy hol a hiba! Azért mondtam neked, hogy oszd vissza a ramokat 800mhz-re, gyári V értékekkel, hogy a ram hiba kizárható legyen...

A cpu-nak tuti tudnia kell a 3.6GHZ-t! Ez olyan biztos mint a halál...

Vedd ki az egyik modult, oszd vissza 800mhz környékére, add meg neki a gyári V értéket... a többi V érték legyen normal, és futass prime96 tesztet... szólj, hogy mikor dob hibát...

www.smart-bus.hu

A DS3 nálam nem szerette sem a Geil, sem a CSX ramokat... amióta OCZ van benne, megtáltosodott...

Az, hogy milyen vga van benne, az tuti, hogy hulla mindegy... bios-t érdemes még nézegetni... nálam most a legutolsó beta bios van fent, de ezt annak aki nem ért hozzá nem ajánlom...

www.smart-bus.hu

fery02
Én nem tudom, de én inkább már nem merek hozzányúlni.

Italo4ever
Most nem azert, de en pont egy ilyen lappal szoptam napokig, mire az egesz zarlatos lett, sot egyik ismerosomnek is pont hasonlo gondjai vannak pont egy ugyanilyen lappal, neki a corsair dominator 1066-os ramjai nem kepesek menni rendesen, csak sok probalgatas utan indult el 1000mhz es 666-24-es beallitasokon, pedig azert az nem egy ocska ram, es bar elottte neki is egy nvidia 8800gt volt benne, nekem 9800gt, amikor valtott 4890-re azota hulyult meg neki is, nalam szinte ugyanez volt.

Veletlen egybeeses lenne?

fery02
Gyári beállításokkal semmi baj sincs a géppel, nem omlanak össze a játékok, meg kékhalál sincs.

De már tegnap este elhatároztam, hogy lehet inkább feladom az egészet, valami itt nagyon nem megy.
Inkább hagyom az egészet "Optimális gyári beállítások"-on, az a biztos.
Max majd visszább veszek a játékok beállításaiból...

Ez van.

jogos...😊)

www.smart-bus.hu

rvn
Akkor csak elírtad, mert az 0,0875 V a drob nem pedig 0,8😊 ("az én DS3-s lapom terhelve 0.8V droppol...")

Nem írtam el... a DS3 sajnos ilyen... Bios 1.3675V, terhelve 1.2800V... 😞(

www.smart-bus.hu

vice
rvn
Az rengeteg az én p31 esem droppol 0.04-et nem elírtad véletlen?

Akkor az ram hiba is lehet... futtass egy memtestet... illetve próbáld egy modullal...

www.smart-bus.hu

fery02
Igen.

Én meg biztos vagyok benne... 😊) Az alsóbb kategóriás P45-s giga lapok elég nagyot droppolnak... az én DS3-s lapom terhelve 0.8V droppol... 😞(

www.smart-bus.hu

Blend teszten futtatod?

www.smart-bus.hu

Nekem eddig ami 30 percet prime stabil volt, az utána jó volt mindenhol...

www.smart-bus.hu

Evil
Nemhinném hogy olyan nagy lenne a drop P45 ös lap esetében 😊

Amúgy meg nem azt írta hogy most normál on megy a proci, és csak a ramnak van adva 2.26V, és tudja tesztelni?

Amúgy meg vagy ezvan neki szerintem:
PC2-8500 1066MHz CAS6 Dual Channel
- Available in 2GB Dual Channel Package
- Available CAS:6-6-6
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage 2.0V

És akkor C5 höz lehet tényleg kell neki a 2.2V..

Vagypedig valamelyik ezek közül:
PC2-8500 1066MHz CAS4 & CAS5 & CAS6 Dual Channel

- Available in 1GB, 2GB & 4GB Dual Channel Package
- Available CAS: 4-4-4, 5-5-5, 6-6-6
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage 2.2~2.4V
- Racing Orange Aluminum Heat-Spreader
- DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
- Lifetime Warranty

Érdekes amúgy milyen nagy feszt írnak ezeknek a Geil eknek.

fery02
Akkor 1066-os biztos, több doog is egyértelûvé teszi, ezért nem szedem szét a gépet. 😊

Amúgy az az érdekes, hogy prime95-öt lefuttattam 1 óráig (másnak a tanácsára), nem hibázott közben semmit, viszont játszottam picit a Dirt 1-el és kis idõ után kékhalálozott.
Szóval itt valami még nem stimmel. Pedig ez a Prime, ez biztosra megy elvileg?

Ha minden auto-n van akkor 800mhz-re lövi be? Hmmm... érdekes...

Egyébként tuti 1066-s a ramod, mert a 800-s tuti nem menne 1066-n... az legegyszerûbb, ha kiveszed, és megnézed mi van ráírva...

A géped meg azért lett stabil, mert a CPU-nak adtál feszt... szerintem...

www.smart-bus.hu

fery02
Vagyis hülye vagyok már, 2,2 V nálam nem ment.
Akkor nálam nem megy úgy, mint a hozzászóló esetében.
Most 2,26 V-on tesztelem, mert a kisebb fesz-ek nem jók.

Tudom, hogy könnyû a RAM-okat kinyírnmi, nem is fogok 2,3 V fölé menni még véletlenül sem.

Viszont most bezavarodtam picit. Ram dobozára az van írva, hogy 1066 MHz, meg ipon-on is, ahol rendeltem, ez a neve: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT.
Gyári Bios értékeken viszont 800 MHz-en fut.

Mert a 800-as Geil Ultrákhoz Gyári ajánlott feszültségeknél ez szerepel: 1,9-2,3 V

Akkor most az enyém milyen RAM?

Én is... a gyári érték, a gyári MHZ értéken jónak kell lennie... a ramnak plusz fesz akkor kell, ha nagyobb MHZ értéken akarod futtatni, mint a gyári érték... de ramot nagyon könnyû kinyírni, tehát ezzel nagyon óvatosan! Egy 2.2V-s ramnak én tuti nem adnék tartósan 2.4V-t...

www.smart-bus.hu

fery02
Biztos, hogy nem számíthat? Pedig nagyon úgy néz ki.
Sõt, lehet hogy akár még 0,2 eltérés is számítani fog majd, mert itt az egyik hsz-ban letesztelte a hozzászóló ezeket a fajta RAM-okat és 1066-on 2,2V-al tesztelte, hibátlan mûködési eredménnyel.
Most is lassan lejár a fél óra Prime, és bebizonyosodik, hogy tényleg bírja a proci a 3,6 GHz-et normal-ra állított fesz értékekkel.

Most megnézem 2,2V-os Dram-mal.
Kíváncsi leszek. 😊

Szerintem tuti, hogy nem a ramnak adott plusz egy tized oldotta meg... ennyit az nem számíthat alapon...

Kék halál pedig millió dolog miatt lehet... lehet alul feszelés is, lehet hibás ram beállítás is... sõt, ha a prime egybõl hibázik, akkor az tuti ram... ha hosszabb idõ múlva, akkor kevés cpu fesz...

www.smart-bus.hu

Egyáltalán nem sok az 1.3V... a drop miatt az kb 1.225V körül van... bios alól az 1.4V nyugodtan mehet... a lényeg a jó hûtés... 1.4V fölé már nem szabad menni 7/24-be...

www.smart-bus.hu

fery02
Na, valószínleg meg van a hiba forrása.
Abból indultam ki, hogy állítólag akkor van kékhalál, ha alul-feszelünk valamit, így most megkapta tõlem mind a DRam, mind a CPU azt a feszt, aminél többet semmikép sem fogok nekik adni.
CPU: 1,3 V
DRam: 2,3 V

És most ott tartok, hogy Prime blend teszt, már fut 13 perce hiba nélkül.

Tehát akkor csak a DRam volt a hibás, hogy igen is kellett neki az a 2,3V a 2,2V helyett.

Akkor ha most lefut hiba nélkül félóráig, visszaveszem normal-ra a VCore-t, a DRam-ot hagyom és úgy is lefuttatom a tesztet.

Azután, ha az jó, akkor kipróbálom, hogy a DRam-ból is picit visszább veszek, hogy hátha kisebb fesz is elég neki. Ez így helyes lesz?

mflex
Valakinek úgy is megéri, nekem nem kellene, a QX9650 között túl nagy ár referencia, igazából nem is vágom, hogy miért. <#miaz>

Talán ezzel akarja megmutatni az intel az AMD-nek, hogy hiába ad ki az AMD ilyen-olyan fasza procikat, azért megmutatja, hogy õ akkor is jobbat tud, de ennyiért?

What about the forests?

pxxl
wow L2 cache: 12288Kb <#wow2>ennyit akkor sem ér 😄<#idiota>

All hail the double x!

mflex
Hello szomszéd!

Jó hõfokok nagyon!

Más:

Ha valakit érdekel a 775-ösök királya (QX9770 3.20GHZ SKT775 FSB1600 12MB ), nálam megveti garanciával 360.000.-ért. Privibe keressetek.

😊

What about the forests?

Evil
Hát te esetedben nem nyúznám nagyon tovább 1.3V hosszú távon biztos sok neki, szóval vagy hagyod alapon tuning nélkül, vagy rövid idõ után füstölteted? <#idiota>
(szerintem nemtett jót neki az auto feszültségek, és gondolom a tájban próbára volt téve egybõl hogy: mivan ha 4ghz en indul?)

Amúgy nincs valahol valami leírás ezekrõl hogy auto beállítások mellett mit ad a procinak hogyha túl van terhelve?
Mondjuk 4ghz auton, és nemcsak arra vagyok kíváncsi hogy melyiknél képes még be bootolni, hanem amelyiknél egybõl KO zik 😊

fery02
9,5 lehet a max a szorzó.
Alap beállításon is ennyire van belõve (9,5*333= 3163).

Solt: RAM-ok 800-ra vissza osztásán gondolkozok én is, de elõtte még majd kipróbálom, hogy megadom a Vcore-nak azt a 1,3 V-ot, mert olvasom közben máshol, hogy ha kékhalálozgat meg még boot közben visszaáll, akkor az alul-fesz gyanús dolog.

Ram-okkal nem hiszem, hogy baj lenne, mert alap beállításokkal semmi gond sincs a géppel, meg amúgy 2 egyforma modul (bár attól végülis az egyik még bedögölhet igaz).

De... ráadásul az sem mûködik, hogy belövök valamit aztán emelek a szorzón...

www.smart-bus.hu

Evil
Nem 9x es a maximális szorzója? mert akkor nemtudod hozzáadni a 0.5x öst, csak ha 8x osan járatod nem?

Italo4ever

Italo4ever
Hála az égnek ez egy lap nagyon jól bírja a tuningot, megvagyok vele elégedve és a ramok is bírják szuflával. 😄