Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Volt 5 db Ilyen hulladék 😄 tápom , 4 elment még 1db van, ha valamelyik gamer tuning örültnek kellene, privátban keressen. Engedek még belõle 10%-ot.
What about the forests?
VGA-t meg feles hibáztatni, pláne ha processzort cserélsz, ez egy akkora baromság... Komolyabb HW cseréknél meg érdemes igenis újra rakni a rendszert, akármilyen VGA is van benne.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Hidd el, hogy a proci csere utáni lassulás nem az ati hibája... teljesen normális, hogy egy ilyen mértékû hardver csere után anomáliák vannak...
www.smart-bus.hu
<#worship>#worship>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"
Semmi egyeb nem volt, csak kicsereltem a procit e Q9550-re, szerinted ezen mit lehet elbaszni, mar ha en vagyok a hulye?
Kicsereltem es a videokartya nem hozta azt "erot" ami elotte volt, sot mint irtam szaggatott is.
Ha pedig valami változik, akkor mindig az utolsó normális állapothoz képesti változásoknál kell kezdeni a hiba keresést... alaplap, vga, cpu csere után meg ajánlatos az új oprendszer... ( nyilván nem 4850-rõl, 5850-re történõ cserére gondolok )
www.smart-bus.hu
Errõl még nem hallottál? <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
omg!
kezd nagyon elegem lenni az ati-bol...
Ne foglalkozz a 3dmark-al... az egy baromság... játékok alatt tesztelj, az a lényeg...
www.smart-bus.hu
mas:
Furcsa nekem megint valami, mert 3dmark-ban visszaesett az fps-ek szama, ahol idaig 120-130 korul volt, most 80-90, ez mitol lehet?
Bar furmark meg ugyanazt az eredmeny hozza.
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Amúgy meg a Geil és a Corsair ramok sztem sehol se olyan jók mint amennyire istenítik õket, nembirják a húzást, túl sok fesz kell nekik... <#idiota>#idiota>
ASUS P5QL-CM alaplappal mér csak 150mhz-et tudok órajelen tolni? ennyire fos a lap?vagy mit kéne állítgatnom? q8300 proci.thx
Igyekezz mindig kiszûrni, hogy hol a hiba! Azért mondtam neked, hogy oszd vissza a ramokat 800mhz-re, gyári V értékekkel, hogy a ram hiba kizárható legyen...
A cpu-nak tuti tudnia kell a 3.6GHZ-t! Ez olyan biztos mint a halál...
Vedd ki az egyik modult, oszd vissza 800mhz környékére, add meg neki a gyári V értéket... a többi V érték legyen normal, és futass prime96 tesztet... szólj, hogy mikor dob hibát...
www.smart-bus.hu
Az, hogy milyen vga van benne, az tuti, hogy hulla mindegy... bios-t érdemes még nézegetni... nálam most a legutolsó beta bios van fent, de ezt annak aki nem ért hozzá nem ajánlom...
www.smart-bus.hu
Veletlen egybeeses lenne?
De már tegnap este elhatároztam, hogy lehet inkább feladom az egészet, valami itt nagyon nem megy.
Inkább hagyom az egészet "Optimális gyári beállítások"-on, az a biztos.
Max majd visszább veszek a játékok beállításaiból...
Ez van.
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Mutasd meg mi dübörög a gépedben a házad oldalán!
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Amúgy meg nem azt írta hogy most normál on megy a proci, és csak a ramnak van adva 2.26V, és tudja tesztelni?
Amúgy meg vagy ezvan neki szerintem:
PC2-8500 1066MHz CAS6 Dual Channel
- Available in 2GB Dual Channel Package
- Available CAS:6-6-6
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage 2.0V
És akkor C5 höz lehet tényleg kell neki a 2.2V..
Vagypedig valamelyik ezek közül:
PC2-8500 1066MHz CAS4 & CAS5 & CAS6 Dual Channel
- Available in 1GB, 2GB & 4GB Dual Channel Package
- Available CAS: 4-4-4, 5-5-5, 6-6-6
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage 2.2~2.4V
- Racing Orange Aluminum Heat-Spreader
- DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
- Lifetime Warranty
Érdekes amúgy milyen nagy feszt írnak ezeknek a Geil eknek.
Amúgy az az érdekes, hogy prime95-öt lefuttattam 1 óráig (másnak a tanácsára), nem hibázott közben semmit, viszont játszottam picit a Dirt 1-el és kis idõ után kékhalálozott.
Szóval itt valami még nem stimmel. Pedig ez a Prime, ez biztosra megy elvileg?
Egyébként tuti 1066-s a ramod, mert a 800-s tuti nem menne 1066-n... az legegyszerûbb, ha kiveszed, és megnézed mi van ráírva...
A géped meg azért lett stabil, mert a CPU-nak adtál feszt... szerintem...
www.smart-bus.hu
Akkor nálam nem megy úgy, mint a hozzászóló esetében.
Most 2,26 V-on tesztelem, mert a kisebb fesz-ek nem jók.
Tudom, hogy könnyû a RAM-okat kinyírnmi, nem is fogok 2,3 V fölé menni még véletlenül sem.
Viszont most bezavarodtam picit. Ram dobozára az van írva, hogy 1066 MHz, meg ipon-on is, ahol rendeltem, ez a neve: GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT.
Gyári Bios értékeken viszont 800 MHz-en fut.
Mert a 800-as Geil Ultrákhoz Gyári ajánlott feszültségeknél ez szerepel: 1,9-2,3 V
Akkor most az enyém milyen RAM?
www.smart-bus.hu
Sõt, lehet hogy akár még 0,2 eltérés is számítani fog majd, mert itt az egyik hsz-ban letesztelte a hozzászóló ezeket a fajta RAM-okat és 1066-on 2,2V-al tesztelte, hibátlan mûködési eredménnyel.
Most is lassan lejár a fél óra Prime, és bebizonyosodik, hogy tényleg bírja a proci a 3,6 GHz-et normal-ra állított fesz értékekkel.
Most megnézem 2,2V-os Dram-mal.
Kíváncsi leszek. 😊
Kék halál pedig millió dolog miatt lehet... lehet alul feszelés is, lehet hibás ram beállítás is... sõt, ha a prime egybõl hibázik, akkor az tuti ram... ha hosszabb idõ múlva, akkor kevés cpu fesz...
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Abból indultam ki, hogy állítólag akkor van kékhalál, ha alul-feszelünk valamit, így most megkapta tõlem mind a DRam, mind a CPU azt a feszt, aminél többet semmikép sem fogok nekik adni.
CPU: 1,3 V
DRam: 2,3 V
És most ott tartok, hogy Prime blend teszt, már fut 13 perce hiba nélkül.
Tehát akkor csak a DRam volt a hibás, hogy igen is kellett neki az a 2,3V a 2,2V helyett.
Akkor ha most lefut hiba nélkül félóráig, visszaveszem normal-ra a VCore-t, a DRam-ot hagyom és úgy is lefuttatom a tesztet.
Azután, ha az jó, akkor kipróbálom, hogy a DRam-ból is picit visszább veszek, hogy hátha kisebb fesz is elég neki. Ez így helyes lesz?
Talán ezzel akarja megmutatni az intel az AMD-nek, hogy hiába ad ki az AMD ilyen-olyan fasza procikat, azért megmutatja, hogy õ akkor is jobbat tud, de ennyiért?
What about the forests?
All hail the double x!
Jó hõfokok nagyon!
Más:
Ha valakit érdekel a 775-ösök királya (QX9770 3.20GHZ SKT775 FSB1600 12MB ), nálam megveti garanciával 360.000.-ért. Privibe keressetek.
😊
What about the forests?
(szerintem nemtett jót neki az auto feszültségek, és gondolom a tájban próbára volt téve egybõl hogy: mivan ha 4ghz en indul?)
Amúgy nincs valahol valami leírás ezekrõl hogy auto beállítások mellett mit ad a procinak hogyha túl van terhelve?
Mondjuk 4ghz auton, és nemcsak arra vagyok kíváncsi hogy melyiknél képes még be bootolni, hanem amelyiknél egybõl KO zik 😊
Alap beállításon is ennyire van belõve (9,5*333= 3163).
Solt: RAM-ok 800-ra vissza osztásán gondolkozok én is, de elõtte még majd kipróbálom, hogy megadom a Vcore-nak azt a 1,3 V-ot, mert olvasom közben máshol, hogy ha kékhalálozgat meg még boot közben visszaáll, akkor az alul-fesz gyanús dolog.
Ram-okkal nem hiszem, hogy baj lenne, mert alap beállításokkal semmi gond sincs a géppel, meg amúgy 2 egyforma modul (bár attól végülis az egyik még bedögölhet igaz).
www.smart-bus.hu