36836
  • rooney8
    Aham köszi...Majd még kicsit utána járok a dolgoknak :) Nem akarom, hogy az 1 hetes gépemet elbasszam :)
  • Falconer
    1:1ben éri meg huzni DRAM:FSBt, az én E6320asomnál ez azt jelenti, hogy 2800Mhz-en van 800Mhz ram.
    3150nél lenne 900on.

Enyémnél most igy van
    400as FSB, 7es szorzóval proc:400*7=2800 mem:400*2=800
  • rooney8
    Oké köszi. És amúgy megéri a ramot is húzni vagy nem?
  • Falconer
    Ez nem nálam van, csak linkeltem. A többi stimmt.
  • rooney8
    Oké köszi, megnézem prohardveren (amúgy az alaplapom: Asus P5K)

Ez a késleltetés vagy mifene nekem már magas... Szval az a lényeg ha mondjuk felhúzom 1000-re akkor a DRAM Timing Controlnál ugyanannak kell lenni mint nálad? :D
  • Falconer
    Tuningál az alap, hogy procit csak BIOSból.

Nézd meg Prohardveren az alaplapod fórumát, és ott olvass utána, hogy a te alaplabodban hogyan lehet előhozni a megfelelő funkciókat. Bár ha uaz mint amit linkeltem, akkor a proci FSBt tudod állítani ott, és az a lényeg.

Memória idözítések nemtudom hogyan vannak nálad alapból. De ha tuningolod akkor ott nagyobb késleltetés értékeket kell megadni. 5-5-5-15 általában, mint a képen. 1000mhz az már a 800as memek határa többnyire, ugyhogy nem csoda, hogy nem indult.
  • rooney8
    Megtaláltam :D (Szinte ua. a bios) de nem sokra mentem vele. Csak a ram-nál találtam egyet, hogy 800MHz helyett 1000MHz-t írtam de alig bírtam elindítania gépet, elindult, aztán kikapcsolt. Végül vártam egy kicsit elindult, azt gyorsan visszaállítottam mindent. :D De nem adom föl. Inkább valami olyan program kéne amivel innen a windows-ból tudom húzni a procit. :)
    Am azért nem tudok angolul szinte semmit, mert németet tanulok, tehát csak annyit tudok angolból, amennyit magamtól megtanultam.
  • Falconer
    Na szóval akkor Athlon XP T-bred 2600+ vs 1600+

3Dmark 05 CPU: 3181 vs 1681
    DivX 5.1 encoding 182MB Mpeg: 02:49 vs 04:42
    Winrar: 07:36 vs 13:37
    Lame MP3 encoding: 01:47 vs 02:41

Hogy játék is legyen (fps)
    Farcry: 118 vs 66
    DoomIII: 58 33

Forrás:
    Tom's Hardware CPU charts 2004
  • Falconer
    Emlékszem, amikor nekem egy 2200+ T-bred volt, alap 1.8ra dobtam 300Mhz-t, és nagyon meglátszott.
  • Falconer
    Nem valószínű, hanem biztos!
    Gondolom nem 1.6Ghz-es athlonja van, hanem 1600+, akkor meg főleg. Ég és föld a különbség.

Egyszerüen csak vissza kell emlékezni, amikor még nekünk is ilyen gépünk volt. A Crysis ugyanugy nem fog futni egyikkel sem, de akkor is sokkal jobb egy 2600+ T-bred annál, mint ami most van neki.
  • Akuma
    Nem valószínű, hogy érezhető gyorsulást fogsz ezzel a cserével elérni.
  • Falconer
    AMD Athlon XP 2600+ - AXDA2600DKV3C

T-bred mag !!! 2600+bol van Barton magos is, az NEM jó!
    266 MHz FSB
    2133Mhz órajel
    Socket A (socket 462 uaz.)

Ez a legjobb, ami belemegy a lapodba. Természetesen már csak használtan lehet hozzájutni pl PH apróhirdetésekben.
  • Falconer
    Oda van irva, hogy milye.
    Ha nem tudsz ennyit angolul, akkor a tuning az nem a te müfajod.

Biosban ilyet keress, de szerintem jobb, ha nem nyulsz hozzá :P

• petyeka
    Hali!
    Ha hülyeséget kérdezek előre is bocsi!
    Azt akarom megkérdezni, hogy ha nagyobb procit szeretnék venni az alaplapomba (EP-8khal+ 266MHz FSB)Most egy AMD Atlon 1.6GHz van benne. Szeretném lecserélni legalább 2.6-ra. Ekkor mit kell figyelembe venni? Csak az fsb-t vagy mit? Mert az epox oldalán olyasmit nem irnak, hogy mekkora lehet a legnagyobb proci, ami belemegy.
    Ha valaki tudja ezt a látszólag egyszerű választ, írjon.
    Üdv.
  • rooney8
    Most találtam valamit:

Ez a vidikártyának valamilye, de nem akartama addig állítani, míg megnem kérdezem :)

Biosba néztem a procihúzást, de nem non találtam... :(
  • Falconer
    Rivatuner nagyon egyszerü, csak a megfelelö fület kell megtalálni benne.
    Le van screenshotolva asszem a weblapjukon. Van benne pár slider amivel a memória meg proci órajeleket tudod húzni.
  • rooney8
    Hát megnéztem, de ez nekem magas... :) Asszem csak a proci maradt
  • rooney8
    Aham értem... köszi. Még megnézem a RivTunert és ha valami nem megy, akkor majd írok :)
  • Falconer
    Feszt ne buzeráld gyári hütéssel, mert az plusz melegedés. Meg az amugy is csak akkor kell, ha már nem tudod tovább huzni.
    Ramoknál van egy olyan, hogy DRAM:FSB ratio, ami önmagáért beszél. Ha jól tudom, akkor ha az 2re van rakva akkor megy 1:1 arányban. 800as ramoknál nem kell visszaosztani, de bios irja közben a memoria frekcenciát is.
  • rooney8
    A procihúzásnál azt hallottam, hogy ha órajelet akarok emelni, akkor feszültséget is kel...? )Meg milyen memóriát osszak vissza?) Amúgy mást nem lehet, csak órajelet? ÉS ram-nál mi a helyzet? :) Boccs a sok kérdésért, csak még...:D
  • gergobaby
    Szia ! Procit BIOS-ból, ha naon meghúzod, akkor lehetőleg osztd vissza a memóriát, nehogy elfüstöljön... RivTuner nevű progival huzhatod a VGA-d, arra figyelj hogy a hőmérsékletek terhelés felett 70 fok fölé nenagyon menyjenek ( sztem, bár van aki 80on járatja őket )... Hősmérséklet megfigyeléséhez pl. Everest-et ajánlanám...
  • rooney8
    Üdv!

Most jött meg az új gépem. Asus P5K, C2D E4700, 2Gb 800Mhz DDR2 Kingmax RAM, GeForce 8600GT 512Mb DDR2

A procit, a ramot és a vidikártyát szeretném kicsit húzni, de csak annyira, hogy a gyári hűtés is elbírja, mert nem szeretnék külön venni hozzá semmit. Tudnátok segíteni?
  • gergobaby
    Amúgymeg csúnyát néznék ha a 800 mhz-es CSX Ram meghalna 700 környékén :) Mert 667nek csak azért látja mert az alaplap annyit tud...!
  • gergobaby
    Természetesen ha feltolom visszafogom osztani a memóriát :) amúgy kipróbáltam a mem. 700mhz-en röhögve megy...
  • zoolee
    Naja, a másik..667 es ram, mikor az 1200 asokat is cukorkaárba mérik?
  • Akuma
    A memóriájától jobban tartanék... Ez a konfig alig vesz fel áramot, szóval nem feltétlen van halálra ítélve azzal a táppal, viszont ha túlhajtja a ramot, akkor leshet.
  • zoolee
    De mielőtt kinyíod a géped, dobd ki azt a deer 400 as tápot...
  • gergobaby
    Műűködik :) Majd holnap ha lesz időm akkor megnézem meddig megy stabilan, aztán meglesem mennyit segít.
  • gergobaby
    okés, köszönöm megpróbálom :)
  • szurop
    Amit 100-450-ig lehet állítani, azt tudod a numerikus padon + és - gombokkal tudod állítani.
  • gergobaby
    ÜDv. adott egy ASUS P5GC-MX/1333-as alaplap benne egy E2160-al amit tuningolni szeretnék ( ezen egy AC Freezer 7 Pro van ) .. A JumperFree configurationba beállitom az AI Overclocking-ot Manual-ra megjelenik a CPu Frequency, meg DDR2 freq. DDr2-t belövöm 667-re, de a CPU-ra hiába megyek rá nem jön be semmi menü ha nyomom jobbra a cuccot, az sem segít, pedig azt irja 100-450 közt lehetne állitani... Van esetleg vmi rejtett gomb amivel ezt engedélyezni kell? leirásban ottvan hogy létezik Auto Manual, és Overclocking Profile, nekem Overclocking Profile nincs is ott... Segitenétek hogyan tudom megcsinálni? ja és CPU configuration-ban is inaktivak a cuccok...
  • kirol
    Aha. Pedig Riva Tunerben van 2D, 3Dmin. 3D max is.
  • davidka003
    Ha az aláírásban szereplő gépről van szó akkor azért, mert az Nvidia nem tud energiatakarékos üzemmódot.
  • kirol
    Az enyém mért nem veszi vissza?
  • davidka003
    Valószínűleg energia takarékos üzemmód. Ha nincs terhelve a VGA akkor az órajelet visszaveszi és csökken a fogyasztás.
  • Speedy86
    megnézegettem everestel a gépemet és majdnem lefordultam a székröl:D
    VGA: memoria 120Mhz:DDDDDD
    ez mi a picsa? gyárilag 600nak kéne lennie
  • Speedy86
    ez nem a tuning miatti kérdés csak ide illett a legjobban:)
  • davidka003
    Notit nem igazán szokás tuningolni. Kis szűk helyen hamar túlmelegedne a sok alkatrész.
  • reaper4
    thx :D
  • Speedy86
    okés köszi. akkor mostmár mehetsz veszekedni:D