36836
-
#33514 De sztem valami nem stimmel a procimmal... Lehet hogy szar a hűtő. Ilyenért adnak garanciát? -
#33513 Először minden alapon, mert ugy is gebasz volt.
Memtest86 Letöltöd az ingyenes ISOt, kiirod egy CDre, és arról bootolsz. Ennyi. -
#33512 Memtest? Ezt hol és melik programban van? És úgy, hogy húzva van, vagy pedig ha alapon van? -
#33511 Memtestet futtasd le, hagyd rajta egy órát mondjuk, ha nem dob ki hibát akkor van helye további okfejtésnek. -
#33510 Bocsi csak elfelejtettem, már ott van.
Hát csak úgy kikapcsol. De még nem játszottam húzás után, nem mertem :)
-
#33509 AMD-ben beépített memóriavezérlő van. Emeled az fsb-t nő a processzor, de vele párhuzamosan a memória órajele is. Bár nem vagyok benne biztos hogy a Sempronban már alkalmazzák ezt. -
#33508 A beállítások nem látszanak.
Mi az, hogy leáll? Lefagy, vagy kilép a játékból,stb. Konkrétan kéne.
Memtestet futtas le feltétlenül mindenek előtt.
A következő lépés az, hogy Everst fusson a háttérben amikor játszol vagy csinálsz bármit, és legyen bekapcsolva a naplózás. Hogy tudd, hogy mi milyen meleg amikor gáz van.
-
#33507 Jah ezt elfelejtettem :$ :
-
#33506 Üdv!
Na visszatértem...:) Mostmár odáig eljutottam, hogy a procit felhúztam 3GHz-re (C2D E4700 2.6GHz) és a memória órajelét 1000MHz-re (Kingmax 2GB 800MHz DDR2). De az a baj, hogy megy kb. 5 percet és leáll. Ezek a beállítások vannak:
-
-
Lehet, hogy túlmelegszik? (Amíg nem volt húzva, játék közben is 10-20 perc múlva leállt) Aztán még húzás elött gondoltam oda rakom a szoba venitálort :) de mint már írtam nem jó... -
#33505 Hali szeretném kérdezni miben külömbözik az AMD-s config túlhajtása az intel-étől?
Hypertransport vagy mi is van.
Amúgy Semptron lenne az illető. -
#33504 Huzni addig lehet, amig nem fagy le és stabil marad.
Nem hal meg előtte semennyivel sem. Lehet, h. igy nem 15év lesz az élettartama, csak 10. -
#33503 sziasztok van 1 AMD Athlon 64x2 3600+ os procim ezt meddig lehet huzni es mennyivel hall meg elobb a proci tole valaszokat ellore is kosszi -
#33502 Nézz körbe itt!
-
Bircsike #33501 Sziasztok! Tudom hogy ez teljesen egyén és típusfüggő, de milyen tuning beállításokat hajthatnék végre az én gépemen, konkrétan van elképzelésem, csak ti esetleg finomíthattok rajta, illetve adhattok tanácsot fesz adás terén. Az OCZ Reaper-t 1120 Mhz-re szeretném felhúzni, az E8400-at pedig majd 4-4,2 Ghz-re. Itt milyen FSB-t és milyen szorzót tanácsolnátok, illetve milyen feszültséget hogy stabilan menjen? Tudom hogy ezt nekem kéne kitaktikázni, de valami útvonalon indítsatok el hogy azért ne rögtön 1,5 Volton nyomjam a procit! :) -
TomDantes #33500 Igen, csakhogy nem lesz plusz 10-15 ezerem. Vagy most ezt fejlesztem, vagy semmit se.
Nem tudok többet rá szánni. Én felfogtam, nem mint hühye gyereknek magyarázmni hogyx mi ér imeg és mi nem, én is pontosan tudom. Nem lesz több pénzem akkor se ha fejre állok.
Ez meg hogy adjam el a régit...persze,...cska ez nem olyan egyszerű mint le írni.
De fölajánlom: nem veszitek meg?
Ez most olyan, mintha lenne egy öreg rozoga Zsigulim amit nemn érdemes csináltatni. Tény, jobban meg érné egy Suzukit venni. De akkor sem telik rá.
De ha gondoljátok adományokat elfogadok, lehet küldeni pénzt számomra. -
#33499 PHra dobd fel, és várj annyit, amig lesz plusz 10-15k. Ez igy eléggé pénzkidobás szagú dolog, de te tudod. -
#33498 Nem kioktatás volt, hanem tanács. Elbaszol csomó pénz egy szar gépre, mikor egy kis spórolással tudnál venni egy sokkal jobbat. Egyszerűen nem éri meg régi gépre pénzt költeni, mert az új olcsóbb. (DDR2, PCI-E)
Túlreagálod. Ha kötözködni akartam volna akkor mást írok. Nem rád mondtam, hogy szar vagy, hanem a gépre amit venni akarsz. Semmi sértő nem volt a személyed iránt. -
TomDantes #33497 Öööö, bocsás meg tényleg de azt hittem itt lehet segítséget kérni. Ki oktatást és kötözködést az nem kértem. Már ne is haragudj de hogy jösz te ahhoz hogy így beszélj velem?!
Mit képzelsz ki vagy te?
Mit tudsz te rólam és arról hogy nekem mire jut és mire nem jut pénz?
Azért álljon már meg a menet!
Nem sértődtem meg, semmi ilyesmi, de azért vegyél vissza a hangodból és ne üss meg ilyen stílust velem szemben!
Mert megbocsás de rohadtul pofátálan voltál. -
#33496 Jó akkor vegyél szart ami semmire nem jó. Inkább még spórolj és vehetsz egy sokkal jobb/újabb gépet. -
TomDantes #33495 Ezzel csak az a gond: eladni? Persze..tudsz olyat aki megveszi? Ha meg is veszi...harminc ezernél többet nem tudok költeni. Ez van. Értem én hogy nem gazdaságos, meg minden, de akkor sem lesz több pénzem. -
#33494 Üdv...
Skubi: 1700+ ot, lapot, meg a többi cuccot eladod 10k-ért monnyuk ( lehet kicsit kevesebb )... ugye 1 GB DDR 7k, 2600XT durván 18-20k
Namost vmi AM2-es lap 10k, X2 3600+ 10k, 1 GB DDR2 4k, 2600 XT 15k (PCI-E) a komplett 4-es megközelétőleg 38-40k amiből még lejön az a cash amiért megpróbálod elpasszolni a dolgokat... tegyükfel 32-35-ért ott a modern foglalatokkal rendelkező konfigod... a Régibe beleölnél 25-26k-t amit elmondom hogy az a proci 50% ban sem fog kihajtani... A Mai játékokban ugyanugy semmit nem fog hozni, viszont egy x2-vel más lenne a helyzet... Fontold meg! De ha mégolcsóbbat akarsz: Intel E1200 ( celeron, de 2 magos, viszonylag elég )7k, lap 10k, 1 Gb DDR2 4k, 2600 XT megin 15k... 36k-ból megvan az egséz és eladhatod a régi dolgaidat... Szerintem ne fektess AGP+DDR-be!!! -
TomDantes #33493 Igen, az Everest-re rá jöttem közbe.
Ram: 1 giga DDR
VGA: (ezt ajánlották) Radeon HD2600XT bár ebben még nem vagyok biztos. -
#33492 Amúgy áruld már el, hogy konkrétan milyen VGAt meg Ramot veszel és mi helyett, no meg mennyiért.
Everestet:
Számítógép->Érzékelő
És ha lerakod a tálcára, akkor a tálcán mutatja a hőmérsékleteket kis négyzet alakú ikonokkal. -
TomDantes #33491 Ja..jó hülye vagyok....meg van a hőmérséglet. -
TomDantes #33490 Everest-el? Hogy? Nem látom hogy abban hol.
Viszont, ja-ja pucolni ki pucolom. Hiszen úgy kell vele dolgoznom, be beszerlni a ramot és VGA-t, és akkor megis tisztogatok mindent.
Utoljára úgy egy éve tisztogattam meg, amiko el szállt a vinyó és másikat raktam be. Egy éves por...és kosz...hát már biztos rá fér. -
#33489 Nem füstöl el, ha tulmelegszik akkor megáll. Azért kellemetlenségeket elkerülendö pucold ki a hütöjét. -
szurop #33488 Everest-el lehet vizsgálni a hőmérsékleteket. Az optimális fok, az -273 Celsius fok, de ezt nehézkes kivitelezni, ezért jó ha nem megy 70 fölé. -
TomDantes #33487 Igen, akkor jól sejtettem Még egy utolsó kérdés: a biztonság, mert hát nem akarom hogy el füstüljön.
Van valami program amivel nézni tudom a hőmérségletét, na és mennyi a még optimális fok? -
#33486 Nézd meg. Minden lapnak más a biosa. FSBt kell feljebb venni, ennyi. Keresd meg. -
TomDantes #33485 Na: AMD Athlon XP 1700+ Thoroughbred-B és B0 most néztem meg az Everest-el.
Akkor most mákom van? Mert amikor a múlt évszázadban megvettem k*rva jónak számított...XD
Viszont, egy picit részletesebben...szóval hol kell feljebb venni? (amikor még új volt a gépem, akkor tudtam és rá jöttem hogy kellet volna...de elfelejtettem...vagyis sejtem de biztos nem vagyok benne és nem akarom elbarmolni)
davidka003 50 ezer? Igen, de nekem 50 ezerem sincs. És nem is lesz.
És menn -
#33484 De te mondtad, hogy veszel RAM-ot meg videókártyát. Az talán nem kerül pénzbe?
Jobban járnál úgy géppel, mert abba a DDR2-s RAM olcsóbb, mint a DDR1-es.
Videókártya is már PCI-E-es, ami olcsóbb, mint az AGP-s.
50 ezer Ft-ért már kapnál olcsó 2 magos gépet ami viszi a játékokat mediumon. -
#33483 Egyébként ha nincs pénzed, akkor tényleg jobban megéri megsporolni a ramot+VGA-t, és késöbb ha lesz hozzá, akkor azzal együt egy ujabbat venni. Hosszu távon nagyon nem éri meg régi rendszert fejlesztgetni. -
#33482 Fontos kérdés:
Milyen magos 1700+? Mert azokból voltak Palomino és T-bred magosak is. Ha az előbbi, akkor felejtsd el a tuningot.
Ha T-bred:
A0 vagy B0 steppinges? Ha B0 akkor mák, mert az a legjobb.
akkor próbálkozhatsz 166*11-es értékkel elsőre, aztán ha viszi szépen, akkor fokozatosan növelheted (133*11 az alap)
-
#33481 Elvileg nem kell bios frissítés.
De ha mégis, akkor nézz utána az alaplapod gyártójának a weblapján.
Valószínűleg az kell majd csak, hogy beállitsd a proci megfelelő gyári értékeit, tehát a 266os FSBt a megfelelő szorzóval (csak szorzo lesz vszeg BIOS defaulton, vagy azon, amin most van), mert alapbol lehet, hogy sokkal kevesebbnek fogja látni, de ez normális. -
TomDantes #33480 Kösz ez nagy segítség volt. Hogy ez nekem nem jutott eszembe....! Ja igen...hogy nincs rá pénzem...ez lesz az oka!
Bocsi, a gyúnyos hangnemért, de igen, persze iknább újjat vennék. De nem telik rá. A meglévőt kell tuningolni.
Szóval, tud valaki válaszolni a lentebb feltett kérdésemre? -
#33479 Felesleges RAM-ot meg VGA-t venned. Inkább add el és vegyél új gépet. -
TomDantes #33478 Üdv, kéne egy kis segítség.
Veszek ramo meg videókártyát a gépembe, de nem is ez alényeg, hanem hogy a procival is kéne kezdeni valamit.
AMD 1700+ -os processzor és GA-7VA alaplap. Tehát miként lehente egy kicsit felhúzni a procit? Nem akarok én olyan nagy tunningolást, de azt nem bánnám ha legalább egy kicsit jobb lenne.
Szóval várok minden javaslatot amit csak tudtok mondani. Köszi előre is. -
#33477 Még annyi, hogyha valamit rosszul állítok be, és nem akar elindulni a gép, akkor mi a teendő? (Most 3 napig nem leszek, de aztán ott folytatom, ahol abbahagyom :) ) -
petyeka #33476 Oks!
Köszi szépen az infót!
Gondolom ehhez bios frissítés is kell meg egyéb bios átállítások.
Ilyet még soha nem csináltam. Hogyan kellene ezt csinálni? (Nincs flopym) Mire számíthatok? (Hibák és egyéb akadályok a proci cserét követően) -
#33475 Nem kell az 1:1, a lényeg, hogy a proci és a ram is maximálisan ki legyen hajtva.