Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M0Dair
Rusty Wallace Ford Taurus mod

Keverjünk össze két hobbit: a pc moddolást, és a NASCAR autó modellek készítését. Az eredmény jelen esetben egy igen "gyorsnak" kinézõ router/firewall/web&ftp szerver lett.

Az alváz egy egyszerû alu lap, erre került a gépet alkotó HW, és a kezdetben átlátszó "karosszéria". A hûtése nem egyszerû a kis hely, és a kevés nyílás miatt, de néhány nyílás az oldalsó ablakokon, és néhány további légkeverõ segítségével kellemes hõmérsékletet ért el végülis.

Következzenek a képek:

M0Dair
Gyártsunk tápot!

Ugyan a peltier elemek használata kezd ritkábbá válni, de másra is jó lehet egy külsõ táp, fõleg ha kísérletezget az ember, és nem akarja, hogy egy véletlen rövidzár miatt újrainduljon a gépe.

A peltier etetésére egy egyszerû transzformátort, Graetz-hidat, és egy elég nagyra nõtt kondenzátort használt. Ugyan a kijövõ feszültség közel sem egyenletes, de a peltier elemet remélhetõleg nem nagyon zavarja.

Ezt egy régi AT(X?) táp társaságában az egészet egy roncsteleprõl begyûjtött dobozba rakta, biztosítékok, csatlakozók, és pár apróbb alkatrész társaságában.

Az AT, és a "saját" táp a dobozban:

Fontos, a cikkben leírt tápról üzemeltetni magát a pc-t elég buta dolog lenne, nem véletlenül van egy 'picit' több alkatrész egy rendes táp belsejében.

És ezt hogyan rakod be a gépbe?😄

M0Dair
Beépített hangszóró - Thermaltake módra
dátum: 2004-07-22 - forrás: thermaltake

A thermaltake cégtõl már láthattunk érdekes és furcsa kiegészítõket. A cég most egy 5,25"-os helyre beépíthetõ sztereó "zenegépet" dobott a piacra.

forrás: thermaltake

A hangszórókat, tartalmazó egységet egy a ház hátuljába beépíthetõ panelhez kell csatlakoztatni. Ehhez a hátsó panelhez, pedig a hangkártyánkat, vagy az alaplapunkon található integrált hangkártya kimenetét.

A termék beépítve jól néz ki, bár hangereje, nem lehet túl nagy, de LAN party-ra praktikus lehet. A csomagban találunk egy audio (kis jack) és egy táp kábelt.

Specifikációk:

Anyag: alumínium
Súly: 295g
Méretek: 146.5 x 42 x 139.2 mm
Teljesítmény (RMS): 4W
Energiaellátás: AC tápegység
Elõlapon található kapcsolók: Be/Ki kapcsoló gomb, mély kiemelõ, hangerõ-szabályzó

M0Dair
Csináld magad notebook :

Notebookot szeretnél, de nincs a neked megfelelõ egyik cég kínálatában sem? Rakj össze egyet a saját igényeid szerint! A legitreviews 3 részes cikke az alkatrészek kiválasztásában, és a noti összerakásában ad útmutatást.

Egy notebook összerakása nem különösebben nehéz, ha minden szükséges alkatrész rendelkezésünkre áll.

Kell egy doboz, benne az LCD-vel, billentyûzettel, alaplappal, és néhány aprósággal:

Proc, és egy aranyos kis hûtõ rá

Memória, hdd (bal oldalon egy 2.5"-os notebook, jobb oldalon egy hagyományos vinyó látható):

Slim optikai meghajtó, és a haladás jegyében egy WIFI kártya:

És összeszerelve egybõl mûködik

forrás: legitreviews

M0Dair
😄DD

ollie
Ráfért a dizájn erre a kis vinyóra.

ollie
Ha már az IDE kábel nem akar kijönni...

ollie
hoppáhoppá optikai tuning

ollie
Nehogymá útban legyenek!

ollie
😄DD

M0Dair
Kicsit szoros az audió kábel:

ollie
Ez de kemény!

ollie
háát csak nem, amúgy nem tudom

ollie
Enyhén túlmelegedett. 😄D

M0Dair
Kira!
Htx!
Az télleg pillanatragi a procin?

ollie
ja az is kemény 😄D

ollie
P4C800, P4C 3000, 1024M ram, R9800 Pro, SB Live...

M0Dair
És ez?: #5791

Bár ez kiegyenlítésnek szolgált!😄

ollie
Bazz ezek pillanatragasztót kennek a cpu-ra?

M0Dair
egyszer nálam is volt hasonló, de szépen vissza egyenesítettem õket, és most is müxik!
De ennyire hárdot!😄DD

ollie, neked most milyen a konfigod?

M0Dair
azta kurva!!!😄DDDDDDDD

M0Dair
ték

ollie
A proci lábakat nézzétek 😄DD

M0Dair
mindjárt...

M0Dair
jaja😄DDDDDDD

ollie
Ez a legjobb! 😄DD

Narancs
Ja, fogtam egy óriási papírt, becsavartam az öreg Sanyo TV -t és Let's Go Country!!!
Ekkorát még nem flesseltem!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

ollie
rágyújtottál a tv-re? :]

ollie
😄DDDDDDDDDDDDD

stone
Jó helyen van a paszta nem?

M0Dair
"Mé nem egyenes ennek az alja?"

M0Dair
"Nem így ke?"

M0Dair

"Mé, nem ide kell tenni a pasztát?"

M0Dair
Kurva jókat röhögök ezeken, de nem hiszem el, hogy valaki télleg így teszi föl pl a hûtõt!

M0Dair
A jó hítpájp fölrakása!😄DDDDDDD

Narancs
Ez olyan mintha vki jól ráverte volna a brét!
Azért ennyire nem izgat a proci!

stone
De ne ám

M0Dair
Ez meg mi???
Fordítva rakták föl a Zalmant?😄DD

M0Dair
Ne spóroljatok a pasztával:

stone
Ok thx

M0Dair
16:00 hétköznap és vasárnap ismétlés...

M0Dair
A modding sarok jó volt a kreatív klubban!

Falconer
Ez lol vazze! Lehet hogy 235Wattos Vargáné és tsa. táppal nem megy? Felháborító!

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

stone
Ezen a fix tv-n mikor vannak ilyenek?

Narancs
Amúgy kreatív klub meg a linuxosok is néha nézhetõk, az elõbbit a volt számtektanárom szerkeztette!

Narancs
Ja, meg mikor jött egy sms hogy amd-s konfig állandóan újraindul magától...(rögtön mondom kevés a táp) erre Vendel, kinek esze mint a tenger (ehhe) ilyet szól: persze, az AMD mindíg ezt csinálja, náluk a stúdióba is a 2400+ procit 1200Mhz -re kellett downclockolni, mert mindíg újraindult!!!
ÁÁÁÁÁÁ!!!! Rá is kellett gyújtanom rögtön!

M0Dair
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDAzt én is láttam!
Meg azt mondta ma, hogy a GF 5700Ultra leveri a 9800Pro-t!😛PP

Falconer
Hát én most sajna nem láttam, mert nem otthon vagyok, de nagyot röhögtem volna rajta. Sok hülyegyerek. Az is vicces amikor egyszer megkérdezték a Vendit, hogy egy Ati9000es kártyával lehet e jáccani.
Na erre beszól: Nem mert az Ati9000 szar kártya, a laptop meg úgyis túlmelegszik terhelés alatt hogy lecsapja magát.
Vazze, majdnem a hajamat téptem. Haveromnak van egy 2.4 P4, 768Ram, Ati9000 laptopja és simán viszi a játékokat. Még egyszer nem csapta le magát meleg miatt. Csak annyiba szar a 9000 hogy mindenféle Anti Aliassingot, meg ilyen egyéb királyságokat nem bír, de egyébként simán lehet jáccani. Gyereknek nincs is asztali gépe.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

stone
Nekem is csak nagyon felszalad a gpu hõmérséklete és nem hagytam végigmenni.

M0Dair
😄DDDDDDDDDD
Én csak az elsõ részét néztem meg, utána átnyomtam a taxi 3-ra, mert én is csak idegesítettem magam rajta!😄
Az mondjuk hihetetlen, hogy nincs egy olyan rendes tv adó, amin mindíg akármilyen számtech eszmecsere folyna...
Egy szégyen, hogy csak a fix.tv van, és azon is ilyen xar!