36836
  • Punker
    megnézem Thx
  • Nashville
    Nézd meg Ezt!
  • Punker
    Everest-1.52.211 ebből kéne nekem 1 rendes telepíthető verzió :)
  • Nashville
    EVEREST Home Edition v1.51.195 megtalálod: Itt
  • Nashville
    A memoria egyébként DDR, de szerintem is egy új gép lenne a tuti. Na mindegy, megpróbálom az újraparticionálást. Üdv, és köszi a tanácsokat!
  • Punker
    1.52-es Everest-ből van már rendes, mert itt SG-n csak valami beta szerűséget találtam.
  • czky
    Hát most mit mondjak? Szerintem lassan az egész cuccodat le kellene cserélni. De legalább 1 jó alaplapot és memóriát(400mhz) be kellene újítanod, ha sebességnövekedést szeretnél. Manapság az SD ramok már igencsak gyengécskének számítanak. Én azt mondom, h SD rammal már ne bőbítsd a gépedet!
  • Nashville
    Éppen erre gondoltam, mostanában akarok venni. Szerintem muszáj lesz egy 512-est venni, mert a jelenlegi 133 MHz-es.
    Nem tudom, hogy a nagyobb fizikai memória megoldaná-e a problémát a SWAP kezelésére. Elméletben igen, de minden a gyakorlatban dől el. Sajna ennek nem kis ára van, de ha csak ennyi lenne a gond akkor inkább rákölteném a gépre.
    Lehet hogy kevés a MHz is?
  • czky
    De egyenlőre az is elég ha átpartícionálod a winyódat.
  • czky
    Azt sajnos nem tudom, h normális-e. Azt viszont igen h nem ártana legalább még1 256-os ramot beszerezned.
  • Nashville
    Akkor semmi extra dologra nem kell gondolnom, lehet hogy ennyi a megoldás? Szóval 5 GB szabad terület kevés. OK-s megpróbálom. Ja, egyébként a memória meg visszamászott egyesével 72-ig, normális ez? Egyébként köszi a gyors választ!
  • czky
    Az 5GB piszkosul kevés egy SP2-es Windóznak. Legalább adj meg neki 10GB-ot!!!!!!!!!!
  • Nashville
    Most néztem meg a sajátgépben, 5 Gbyte, ... basszus a szabad memoria meg éppen most lement 15! Megára 75-ről+ a panda figyelője is kilépett. Az egyik ismerősöm azt mondta, lehet hogy a hűtéssel van a gond. Lehet ez? Csak böngésző van elindítva, meg az Everest, még a Winampot sem hallgatom. Ha még itt vagy akkor mit nézzek meg az Everestben? Kéne valami jó tanács, mert . Még várok egy kicsit aztán megint újra kell indítanom...
  • 0ppika
    Esetleg kevés a hely a partición?
  • Nashville
    Szevasztok!
    Segítségeteket kérném!
    Ahogy olvasom a topikot Ti már elég sok mindenen keresztülmentetek. Tudtok-e nekem abban segíteni, hogy a WinXP SP2-es NTFS fájlrendszerrel miért írja ki folyton, ha már egy ideje dolgozok vele -nem is sok progit futtatva- hogy: A virtuális memória minimuma túl kicsi, a Windows megnöveli a virtuális memóriát, eközben… Na ilyenkor kilép a Panda antivírus 2004, állandó figyelője és a gép borzasztóan lelassul. Ilyenkor a fizikai memória is nagyobb lesz, de az már nem számít, mert „használhatatlan” a gép.
    Amit eddig próbáltam: a SWAP külön meghajtóra helyezése; a SWAP kezelése a Windows gondjaira bízva + utána saját beállított érték. A Memtest86 lefuttatása is pozitívan zárult.
    Rendszerem: Abit KD7-es alaplap, AMD Athlon XP2000+, 256 Mb memóriával. Ami esetleg lefoghatja a rendszert: A Panda 2004 és a Zone Alarm legalább is eddig úgy gondoltam. Egyéb progik: Semmi extra, mert nem régen telepítettem újra.
    Előre is thank’s a segítséget!
  • Pontius #19815
    200e fölöttre tippelem
    amugy sztem ocsmács lett, de ennél a háznál ugysem a látvány a lényeg...
  • Falconer
    Mennyibe fáj egyébként egy ilyen ház?
  • Falconer
    Ja, a házon sikerült finomítaniuk
  • Zetorg
    a fölső az új vga hűtő?
    a ház meg fasza!sokkal szebb mint az előző.
  • Dr DeViLKiNG
    zalman újdonságok

• Narancs
    Addig húzd, amíg memetest86 nem hibázik. Ha a procinak nem emelsz feszt, akkor mehet a tuning gyári hűtővel is. Anee gyárihűtővel 2500MHz is húzta pl...
    Proci tesztre kiválló a SuperPI...
  • Mhosah Myth
    Egyébként a max amit eddig kipróbáltam a proci gyári hűtőjével az a 3400+ volt és a ram 480Mhz-n ment... Tovább nem mertem menni
  • Mhosah Myth
    400Mhz-s PQI ramot meddig lehet károsodás nélkül húzni?
    Most 440Mhz-n megy... Időzítések: 3-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
  • Punker
    Ram sebességre ott az everest/hibázásra meg a memtest lemez (kiírod és arról bootolsz be)
  • Mhosah Myth
    Valaki nem tud mondani nekem olyan progit amely a CPU-t és a ramot teszteli le nem pedig a VGA-t?
  • Punker
    beleírhatod aláírásodba hogy még a kábelezéshez is lusta voltál
  • Mhosah Myth
    Jaja... Egyelőre semmi gond
  • Punker
    ramok gond nélkül viszik a 440-et?
  • Punker
    fél 8-kor jöttem el a tetves boltból
  • Punker
    ha gond van ICQ-n megtalálsz.
  • Mhosah Myth
    Nah az aláírásomban olvasható a mostani configom... A VGA jövőhét csütörtökön jön ASUS V9999 TD 128MB FX6800-as lesz...
  • Punkerwork
    na Myth elvitte a gépét, ha 1,5 giga ram van benne csak 200-on mennek a ramok tényleg, úgyhogy tesója nyert félgiga ramot :)
  • Gabesz amd64
    Mármint mit fog vissza??

Nálamár amióta kiadták(kb fél éve)azzal megy a gépem és semmi baja nincs!nem vesz vissza semmit a teljesítményből!
  • Pontius #19797
    pl?
  • Loogan
    Registryben meg tudod tweak-elni. És akkor az SP2 sem rinyál pl. állandóan. Nem lesz érezhetően lassabb se.
    Amúgy én is még SP1-et használok. :)
  • MasterJay
    Az SP2-t nem nagyon ajánlom mert visszafog egy csomo mindent.
  • Loogan
    Rakd fel a WinXP alá az SP1-es vagy SP2-es szervízcsomagot. Akkor látni fogja mind a 160GB-t. Letöltés: Win SP2
  • MasterJay
    A franc sem venne ilyen hűtőt hallod!
  • MasterJay
    Hát igen csak az a baj, hogy még az AGP adta lehetőségeket sem használták ki!
  • Punker
    erre a gépre már nem akarok költeni, 64 bites Intel meg tuti megfőne alatta, amúgy szerintem a mostani procim simán meghűtené.