Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
FSB/ram órajel aránya.
3/3 azt jelenti ugyanolyan órajelen (szinkronban) mennek. Athlon XP rendszereknél ez a éeggyorsabb beállítás, asszinkron mûködést nem szereti a proci. Athlon 64 -nél lehet asszinkron is, de szinkronban mindíg gyorsabb...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

bertino
ratio egyébként mit is jelent ? mit szabályozok vagy állítok vele... ?

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Narancs
Akkor szorzó legyen 8, FSB meg 200. Ramnak bírnia kell, ha vmi gebasz van az azt jelenti a proci nem bírja a 200as FSB -t. Tesztelésre használj SuperPI -t...
FSB/RAM ratio mindíg legyen 3/3. Keresd meg szépen melyik a legnagyobb FSB amit bír a CPU. Ha ez megvan, szépen emelheted az órajelet szorzó állítással. Ha vmi gebasz van, emelj egykis feszt is. Tesztre ismét használj SuperPI -t. Ha nincs jó hûtõd a feszt max 1.8voltig emeld.

A szorzó 13.5 , a feszültség 1.7v , FSB auto
czky
Azt szerintem õ sem tudja.<#idiota>

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Narancs
Az FSB -t vagy a szorzót állítod? Feszt is emeltél?

Azlenne a problémám hogy mikor a procit akarom húzni akár 100 vagy 200 MHz-vel, mikor bekapcsolom a gépet nemad képet csak 2sec es idõnként pityog és semmi más.
ABIT NF-7 AMD 2200+ 2*256MB DDR 400MHz 400W táp.
Ez miért lehet?

Narancs
Ehh...meglehet, akkor nemtom hogy lehetne megoldani, hogy csak 1.5voltot kapj. 0.2Volt azért elég nagy, jobban melexik a procid és többet is fogyaszt mint kéne. Szal vhogy mindenképp 1.5re kéne levenni, csak nemtom hogyan ha a deszka nem engedi...

bertino
ehh, lehet én vagyok vak vagy észrevétlen, ugye fesz beállítások ott az egész default(LDT, meg RAM meg AGP is proccal együtt) és csak feljebb tudok venni feszt, lejjebb nem nagyon <#fejvakaras>

Narancs
És Biosban 1.5re van állítva? Mi van, ha biosban 1.3 ra veszed le? Sztem próbáld ki mit csinál 1.3volton...

bertino
nos, tapasztalatok:

alapból 1.69-en kezdi, aztán NFS U2-zés közben végig 1.7re ment csak fel maximum, volt kb. 20 perc az egész, de afölé nem ment egyszersem, egyébként korántsem vonalzóegyenes, ingadozik mint az állat.

Narancs
És ha látod hogy 0.1Voltnál többet ingadozik, akkor gáz a táp...

Narancs
Hiába meresztem a szemem nem látom oldalt a skálázást, valamint kb fél órán át kéne mérned 100% terhelve, aztán üresjáratban is...

bertino
hajj bazze, nah elég

a lényeg, hogy egy helyen megemelkedik 15fokot(lol), aztán süllyed megint annyit utána aztán megint sík egyenes, na
grr 😄

sry a rossz feltöltésekér

bertino
[/url][/img]

Narancs
Na megnéztem alapon (1.45V) -->> mint a záróvonal, segg egyenes...

bertino
kicsinek csináltam, mondom belinkelem ne legyen nagy... hát pff

bertino
na, az érdekelne, hogy csinálod <#idiota>, itt is 2500+ barton

Zetorg
elszállt az egyik pci-e csati

[Jakuza]
Nem, hanem egy 3200+kent jaratott 2500+.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
Megnéztem a galériában, de semmit sem látok oly kicsi a kép...😊
Amúgy idle meg terhelve is nézned kéne...

Narancs
hhhmm...
De nem 1.85volton járatott mobil barcival...vagy azzal? Mingyá megnézem alapon mennyire ingadozik...

[Jakuza]
Nem, a linket adtad meg rosszul. 😛
Ezert nem jo az sem amit en kilinkeltem.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

bertino
lehet nálam nem stimm már télleg vmi 😊

[Jakuza]
Tessek:

bertino
na, ez látom sikerült <#sniffles><#smile>, szal galériámban ott van <#idiota>

[Jakuza]
De pontosan azzal. Rahibaztal.

bertino

Narancs
Ja, de gondolom nem a jóöreg Abit NF7-S deszkával...<#wow3>

Narancs
Multiméter? Hmm...mondjuk nekem ilyesmi nincs készleten, szal maradnak a deszka adatai...

bertino
thx, meglesem

Az a baj, hogy ez se mond semmit. Vannak alaplapok amik eleve ennyire pontatlanul mérnek, és a speedfan is csak azt tudja kiirni.
A legbiztosabb módszer még mindig az, hogy egy szabad molexen menet közben multiméterrel mérni az ingadozást, terhelés függvényében.
[Jakuza]
Vagy ha olyat mint az elso kepen. 😉
Nalam olyan egyenes a vonal mintha vonalzoval huztak volna meg.

Narancs
És milyen konfogot hajt a kis codegen?
Amúgy mondom, SpeedFannal nézd meg mennyire ingadozik a feszültség.
Ha vmi olyasmit látsz mint a második képen, vegyél új tápot. Ha olyasmi mint az elsõn, akkor lehet nem a táp a ludas.

bertino
300W codegen, ami volt a házzal együtt véve... elhiszem, hogy lassacskán le lehetne cserélni monnyuk picit naghyobbra vagy nemtom, de alig van egy éve szolgálatban

Narancs
SpeedFannal nézd inkább...amúgy ennyire nem lehet szar a tápod, max csal a lap vagy nemtom...

bertino
hát everest is annyit mutat, hiába pedig BIOSban nincs rányomva+ mert nem is lenne minek, szal ezt nem értem

Punker
aida-t felejtsd el, ott az everest, tápod nem sz@r?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

bertino
Nade ez nem furi ? nem 1.5-t kellene ?

Narancs
talán mert annyit kap...

bertino
egy kérdés:

Miért mutat nekem a AIDA32 is, meg az ABIT EQ is 1.7 voltot a procnak ? <#idiota>

Gabesz amd64
mért mibaja?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Zetorg
elvittem a lapot gariba 😞
azt mondták pár nap...kiváncsi leszek rá.

Narancs
Mivel a hibás E3 -at már nem gyártják, sztem Szeptemberre tuti csak E6 lesz...
Amúgy a teszt oldalak tuning eredményeire nem mindíg lehet adni, rendszerint az adott gyártó jól húzható darabokat juttat tesztelésre...marketing tod...

bocs, de teleirtam hibakka az uzit.<#szomoru1>

A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit

Szerintem egy Coolink BAT1VS-el, vagy egy Gigabyte G-Power Proval esetleg egy gyari 4000+ os utessel siman meg fogom fogni a 2.6-ot, itt peldaul nem volt x-tereme cooleruk es megis 2.8-at csinaltak, hat meg egy G-Powr Proval!<#idiota>

Mikor jon az E6-os? En ugyis valamikor szeptember korul akarok venni gepet, de ha valahol latok nagyon olcson cuccokat, akkor megveszem.

Narancs
Nem város meg az új revíziójú Venice procit? Mert vmi gázos hibát találtak E3 -ban, E6 fogja fölváltani...

[NST]Cifu
2.5Ghz reális, a 2.6-2.8 már csak brutális fesz (1.6-1.7volt) és még brutálisabb hûtés mellett lehet reális szvsz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hat egy A64 3200+ melle kene , msi k8n neo4 f a lap, marmint az lesz, ha megveszem, es kene neki egy kis tuning is, mert kene birja olyan 2.6-2.8Ghz-ig.
Ja Venice magos lesz a proci.