Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zetorg
ma fölhívtam a nagyker és azt m,ondták, hogy semmi baja a lapomnak :\

Köszi szépen azért.

[Jakuza]
Biztos majd beteved par es segit neked.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Te tudsz egy Inteles Embert

Ja Inteles vagyok ezt elfelejtetem le írni ezek szerint te AMD-s vagy

[Jakuza]
Talan egy Inteles segitseget tud nyujtani, mert ez egy Inteles lap.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

meg van aszem SL-85DIV2/SL-85DIV2-L igynézki de ezért nem kiröhögni ha valaki igy olvasa mondom szombaton reggel pontosan megmondom

[Jakuza]
Hat, sajnos igy nem tudok okosat mondani neked, mert van nagy valasztek SL alaplapok kozott (mivel az csak a Soltek roviditese), mint ahogyan te is lathatod.
Soltek alaplapok

Hát ja Mb a g nem kell meg a töbi na jó legközeleb átolvasom amit írok

[Jakuza]
Es ne kapkodjal. Szepen lassan gondold at mit irsz, mert ez szornyu 😛

nonem,fölyebb,768Mgb

Valamilyen Soltek sl böveben nem tom megmondani mert nem othonrol írok és nem az én gépemnél de szombatra megtom nézni mert akor kerülök a gép elé

[Jakuza]
Mi az alaplapod tipusa pontosan ?

samsung 400Mhz meg egy nonem 333Mhz de már probáltam ugy is hogy csak a 400as volt a gépbe ugy se ment fölyebb. amugy 768Mgb
Ja Amugy tudom hogy ratyi de hát most a nyári munkábol jogsi lesz nem gépujitás

[Jakuza]
Akkor jo az a 133 kiiras.
Ugyanis Double Data Rate ezt jelenti a DDR rovidites.
2*133MHzen mennek a RAMjaid.

DDr

[Jakuza]
Az FX5200 egy fos, hogy finoman fogalmazzak. 😛
Nem lehet szinte semmi pluszt kicsiholni belole, meg huzassal sem.
Milyen RAM-od van amugy sima SD vagy DDR RAM ?

Ja És menyire lehetne huzni ha lehet egyáltalán
Azt ugy értem hogy a gépbölé ne jöjön se fény se hanghatás

Csátok lenne egy kis problémám nem jötek be a számitásaim ugy hogy még marad a fx 5200 és az lene a kérdés hogy lehet-e huzni vagy egy kis sufni tunigal jobá tanni??? ez lenne az egyik kérdés a másik
Az alaplapom nem engedi 266 teni a memoriat csak anyit ír ki hogy 133 töbre nem lehet tenni valami segitség kéne soltek alaplapom van böveb infot most nemtudok rola ha lehet akkor ide írjatok
[email protected]

Elöre is köszi a válaszokat

Narancs
Hmm...akkor játszogatok énis picit a szorzóval meg fsb -vel...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[Jakuza]
Rosszabb a memoria kezeles lenyegesen.
Lemerheto.

Narancs
Hogy hogy szarul megy a feles szorzóval?

[Jakuza]
Mert ugy jon ki annak a procinak az orajele. 133as FSB

Azt nem értem hogy ha szarul megy akkor mi a picsáért azt teszik alapértelmezettre
[Jakuza]
Eloszor is feles szorzon szarul megy a Nforce2 lap.
Inkabb akkor 13x akarmennyi.

Na hát ez az amit énis akartam hogy meghaladjam a 2200+ pl 2500Mhz re.
De még a 2160MHz is több mint az 1796MHz.
Narancs
Jaja, ahogy Jakuza is mondta.

[Jakuza]
Az elsok voltak jok.
1700+ kiadasok mentek brutalisan 2100 koruli MHzek suvitettek ki belolluk.

Na 13,5 x 157 volt a vége 1.8v fesz-el.
És akkor a szorzót vegyem lejebb az FSB-t meg még feljebb ?
czky
az enyém elindult 2300MHz-en. bár ott már nem volt stabil... 😞

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Narancs
Jaja, Tbred B rulz! Volt akinek 2500 -at is ment, persze brutál hûtéssel...

[Jakuza]
Na de ott nagyon alacsony a RAM orajele.
Akkor lejebb a szorzott es feljebb az FSBt.

A 12x szorzó nemment mert nemadott képet a monitor , de 13.5 x 145 az igen és igy 1 RAM-al megy minden faszán, a feszültséget 1.7v re kellet tennem.
czky
Nekem viszont pont ilyen konfigom volt (nf7, 2200+).
A 8-as szorzót 200-as FSB-vel olyan frankón vitte hogy nem találok rá szavakat. És még feszültséget sem emeltem.
Így szinkronban ment a ramokkal, az órajel nem változott, és nagyobb lett a teljesítmény. Atomstabil volt.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

[Jakuza]
Nem hinnem hogy a RAMokkal lenne baj, hanem azzal, hogy ez egy 133 orajelu proci, tehat nem fogja birni a 200MHzes huzast.
Talan majd ha lesz Vapochilled. 😛
Legyel jofiu es csinald amit leirtam a 22862es uzenetben. 😉

Ok kipróbálom, de nemrakom vissza a RAM-ot kiváncsi vagyok mit reagál rá.
Nem ált vissza hagyta hogy átállítsam.
Igen dualba mentek, de most az egyiket kivettem.
[Jakuza]
Azok tuti nem szorzolockosak.
12*166 korul probald meghajtani a procit.
Nagy valoszinuseggel ott menni fog. Ez majdnem 200MHz+

Tehat:

CPU Operating Speed: USER DEFINE
X - CPU Ext. CLK (CPU/DRAM): 166
X - Multipiler Factor: x12
AGP Frequency: 66 MHz
CPU FSB/DRAM ratio: 3/3
CPU Interface: Enabled

X - CPU Core Voltage: 1.6v (esetleg itt adhatsz 0.1v-t pluszban, ha instabil lenne a proci)
X - DDR SDRAM Voltage: 2.6v
X - Chipset Voltage: 1.6v
X - AGP Voltage: 1.6v

Narancs
2 különbözõ márkájú ramot hajtod duálban? Sztem itt van a kutya elásva. Mi lenne, ha áttennéd single -be és úgy próbálnád meg.

RAM PC3200 (400MHz) DDR 256MB SAMSUNG A-DATA
A másik amit ki kell venni olyankor az ugyanígy 400MHz Elixir ha jól emlékszem.
Na megnézem ezt a lockos dolgot.
Narancs
Szerencséd van: Tbred B magos a procid, tehát jól húzhatónak kell lennie.
Amúgy miért kell kivenned a memóriát? Nekem gyanús. biztos 2 ugyanolyan modulod van, és tuti 400MHz -esek? Sztem próbáld meg a tuningot csak 1 modullal. Amúgy szorzólockos a proci? (Ezt úgy tudod megnézni, hogy beállítod mondjuk a 10es szorzót, újraindítod a gépet, és ha megtartotta a 10es szorzót beállításnak akkor nem lockos. Ha visszaállt 13.5 -re akkor lockos...😞

Van itt egy ilyen is nemtudom hogy mennyire lényeges

Platform azonosító: CBh (Socket A)
Még valamit írjak ezeken kívül?
CPU típusa: AMD Athlon XP, 1800MHz (13.5 x 133) 2200+
CPU alias: Thoroughbred-B
CPU stepping: B0
L1 kód gyorsítótár: 64KB
L1 adat gyorsítótár: 64KB
L2 gyorsítótár: 256KB (On-Die, Full-Speed)
[Jakuza]
Eloszor is neked nagy valoszinuseggel 133as processzorod van amit a 13,5-os szorzo jelez.
Tehat a te procid nem nagyon fogja birni a 200-as FSB-t.
Az is kerdeses milyen magos a proci jo lenne tudni, mert behatarolja az overclock merteket, mert pl a TB-A procik kevesbe voltak tuningolhatoak, mint a TB-B procik. De akar meg Palomino proci is lehet.

En megkernelek, hogy vesd ide egy teszt program, mint pl az Everest (Aida)
mit ir a proci tipusara, es ha leirtad tovabbi tanacsokat kapsz.

Na én hülye vagyok ehez, ezért leírom részletessen hogy mit mire állítottam.

CPU Operating Speed: USER DEFINE
X - CPU Ext. CLK (CPU/DRAM): 200
X - Multipiler Factor: x8
AGP Frequency: 66 MHz
CPU FSB/DRAM ratio: 3/3
CPU Interface: Disabled

X - CPU Core Voltage: 1.6v
X - DDR SDRAM Voltage: 2.6v
X - Chipset Voltage: 1.6v
X - AGP Voltage: 1.6v

Ezekkel a beállításokkal újraindítottam a gépet és ugyanaz, nincs kép csak pityog.
Kikell vennem az egyik RAM-ot és az alaplapi elemet, majd bekapcsolni a gépet és alaphelyzetre visszaállítani. Utánna visszarakom a RAM-ot és megy tovább minden.
Narancs
Ez egy hasznos tesztprogi. Sokkal hamarabb kimutatja ha a proci instabil mint a többi tesztprogi. ITT a link...

Mi az a SuperPl ?
Tudsz adni linket?
Narancs
Csak nem süti meg...(remélem)
<#miaz><#vigyor3>
Monjuk nem hiszem hogy 1.8volton megsülne, pláne hogy NF7 alapból 0.05volttal kevesebbet ad a procinak...

[Jakuza]
Ejjej.
Es mi van ha az a 2200+ TB A magos ?
Megsutteted vele ? 😛PP

bertino
jjaaaa <#heureka>, köszi <#nyes>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!