Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azért az se mind1 ,hogy egy trabantal vagy egy nissan skylineal nyomod az illegális versenyt. hidd el az asus lap drágább de jobb! nagyobb teljesítményû. ez játék alatt nem tuti észreveszed de akkoris!

Punker
erre nem tok mit mondani, rajtad kívül csak cégeknek adtunk el Asrock-ot (legtöbbször integrált VGA-val)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Loogan
Elismerem, hogy nem szazadonként állítod a feszt benne.
Nincs mindenre kiterjedõ tuning opciója, de azért akad. Nekem elég jól muzsikál benne a Bartonom. És itt a lényeg, hogy a lap ~11 000 HUF-ot nyom. Ezért az árért többet nyújt, mint pl az ASUS A7N8X, ami húzósabb anyagilag.

Amúgy még mindig nem értem, hogy a játék mit használ ki az alaplapból? Procit, RAM-ot, meg VGA-t kelle neki adni, nem? A RAM-okat kell gyorsan kezelnie a chipsetnek, de az megvan.

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Loogan
Több szempontból is jobbank bizonyult. 😊

Punker
óvatosan kell, ezért vettél inkább Asrock-ot? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

[NST]Cifu
Az Everest nem játékprogram, az, hogy a memtesztjében gyorsabb az deszka a másiknál, még nem egyenlõ azzal, hogy a játékok alatt is hasonló lesz az eredmény.

És akkor a tuningról még nem is szóltunk...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Loogan
Ja sajnos az ABIT-nak voltak gyárilag silány minõségû cuccai, de nem minden. Pl. egy idõben NF-7-bõl is mind visszajött, vagy ki se ment, mert alapból szar volt. Volt olyan is mikor egy adott NF-7 szériából egy se jött vissza garba. Legutóbb az ABIT-nak az VIAKT600-as chippes szériája volt kivétel nélkül mind szar (nem maga a típus, hanem az a szállítmány). Szal az ABIT nagyon rövid idõn belül 2X is mellétrafált. Kereskedõ szemmel ezek után az ember nem nagyon ajánlgatja az ABIT-ot, ha nem akar magának plusz munkát. Innen pl. a rosszhíre.
Minden gyártóval elõfordulhat ratyi széria. Pl. a híres neves QDI alaplapok (made in china) és csak a VIA chippesek minden létezõ memóriatípussal fagytak. Még a saját QDI gyártmányú memóriája se ment benne. Ezek után az ember leírja azt az adott típust, és nem foglalkozik vele, mert nem éri meg faszolni vele. De a SiS-es és Intel-es QDI deszkákkal soha semmi gond nem volt. Szal ez ilyen.
Régen az AMD procik is melegedtek, fagytak. Sajnos még most is, mikor már régen nem így van hallhatjuk, hogy "jaj AMD-t azt ne, mert ..." Most már csak mosolyog az ember rajta, mikor agyonig húzott AMD-k se mennek 55C fölé...

Amellett az én véleményem szerint az ABIT egy jó gyártó, ár/érték arányt tekintve az egyik legjobb. Csak óvatosan kell 😊)))

Punker
Abit + P4 na az az igazi:

Na erre tudnék mit írni, mégsem teszem...

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Loogan
Sztem annyi lesz a probléma, hogy a kinti meleg miatt a procid is melegebb --> hamarabb instabil. Ha emeled rajta a feszt, akkor jobban is melegszik --> még hamarabb lesz instabil. Megoldás tényleg egy jó hûtõ, de lehet TÁP öregedés is.
Nekem ThermalTake Volcano12-m van (szabályozható fordulatú), és alapjáraton (~2000RPM) 52fokos a procim (2600+@3200+), és így alacsony fordulaton semmi hangja. Szal jó, ára kb 6-7000 HUF. Zalman-t is sokan dícsérik. De ugyanolyan fontos a ház szellõztetése is.

Most milyen hûtõd van? Milyen a tápod? Kicsit írj a gépedrõl!

Punker
amúgy abból jött a vita, hogy azt mondtam rengeteg Abit cucc hibás, és arra mondtam példának hogy az Asrock olcsóbb mégis jobb, de nem hisznek nekem.

Loogan
Érthetõ.

Punker
én azért inkább maradok az intel chip mellett😊

Loogan
Miért kell egy játékhoz drága alaplap? Hogy jön a képbe?
Proci kell Neki, RAM meg VGA...

Pl. az Everest memtesztjében a KT880-as veri az nForce2-t (igaz nem sokkal), és úgy hogy nincsenek tuning RAMjaim.

Punker
tedd hozzá hogy te nem játszol.

Nekem Nf7-es alaplapom van 2500-ös bartonnal ami 3200-on ketyeg. A ram 2x512 kingston dualban 333MHz-en turbó üzemmódban.
A következõ a gondom: Régebben elég volt neki 1.75 V feszkó, ma már csak 1.9 v nál stabil a rendszer, ami melegedéssel jár, s játék közben kikapcsol.
Milyen ventit tegyek a procira?
Ezután is emelni kell maj a feszültséget, hogy stabil maradjon?
Loogan
SYS=SiS (bocs, elírás)
A SYS az egy haverom <#idiota>

Loogan
Akkor ezek szeint én is barom vagyok? <#fejvakaras>
Csakhogy tudd az ASRock-ot is az ASUS gyártja.

ASRock K7upgradeKT880-as lapom van. 2600+-os Bartonom 3200+-on megy benne, 2*512/400DDR dual channelben. SATA van benne, meg egy csomó extra. Fejleszthetõ 64 bitesre külön upgrade kártyával. Semmi gondom nem volt vele eddig, és csak 11 300 Ft-ba kerül(!!!). Ez a második ASRock lapom. Amíg számtech boltban dolgoztam közel 250 db ASRock lapot adtunk el, abból kb 2-3db volt gyári hibás, de az be se röffet az elején. A többi azóta is bírja. Nincs velük gond. A VIA és SYS chipset-esek oltári megbízhatók. Egy bika VGA karival játékra is nyugodt szívvel akár.
Szarok az ASRock-ok? Vagy most mirõl is beszélünk??? (azért mert valami olcsó nem biztos, hogy szar... ez nem TESCO)

Tufa
Budnik és a Lexani az a két gyártó amely folyamatosan versenyez, hogy melyik tud extrémebb, durvább felniket létrehozni. Talán a két legdrágább márka(mind a kettõ katalógusában találkoztam olyan felni szettel amelyek ára 1millió forint felett van, DARABJA).

"ha 50-en mondanák, hogy szar, biztos, hogy lecserélném."

Akkor most mi van? 😄

Zetorg
most miröl beszélsz? 😄
soha nem hallottam ezekrõl 😊

na mindegy...nem cserélném le és kész.
remélem itt vége ennek az eszmefuttatásnak.

Tufa
Jó, akkor tegyük fel van egy Budnik készleted, de a lexani rajongók/tulajok lefikázzák. Lecserélnéd?

Zetorg
...meg ha tuningolni 😊

és ez lehetne az nf7 ellenfele is hibajelenség szempotból. <#ravasz1>
sokkal több asrock megy el, mint nf7, mégse hoznak vissza annyit!

Zetorg
mert ki tudja meddig mûködik...
ez az autós példa meg szerintem nem igazán ide illik.
ha nagyon ragaszkodsz az autókhoz, akkor beszéljünk alufelnirõl, ne komplett autóról.

Tufa
De ha tökéletesen mûködik, miért?? Van egy ferrarid de a lamborghini rajongók/tulajok azt mondják hogy szar, lecseréled? <#idiota>

Punker
az a lap qrvajó, ha nem akarsz játszani 😊

Tufa
mert olcsó...

Zetorg
láttad az új Wi-Fi TV-OUT-ot?
nagyon fasza 😊

Zetorg
ja, Asrock nagyon megy és nem csak cégeknek.viszik a barmok otthonra is.

Punker
és ne felejtsd el hogy az én lapom azért volt drágább mert alapból Wi-Fi-s a legtöbb embernek az nem kell.

Zetorg
ezt meg is fordíthatjuk 😊
azért fikázzák többen az abit-ot, mert olcsó és ebbõl kifolyólag gagyi.
az asus-t, meg azért nem fikázzák annyian, mint az abit-ot, mert ugyan az másfélszer annyiba kerül, nem véletlenül.

Punker
legtöbbet? a 9-12k Asrock lapok amik mennek ki a cégekhez, sulinetben 15-30k (ASUS) meg mos t ahéten volt egy gigabyte lap 16k-ért a manuszt nem tudtam MSI-re beszélni.

Zetorg
hát nem.
még nem történt ilyen, bár Punker próbálta megtörni a bizalmam az abittal kapcsolatban. 😊

most itt ketten mondtunk eddig rosszat az nf7-rõl.ez semmi.ha 50-en mondanák, hogy szar, biztos, hogy lecserélném.

Tufa
Még 1 kérdés aztán tényleg hagyjuk. Melyik árkategóriából adtok el többet? Abból ami nekem van, vagy a kétszer olyan drágábból mint ami neked van? 😊
Lehet hogy több fikázást hallasz az abitról, talán azért, mert többen csak ezt tudják megvenni.

Punker
az a baj veled hogy összekevered a fikázást a figyelmeztetéssel, teljesítményre rosszat nem mondtunk, minõségre meg nem ok nélkül, de úgyse hiszed el.....

Tufa
én a fikázós résszel azt akartam kifejezni, hogy lenne egy tökéletesen mükõdõ lapod(esetleg az is, nem figyeltem), Soha semmi bajod nem volt vele, erre egy oldalon pár ember elkezdené fikázni. Te tényleg elcserélnéd?

Zetorg
hajh...
nagyon tudunk mi flémet kezdeményezni 😊

Punker
amúgy ebben benne van a nyár is, ez a villámcsapott gépek és a megsütött lapok winyók ideje 😊

Zetorg
hát engem nem nagyon érdekel, hogy olcsóbb vagy drágább.
nekem sem volt mindig ilyen gépem, mint most, azt hiszem nem is vágok fel vele!
nem is fikáztam itt senkit, hogy milyen gépe van.mondtam neked valaha, hogy milyen gagyi szar géped van, miért nem veszel jobbat?
az nf7-bõl nagyon sok rossz volt, ez tény.azzal, hogy ezt elmondtam, nem hiszem, hogy fikáztalak volna...
ha sokan leszólnák a lapomat akárhol, elgondolkoznék a cserén.ha nem lenne pénzem jobbra, vennék más márkájút/típusút és ennyi.amikor megjelent az AN7, nagyon sokan váltottak arra NF7-rõl.nagyjából ugyan az a tudás, kicsit több pénzért és megbízhatóbban.

Punker
ezt magyarázom bazzzeee, én kicsit jobban látom melyik gyártótól jön vissza a legtöbb cucc.

Punker
persz etovább megy a nagyker szervízbe, ha olyan.

Tufa
de te tovább küldöd a szervízbe, nem?

Tufa
Zárjuk le, olyan nincs hogy tökéletes... Minden elromolhat, akármilyen márkája van...

Punker
és szerinted a hulladékot nem nekünk hozzák vissza? 😊

Tufa
Amire te gondolsz az inkább egy autó tuner cég lenne, ott valamennyire kipróbálják az autót. Elvégre Punker nem egy szervízben hanem egy eladásal foglalkozó üzletben dolgozik.

Punker
na akkor hogy értsd láttam NF7-ben 2,5-ös barton-t vízzel 3600-ig húzva ami tényle gszép teljesítmény, de többet láttam meghalni "ok nélkül" innentõl az Abit mind alaplap mind VGA szinten sz@r szerintem és nem ajánlom neki, ennyi.

Tufa
nem ezt mondom, hanem ez az elv amit te képviselsz. Ami az enyémnél olcsóbb, az csak szar lehet elv. Úgy mondasz véleményt valamirõl hogy nem használtad annál tovább amig összeraktad. Ha egy igen neves weboldalon hirtelen elkezdené mindenki leszólni az alaplapod akkor te is leszólnád?

Zetorg
inkább legyen autó szervíz és akkor a válaszom igen.

geri15
Jogos <#eljen>

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

Narancs
Ok figyelek majd. Bár eddig egyet se láttam...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Tufa
Ha egy autó kereskedésben dolgozol, lehet hogy minden adatot ismersz az autóról, de ez azt jelenti hogy ismered mit tud, próbáltad, tudod mennyit fogyaszt, hogy viselkedik az úton?